Izso60!
Hol olvasod ki írásaimból, hogy "fikázom az ott élőket"?
Egy példával szeretném szemléltetni miről is hadakozunk.
Néhány éve, Szedres melletti kis faluba meghívtak a Helyi Termékek Vásárába.
Egyszer voltam az OMÉK-on, azóta sehol.
Nem vagyok vásárba járó, se időm se energiám, valamint a helyi méhészekkel sem szeretném összerúgni a port.
Ide is csak nagy unszolásra mentem el, különösen azért mert tudtam, hogy Józsi bácsi 2.000-ért adja a mézet, meg ehhez még üveget is visznek neki.
Az a hír járta, hogy szegény falu, itt nem lehet többet kérni a mézért.
Nem húzom hosszúra, ezért leírom a lényeget.
Annyi mézet sikerült eladnom 2.500-ért, hogy haza kellett jönnöm, nem volt elég a készlet.
Mellettünk egy másik méhész is árult, ő sem panaszkodott.
Sokan várjátok a sült galambot, de ez nem jó irány.
Mondtam, hogy marketingben gyenge vagy!
A vevőért el kell menni, nem uborkás üvegben kell a mézet kínálni, és minőséget kell adni.
Kicsit nehezen érted azt látom, de egy marketing tanfolyam sokat segíthet a szemléleteden.
Arra ne hivatkozz, hogy felétek szegények az emberek.
Nálunk is bedobták azt a dumát, hogy ......nagy a család, ádjon a gyerekeknek egy kis mézset fínök...
Aztán ha körülnéztem, nekik volt először "tányéros" TV-jük.
A magyar ember szája mindig rááll arra, hogy ócsárolja, drágállja a megvásárolni kívánt terméket.
Ha pedig annyira szegény, adjál neki ingyen.
Neked nem tudom mi a jó ár, de ha elégedett vagy vele akkor miért sokallod a 2.500-at?
A Szekszárdi Piacon is nagy a harc, mert vannak olyan új-hullámos méhészek a városban, akik semmibe veszik a helyi termelők érdekét, és nyomulnak, folyamatosan "akcióznak".
Egy közülük igazán szimpatikus, a Mézes Reggeli idején halhattunk róla, még az OMME elnöke is nyilatkozott az ügyben.
Én most úgy látom a harc csak fokozódni fog, mert a méhészek egymással küzdenek, holott a vásárlók hajlandók a magasabb árat is megadni.
Az INTER SPAR-ban Szekszárdon 2.900 Ft a szép(?) sárga akácméz.
Ők biztosan nem foglalkoznak a magyarországi szegénységgel.
Kicsit nézz magadba.
Üdv:Nagyernyei Attila