Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3170 válasz
  • 1189188 megtekintés
*

nata

• 176
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #1305 Dátum: 2016. November 12. 12:51 »
Bizony tele vannak a piacok a mamikkal, akik árulják a jelöletlen lengyel tojásokat, a nagybanis zöldségeket. Miért pont a szerb méznek nevezett szirup lenne a kivétel?

A mostani helyzetben, amikor lényegében áll a felvásárlás nem meglepő, hogy ilyen árakon adják a méhészek a mézet. Lesz ez még rosszabb is karácsony környékén. Elvileg jó "árréssel" adja a mézet, mert a felvásárlási ár dupláját kéri érte. Más kérdés, hogy a mostani ár az nevetségesen alacsony.

*

főnix

• 104
« Válasz #1306 Dátum: 2016. November 12. 13:07 »
Atilla!

Látom nem értetted meg mit akartam mondani. Az Európai Mézes Reggeli programja évek óta nem titkolja mit akar. Aszt akarják a méhészek hogy foggyon a méz és aszt a legjobb reklám fogadók a gyerekek felöl igyekszik megközeliteni. Ez a program nem csak jótékonyság hanem főleg inkább reklámkampány. Ha a Péter nem önkölcségi ár alatt reklámozná a mézét akkor aszt mondhatnád hogy meglovagolja az akciót. Igy viszont hogy maldnem fél áron és mélyen ön kölcség alatt   méri aszt kell mongyam hogy jobban megfelel a kampány szellemének mert nem eccerüen adományt ad hanem valóban népszerüsiteni akar. Ha kiszámolod, akkor ti négyszázan a mini tégelyekkel legfeljebb 100 kiló mézet adományoztok (ha 100 grammos a tégely) a Péter meg üvegenként közel 7-800 forint árkedvezménnyel járul hozzá a fogyasztási szokások megváltoztatásához. Ha csak a diákok 10 százaléknak szüleje  venne tőle mézet akkor az százszor hétszáz vagy nyolcszáz tehát hetvenezer, nyolcvanezer forint adományt jelent. Gondold eszt végig és ne pocskondiázzad mert a ti nagy négyszázas egyesületetetek 50-100 kiló szorozva 1700-zal sem ad sokkal nagyobb adományt a reklámozáshoz mint ő egymaga. Nem vagyok lengyel fan de az is igasságtalan ahogy te mostan támadod. Ti ha a tagság fele adományoz akkor fejenként legfeljebb fél kilót adományoztok a Péter meg egymaga egy üveg után is annyi ár engedményt ad mint amennyit ti fejenként azzal a  kétszáz ötven vagy ötszáz grammal.

« Válasz #1307 Dátum: 2016. November 12. 13:29 »
Ez osztan a beretvaíles gondúlkodás, kimenyek a pijacra alá menyek há az áraknanak de büdüsül, oszt há jótíkonykodtam mílyön fájintos gyerök vagyok!  :)

Az autókerék tolvaj, is csak az autótulajdonos életét védi, mert amíg kerék híján áll a jármű addig nem történhet vele autós balaset. Sőt csökken a károsanyag kibocsájtás.   :)

« Válasz #1308 Dátum: 2016. November 12. 14:09 »
Robotur hozzászólása mindent visz!
Már ezért megérte felhívni a figyelmet a torz mézes reggeli értelmezésére.
Főnix szerint ez a méhész elleni támadás, pocskondiázás.
Érdekes gondolkodásra vall.
Szerintem pedig a helyi méhészek érdekeinek védése, hogy ne vágjunk alá a kollégáknak.
Próbálják a balhét tompítani, de sikertelenül.
Ahányan felhívtak, és amennyi privát üzenetet kaptam, hát nem lennék szívesen a helyében.
Nehéz megmagyarázni, hogy az iskolát piactérré változtatja egy méhész, ehhez a mézes reggeli kezdeményezést felhasználva.
Gyerekek, szülők, osztályfőnökök bevonásával......
Ezzel én nem értek egyet, sőt kifogásolom.
Más vélemény lehet, azt is elfogadom, ettől függetlenül az enyém nem változik.
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2016. November 12. 14:12 írta Nagyernyei Attila »

*

főnix

• 104
« Válasz #1309 Dátum: 2016. November 12. 14:50 »
Csakhogy nem a piacon strichel a lelköm Péteröm hanem a mézes reggeli alkalmával ad jelentős árengedményt. ha ugy teccik akkor jelentős adományt. Nem alamizsnálkodik hanem reklámoz. Az a program célja. A piaci értékesitésre ennek az akciónak elhanyagolható hatása lehet csak. Aszt nem monta hogy egész esztendőbe illen áron méri csak ezen az egy alkalommal. Aszt se lehet álitani hogy nem önkölcségen csinálja tehát nem nyerészkedik. Az meg hogy neki jutott eszébe az csak az eszét dicséri. Kár hogy szeméjes ellenérzésből  most hangulatot keltenek egy előrefelé haladó (mostanság innovativnak mongyák) méhész ellen mert az olyan nép szerű. Más dolgokról meg disznóságokról meg mélyen halgatnak meg a szőnyeg alá kotorják de a lelki ismeretük az nyugott mert ők attak egy kiló mézet a dévai árváknak. Hát én is attam csak nem reklámozom uton utfélen mert nem az ön szidolozástól lesz az ember nagyobb meg jobb.Közbe meg mefujtanák egy kanál mézbe a méhésztársakat de nyomják ám a demagóg dumát.Ha van sapka rajta akkor azér ha nincs akkor meg azér. Ha jó a méze a szerncsétlennek akkor bisztos nem is az övé meg miért nem az enyim kapta a plecsnit. ha meg az üvegei mellé kiteszi a plecsnijét akkor az undoritó ha meg megszólit sok családot hogy vegyenek mézet akkor piac zavaró. Az Istennek se lehet könnyü dóga ha bele akar látni a békétlen lelkükbe. Meg ki akarják zárni de azér már sikitoznak ha őket akarják kizárni a közösségből mert össze férhetetlenek.

*

kas62

• 146
« Válasz #1310 Dátum: 2016. November 12. 15:26 »
Közös érdek,közös reklám,egyedi értékesítés! ;D

Aki ezt nem érti az nem közösségbe való!

*

Bicska

• 601
« Válasz #1311 Dátum: 2016. November 12. 15:42 »
"Döntsd a tőkét! Ne siránkozz!!" Ha s***be rúgnak, ne csodálkozz! ;)
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

zümi

• 1382
« Válasz #1312 Dátum: 2016. November 12. 19:32 »
Azon agyalok, kitől kaphatja főnixpapi, Péter ügyben az instrukciót!?
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

izso60

• 573
« Válasz #1313 Dátum: 2016. November 12. 19:55 »
Üdv.Uraim!
főnix!
Az Istennek(ha van)valóban nem lehet könnyű dolga.
De nagyon szeretheti az önző,önámító bolondokat,mert igen sokat teremtett belőlük!

*

Bicska

• 601
« Válasz #1314 Dátum: 2016. November 16. 13:58 »
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #1315 Dátum: 2016. November 16. 19:43 »
Ki mit tud a felvásárlási árakról?

Üdv. jani bátya

« Válasz #1316 Dátum: 2016. November 16. 22:16 »
Alföld, nem veszik, legalább is áron nem,
jah, és leírom, gátéri felvásárló mintát kér, de már a telefont sem veszi fel utána, többektől hallom,
szánalmas...

« Válasz #1317 Dátum: 2016. November 18. 17:28 »
Mai napon Szekszárdon a Wunderland óvodában megtartottuk a mézes reggelit 260 gyermeknek.A nagyon jó hangulatú eseményen részt vett Szabó József (bicska)barátom aki gitárjátékával és énekével örvendeztette meg a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt.Meghívásunkat elfogadta Nagyernyei Attila aki részvételével és értékes,vicces hozzászólásaival emelte e rendezvény fényét.Ezúttal is köszönet nekik.Később képeket is teszek fel.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1318 Dátum: 2016. November 18. 18:47 »
QUQURIQ !!!

Bp. XVIII. Bókay ökoiskolában is megtartottuk a mézes reggelit, avagy tízórait.
190 alsó tagozatos ehette méheink ajándékát.
Közben a méz jótékony hatásáról volt előadás.
Selyemfű, repcekrém, és bükkönymézet ehettek a gyerekek.
Lám!...és mindenki szerette!
Csak otthon az asztalra kell tenni, lehet, hogy a nutella nem is olyan gyorsan fogyna?
Ez vajon csak egy kezdet, vagy lesz ilyen lehetőség máskor is a tanév során?
Mi lenne, ha az OMME mikulásra kis reggeliző mézzel ajándékozna meg minden ovist, általános iskolást és a gimiseket és a szakiskolásokat is?
Az öregek otthona se maradjon már ki!
Nem menne tönkre az OMME, csak grammokról van szó, sok kis grammocskáról...
..és képzeljétek, nem viccnek szántam...

Kiskakas

« Válasz #1319 Dátum: 2016. November 18. 19:05 »
Kiskakas!Szerintem ez nem kifejezetten az OMME-n múlik hanem a méhészeken,vagyis az aktivitásukon.Itt is szeretettel fogadnának minket több alkalommal is.Rajtunk nem fog múlni,
lesz folytatás.Gondolom Attila is hozzá fog szólni,ahogy én tudom megegyezik a véleményünk.

Illés Sándor