Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3170 válasz
  • 1188595 megtekintés
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #1155 Dátum: 2016. Május 30. 14:39 »
Ezen az utóbbin látszott időzőjelek nélkül is, hogy nem szakember írta. :)

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1156 Dátum: 2016. Június 05. 18:04 »
QUQURIQ !!!

Lányom tegnap érkezett haza Szlovéniából egy nemzetközi építész konferenciáról, és ezzel az infóval lepett meg. Állítólag a város tele van multi plakátokkal ami ...

Óvd a méheket! - méhészeti kiállítás Szlovénia szívében (kiállítást hirdeti)

2016-ban Ljubljana nyerte el az Európa Zöld Fővárosa címet, ezért „Ódv a méheket!” (Ohranimo Čebele) címmel nyílt kiállítás Szlovénia fővárosában május 5-én. A ljubljanai vár kazamatájában látható tárlat nemcsak a hagyományos méhészeti eszközöket és termékeket mutatja be, hanem a helyi méhészek méhes házait is. Kivételes figyelmet kapott a szlovének büszkesége, a krajnai méh, valamint az apiterápiás módszerek: a méhméreg és a kaptárlevegő használata is. A kazamata közepén helyezték el azt a méhes házat, amelynek festett előlapjai különböző szólásokat és keresztény jeleneteket mutatnak be, mint például a Teremtés, Szent Ambrus legendája vagy Szent Jób legendája. A 18. századtól egészen a 20. századig számos stílus és ábrázolás megtalálható a festett előlapok között, és a méhészek a mai napig szívesen készítenek hasonló díszítményeket, a régieket pedig saját gyűjteményükben őrzik. A középkori kazamata hangulata olyan mintha egy régi kasba lépnénk be, ezt szimbolizálja a kiállítás bejárata is, amit a rendezők (kutáror: Tita Porenta) úgy alakítottak ki, hogy a gipszkartonból készült bejárati falra projektorral egy röpnyílást vetítettek, így a látogató a röpnyíláson keresztül léphet be a kiállítótérbe. A „zümmögő” kapun belépve a sötét teremben, padlóra vetített mező képe tárul elénk, ezzel is fokozva a természetközeli élményt.
A kiállítást méhészeti túra egészíti ki, amely során az érdeklődőket elviszik egy szlovén méhészetbe, valamint kipróbálhatják a viaszfigura készítést és szlovén mézeskalácsot, Dražgoše-t is süthetnek. http://www.ljubljanskigrad.si/en/castle-experiences/guided-tours/guided-tours-of-the-exhibition-save-the-bees/
A kiállítás 2016. szeptember 25-ig látogatható. A belépőjegy ára 3 €, Vár Jeggyel pedig ingyenes. 

Ha jól vettem ki a prospektusokból, Ljubjana újból pályázik a 2021 Apimondia megrendezésére!!!
A logójukat már láttam is!
Tehát, Nekünk is gyorsítani kellene a tempón, ha szeretnénk Apimondiát rendezni!!!!!

Kiskakas

« Utoljára szerkesztve: 2016. Június 05. 18:28 írta kiskakas »

« Válasz #1157 Dátum: 2016. Június 18. 09:19 »
Végre egy jó hír!
Emelkedett az akácméz felvásárlási ára!
Most a kis lépés is nagynak számít, ne fikázzuk le.
Fazekas Gyula többször mondta, hogy még "mindig nincs meg az alja" a felvásárlási árnak.
Nagy dolog, hogy el kezdett emelkedni.
Nagyernyei Attila

*

Kitin

• 934
« Válasz #1158 Dátum: 2016. Június 18. 21:32 »
Mennyiért veszik most?

« Válasz #1159 Dátum: 2016. Június 18. 21:58 »
Végre egy jó hír!
Emelkedett az akácméz felvásárlási ára!
Most a kis lépés is nagynak számít, ne fikázzuk le.
Fazekas Gyula többször mondta, hogy még "mindig nincs meg az alja" a felvásárlási árnak.
Nagy dolog, hogy el kezdett emelkedni.
Nagyernyei Attila

Szia.

Érdekelne az aktuális átváteli ár.
Tudnál összegeket irni?
Köszönöm előre is a választ.
Üdv
"A hold nem lesz attól kissebb,ha a kutyák megugatják"

« Válasz #1160 Dátum: 2016. Június 19. 07:50 »
További szerény emelkedés várható!
Jelenleg a virágméz felvásárlási ára 600-650 az akácé 1.050 Ft körül alakul.
Romániában többet adnak az akácmézért.
Annyit rögtön hozzá kell tennem, hogy ott még a magyarországi termésnél is jóval kevesebb lett.
Átszámítva most 1.250 Ft kint a felvásárlási ár.
Már ez is előre vetít egy újabb emelkedést.
Természetesen ez a saját véleményem, de általában be szokott jönni.
A szabály továbbra is az, hogy annyi lesz a felvásárlási ár amennyiért odaadjátok.
Mindenki írja rá a kertkapuja csengőjére, hogy mennyinél nyomja meg a felvásárló, az alatt nem adjátok!
Akkor annyi lesz az ár.
Most is így történt, kitámasztottak a magyar méhészek, hogy 1.000 Ft-ért nem eladó az akác, és lám meg is mozdult felfelé.
Ehhez kellett volna egy jól szervezett összefogás, de akik ezt megtorpedózták, most ők ordítanak az alacsony ár miatt a legjobban.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1161 Dátum: 2016. Június 19. 10:39 »
Tiszteletem!
Maradéktalanúl igazad van.Köszönjük hogy megosztottad az információt.Pofátlan dolognak tartom az 1000 ft/kg árat.Meg mondom őszintén hogy én személy szerint min.1500-1900 ft-ot tartanék reálisnak /kg a hordós kiszerelésnél,mint felvásárlási ár.Sajnos van egy olyan érzésem hogy az idén nem fogja ezt az összeget elérni a felvásárlási ár,vagy csak nagy keservesen.Engem speciel dühit hogy mindjárt Julius és a májusban kipergetett mézen kell hogy ücsörögjek,mert 1000 ft-ért nem adom oda,inkább fel etetem a méhekkel!Mellesleg halkan jegyzem meg hogy a felvásárlóknál ilyenkor már hegyben áll az akác méz,most viszont szinte semmi sincs.Nyilván aki tudja az kitartja ameddig csak tudja.
Édesapám 10 hordó tavalyi mézen ül,és azt mondta hogy ő sem a tavalyit, sem az ideit, még 1500-ért sem adja oda.
Kérnék szépen mindenkit aki friss infoval tud továbbra is szolgálni az ossza meg,mert sokunkat foglalkoztat az aktuális ár.
Köszönöm.
Üdv.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Június 19. 12:14 írta Papesz »

« Válasz #1162 Dátum: 2016. Június 19. 14:53 »
nem adjátok még 1500 -ért se azt hiszem egy darabig ültök rajt :) A másik 1500-1900 at tartasz reálisnak én nekem az 1300 a reális nekem 1300 nagyon jó lenne idénre igaz nekem igencsak országos átlag felett lett és nem 10 hordó akácon kukorélokolok...

« Válasz #1163 Dátum: 2016. Június 19. 18:07 »
Tessék meg is van a válasz!
Tehát rögtön lett aki nagyobb mennyiséget 1.300-ért odaadná.
Ne a kereskedőket szidjátok, meg főként ne "Kistakácsot", hogy miattuk ilyen alacsony az ár.
A hiba a puncimókusz gondolkodásában van!!
Már a nick neve sem gyenge.
Feleségem belelesett az egyik írásomba, éppen neki válaszoltam.
Szép, mondta.... Méhészklub jaaa..te csajozol (?) mármint én.
Na folytatom.
Lesz olyan méhész is aki még ettől kevesebbért is elherdálja a hungarikumot.
Akkor az lesz az ár.
Mindig annyi az aktuális felvásárlási ár amennyiért venni tudnak.
Ja ma hallottam, hogy milyen trükköket dobnak még be egyesek.
Adjátok oda, mert ez az ár csak átmeneti 800-ra fog visszaesni.
Simán, lazán csuklóból,válaszoljatok az effajta riogatásra, rémhírterjesztésre.
Akkor miért nem vársz kedves kereskedő addig?
Ennyi.
Mindent azért ne cumizzunk be.
Eddig is kellett a mézünk, ezután is el fogjuk tudni adni.
Brüsszelben már a legmagasabb szinten tudnak felháborodásunkról, a kínai hamis mézekről.
Erről majd az OMME elnöke fog tájékoztatót adni.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1164 Dátum: 2016. Június 19. 19:38 »
EZ A PUNCI NEM PUNCIKÁL NEKEM HA ILYEN BAROMSÁGOKAT ÍROGAT !!!!!!!  ELTUDOM KÉPZELNI NAGY MÉHÉSZ MÚLTJÁT EBBEN A KEGYETLEN-MEGALÁZÓ-SÁRBADÖNGÖLŐ JELENBEN !!!!!!!

« Válasz #1165 Dátum: 2016. Június 19. 19:59 »
Igen oda adnám én egyszerűen gondolkodom bevétel-kiadás és a maradékból ,hogy tudok megélni és nincs tovább. Mézengúz ami a  méhészmúltat illeti lehet meglepődnél :)

« Válasz #1166 Dátum: 2016. Június 19. 20:54 »
Papesz írta: "Engem speciel dühit hogy mindjárt Julius és a májusban kipergetett mézen kell hogy ücsörögjek,mert 1000 ft-ért nem adom oda,inkább fel etetem a méhekkel!"

Hümm. Ez kicsit megint felemás, vagy logikátlan, ugyanis az elmúlt 20 évben, 2 évre emlékszem amikor csökkentek, és nem nőttek a felvásárlási árak.  2004.ben és 2015-ben. Az az ilyen üzleti stratégiával, hogy " dühit hogy mindjárt Julius és a májusban kipergetett mézen kell hogy ücsörögjek" 18 alkalommal veszítettél volna többnyire jelentős összeget.

Illúzióim ugyan nincsennek, hogy az árak a 2014-es szintet akár csak meg is közelítenék. De ha sok méhész van aki szabadulna a mézétől már juniusban, még az egyébként realizálható növekedés sem fog bekövetkezni.

Minél több hívást kap a felvásárló, annál inkább dörzsöli a tenyerét, sőt minél dühösebb, és türelmetlenebb a méhész neki ez jóhír.

Ilyenkor nem volna szabad, még érdeklődni sem. "Úgy gondoltam nem sürgős a dolog, mer' hun van még karácsony." Ahogyan azt Bendegúztól hallottuk, de minimum október amikor már érdemes érdeklődni.

« Válasz #1167 Dátum: 2016. Június 19. 23:28 »
Papesz írta: "Engem speciel dühit hogy mindjárt Julius és a májusban kipergetett mézen kell hogy ücsörögjek,mert 1000 ft-ért nem adom oda,inkább fel etetem a méhekkel!"

Hümm. Ez kicsit megint felemás, vagy logikátlan, ugyanis az elmúlt 20 évben, 2 évre emlékszem amikor csökkentek, és nem nőttek a felvásárlási árak.  2004.ben és 2015-ben. Az az ilyen üzleti stratégiával, hogy " dühit hogy mindjárt Julius és a májusban kipergetett mézen kell hogy ücsörögjek" 18 alkalommal veszítettél volna többnyire jelentős összeget.

Illúzióim ugyan nincsennek, hogy az árak a 2014-es szintet akár csak meg is közelítenék. De ha sok méhész van aki szabadulna a mézétől már juniusban, még az egyébként realizálható növekedés sem fog bekövetkezni.

Minél több hívást kap a felvásárló, annál inkább dörzsöli a tenyerét, sőt minél dühösebb, és türelmetlenebb a méhész neki ez jóhír.

Ilyenkor nem volna szabad, még érdeklődni sem. "Úgy gondoltam nem sürgős a dolog, mer' hun van még karácsony." Ahogyan azt Bendegúztól hallottuk, de minimum október amikor már érdemes érdeklődni.

Ne haragudj meg de  áruld már el, hogy mi volt számodra ebben a fenti gondolatomban stratégia,felemás vagy logikátlan?
Elmondom neked hogy semmilyen stratégia nem volt benne.Egyszerűen igy gondolom hogy idegesitő ez az egész hogy várni kell az embernek egy normális felvásárlási árra.
Értettem ezt úgy hogy ha pl fix áras lenne a méz felvásárlási ára akkor nem lenne szükség itt tartogatni a mézet.
Dühit és pofátlanságnak tartom a jelenlegi árat,ami miatt nem tudja a termelő eladni a mézet.
Talán neked nem lenne jobb ha nem kellene a megtermelt árut tartogatni, és akár azonnal letudnád adni?Vagy te talán akkor is raktároznád/(érlelnéd?) a mézed,ha tudnád hogy nem emelkedne az ár(fix,szabott felvásárlási ár lenne),azaz teljességgel értelmetlen lenne spájzolni?Nem hiszem.Remélem igy már érthető hogy hogyan értettem azt amit.

Szép napot.

« Válasz #1168 Dátum: 2016. Június 19. 23:49 »

Ne haragudj meg de  áruld már el, hogy mi volt számodra ebben a fenti gondolatomban stratégia,felemás vagy logikátlan?
Elmondom neked hogy semmilyen stratégia nem volt benne.Egyszerűen igy gondolom hogy idegesitő ez az egész hogy várni kell az embernek egy normális felvásárlási árra.
Értettem ezt úgy hogy ha pl fix áras lenne a méz felvásárlási ára akkor nem lenne szükség itt tartogatni a mézet.
Dühit és pofátlanságnak tartom a jelenlegi árat,ami miatt nem tudja a termelő eladni a mézet.
Talán neked nem lenne jobb ha nem kellene a megtermelt árut tartogatni, és akár azonnal letudnád adni?Vagy te talán akkor is raktároznád/(érlelnéd?) a mézed,ha tudnád hogy nem emelkedne az ár(fix,szabott felvásárlási ár lenne),azaz teljességgel értelmetlen lenne spájzolni?Nem hiszem.Remélem igy már érthető hogy hogyan értettem azt amit.

Igen oda adnám én egyszerűen gondolkodom bevétel-kiadás és a maradékból ,hogy tudok megélni és nincs tovább. Mézengúz ami a  méhészmúltat illeti lehet meglepődnél :)

Ha azt mondtad volna hogy "muszájból" kell oda adnod azon az áron amire gondoltál akkor még meg is értenélek.
Igy viszont úgy gondolom hogy te csak elpocsékolod az értéket!  :'(
Javaslom hogy üzleti vállalkozásba ne kezdj mert csunya vége lesz.
Nana!Csak óvatosan ezzel a ki mikor kezdett és mennyit pergetett dologgal,mert "messziről jött ember" gondolom a folytatást már te is ismered,na meg aztán nem mindenki pergetett ám ilyen jól.
Itt azoknak van igaza akik kivárnak,és nekik köszönhető az ha akár 1 centet is fentebb megy a méz felvásárlási ára.
Sajnos van olyan akinek nem olyan "bő" a nadrágszijja,ők hamarosan lefogják adni a terméket,de őket nem szabad emiatt lehordani,ugyanis nem mindenki rendelkezik annyi erőtartalékkal.
Viszont úgy gondolom hogy a nagy többség kivár.
Jut eszembe: Piszok hülye egy nicked van,bár az enyém sem túl jó.  :P

Szép napot.

HOOPS!Srry a dupla posztért.Nem igy akartam.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Június 19. 23:58 írta Papesz »

« Válasz #1169 Dátum: 2016. Június 20. 00:23 »
Érdekes szemlélet, honnan jöttél, Észak-Korea, Kuba? Vagy feltalálták az időgépet, és te vagy az első időutazó az ötvenes évek Magyarországából?
Fix mézfelvásárlási ár? Kapitalizmusban élünk már hivatalosan is 89-óta. Tudod piacgazdaság, kereslet-kínálat, stb.
Ha idegísít miért vállalkozol, nem kötelező méhészkedni, Mert tudomásul kellene venni, hogy a méhészkedés is egy üzeleti vállalkozás, főleg ha túl vagy a hobbiszinten. Ki, és miért garantálna fix árakat, és pont a méhészeknek?...