És mi történt mi után leírtad a verziódat? Vagy történik valami, azért mert leírtad?
Elmondom én neked. Nem történt és nem is fog, mert a rendszer olyan, hogy semmi nem történik akárki akár mit mond, pedig te barátom most egy darabig közel érzed magad a húsos fazékhoz.
Ha megvizsgálod az egész omme történetét, két dolog van ami fontos.
Az egyik, hogy megalakították. Azok akiknek a nevét se nagyon illik emlegetni, saját pénzükön saját idejükből. A másik az uniós támogatások hozzá kötése a tagság meglétéhez. Ez tartja össze és semmi más.
Mert mi volt még? Leginkább csak sodródás. Igazából semmit soha nem sikerült befolyásolni az omme-nak. Teljesen eredménytelenek voltak a tüntetések is, mind a brüsszeli, de bár akármelyik. Vagy ha a meg sem született gazdasági társaságot vesszük, annak idején.
Bár köpköditek Mészárost és mindjárt elkezditek ócsárolni, de én még is azt mondom,24 év omme tagsággal a hátam mögött, hogy ha valaki próbálkozott valamivel és valamilyen eredményt el is ért, az az újság meg a zrt, meg egyebek. Az akác megvédését hagyjuk, mert az inkább politikailag volt fontos a Fidesznek, amúgy meg akkora irtását soha nem tapasztaltam mint azóta. Kijelentem, az omme csak abban ért el eredményt, ami egyezett mások politikai akaratával. Önmaga soha semmit.
De, ha szerintetek az újság meg a zrt se eredmény, sőt semmi amit Mészárosék alatt csináltak, akkor még ennyi sincs.
Tehát a bizonyítvány egyáltalán nem fényes. Mit akarsz tehát te a verziókkal. Ha az ember bele gondol, ezt ebbe a rendszerbe el se mondja, mert minek. Falra hányt borsó.
Ha mindent levonunk ami nem az omme tól függött, például a támogatás koordinálását,/ milyen szépen mondják/ az omme eredményessége majdnem megegyezik egy meddő tehén tejhozamával.
Persze lenne az omménak szerepe. A káosz a méhlegelőkön, amik lassan teljesen telítettek, a méz nem kell senkinek, vagy csak fillérekért. A méhészek érdekeit kellene védeni. És megoldani a méz felvásárlását. Hú, hogy ez kemény dió? Hát kedves elnök úr Ön jól meg van fizetve tudomásom szerint, vágjon csak bele. Próbálkozzon már Ön is valami kézzelfoghatóval, mert lózungból van elég a padláson.
De, ne hogy most azt képzelje valaki, hogy valami féle illúzióim vannak. Ezután a hozzá szólás után legalább tízen fognak lehurrogni, hogy ezt miért nem lehet.
Más kérdés, hogy mit érdemel ez a méhésztársadalom. Én azt mondom mindenki azt kapja amit megérdemel. Semmit.
Ha, hagyja ami itt megy, akkor semmit. Én nem védem őket sem, mert ez a tagság nem érdemli meg, hogy megvédjék. A 13000 ezer fős tagságból talán pár százan vannak, de 200-an egészen biztosan nincsenek akik az egészbe valamilyen módon beleszólnak a seggnyalókkal együtt. Mert alulról úgy néz ki, hogy ezek ott fenn egymást baszogatják, egymást utálják, teszik ki ezt, teszik be azt, fizetést szavazgatnak maguknak, tagdíjat szavazgatnak a tagságnak, és aki a hatalomba kerül a másikat kirúgja stb. Mindezt a tagság pénzén.
Mint a királyi udvarokban a középkorban. A király és udvartartása ugyan állandóan intrikált, de közben jól elvolt abból amit a jobbágyok adóztak. Ezeket le se szarták.
Ennyi a tevékenységünk Uraim. És te azt kérdezed miért nem ostromoljuk a javaslatainkkal a főnökséget?
Mert ezt a katyvaszt egyszerű méhész még követni se tudja. Azt se tudná, hogy kihez kell menni, ha fogadnák egyáltalán. Hagyja hát a francba az egészet, nem is foglalkozik vele.
Hát ezért.