Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3170 válasz
  • 1188493 megtekintés
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #1125 Dátum: 2016. Május 13. 21:03 »
Nekem lenne egy jobb ötletem arra, hogy mi is igazán nyereségesek legyünk... ;)

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1126 Dátum: 2016. Május 13. 21:24 »
QUQURIQ !!!

Kiskakas meg arra buzdít, hogy már annyira ismerjük az utat Brüsszelbe, hogy megint kiránduljanak a Magyar méhészek rendet tenni! ;D
Valami újat,valami felkeltő dolgot kellene produkálnunk!
Meg kellene mozgatnunk az UNIÓ apraját nagyját!
Talán el kellene indítanunk egy Európai Uniós népszavazást a hamis élelmiszerek ellen!
Biztosan meg lehetne szervezni, szerintem partnerünk, és segítőnk lenne Dr. Lomniczi Zoltán nemzetközi alkotmányjogászt!!!
Miért hagyják magukat az EU polgárai, hogy minden szart megetessenek velük??? :o
Érzek akkora erőt a Magyar méhészekben, hogy egy ilyen kezdeményezést sikerre tudnánk vinni! (12 500 OMME tag,  rokonaik, ez már 30 000 polgár, és a szimpatizánsok!...
Külföldi méhész barátaim is ugyanebben a cipőben járnak, tehát Ők is segítenének!
Nehogy ne tudjunk már összehozni egy nemzetközi tiltakozást???
Szezonunkban még a vezetés elő tudná készíteni a tüntetést, egyeztetne az EU méhész szervezeteivel, jogi lépések megtétele, szállás rendezés, sajtó beharangozás, EU parlamenti képviselőkel való tárgyalás, stb...
Augusztus közepén indulhatnánk a nagy feletetés után! Ha időben sikert érünk el, az egész idei termésünket emelt áron adhatnánk el!!! ;D  ;D  ;D

Kiskakas már kétszer megjárta Brüsszelt, a harmadikról se :) ;) :D: szeretne lemaradni!!!
« Utoljára szerkesztve: 2016. Május 13. 21:27 írta kiskakas »

« Válasz #1127 Dátum: 2016. Május 14. 07:00 »
"Talán el kellene indítanunk egy Európai Uniós népszavazást a hamis élelmiszerek ellen!"

"Augusztus közepén indulhatnánk a nagy feletetés után! Ha időben sikert érünk el, az egész idei termésünket emelt áron adhatnánk el!!!"

Ember, te beteg vagy,
Súlyosabb a kijelentésen az általad szidott Mészáros korábbi kijelentésétől!!!

« Utoljára szerkesztve: 2016. Május 14. 07:06 írta Kevanaar »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1128 Dátum: 2016. Május 14. 07:05 »
QUQURIQ !!!

Inkább fejtsed ki miért??? :o

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1129 Dátum: 2016. Május 14. 07:15 »
QUQURIQ !!!

Kevanaar!
Ezt írod:
"Ember, te beteg vagy,
Súlyosabb a kijelentésen az általad szidott Mészáros korábbi kijelentésétől"!!!

Nyugodtan sértegethetsz, de a Te megoldásodat még sehol sem olvastam, pedig már pár éve írogatok ide...
...ha tudsz olvasni, egyszer már leírtam az én verziómat!

Várom a Te megoldásodat!

Üdv. Kiskakas

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1130 Dátum: 2016. Május 14. 10:39 »
 És mi történt mi után leírtad a verziódat? Vagy történik valami, azért mert leírtad?
Elmondom én neked. Nem történt és nem is fog, mert a rendszer olyan, hogy semmi nem történik akárki akár mit mond, pedig te barátom most egy darabig közel érzed magad a húsos fazékhoz.
 Ha megvizsgálod az egész omme történetét, két dolog van ami fontos.
Az egyik, hogy megalakították. Azok akiknek a nevét se nagyon illik emlegetni, saját pénzükön saját idejükből. A másik az uniós támogatások hozzá kötése a tagság meglétéhez. Ez tartja össze és semmi más.
 Mert mi volt még? Leginkább csak sodródás. Igazából semmit soha nem sikerült befolyásolni az omme-nak. Teljesen eredménytelenek voltak a tüntetések is, mind a brüsszeli, de bár akármelyik. Vagy ha a meg sem született gazdasági társaságot vesszük, annak idején.
 Bár köpköditek Mészárost és mindjárt elkezditek ócsárolni, de én még is azt mondom,24 év omme tagsággal a hátam mögött, hogy ha valaki próbálkozott valamivel és valamilyen eredményt el is ért, az az újság meg a zrt, meg egyebek. Az akác megvédését hagyjuk, mert az inkább politikailag volt fontos a Fidesznek, amúgy meg akkora irtását soha nem tapasztaltam mint azóta. Kijelentem, az omme csak abban ért el eredményt, ami egyezett mások politikai akaratával. Önmaga soha semmit.
 De, ha szerintetek az újság meg a zrt se eredmény, sőt semmi amit Mészárosék alatt csináltak, akkor még ennyi sincs.
 Tehát a bizonyítvány egyáltalán nem fényes. Mit akarsz tehát te a verziókkal. Ha az ember bele gondol, ezt ebbe a rendszerbe el se mondja, mert minek. Falra hányt borsó.
 Ha mindent levonunk ami nem az omme tól függött, például a támogatás koordinálását,/ milyen szépen mondják/ az omme eredményessége majdnem megegyezik  egy meddő tehén tejhozamával.
 Persze lenne az omménak szerepe. A káosz a méhlegelőkön, amik lassan teljesen telítettek, a méz nem kell senkinek, vagy csak fillérekért. A méhészek érdekeit kellene védeni. És megoldani a méz felvásárlását. Hú, hogy ez kemény dió? Hát kedves elnök úr Ön jól meg van fizetve tudomásom szerint, vágjon csak bele. Próbálkozzon már Ön is valami kézzelfoghatóval, mert lózungból van elég a padláson.
 De, ne hogy most azt képzelje valaki, hogy valami féle illúzióim vannak. Ezután a hozzá szólás után legalább tízen fognak lehurrogni, hogy ezt miért nem lehet.
 Más kérdés, hogy mit érdemel ez a méhésztársadalom. Én azt mondom mindenki azt kapja amit megérdemel. Semmit.
 Ha, hagyja ami itt megy, akkor semmit. Én nem védem őket sem, mert ez a tagság nem érdemli meg, hogy megvédjék. A 13000 ezer fős tagságból talán pár százan vannak, de 200-an egészen biztosan nincsenek akik az egészbe valamilyen módon beleszólnak a seggnyalókkal együtt. Mert alulról úgy néz ki, hogy ezek ott fenn egymást baszogatják, egymást utálják, teszik ki ezt, teszik be azt, fizetést szavazgatnak maguknak, tagdíjat szavazgatnak a tagságnak, és aki a hatalomba kerül a másikat kirúgja stb. Mindezt a tagság pénzén.
 Mint a királyi udvarokban a középkorban. A király és udvartartása ugyan állandóan intrikált, de közben jól elvolt abból amit a jobbágyok adóztak. Ezeket le se szarták.
 Ennyi a tevékenységünk Uraim. És te azt kérdezed miért nem ostromoljuk a javaslatainkkal a főnökséget?
Mert ezt a katyvaszt egyszerű méhész még követni se tudja. Azt se tudná, hogy kihez kell menni, ha fogadnák egyáltalán. Hagyja hát a francba az egészet, nem is foglalkozik vele.
 Hát ezért.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Május 14. 10:51 írta Vivaldi »

« Válasz #1131 Dátum: 2016. Május 14. 11:11 »
Tegnap voltam a húsosfazéknál!

Dobtam bele 100.000 Ft-ot.

A különbség a régebbi hasonló estekhez képest "csak" annyi, hogy aki átvette a pénzt mosolygott és megköszönte a közösség nevében!

Kis lépés, de már biztató!  :D
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1132 Dátum: 2016. Május 14. 11:38 »
QUQURIQ !!!

Az Apimondiai tagfelvételünkhöz 1990 években én is hozzájárultam 30 000 ft-al. Nem tartom érdemnek, de büszke vagyok rá!
..és még támogatás sem volt abban az időben, Vivaldi barátom.
Azt írod, ha elveszik a támogatást, összedől az OMME!
Kétlem!
...egy kis segítség a múltból...

"Miután azonban 1892-ben is egyesülésből keletkezett az akkori OMME, így 124, ill. 128 évesnek is tekinthetjük magunkat, a régi, egyesült egyesületek alapítási időpontjai alapján".

Mutass Magyarországon egy egyesületet ami még működik is, ami ilyen idős!
A múltunknak és alapítóinak a nevében kikérem ezt a hangnemet!
Szégyellhetnéd magadat, mert ha az OMME olyan semmirevaló lenne, miért lett a Lányod mézkirálynő?
Miért indult ilyen általad semminek titulált szervezetnél királynő jelöltnek?
Miért hordozták a Lányodat az OMME méhészei a tenyerükön?
Ezt mind elfelejtetted?
Tényleg, nagyon jó lenne leülnünk beszélgetni, indulatok nélkül.
Szerintem nagyon sok olyan dologról nincsen tudomásod, ami lehet, hogy a nézeteidet megváltoztatná.
Ez nem a Te hátrányod, a méhészek egy része sem tudja a miérteket....
Bízom abban, hogy egyszer tényleg barátian válluk el kézszorítással...

Kiskakas

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1133 Dátum: 2016. Május 14. 12:21 »
Az OMME sikere az aktív tagság munkájának az eredménye. Az aktív tagság pedig akkor is megmarad, ha nem lesz olyan forrása, mint a Nemzeti Program. Ez szakmai lelkiismeret kérdése.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1134 Dátum: 2016. Május 14. 13:05 »
Nyugi részemről "csak" az ingyen munka volt a felajánlás, de-e nélkül nem menne a szekér!  ;)

Lehet, hogy kezd a közösségért végzett ingyen munkának a becsülete visszatérni és nem csak pénzért lehet odébb tenni két szalma szálat?  ;D
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1135 Dátum: 2016. Május 14. 13:14 »
QUQURIQ !!!

Igen, amikor tudtunk segítettünk, mindig jól jött az OMME-nek, a szorgos kéz!
Így formálódott a közösség, és becsülték a szorgos kezűeket.
Talán az utóbbi időben az aktivisták morzsolódtak le....
A szakik ellátták ezeket a feladatokat is.

Kiskakas

« Válasz #1137 Dátum: 2016. Május 14. 21:24 »
32400 t termett valaha az országban?

« Válasz #1138 Dátum: 2016. Május 14. 21:25 »
Érdekes valahol mindig van jobb méz termés , mindig sikerül "beszaratni" a méhészeket !!!!!!!!!!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1139 Dátum: 2016. Május 14. 23:22 »
32400 t termett valaha az országban?
Engem ennek a cikknek a magyar vonatkozású adatai lepnek meg. Igazak ezek az adatok akár közelítőleg is?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.