Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3170 válasz
  • 1188503 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #1110 Dátum: 2016. Május 12. 22:11 »
Izsó!

Beszélgessünk akkor a te 100 000 Ft-os havi fizetésedről, ami pillanatok alatt 500 000 Ft lett?

Vivaldi jobban érti a tréfát, mint te az 1x1-et.

Besenyő Pista bácsi egy nagyon jó arc. Stílusa sajátos, két hülyeség közé becsomagol egy igazságot. Ez a hasonlat szerintem egyáltalán nem sértő Vivaldira nézve.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1111 Dátum: 2016. Május 12. 22:22 »
A vita akadémikus, ezzel én is tisztában vagyok. Tehát ránk se szarnak csak addig ameddig a szavazatunk kell nekik.
 A mezőgazdaság kis elhanyagolható szegmense, inkább hobby szerű tevékenység, a mező gazdaság más ágazata mellett. Hogy is mondjam. Akárhogy is mutatják, nem vesznek komolyan.
 Én nem azt írtam, hogy majd így lesz. Csupán elmondtam, hogy úgy is lehetne, ha,,,,,,,ha akarnák. De azzal is tisztában vagyok , hogy nem érdekel ez senkit.
 A birtok nagyságot pedig csak hozzá kellene hasonlítani hasonló területű és létszámú országokhoz. Magyarországból mindig Amerikát akartak csinálni, de mindig belebuktak. Most is azonnal bukik a dolog amint megszűnik az uniós támogatás.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1112 Dátum: 2016. Május 12. 22:25 »
Izsó!

Beszélgessünk akkor a te 100 000 Ft-os havi fizetésedről, ami pillanatok alatt 500 000 Ft lett?

Vivaldi jobban érti a tréfát, mint te az 1x1-et.

Besenyő Pista bácsi egy nagyon jó arc. Stílusa sajátos, két hülyeség közé becsomagol egy igazságot. Ez a hasonlat szerintem egyáltalán nem sértő Vivaldira nézve.
Na ezt aztán nem értem. Csuja ne keverjél bele olyanba amihez semmi közöm, mert ha felhergelsz rosszul jársz.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1113 Dátum: 2016. Május 13. 00:36 »
Mi nem tetszik? Hogy Izsón számon kértem az 500 000 Ft-os fizetését, amikor a plénum előtt csak 100 000 Ft-ról volt szó? Vagy az, hogy vastyúk is talál szeget, tehát rátalálsz az igazságra is? Vagy az, hogy két hülyeség közé csomagolsz egy igazságot? Fáj neked az igazság? Te magad írod mindig, hogy a provokálás az életelemed.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1114 Dátum: 2016. Május 13. 05:59 »
A méhészetben nincsennek akkora normatív támogatások mint a szántóföldi gazdálkodás esetén. Így egy felsőhatár megállapítása esetén sem történne semmi. Esetleg a nagy méhészetek is, papíron aprózódnának.
Most eléggé kijózanítóak lesznek a mézárak, már azok. De igazából akkor fog leesni a tantusz, amikor elkezdik felkínálni a mézet a kereskedőnek. Aki keveselte a tavalyi 1500-at, vagy az őszi 1350-et az akécért, az most örülni fog a mostani 900-1000 Ft-nak, Igaz ez is csak akácpergetés előtti elméleti ár.
Lehetne az árát jelentősen növelni, pálinkaként értékesíteni. De sajna ez jogilag nem megy, legalább is magánszemélyként nem, de egyébként is mivel nem gyümölcsből készült a párlat, nem lehetne használni a pálinka megnevezést a mézből készült pálinka esetében.
Könnyú lenne a cefrézése, csak jó hígan kellen pergetni, ez már sokaknak már jól megy  ;D

*

bükk

• 169
« Válasz #1115 Dátum: 2016. Május 13. 07:30 »
http://magyarhirlap.hu/cikk/54989/Sulyos_fagykarok_az_akacosokban

..a tavalyi akáctermés fele(!)még a termelőknél????
Persze,rekord közeli a mézexport mellett még tele vagyunk akácmézzel! :-[
Kinek jó egy ilyen nyilatkozat?

« Válasz #1116 Dátum: 2016. Május 13. 08:05 »
Nem jó hír, de ha így van akkor hazudni kellett volna neki?  :o
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

bükk

• 169
« Válasz #1117 Dátum: 2016. Május 13. 08:45 »
Nem kell hazudni,megfontoltan kell nyilatkozni a méhészek érdekeit szem elől tartva.
Még a pókerarc is bevethető gondok esetén,és most gondok vannak.

Texas,add össze a tavalyi exportot,a hazai fogyasztást aztán gondolkozz el.
Ja és itthoni boltokban a kínait az ukrán szorította ki(sicc),az akácot meg  bizonyára télen
is pörgettek néhányan azért szaporodik. :-X

Itt a Dunántúl nagy méztermelő megyéiben az akác 20-25%-a van meg...a felvásárló méhészek
és egyesületi elnökök adatai szerint.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1118 Dátum: 2016. Május 13. 09:08 »

A legjobb az lenne, ha ezek a hóbabukott omme elnökök nem is nyilatkoznának egyáltalán mézügyben. Egyik hülyébb mint a másik.
 Vagy talán nem is olyan hülyék?
 Esetleg nem az van, amit én mondok?
 Kibújik a szög a zsákból?
 Kinek az érdekeit is képviseli a Bross?
 A mézkereskedőkét?
"Na ugye," mondhatnám ha miniszter elnök lennék.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Május 13. 09:35 írta Vivaldi »

« Válasz #1119 Dátum: 2016. Május 13. 09:30 »

Háát tán akik tudtak már üzletet kötni 500-550 Ft-os áron is  :-X
meg különben is a Hungarikum méltó árát elő kell készíteni.......    ;D

http://www.agrarszektor.hu/allattenyesztes/elkepeszto_milyen_olcso_lett_iden_a_mez.6064.html?utm_source=agrarszektor&utm_medium=email&utm_campaign=hirlevel

« Válasz #1120 Dátum: 2016. Május 13. 13:29 »
Tököm tele ezekkel a "megállapításokkal" ,hogy a méhészeknél van a tavalyi méz fele !!!!!!! Arról mindenki kussol ,hogy 2015 tavaszára elpusztult 300-400 ezer méhcsalád , a megmaradók meg értek egy felet sok méhésznél !!!!!!  Akkor a nem létező méhek fele ,meg a félnek a fele mennyi is !!!!!!!!!!!!!

*

nata

• 176
« Válasz #1121 Dátum: 2016. Május 13. 15:21 »
Minden évben elmondják, hogy 3-400 ezer család elpusztult. Aztán valahogy mégis egyre több család van. Persze szaporítunk, de akkor sem kerek a történet...

« Válasz #1122 Dátum: 2016. Május 13. 16:41 »
A kereskedő meg pont a sajtóból értesül, a méhésznél készleten lévő mézről. :)
Pontosabb becsült adatokkal rendelkezik, mint mi méhészek.

A méhpusztulásról, ha a  nagy sokból, sok is pusztul, de még sok marad. Azok akik a tavaszon itt panaszkodtak az elpusztult méheikről, talán csak kitalálták?

Tudom sokan lehetnek, akik most is a kereskedők szokásos apró árletörő trükjének vélik az egész jelen helyzetet. Ami majd elmúlik magától mint szokott. Holott azokat az apró nüanszokat többnyire már ismerjük, de soha nem évekre elhúzódó koncepciók. Most nagyobb a baj, és ha nem beszélünk rólla, tabusítjuk akkor minden megoldódik? Szerintem nem, sőt ez az oka annak hogy még mindíg nem veszik komolyan a méhészek, a leszekméhészek, és a komolyabb fejlesztést  tervezők, a méz romló értékesítési pozícióját.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1123 Dátum: 2016. Május 13. 17:17 »
QUQURIQ !!!

Nem minősítem Arisztaiosz, vagy tudja fene, hogyan is hívják, hangulat keltését a "ződön"...
Nekem egyszer Fehérváron, többünk hallatára kijelentette, hogy nincsenek méhei, csak "valamikor"??? az Apjának besegített a méhészkedésbe.
Minek üti bele az orrát olyan dolgokba, amihez meg nincsen köze?
Feldobja a labdát, hogy mások elvégezzék helyette a szennyes munkát...
Íme a nagy mű eredménye!!!

Arisztaiosz    
Hozzászólás
Valószínűleg mindenki méhészkedhetett, mert senki nem reagált a tegnap esti Híradóban elhangzott riportra: http://www.mediaklikk.hu/video/hirado-m ... 11-i-adas/
( 20.00-tól 20:04-ig, azaz a műsor 32:05-34:55-ig terjedő része)
miként a KaposPont riportjára sem:
http://kapos.hu/hirek/gazdasag/2016-05- ... eszek.html

Most és itt nem kommentálnám sem e kettőt, sem az előbb feltett "tényeket", a nyomuk mentén támadt reakcióknak talán a legjobb helye a Dühöngőben lehetne, ámbár a Méhészetben azt olvasom, hogy az USA-ban április 15-én a virágméz felvásárlási ára 3,4 USD/kg (278Ft/USD áron)... Nos, akkor mi is a helyzet a sokat hivatkozott "világpiaci árral"?

Hapiary    
Hozzászólás

Most beszéltem Tökés Sanyi Erdélyi barátommal , náluk a repce 3-5kg-ot adott. Most lent van a Duna deltában 10 napos eredmény + 25dkg. Ma indul a kárpátokba fenti akácra. A felvásárlás náluk még nem indult el mert nincs árualap .
Szerintem nálunk a kereskedők ugyan így járnak , nem lesz árualap , csak piac vesztés lesz . A tavalyi bent rekedt méz kevés.

amatőrök    
Hozzászólás

Úraim! Ha nem tetszik az új vezetés nyilatkozata, egyszerűen jövőre senki ne fizessen tagdíjat azzal az indokkal,hogy a vezetés nem a méhészek érdekeit Képviseli.

LPeti    
 Hozzászólás
Ezen a szinten már nem a "farok csóválja a kutyát", hanem abba az irányba megy, ahonnét "jobb illatok" jönn

robi75    
 Hozzászólás

Ilyen a kampány, mindig ott erősebb ahol kint vannak, és nyerni akarnak.
De akik választottak azok sem ovodások, oda teszi az ixet ahova akarja.

Hapiary    
 Hozzászólás

Nagyon sok méhészt megaláztak , mocskoltak a cél érdekében " a fekete fehéren" , nem válogattak a modszerekben .

robi75    
Hozzászólás   
Az meg már tudja is.
Nyugodj meg, senki nem tudja mennyi van a fészerben, főleg szarrágóéknál :mrgreen: .
Az csak akkor derülne ki, ha megugranának az árak. 

Hapiary    
 Hozzászólás

Több felvásárlót megkérdeztem , minimális mézkészlet maradt a méhészeknél. Csak pánikoltatásra volt jó a nyilatkozat... 

robi75    
 Hozzászólás

Mé? Csaltak?

Hapiary    
 Hozzászólás

Lehet hogy " nem jön vissza a több száz forint" de az a módszer ahogy meglett választva szégyen a méhész ágazatra.

robi75    
 Hozzászólás     
Felébredtünk :mrgreen: !
Micsináljunk?
Szóljak neki hogy mást mondjon?(igaz amíg nem nyilatkozott addig egekbe volt az ár :mrgreen: )
És visszajön a "többszázforint"?

Hapiary    
 Hozzászólás

Nagyon rossz elnök választás volt. Kimerem mondani , mert csak egy kereskedő érdekeit képviseli. Nem a méhészekét.
A nyilatkozataival több száz forinttal csökkenek a méz árak. Ébredjetek méhészek!

Gerju    
 Hozzászólás     
Nálunk is minimális mennyiség ragadt bent a méhészeknél. Az elnök úr ezzel a valótlan nyilatkozatával tovább rontja az amúgy sem rózsás helyzetünket.

szigetivili    
 Hozzászólás

Bross írta:
a tavalyi akácméztermés fele a termelőkön ragadt.

robi75 írta:
.............. amúgy meg gyűlésen, vagy nyilvános helyen hiába kérdezed, úgysem mondják meg az igazat ......

robi75 írta:
....Az viszont biztos hogy szűk környezetemben, ahova bejáratos vagyok.....

Robi logikáját/tapasztalatát elfogadva kénytelen vagyok feltételezni, hogy Elnökünk közel 6000 méhészhez bejáratos, azért mer ilyen határozott kijelentést tenni. Én nem hallottam, hogy nálunk valakinél járt volna, de azt bizton állíthatom, hogy nálunk a 20 % tavalyi sem maradt a méhészeknél de véleményem szerint ez mind lényegtelen is!!!

Szerintem egy „igazi érdekképviselő” nem tesz ilyen kijelentést, mert bárhogy keresem, nem értem mitől jó nekünk, méhészeknek ez a mondat hacsak nem azért, hogy ne is akarjunk jobb felvásárlási árakat.

De, ha nekünk nincs hasznunk ebből a kijelentésből, kinek van???
(Ez nem kérdés, csak egy leírt gondolat)

antimon    
 Hozzászólás
http://www.agrarszektor.hu/allattenyesz ... n=hirlevel

Kiskakas megjegyzése:
Még valami:

Az a Hapyari, nem is olyan" ari"...
Az összes OMME tények, tények!
Csak nyitott szemmel kellett volna járni...
Hol irkált Hepy urunk, amikor Mészáros EX OMME elnök lassan egy éve lenyilatkozta a sajtónak, hogy lesz még a mézek felvásárlói ára magasabbbb???? :o ::) :-[
..és lőn alacsonyabb!!! :o
Akik eddig nem adták el jó áron a mézeiket, igen, igen visszatartották az utolsó percekig!
Csak uraim, azok a percek még váratnak magukra! (sajnos)!
Hol vannak az el nem adott mézek?
Igen a méhészek raktárában!!!
Érdekes módon, ha még most akác előtt valamelyik kereskedő előjönne egy 1 500 Ft/ kg akác árral, több kamion is megtelne!!! Láttam olyan nagy méhész raktárát, ahol ott sorakoznak a bent ragadt mézek!
..de ezt most mindenki úgy kezeli, mintha új dolog volna! 33 év méhészkedésem alatt többször előfordult már ugyanez a pánik állapot!...és túléltük???...és még támogatás sem volt egy fillér sem....!!!...és méhészkedünk???

Egyet azért nem értek???
Most nem lényeg a "ződös"moderátoroknak a nyugalom keltés a "ződön"???

A "ződesbe" játszó Kiskakas!

« Utoljára szerkesztve: 2016. Május 13. 17:20 írta kiskakas »

« Válasz #1124 Dátum: 2016. Május 13. 20:57 »
A hozzászólásokból azt veszem ki, hogy elég naivak a témában nyilatkozók.
A magyarországi akácméz termés mennyiségétől addig független a felvásárlási ár, ameddig ömlik az unióba "cukorméz".
Ha rengeteg akácunk lesz akkor is, ha pedig kevéske akkor is nyomottak lesznek az árak!
Tegnap volt a Mézkereskedők és Mézcsomagolók Egyesületének összejövetele, és elemezték a hazai helyzetet.
Ameddig a kínai és az argentin méz mindenféle korlátozás nélkül dől be dömping áron az unióba mire számítotok?
Szét kell rúgni azoknak a seggét akik ezt megengedik!
Hol van az európai termelők érdekvédelme?
Minek egyáltalán az uniónak csúfolt oligarchiák szövetsége?
Ha nem leszünk elég kemények, nem fogunk lázadozni, senki nem segít rajtunk!
A méz világpiaci árát nem tudjuk befolyásolni.
Egyet tehetünk, a cukor vagy rizsszirupból készült édes massza ellen minden lehetőségünkkel tiltakoznunk kell!
Na itt van az OMME-nak óriási szerepe!
Soha nem gondoltam, hogy Bross Pétert egy Hapiary nick nevű kolléga ilyen magasságokba emeli.
Olyan nagy embert csinált belőle, hogy a méz világpiaci árát is tudja befolyásolni.
A vak gyűlölet, és a mérhetetlen butaság sokszor ennyire futja.
Nagyernyei Attila