QUQURIQ !!!
Nem minősítem Arisztaiosz, vagy tudja fene, hogyan is hívják,
hangulat keltését a "ződön"...
Nekem egyszer Fehérváron, többünk hallatára kijelentette, hogy nincsenek méhei, csak "valamikor"

az Apjának besegített a méhészkedésbe.
Minek üti bele az orrát olyan dolgokba, amihez meg nincsen köze?
Feldobja a labdát, hogy mások elvégezzék helyette a szennyes munkát...
Íme a nagy mű eredménye!!!
Arisztaiosz Hozzászólás
Valószínűleg mindenki méhészkedhetett, mert senki nem reagált a tegnap esti Híradóban elhangzott riportra:
http://www.mediaklikk.hu/video/hirado-m ... 11-i-adas/
( 20.00-tól 20:04-ig, azaz a műsor 32:05-34:55-ig terjedő része)
miként a KaposPont riportjára sem:
http://kapos.hu/hirek/gazdasag/2016-05- ... eszek.html
Most és itt nem kommentálnám sem e kettőt, sem az előbb feltett "tényeket", a nyomuk mentén támadt reakcióknak talán a legjobb helye a Dühöngőben lehetne, ámbár a Méhészetben azt olvasom, hogy az USA-ban április 15-én a virágméz felvásárlási ára 3,4 USD/kg (278Ft/USD áron)... Nos, akkor mi is a helyzet a sokat hivatkozott "világpiaci árral"?
Hapiary Hozzászólás
Most beszéltem Tökés Sanyi Erdélyi barátommal , náluk a repce 3-5kg-ot adott. Most lent van a Duna deltában 10 napos eredmény + 25dkg. Ma indul a kárpátokba fenti akácra. A felvásárlás náluk még nem indult el mert nincs árualap .
Szerintem nálunk a kereskedők ugyan így járnak , nem lesz árualap , csak piac vesztés lesz . A tavalyi bent rekedt méz kevés.
amatőrök Hozzászólás
Úraim! Ha nem tetszik az új vezetés nyilatkozata, egyszerűen jövőre senki ne fizessen tagdíjat azzal az indokkal,hogy a vezetés nem a méhészek érdekeit Képviseli.
LPeti Hozzászólás
Ezen a szinten már nem a "farok csóválja a kutyát", hanem abba az irányba megy, ahonnét "jobb illatok" jönn
robi75 Hozzászólás
Ilyen a kampány, mindig ott erősebb ahol kint vannak, és nyerni akarnak.
De akik választottak azok sem ovodások, oda teszi az ixet ahova akarja.
Hapiary Hozzászólás
Nagyon sok méhészt megaláztak , mocskoltak a cél érdekében " a fekete fehéren" , nem válogattak a modszerekben .
robi75 Hozzászólás
Az meg már tudja is.
Nyugodj meg, senki nem tudja mennyi van a fészerben, főleg szarrágóéknál :mrgreen: .
Az csak akkor derülne ki, ha megugranának az árak.
Hapiary Hozzászólás
Több felvásárlót megkérdeztem , minimális mézkészlet maradt a méhészeknél. Csak pánikoltatásra volt jó a nyilatkozat...
robi75 Hozzászólás
Mé? Csaltak?
Hapiary Hozzászólás
Lehet hogy " nem jön vissza a több száz forint" de az a módszer ahogy meglett választva szégyen a méhész ágazatra.
robi75 Hozzászólás
Felébredtünk :mrgreen: !
Micsináljunk?
Szóljak neki hogy mást mondjon?(igaz amíg nem nyilatkozott addig egekbe volt az ár :mrgreen: )
És visszajön a "többszázforint"?
Hapiary Hozzászólás
Nagyon rossz elnök választás volt. Kimerem mondani , mert csak egy kereskedő érdekeit képviseli. Nem a méhészekét.
A nyilatkozataival több száz forinttal csökkenek a méz árak. Ébredjetek méhészek!
Gerju Hozzászólás
Nálunk is minimális mennyiség ragadt bent a méhészeknél. Az elnök úr ezzel a valótlan nyilatkozatával tovább rontja az amúgy sem rózsás helyzetünket.
szigetivili Hozzászólás
Bross írta:
a tavalyi akácméztermés fele a termelőkön ragadt.
robi75 írta:
.............. amúgy meg gyűlésen, vagy nyilvános helyen hiába kérdezed, úgysem mondják meg az igazat ......
robi75 írta:
....Az viszont biztos hogy szűk környezetemben, ahova bejáratos vagyok.....
Robi logikáját/tapasztalatát elfogadva kénytelen vagyok feltételezni, hogy Elnökünk közel 6000 méhészhez bejáratos, azért mer ilyen határozott kijelentést tenni. Én nem hallottam, hogy nálunk valakinél járt volna, de azt bizton állíthatom, hogy nálunk a 20 % tavalyi sem maradt a méhészeknél de véleményem szerint ez mind lényegtelen is!!!
Szerintem egy „igazi érdekképviselő” nem tesz ilyen kijelentést, mert bárhogy keresem, nem értem mitől jó nekünk, méhészeknek ez a mondat hacsak nem azért, hogy ne is akarjunk jobb felvásárlási árakat.
De, ha nekünk nincs hasznunk ebből a kijelentésből, kinek van???
(Ez nem kérdés, csak egy leírt gondolat)
antimon Hozzászólás
http://www.agrarszektor.hu/allattenyesz ... n=hirlevel
Az összes OMME tények, tények!
Csak nyitott szemmel kellett volna járni...
Hol irkált Hepy urunk, amikor Mészáros EX OMME elnök lassan egy éve lenyilatkozta a sajtónak, hogy lesz még a mézek felvásárlói ára magasabbbb?

..és lőn alacsonyabb!!!

Akik eddig nem adták el jó áron a mézeiket, igen, igen visszatartották az utolsó percekig!
Csak uraim, azok a percek még váratnak magukra! (sajnos)!
Hol vannak az el nem adott mézek?
Igen a méhészek raktárában!!!
Érdekes módon, ha még most akác előtt valamelyik kereskedő előjönne egy 1 500 Ft/ kg akác árral, több kamion is megtelne!!! Láttam olyan nagy méhész raktárát, ahol ott sorakoznak a bent ragadt mézek!
..de ezt most mindenki úgy kezeli, mintha új dolog volna!
33 év méhészkedésem alatt többször előfordult már ugyanez a pánik állapot!...és túléltük???...és még támogatás sem volt egy fillér sem....!!!...és méhészkedünk???
Egyet azért nem értek???
Most nem lényeg a "ződös"moderátoroknak a nyugalom keltés a "ződön"

A "ződesbe" játszó Kiskakas!