Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3173 válasz
  • 1209588 megtekintés
Re:Mézmarketing / Mézárak
« Válasz #180 Dátum: 2015. Január 12. 18:32 »
Vettem mézes cimkéket és arra gondoltam , ha már szép akkor a nevemet is szépen , szóval  jó legyen a kűlalak is

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #181 Dátum: 2015. Január 13. 16:10 »
Vidd el a cimkét a pecsét készítőhöz és ad neked javaslatot.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #182 Dátum: 2015. Január 14. 14:46 »
Igaz , kőszőnőm !

« Válasz #183 Dátum: 2015. Január 21. 17:24 »
Tisztelt Méhészek!

Az alábbi cikk jelent meg tegnap megyei lapunkban.
Ma beszéltem Dr. Rappai József Tolna megyei főállatorvos Úrral, és megnyugtatott, nem megyénket érinti a mézhamisítás!
Ezt azért kellett közölnöm, mert már olyan hírek terjedtek el, aminek a valósághoz semmi köze!
Hiába, ez Magyarország. A néma kacsához közelebb állnak ezek a rémhírek.
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #184 Dátum: 2015. Február 01. 21:24 »
QUQURIQ!!!

„Bizony a méhészeknek jó reklámot csinált az MTI.
Együttérzésemet szeretném kifejezni a sok influenzával, torokgyulladással küzdő embertársamnak!
Egyenek sok mézet, igyanak rengeteg mézes teát, hogy hamarabb meggyógyuljanak!
Nagyernyei Attila”

Mindenki segít a méhészeken, MTI, Green Peace.
És az OMME???
Hány OMME reklámot, hallottatok most, hogy influenza járvány van?
Jól működik az OMME marketing osztálya!
Most kellene a mézkirálynőnek reklámozni a magyar méz beltartalmi értékét, jótékony hatását…
Foghagyás méz, gyömbéres méz, gyömbéres fahéjas méz, eukaliptusz, borsmenta és kamilla mézben,
emésztés javításra mentás méz. Propoliszos méz, gyulladás csökkentő!
Hol vannak azok a szóró anyagok amiket még a Terméktanács állított össze, OMME megújította,
Ja! tíz évvel ezelőtt!
De!
Kinek?
Ez persze már megint nem közügy!!!
Érdekképviselet?

Az OMME-n segíteni akaró Kiskakas!

« Válasz #185 Dátum: 2015. Február 22. 17:58 »
Sziasztok!
Ma a Pécsi Vásárban bóklásztam egy kicsit.
Természetesen megnéztem a mézárakat is.
A sablon szöveget nyomta az összes méhész.
"A szomszéd alám megy árban."
"Én is el akarom adni."
"Nekem ennyiért megéri."
Akácméz 2.000-2.200 Ft/kg
Mondjuk a 2.000 Ft-os elég sárga volt, vegyesnek nem rossz ár.
Vegyes virágméz 1.500 Ft/kg
Mondtam nekik, hogy a hordós akácméz ára meghaladta a 2.000 Ft-ot.
Őket nem érdekli, egyébként is most emeltek, meg sokan vagyunk......de nem elegen.
Szerintem ők nem hallgatták meg Bross szekszárdi előadását.
Ha kell még lejjebb teszik az árat, csak a másiknál legyenek olcsóbbak.
Mert ha az idén jó akác lesz, akkor is ez az ár, mondják ők.
Szerintem ezzel még várni kéne, mert a méhcsaládok a 2014-es évet nem "felejtik el!"
Bár ma kollégáimnál (kettőnél) néhányba belelestünk.
Egyiknél Baranya megyében jártam, ott nagyon szépek.
Itt a faluban kicsit vegyesebbek voltak, de ezek is szépek.
Vettem egy 2.5 tonnás  teherautó emelőt akciósan, az én áraimon számolva 4 kiló akácméz áráért.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #186 Dátum: 2015. Február 22. 18:44 »
Télen az akác és hársmézet 2500-ért, a többit 2000-ért adtam.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #187 Dátum: 2015. Február 22. 21:34 »
QUQURIQ!!!

A furfangos nagy tarajú 2014 május 20 óta 2500 Ft adja az akácmézet!
Aki ismerte veszi, aki nem ismerte meg kíváncsi volt, hogy ez miért kerül ennyibe? ;D
Így nem is panaszkodhatok a 2000 Ft és a 2500 Ft közötti árrésen!
Már előre tudom, hogy ha szuper lesz az akác termés, nem megyek vissza az árral csak 2200-2300 Ft -ig!
Tartozom ennyivel a méheimnek, önmagamnak és a szakmánknak!
Most kezdi utolérni a nyugati méz árakat a magyar!
Csak a minőségre kell nagyon vigyázni!
Minőség a védjegyünk!

A drága Kiskakas!

« Válasz #188 Dátum: 2015. Február 23. 11:08 »
Azt nem értem, hogy mi abban a különleges, hogy a méhészek egymás árai alá mennek? Piaci verseny van, kínálat kereslet, és a szereplők száma határozza meg, hogy hol mennyiért alakul ki az ár. Az új szereplők szeretnének vevőket elhódítani a régiektől, ők meg, megtartani illetve visszaszerezni a vevőiket. Ez megnyilvánulhat viszonylag tisztességesnek nevezhető kereteken belül is. De akár, pofátlan mértékű árcsökkentésekkel is járhat.
Tudod, ez úgy történik hogy egyszer csak azt veszed észre, hogy nem megy az addig kelendő mézed. Majd rájön az ember, hogy a kolléga 300-400 Ft-al olcsóbban adja. Aztán, vagy adod annyiért te is, vagy hazaviszed a mézed.
Aztán othon a gyerek, meg már mást is enne mint mézet? 
A vevőt, nem fogja meghatni a magas felvásárlási ár meséje. Főleg a kommerszebb, vegyes kategóriát vásárló vékonyabb pénztárcájú réteget. Így aztán most vagy hívom a kereskedőt, és elvisz minden mézet szivesen. De akkor, elvész a vásárlókör teljesen. Szóval, melyik ujjamat harapjam meg?
Aztán meg, mindenféle vevő szerző trükkök is vannak, féláron akció a legnagyobb kereslet idején. Nem létező fajtájú mézek kitalálása, méhek nem járta, vagy minimális nektárt adó növényekről., választék bővítésnek. Őstermelőként, öntött viaszgyertyák készítése árúsítása, vajon milyen gazdasági tevékenységbe férne ez bele hivatalosan? Aztán, ott van a választék bővítésnek vásárolt ritkább fajtamézek kínálása.
Továbra is kérdezitek hogy miért alakulnak ki irreálisan alacsony mézárak a piacokon? Talán csak azért, mert próbál az ember viszonylag tisztességes maradni, tisztességtelen környezetben. Persze úgy hogy még valahogy meg is éljen!

« Válasz #189 Dátum: 2015. Február 23. 12:52 »
Ha valaki azt gondolja, hogy akár "veszteséggel" is de érdemes megtartania a vevőit, az hatalmasat téved.
Azt a vevőt, akit a veszteség árán kell megtartani, nyugodtan "el lehet engedni", az nem a minőséget keresi.
Mondhatnám úgyis, az a vevő a "horvát mézutánzatot" is megveszi, ami még méhészt sem látott, nem hogy méhet!!!!

Igen is a minőségi méznek meg kell tartani az árát.!!!!!

Üdv: Bercsényi

« Válasz #190 Dátum: 2015. Február 23. 13:36 »
Nállam minden vevő fontos, az is aki "csak", vegyes mézet vásárol. Ugyan is ők alkotják a vásárlók minimum kétharmadát. A mézutánzattal is beérők, talán még piacra sem járnak. A vevőkör is érték, nélkülük nincs piac. Könnyű pálcát törni a szegényebb térségben élő, méhészek fölött, annak aki esetleg frekventáltabb tehetősebb, vidéken lakik. Amikor már egy hamburgert is ketté vágatnak, mert nincs pénz egészre. Inkább nem is panaszkodom hanem örülök hogy nekem még jutna egész hamburger, ha éppen nem utálnám.

« Válasz #191 Dátum: 2015. Február 23. 15:44 »
Robotur!
Nekem erről más a véleményem!
Elmesélek néhány példát.
Gondolom Pécs nem a szegény negyedéhez tartozik az országnak.
Mégis méltatlanul alacsonyak az árak.
De hol? A piacon. Nagy István Pécsi Méhészboltjában az árak jóval magasabbak, és szépen fogy a portéka.
Szekszárdon tartott előadást, a mézértékesítés-mézmarketing címmel.
Akkor mesélte, hogy az egyik fajtaméze nagyon fogyott,így felemelte az árat duplájára.
Mit gondolsz mi történt?
Még jobban vitték.
Szekszárdi Szüreti Fesztivál. Sok méhész egymás mellett árul több mint tíz éve.
A hársmézek árában óriási különbségek voltak. Aki a legdrágábban kínálta, neki sokkal több fogyott mint kollégájának.
Nem voltam rest megkérdezni a vevőt, miért azt a termelőt választotta.
Mi volt a válasza? Általában az árában benne van a minőség!
Mi a tanulság? Ne minősítsétek le saját termékeiteket!
Aki száz forint különbségért mást választ, menjen Isten hírével.
Ha kiváló terméked van, soha ne sajnáld a vevőt!
Ez nem rehabilitációs intézet, vagy segélyszervezet!
Aki kiváló minőségű termelői mézre vágyik adja meg az árát!
Ha olyan ember lép hozzád, akin látható, hogy nem teheti meg, mézet fogyasszon, adj neki inkább egy macis mézet ingyen.
Három vevőt fog hozni neked!
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #192 Dátum: 2015. Február 27. 19:15 »
QUQURIQ!!!

Valaki meg tudja mondani, hogy miért esik a méz nagybani ára?
Mi indokolja?
Vagy mégis vannak dugi mézek?
Lehet, hogy a kezdő árat akarják lenyomni?
Ennyi kérdés?

A kíváncsi Kiskakas!  :o

*

Nb18

• 797
« Válasz #193 Dátum: 2015. Február 27. 19:26 »
Kiskakas!

Szerintem ez már az idei méz "fogadására" való előkészület. Csak azt nem tudom, ha az idén nem lesz akác, vagy nagyon kevés, akkor meddig fog felmenni a felvásárlási ár? 3000 forintig? Ha viszont sok méz lesz? Akkor visszamegy 1200-ra? Sok a kérdés, de a válasz is több tényezős....

Nb18

« Válasz #194 Dátum: 2015. Február 27. 19:37 »
Vagy 900-ra. Biztosan bepróbálkoznak majd. Ha valakitől annyiért is tudnak venni...