Jaj már megint ennyire mellé nyúltak az OMME-ban!
Az OMME honlapján még ma is olvashatjátok az örvendetes hírt, most ebből idézek:
" Élelmiszerek kötelező megjelölésének kiterjesztése ......
...Várható hatás:
– Rövid távon várható, hogy a bizonytalan eredetű mézek kereskedelme visszaszorul.
- A fogyasztók jobb minőségű terméket kaphatnak illetve lehetőségük lesz választani a különböző minőségű termékek közül.
- Az élelmiszerek biztonságát ellenőrző hatóság hatékonyabban tud fellépni a tisztességtelen kereskedőkkel szemben.
-A hazai méz felértékelődik, a hazai termelők jövője stabilizálódik."
És mit írtam én a 203-as hozzászólásomban?
Ezt:
"Ez addig marad így, amíg nem rohanjátok le tömegével a kereskedőket, és nem lesz olyan kínálati piac, ami miatt leejtik az árat."
Na tessék!
Az OMME szakértői megint akkorát hibáztak mint a nagyágyú!
Előre ittak a medve bőrére!
A megállapodást szorgalmazni kell, de a ismét pancserok voltak.
Áremelkedést vártak és 1.500 Ft-ról 1.300-ra esett vissza az akácméz felvásárlási ára, a virágmézé pedig folyamatosan csökken, most 820 Ft körül tart.
Természetesen erről nem az OMME tehet, de ennyire nem lehettek naivak,hogy majd ők mint igazi érdekképviselők megmondják a frankót, aztán már emelkedik is a méz felvásárlási ára.
Sajnálom őket, hogy ílyen gáz dolgokat még le is írnak.
A piac törvényszerűségeit az OMME nem tudja befolyásolni, mert szanaszét van a méhésztársadalom.
Ha mindenki ráírná a kertkapu csengőjére, hogy kereskedő addig ne nyomd meg amíg nem lesz az ár 1.800 Ft, akkor annyi lesz az ár.
Amíg folyamatosan kínálják a méhészek a Hungarikumot, addig itt "Hungari cumi" lesz nekünk.
Ma is kaptam egy telefont, hogy próbáljam eladni a termését a méhésznek, mert kőművesek vannak náluk, és már csak 1.300 Ft az ár.
Csak így tovább!
Ebből lesz az 1.200 meg még lejjebb.
Én mindenkinek megértem a kínját, baját, de ebbe sajnos egyesével nem tudunk beavatkozni.
Egyszer adott volt egy helyzet, azt megfúrták, mert állítólag egy kereskedő akarta kisajátítani a piacot.
Ez a hír elterjedt, meg a méhész bizalmatlan, így hát annyi az ár amennyiért odaadjuk.
Ha valakinek jó az 1.300 adja oda.
Engem nem érint, továbbra is 2.500 Ft-ért adom, és viszik.
Ja azért én is kaptam mostanában néhány pofont, hogy milyen drága vagyok, mert máshol 1.800 Ft.
Vegye meg ott a kedves vevő, én lejjebb nem adom, ezzel a méhek és saját munkámat is megtisztelem.
Nagyernyei Attila