Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3170 válasz
  • 1188688 megtekintés
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #1215 Dátum: 2016. Augusztus 19. 22:07 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 20:02 írta kivancsi111 »

« Válasz #1216 Dátum: 2016. Augusztus 20. 07:55 »
Örülök neki, hogy így gondolod Jenő!
A cukordepókra most adtam le javaslataimat az illetékesnek.
Erről itt is írtam már, és maximálisan egyet értek!
Még szaktanácsadóként javasoltam, oldjuk meg, hogy ne kelljen a méhészeknek a lakosság kígyózó sorai közt tonna számra vásárolni a cukrot.
A rosszindulatú megjegyzések sem maradhatnak el.
"Így készül a méz!"
Erre tettem néhány napja javaslatot, remélem az elnökség hamarosan foglakozik vele.
A lényege az amit Jenő felvázolt, de sokkal konkrétabban.
A közös beszerzésnek az alacsonyabb ár valóban egy vele járója, de ettől sokkal fontosabb, hogy nem látja a "jónép".
Ezt számtalanszor jeleztem, leírtam, és most újra megtettem.
Itt Tolna megyében is volt már cukorakció a tagoknak.
Az átvétel napján néhány méhésznek éppen elfogyott a pénze!
Erre is tettem javaslatot, hogy lehet ezt kivédeni.
Egy sajnálatos példa.
Egy szaktanácsadó zsebből egyenlítette ki a hiányt egy kamionnyi cukor eladása után, mert figyelmetlen volt!
Egy méhész "véletlenül" többet vitt el.
Mivel nem lehetett bizonyítani, más vitte el a balhét.
Úgyhogy csak óvatosan a közös beszerzéssel.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1217 Dátum: 2016. Augusztus 21. 17:55 »
Szóval, ha zuhan a mézár, akkor azért Bross a felelős, de mi van akkor ha emelkedik? Azért ki a felelős? Ugye nincs válasz? Szóval kipukkant a  mocskolódás lufija barátocskáim.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1218 Dátum: 2016. Augusztus 28. 20:47 »
Sziasztok!
A Horvát tengerparton lévő mézárakat sok magyar honfitársam is elfogadná, de az ország belsejében is előttünk járnak.
Holnap talán teszek fel képeket is.
Tehát a 900 grammos fajtamézek 70-90 Kuna áron vannak.
A "sima" virágméz 60-70 Kuna.
Átszámítás ca. 40 Ft/Kuna.
Így olyan 2.400-3.600 Ft/900 gramm.
És képzeljétek el tudják adni, és nem csak a tengerparton, hanem az út szélén árusító termelők is.
Szinte nincs olyan falu, ahol a mézet ne tennék ki.
Üdv:
Nagyernyei Attila

„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

*

zümi

• 1382
« Válasz #1220 Dátum: 2016. Szeptember 13. 17:38 »
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közreműködésével hetek óta zajlik az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) magyar termelői méz népszerűsítését célzó marketingkampányának előkészítése. Az ősszel induló promóciós program célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a kiváló minőségű hazai termelői mézre és a tudatos mézfogyasztásra.

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakmai támogatásával július óta készíti elő azt a marketingkampányt, amely a közvetlen értékesítést hivatott segíteni. Az idén ősszel induló országos marketingprogram célja többek között a kiváló minőségű hazai termelői méz népszerűsítése lesz. A termelők által közvetlenül értékesített méz iránti kereslet növekedésével elérhető lenne, hogy a méhészek nagyobb hozzáadott értékkel, ezáltal magasabb haszonnal értékesítsék a megtermelt mézet a hazai piacon. Az OMME várakozásai szerint a termelőiméz-kampány a hazai mézfogyasztás növekedéséhez is hozzájárulhat. Ez kifejezetten indokolt lenne, ugyanis Magyarországon az egy főre eső éves mézfogyasztás nem éri el az egy kilogrammot, miközben ez több európai országokban megközelíti a két kilogrammot.

Magyarországon a méhészeti ágazat kiemelt jelentőségű, mintegy húszezer háztartás számára jelent megélhetést vagy kiegészítő jövedelmet a méztermelés. Hazánkban több mint egymillió méhcsalád él, ezzel az egységnyi területre vetített méhcsaládok számában Magyarország – Görögország után – a második helyet foglalja el az Európai Unióban. Ez rendkívül kedvező az ökológiai egyensúly fenntartása, illetve a mezőgazdaságban a megporzás biztosítása szempontjából. A magyar termelők évente 20-25 ezer tonna mézet állítanak elő, ennek 75 százaléka hordósan kerül a nagybani felvásárlókhoz, kereskedőkhöz és a külföldi piacra. A méhészek mindössze a megtermelt méz 25 százalékát értékesítik kiszerelve, közvetlenül a fogyasztóknak. Ezen arány növelése kifejezett célkitűzés, ezért is fontos a termelői méz népszerűsítése.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megalakulása óta segíti a méhészeti ágazatot. Az elmúlt évek közös munkája több területen is eredményes volt. A kamara a Vidékfejlesztési Program tervezésekor a méhészek észrevételeit közvetítette a döntéshozók felé, amelynek köszönhetően jelentős források nyíltak meg az ágazat számára. Sikerrel zárult a kamara által is támogatott Akác-koalíció munkája is, hiszen 2014-ben az akác és az akácméz bekerült a hungarikumok közé. A NAK emellett segítette a méhészek kiutazását a tavalyi brüsszeli tüntetésre, ahol a hamis kínai méz importjának betiltásáért, illetve az uniós jelölési szabályok megváltoztatásért demonstráltak.

(NAK)
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #1221 Dátum: 2016. Szeptember 19. 16:19 »
Sziasztok!
A Horvát tengerparton lévő mézárakat sok magyar honfitársam is elfogadná, de az ország belsejében is előttünk járnak.
Holnap talán teszek fel képeket is.
Tehát a 900 grammos fajtamézek 70-90 Kuna áron vannak.
A "sima" virágméz 60-70 Kuna.
Átszámítás ca. 40 Ft/Kuna.
Így olyan 2.400-3.600 Ft/900 gramm.
És képzeljétek el tudják adni, és nem csak a tengerparton, hanem az út szélén árusító termelők is.
Szinte nincs olyan falu, ahol a mézet ne tennék ki.
Üdv:
Nagyernyei Attila
Nekem ma mondta a szomszéd, hogy nem kell az akácom, mert szerbiában 1500-é veszi a kilósat.

A Nak marketinget, meg majd meglátjuk, mint a vak...
Vagy látott már valaki Magyarországon államilag finanszírozott méz népszerűsítő reklámot?
Ausztriában láttam, csak az osztrák mézet reklámozott.

« Válasz #1222 Dátum: 2016. Szeptember 19. 18:40 »
Megtaláltam az OMME pályázatot. Sajnos elég szoros határidővel van meghirdetve a pályázat benyújtásának határideje, és a költségvetési keret sem túl nagy egy országos kampányhoz.

Jelentkezési határidő: 2016. szeptember 23. 12:00.

A pályázó cégeknek egyszerre, egy személyes konzultációs lehetőséget is biztosítunk, 2016. szeptember 27-én délelőtt. Pontos helyszínről és időpontról emailben tájékoztatjuk a jelentkezőket.

A pályázat leadási határideje: 2016. október 03. 16:00.

Gyorsan osztottam- szoroztam, hogy mire lehet elég 7.000.000 Ft
Outdoor reklám (közterületi plakátok - óriás és citylight plakát) nagyságrendileg 140-160 db-re elegendő - országos lefedettségben ez elenyésző. Elég, ha csak a települések számát tekintjük, ami bőven 3000 felett van. Vagyis nagyjából 20 településre jut 1 db. Az is kérdéses, hogy jó helyre vannak-e elhelyezve.
Újságok (Nők lapja, Kiskegyed stb) megjelenés 3-5.000.000 Ft - rétegelérést biztosít

Olyan kampány kialakítása szükséges, amellyel ebből a kerettel a legnagyobb számú, leghatékonyabb elérést lehet megtenni.

Nagyszerű ötlet, hogy a MÉHÉSZEKET és az OMMÉt jelképező beazonosítható üveget, és zárszalagot helyezik a központba!
Ezt kell a célcsoportok elé helyezni hatékony nagy létszámú megjelenéssel!

« Válasz #1223 Dátum: 2016. Szeptember 19. 19:51 »
Miért nem az Omme csinálja meg?

« Válasz #1224 Dátum: 2016. Október 04. 20:19 »
Ma ismét Szabadkán voltam.
A piacon a méz árában komoly változás történt!!!!
Az akácméznek csúfolt szutyok akciósan 500 Ft/kg!!!!(legutóbb 600 Ft volt)
A termelők bosszankodnak, de semmi egyéb.
A termelői akácméz kilója 2.000 Ft, a virágmézé 1.200 Ft.
Tompán egy diszkontban az akácméz teljesen bekristályosodott, 70 deka 2.100 Ft.
A címén, EU és EU-n kívüli mézek keveréke.
Ennyit a NÉBIH vizsgálatáról, a szerb-magyar határtól 200 méterre.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1225 Dátum: 2016. Október 08. 02:37 »

"Nagyszerű ötlet, hogy a MÉHÉSZEKET és az OMMÉt jelképező beazonosítható üveget, és zárszalagot helyezik a központba!
Ezt kell a célcsoportok elé helyezni hatékony nagy létszámú megjelenéssel!"

Idióta ötelet volt, akárki is találta ki, egy mert senki nem ellenőrzi a minőséget, egyszereúen csak belekell tölteni, és lehet is bármilyen szutykot az üvegbe, és a reklámok által sugalt, CSAK EZ A JÓ MÉZ! a csalókat is segítheti. 

Másrészt meg hazugság kampány, mert nincs semmilyen garancia a minőségre. Sok méhésznek inkább csak megint egy arculcsapás, nem mindenki lakik frekventált helyeken hogy beszerezhesse, nagyobb logisztikai költségek nélkül az üveget. Postázni költséges a törékenysége és a súlya miatt főleg, reális mennyiségben.  A teherautónyi mennyiségű vásárlást főleg nepperek engedhetik meg maguknak, akik "választék bővítés" címén más méhészektől vásárolt mézekkel kereskednek, sajátként. Amely minőségéről  lényegében, semmilyen információval nem bírnak.
Tehát a becsületes méhész vagy kockáztathatja  az évtizedek alatt elért egyedi megjelenés feladását, vagy félve a kereslet csökkenéstől, megint plusz terheket vállal magára és az  egyen üvegbe bízva válik arctalanná.
A másik az hogy a piacokon már bőséges túlkínálat van, (nem csak mézből) ellenben a piacon általában is csökkenő kereslet van mindenre.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1226 Dátum: 2016. Október 08. 09:13 »
Úgy tudom, hogy a zárszalag szerződésben benne van, hogy szúrópróba szerű mintavételre számíthat a használó és ezt tűrni is köteles.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

izso60

• 573
« Válasz #1227 Dátum: 2016. Október 08. 19:43 »
Üdv.Uraim!
OMME-i üveg vagy egységes facettált üveg egyre megy!Egyiket sem hozzák a helyünkbe mindegy milyen göngyölegbe teszitek a kiváló minőségű mézet a fogyasztó fog dönteni.Én speciel egyesületi üveget használok ha már van.A klub vezető sokat dolgozott érte és uborkás üveggé degradálta a facettált üveget,de ez már a múlté.Az egyesületi üveg végül is szép lett,a célnak nyilván megfelel a facettált üveg is,de ha már egyszer kidolgoztak egy gusztusos egységes és valljuk be látványos göngyöleget nekünk,használjuk büszkén és töltsük meg valódi termelői mézzel! A zárszalagról egyenlőre más a véleményem,amit most nem fejtenék ki.A garancia a piacon nem a zárszalag hanem maga a termelő aki holnap is ott lesz és lehet a termékét kritizálni vagy dicsérni.

Reménykedjünk abban hogy a reklámot igazi szakemberek készítik és a laikus fogyasztót szólítják meg.
Én láttam olyan OMME-i tv riportot ami kifejezetten rontott az amúgy sem fényes helyzetünkön(sok évvel korábban)kértem a méhészet c. szaklap nagytiszteletű főszerkesztőjét hogy tegyük helyre ezt az ügyet de nem így történt (engem tett helyre) a szavak és a kommunikáció nagytiszteletű tudora.

« Válasz #1228 Dátum: 2016. Október 08. 21:33 »
Izso 60!

Rosszul nyilatkozott Bross?
Igen?
Én meg olyan riportokat láttam az elmúlt három
"fényes"évben ahol az OMME elnökét kérdezték.
Kéremszépen Úr válaszaival az egész méhésztársadalomra
hozott szégyent.
Valljuk be,kicsit sem ért a szakmához.

Csányi Antal

« Válasz #1229 Dátum: 2016. Október 12. 20:09 »
A Zöld Fórumon olvasható Mortimer írása:
"Egyszer a méhészgyűlésre hozott az egyik kolega ilyen "mézet". Ha jól emlékszek, a kecskeméti piacon vette egy vajdasági méhésztől, hárs kategóriában. Megkóstoltatta velünk. Semmi méz íze nem volt. Szerintem nem is méhekkel dolgoztatta át a gyártója szirupot.
Az ilyen árusokat gondolom minden piacról elzavarják egy idő után, ezért vándorolnak."

Kecskeméti méhészek hívtak, hogy azért ez nem így van ám.(Egyébként erről a kutyulékról én is írtam néhány napja.)
A helyi állatorvos hölgy megbüntette a fent nevezett méhészt, és kitiltották a piacról.
Ettől függetlenül Dr.R.E.-t folyamatosan piszkálja, zaklatja egy tőle jóval ismertebb állatorvos.
Vagy szakmaféltés, vagy valamilyen revans lehet a háttérben, de az ismert állatorvos a méhegészségügyi kérdést is jól meg kavarta.
Kecskemét környékén szépen haladt az elhanyagolt méhészetek felszámolása, a nyúlósok felderítése, de most megakadt a folyamat.
Ennek okai megint az ismert állatorvoshoz vezetnek.
Írásommal a helyi méhészek kérésének tettem eleget.
Én azt nem tudom megérteni, ha valami végre jól működik (méhegészségügyi felelős hálózat) azt miért kell egy rosszabbra lecserélni?
Nagyernyei Attila