Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3170 válasz
  • 1188685 megtekintés
*

izso60

• 573
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #1230 Dátum: 2016. Október 12. 20:37 »
Üdv.Uraim!
Nagyernyei Uram!
Mint sokszor tapasztaltuk már,ismét olyan témában próbálsz állást foglalni és félre informálni amit még felületesen sem ismersz.
ez így nem helyén való!
Hagyd meg a kérdés megítélését az érintetteknek és ne mondj véleményt olyan dolgokról amikről fogalmad sincs!
Csak azt vedd készpénznek amit átélsz megtapasztalsz mert a különböző informátoraid megvezethetnek és még jobban nevetségessé tesznek.
Tisztelettel:izso60

« Válasz #1231 Dátum: 2016. Október 12. 21:05 »
Izso60!
Nem szoktam próbálkozni.
Ismét egy hírt közöltem, és írásomat ezzel is kezdtem, hogy kecskeméti méhészek hívtak.
SZÖVEGÉRTÉS!
Te írtad.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1232 Dátum: 2016. Október 14. 21:18 »
Egy kis érdekesség a "sógoroktól".
Ausztriában a mézárak a következők.
Attól függ, hogy kiskereskedésben, városban, frekventált helyen, vagy szupermarketben nézzük.
Virág méz 1 kilós: 6-7.5 EURÓ
Akácméz 1 kilós: 8.5-11 EURÓ
Erdei méz 1 kilós: 12-13.5 Euró.
És a gázolaj: 0.96-1.05 EURO (olyan 300 Ft.)
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1233 Dátum: 2016. Október 14. 21:55 »
Ezek elég nyomott árak.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1234 Dátum: 2016. Október 14. 22:08 »
Ezzel meg igencsak elégedett voltál. Persze ez magyar.

« Válasz #1235 Dátum: 2016. Október 14. 22:10 »
Nagyítva az igazi.

« Válasz #1236 Dátum: 2016. Október 23. 13:16 »
Vesz egyáltalán valaki most mézet nagyban?
Nagyon úgy néz ki, hogy nem igazán kell a méz a kereskedőknek. :'(

Üdv. jani bátya

« Válasz #1237 Dátum: 2016. Október 23. 14:48 »
jani bátya van egy rossz hírem!

felénk a piacon elkezdték a szarozást a kedves méhész kollégák,
miszerint nyomják saját maguk lefelé az árakat,
régebben vegyes 1600 volt, mostanában 1500, de máár 1400 ért árulja a .....pöcs :) jajj nem jól pontoztam ki, mindegy,
napokban kérdezik tőlem a városban van-e akácom, mondom persze van, kérdi mennyiért, mondom 2000,
erre a nő fintorog, kérdem mi a baj? az, hogy ő 1800-ért tud,
uff,

de még mindig fejleszt, tanyát vesz, odapakol a másik mellé, így neki is kevesebb lesz a másik meg majd feladja alapon...

hát leírom ünnepnap alkalmából mit mondott a felvásárló mikor még vásárolt, 700 lesz az akác,

zöldön olvasom épp  Mézes1982 írását: MAI INFO! ARANYNEKTÁR AKÁC 1000-1100FT VEGYES 540FT!

üdv: kevanaar

« Válasz #1238 Dátum: 2016. Október 23. 16:20 »
Hát ezért nem ér sz.rt sem a hazai mézfogyasztás reklámozása. Könnyen visszafelé sülhet el a dolog. 1. annyi mézet eladni a hazazi piacon nem lehet, mint amennyit termelünk. Mennyit is tizedét? Vagy sokat is mondtam? 2. A fogyasztói szokások elég merevek. A multiknál vásárlókat nem igazán lehet a piacra téríteni, egyébként a boltokban is kapni állítólag magyar mézet. 3. Azért üthet vissza, mert a méhészek körőben is hiú reményeket ébreszthet. A picokra tereli az eddig nem piacozó méhészeket is, ott rövid idő alatt tönkretéve az árakat. 4. Nincsennek új vásárlók, pontosabban minimális. Így ugyan az a torta, szeletelődik több felé.  Kisebb, és gyengébb várárlóerővel bíró városok települések, piacain fokozottan jelenmtkeznek a problémák. Nincsennek árúsító méhészek által le nem fedett területek. A piac is régen "leosztott" túltelített. Az újabb szereplők kemény harccal és konfliktusok felválalásával igyekeznek, a vásárlókat elcsábítani, ennek eredménye semmi más nem lehet, mint az árletörés, piacvesztés.

*

nata

• 176
« Válasz #1239 Dátum: 2016. Október 23. 17:51 »
Idézet
hát leírom ünnepnap alkalmából mit mondott a felvásárló mikor még vásárolt, 700 lesz az akác,

Hagyjuk már ezt, hogy miket mondanak a felvásárlók. Annyi rálátásuk van erre, mint a többi méhésznek. Magyarul semmi. Ők csak a cégek "csicskái"(elnézést, nem bántásnak szánom), akik elvégzik a piszkos munkát és ha gond van, akkor tartják a hátukat a méhészek felé. Ezzel az erővel a szomszéd nénit is meg lehetne kérdezni a mézárakról, az ő szava is kb. annyit érne.

« Válasz #1240 Dátum: 2016. Október 23. 18:24 »
Szokásos szöveg, a leadási hajlandóság fenntartására.

« Válasz #1241 Dátum: 2016. Október 23. 18:56 »
Sziasztok!
Tolna megyében az egyik piacon már tettlegességre is sor került.
Elcsattant az első pofon, mert "alám tett a köcsög".
Ma nekem is beszóltak, hogy baromi magas az ár nálunk. (2.500 Ft/kg az akác már 3 éve!!)
"Ásotthalmon én ezernyócé kapom az ismerős méhésztő".
Hát mondom a kedves vevőjelöltnek, hogy elég pofátlan az ismerős, mert én rokonoknak, ismerősöknek "ingyé adom".
Teljesen egyet értek azzal, hogy új vásárlókat nem fogunk a hazai mézpiacra csábítani.
Az forradalom napján mi más is lehetne?
Háború a vevőkért.
Nekem meggyőződésem, hogy tovább fog mélyülni a válság, mert a méhészek "alávágnak" a kollégának.
És ebbe még bele sem tudunk szólni, csak háborgunk.
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2016. Október 23. 20:19 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #1242 Dátum: 2016. Október 23. 19:18 »
Legtöbb esetben téves koncepció miatt, mert túlzott elképzelései vannak az eladható mennyiségről. Amikor az illető méhész komolyabb méretű méhészetének akarja, piacon az egész évi  termését eladni. Ami képtelenség.   

*

nata

• 176
« Válasz #1243 Dátum: 2016. Október 23. 19:23 »
Nem tudtok arról valamit, hogy van-e valami elmozdulás a méz áfacsökkentésében? Korábban volt róla szó, de most nagy a csend.

« Válasz #1244 Dátum: 2016. Október 23. 19:36 »
Mivel elég érdekes válaszok jöttek, bizonyítottnak látom a saját tapasztalatom, miszerint áll, vagyis elég rendesen akadozik a felvásárlás még ezen nyomott árak mellett is. Esetleg kényszerítőzés megy?

Üdv. jani bátya