Beszéltem Brossal. Nem az ügy érdekelte először, hanem az, hogy miért hívtam fel pontosan én. Elmondta, hogy Tóth Péter telefonszámát is törölte a telefonjából, és nagyon gondolkodott, hogy szóba álljon-e velem. Mondtam neki, hogy engem nem Bross szíve fájdalma érdekel, hanem az ügy, azaz a 2 millió kg méh pusztulása.
Javasoltam prof. Darvas Béla, Dr. Makra László és Dr. Békési László bevonását.
Felhívtam a figyelmét arra, hogy mostmár a méreg nyomai csak a kaptárból kimutathatók. De a helyes mintavételhez alapos ismeretek kellenek, hogy mit is és a kaptárban hol kell keresni. Ezeket viszont az általam javasolt 3 tudományos szakember se tudja.
Felajánlottam, hogy szívesen segítek a mintavételben és az adatok értékelésében.
Ennek a beszélgetés már egy hete történt. Biztos voltam benne, hogy Bross nem fog visszahívni és bevonni a vizsgálóbizottságba engem. Úgy is lett. Ez is mutatja, hogy Bross mennyire fontosnak tartja az ügyet és azt is, hogy én viszont valóban fontosnak tartom az ügyet.
Kedves méhésztársak, keressetek és szívesen segítek annak felderítésében, hogyan lehetne a valódi okokat kideríteni. Rajtatok múlik.
Utóirat:
Azt mondta Bross, hogy rendszeresen megkapja email-ben az írásaimat. Vajon Ki az árulkodó Judás? Ha már Bross nem méltatja annyira a méhészeket, az általa képviselt pórnépet, hogy a fórumbeszélgetéseket elolvassa, vajon ezt az írásomat meg fogja küldeni neki valaki? Jó tanítványa Bross Péter a szörnyeteg Vicze Ernőnek. De az idők már változnak, bár az emberek kevésbé.
A talpnyaló udvaronc, most is az. Aki szolga és árulkodó volt, az most is az. Aki kettős ügynök volt, az is maradt. Csakhogy az információs háló most már egészen másként épül fel. A monolitikus hatalmak lecserélődnek dinamikusra, mert az információs monopóliumok már nem tarthatók fenn. Ebben a közegben a talpnyalók, árulók, szolgák nem tudnak stabilan a szerepükben megmaradni, mert sokkal könnyebben lelepleződnek.