Neonikotinoidok

• 1753 válasz
  • 805446 megtekintés
Re:Neonikotinoidok
« Válasz #1545 Dátum: 2018. Július 19. 11:59 »
360 családos álló méhészet , nem vándoroltatható kaptárak stb. !!!!!!!!

Keresd fel Malya Pétert, hogy tudd előre mit kell tenned, ha fogy a nép. Az is lehet, hogy megúszod. A kissebb telephelyünkön nem tapasztaltunk a szokásosnál nagyobb elhullást, tegnap voltam kint. Ott messze volt a tábla kb 2km, mégis dupla, vagy több volt a hordás, mint ahol a szájukban volt a több lépcsőben virágzó tábla.
Minden esetre figyeld őket, hátha meglátsz valami rendelleneset. Nagyon rossz arra kimenni a méhesbe hogy a félig meghordott üres méztereket bámulod a síri csöndben, mikor előtte meg messziről zsongott a méhes...

« Válasz #1546 Dátum: 2018. Július 19. 12:52 »
Virágzás előtt a családok fényképezése, videózása ajánlott.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1547 Dátum: 2018. Július 20. 20:06 »
QUQURIQ !!!

Azért valahogy rosszul esik, mint méhésznek, hogy mi bármilyen is az időjárás kimaradunk a fagykár enyhítésből, ha az ár elviszi a kaptárainkat mi nem kapunk kártérítést, bezzeg a libások igen! A liba tud úszni, a méh nem. Az aszálykárból is kimaradunk.
A méhész mindenből kimarad, ha kár éri!
Most itt ez a nyomorult vegyszer, amit mindenki agyon vizsgál, mindenre ráfogják, eső, talajvíz, ettől a vegyszertől nem pusztulhat attól meg pláne nem!
Mi a fene van itt?
Egy két év ettől hullanak a méhek, megint egy két év meg attól hullanak a méhek mindenről állítják, csak a vegyszertől nem?
Most meg előjönnek, hogy a magyar méz szermaradványa ennyi meg annyi!
Nos, akkor nézzük meg a többi ország mézének szermaradványát!
...tudom, legjobb méz a gyantaszűrt kínai, mert ez a legolcsóbb!
Visszatérve a kártalanításra, amennyivel többet kapnánk, annyival vennék olcsóbban Tőlünk a mézet.

Azért azzal a gondolattal is eljátszadozik a Kiskakas, mi lenne ha!....
.....a méheink valami olyan anyaggal poroznák a növényeket, amitől a növény elhervadna, kipusztulna?
Akkor is csak legyintenének a gyors megoldásra?
Akkor is csak hosszú éveken keresztül hagynák, hogy a növények kipusztuljanak?
Vajon kérnének-e és kapnának-e kártalanítást?
Tudom, ez egy buta fikció, de sajnos egy Kiskakastól csak ennyi telik!

Kiskakas

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1548 Dátum: 2018. Július 20. 22:12 »
Állami pénzosztogatás helyett a mostani mérgek kiiktatása betiltása lenne a legértékesebb ajándék.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

wr

• 1030
« Válasz #1549 Dátum: 2018. Július 21. 13:15 »
Amik helyett lesznek majd ugyanilyenek, vagy még rosszabbak... Semmi nem fog változni. Érdekes, 20-30 évvel ezelőtt is volt szotyi, és ugyanolyan, vagy jobb eredményt adott mint az akác. Manapság meg...

*

zümi

• 1382
« Válasz #1550 Dátum: 2018. Július 22. 23:03 »
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #1552 Dátum: 2018. Július 25. 08:29 »
Nekem nagyon érdekes volt, köszi! Egyben azt is bizonyítja, hogy legalább olyan "hülye" vagyok, mint Darvas Béla, ha kérdéseket teszek fel. Olvassa el mindenki, akinek van ideje! A legnagyobb vicc, hogy ez 2016-os cikk...

*

oszkár

• 1226
« Válasz #1553 Dátum: 2018. Július 29. 21:15 »
A
« Utoljára szerkesztve: 2019. Szeptember 23. 17:49 írta oszkár »

« Válasz #1554 Dátum: 2018. Július 31. 19:41 »
A jó munkához idő köll...

*

oszkár

• 1226
« Válasz #1555 Dátum: 2018. Augusztus 01. 20:11 »
"Eg
« Utoljára szerkesztve: 2019. Szeptember 23. 17:49 írta oszkár »

*

wr

• 1030
« Válasz #1556 Dátum: 2018. Augusztus 01. 20:42 »
Milyen eredményre vársz? Netán egy olyanra, amelyben elismerik a saját felelősségüket? Arra még egy ideig várni kell. Nem fognak a mintákban találni semmit, ha mégis, akkor sem lesz benne semmi, mert nem lehet.  :D Érted már?
Azoknak van esélyük akiknek sikerült az azonnali és szakszerű mintavétel, valamint a mintát független labor vizsgálja. Ők már a perre készülnek amint lesz annak alapja (sanszos hogy lesz).

*

oszkár

• 1226
« Válasz #1557 Dátum: 2018. Augusztus 01. 21:31 »
Max
« Utoljára szerkesztve: 2019. Szeptember 23. 17:48 írta oszkár »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1558 Dátum: 2018. Augusztus 07. 18:12 »
Beszéltem Brossal. Nem az ügy érdekelte először, hanem az, hogy miért hívtam fel pontosan én. Elmondta, hogy Tóth Péter telefonszámát is törölte a telefonjából, és nagyon gondolkodott, hogy szóba álljon-e velem. Mondtam neki, hogy engem nem Bross szíve fájdalma érdekel, hanem az ügy, azaz a 2 millió kg méh pusztulása.

Javasoltam prof. Darvas Béla, Dr. Makra László és Dr. Békési László bevonását.

Felhívtam a figyelmét arra, hogy mostmár a méreg nyomai csak a kaptárból kimutathatók. De a helyes mintavételhez alapos ismeretek kellenek, hogy mit is és a kaptárban hol kell keresni. Ezeket viszont az általam javasolt 3 tudományos szakember se tudja.

Felajánlottam, hogy szívesen segítek a mintavételben és az adatok értékelésében.

Ennek a beszélgetés már egy hete történt. Biztos voltam benne, hogy Bross nem fog visszahívni és bevonni a vizsgálóbizottságba engem. Úgy is lett. Ez is mutatja, hogy Bross mennyire fontosnak tartja az ügyet és azt is, hogy én viszont valóban fontosnak tartom az ügyet.

Kedves méhésztársak, keressetek és szívesen segítek annak felderítésében, hogyan lehetne a valódi okokat kideríteni. Rajtatok múlik.

Utóirat:
Azt mondta Bross, hogy rendszeresen megkapja email-ben az írásaimat. Vajon Ki az árulkodó Judás? Ha már Bross nem méltatja annyira a méhészeket, az általa képviselt pórnépet, hogy a fórumbeszélgetéseket elolvassa, vajon ezt az írásomat meg fogja küldeni neki valaki? Jó tanítványa Bross Péter a szörnyeteg Vicze Ernőnek. De az idők már változnak, bár az emberek kevésbé.

A talpnyaló udvaronc, most is az. Aki szolga és árulkodó volt, az most is az. Aki kettős ügynök volt, az is maradt. Csakhogy az információs háló most már egészen másként épül fel. A monolitikus hatalmak lecserélődnek dinamikusra, mert az információs monopóliumok már nem tarthatók fenn. Ebben a közegben a talpnyalók, árulók, szolgák nem tudnak stabilan a szerepükben megmaradni, mert sokkal könnyebben lelepleződnek.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1559 Dátum: 2018. Augusztus 07. 19:17 »
aszta