Napok óta olvasom a meccset, és most jött el az idő, hogy hozzászóljak.
Engedjétek meg, hogy Popravkov professzor, orosz kutató megállapításait is szóba hozzam.
Mivel a dajkaméhek az álcákat méz és virágpor keverékével táplálják, a pempőbe simán megtalálható (lenne) a neo, ha kereste volna valaki.
Éppen Geddekas tudja a legjobban, hogy én ezt hányszor mondtam már, és értekeztem (sőt írtam) a Greenpeace vegyi-anyag szakértőjével, és egy volt szaktanácsadó kollégámnak, hogy szóljon azoknak akiknek ez lenne a feladatuk.
Nem szeretnék megmondó ember lenni, de véleményem szerint a pempő a fogó!
Lehet, hogy úgy járok mint amikor az OMME falára kiszögeltem a Gauchos zsákot, akkor mindenki (főként T.P.) szinte bolondnak kiáltott.
Most meg a legnagyobb veszedelemnek gondolja?
Hát változik a világ!
A küldöttgyűlésen, a méhegészségügyi munkacsoport ülésén fel kell vetni a méhpempő vizsgálatának lehetőségét.
A kutatási pénzekből ilyen dolgokra kellene áldozni, nem egy ku.va terepjáróra ami ott rohad el az udvaron, az üres konténerrel együtt, a méhekről nem is beszélve!
Nem csak a neonikotinoidok, de az összes növényvédő szer amit a méhek behurcolnak a kaptárba, és azzal megetetik az álcákat, kihat a kikelő méh egészségére.
Ez a Napnál is világosabb, csak szakembereknek kéne kezükbe venni a kutatást!
Nekem erről ez a véleményem.
Nagyernyei Attila