Neonikotinoidok

• 1753 válasz
  • 791993 megtekintés
*

neo

• 1000
Re:Neonikotinoidok
« Válasz #1080 Dátum: 2018. Január 04. 05:25 »
Az a levél az csepp lett volna a tengerben és különben is már megíródott 2016 nyarán.
Anti!
Ezzel a mondatoddal egyet tudok érteni. Akkor kérdezem: Bross Péter megindítja a bírósági eljárást? Itt dől el a dolog, hogy kinek az érdekét képviseli!
Én viszont Tomipapa minden mondatával egyet tudok érteni. Az FF Klub akkor pártatlan, ha mindkét oldal hibáira felhívja a figyelmet. Tomipapával ellentétben én azonban hiszek Nagyernyei Attila egyenességében. Ha felhívom a tisztségviselők figyelmét arra, hogy elfeledkezett a választóiról, és ő képes belátni azt, hogy hibázott, akkor a dolog el van rendezve! Senki nem akar király kicsináló lenni. Arról van szó, hogy mintha más lenne a mérce Brosssal szemben, mint Cserényivel. Így viszont hiteltelen az FF. Én hiszek abban, hogy hiteles! Soha nem lesz olyan, hogy mindenki mindenben egyetért. De egy többségi döntésnek szentírásnak kell lennie! Annak elszabotálására nincs mentség! Bross Péter  védhetetlen. Ő döntött egymaga arról, hogy idekormányozta magát. Lenne még kiút számára. Felajánlja a lemondását, a tagság pedig dönt a sorsáról azután, hogy saját maga elmondja mit miért tett! Tóth Pétertől megvonni a bizalmat a monitoring program vezetésétől pedig akkor kellett volna, amikor az EU a neo felfüggesztésről döntött. Őt akkor lehetett volna számon kérni, nem most! Meggyőződésem, hogy szakmai hiba a neok vonatkozásában akkor sem lett volna felhozható ellene. Atka kérdésben már azt gondolom, hogy lehetne találni, de ez nem ide tartozik, és főképpen nem kellene emiatt felállnia. Tisztességes szakmai munkát végez, nem árulta el a méhészeket. Attól még tévedhetett, amikor a neokat úgymond reklámozta, mert ő meg is tudta indokolni, hogy miért gondolja ezt. Aztán ha más az igazság, mint amit gondol, akkor ő is átértékeli az álláspontját. Ez a jog Bross Pétert is megilleti. Meg kell kérdezni Tőle, hogy vállalja-e a tagság előtt elmondani, miért ezt az utat választotta, és hajlandó-e átértékelni a döntését?

*

atya

• 1043
« Válasz #1081 Dátum: 2018. Január 04. 07:41 »
Nem is tudom mire gondoltatok!!
Mészáros elkezdte; közhasznúság akarattal való elvesztésével!! ( Látván semmi "problémát" nem okozott a méhésztársadalomban. Ő meg maradt "jó vezetőnek"!! )
Hát valahogy ennek is olyan "szaga" van, vagy lesz. És lám csodát, jönnek majd a "majd én meg magyarázom, te nem is értesz hozzá" című monológok!

Tényleg a fejekben kel rendet csinálni, ha ez az igazi ÉRDEKKÉPVISELET!!
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #1082 Dátum: 2018. Január 04. 08:38 »
Véleményem szerint ebben az esetben reggel a család egyedszámának a harmada elindul arra a táblára gyűjteni, tánc  iránymutatása nélkül, emlékezetből.
Mortimer!
Igen, ezt a dolgot látjuk különbözőképpen. Én azt gondolom, hogy még napközben is akkor megy ki az újabb gyűjtő méh, ha bejön olyan, amelyik táncol. Én ezt arra alapozom, hogy amikor az itatóból kifogy a víz, akkor hamar leáll a repkedés, vagy ha kutatnak egy családot, és a kutatás okát megszüntetem, akkor leáll a repkedés. Csak addig tart a kutatás, amíg van mit vinni. Mivel nincs olyan,hogy negatív tánc, azaz olyan tánc, ami azt jelzi, hogy most már senki ne menjen oda, ahová eddig ment, ezért gondolom, hogy minden indulás előtt szükség van a pozitív táncra.

Neo.
Üvegfalu kaptárban figyelni lehetne, hogy hogy megy ez náluk.

« Válasz #1083 Dátum: 2018. Január 04. 19:12 »
"Tóth Pétertől megvonni a bizalmat a monitoring program vezetésétől pedig akkor kellett volna, amikor az EU a neo felfüggesztésről döntött. Őt akkor lehetett volna számon kérni, nem most! Meggyőződésem, hogy szakmai hiba a neok vonatkozásában akkor sem lett volna felhozható ellene."

Ha jól él emlékeimben, a próbálkozás megtörtént, de Mészáros elhárította, a"neókkal nem kell foglalkoznunk".
De tudomásom szerint a derogációs engedélyek kiadásánál jelentős befolyással bírt,  az OMME akkori szakmai álláspontja amelyet Ő képviselt, ezen álláspont hozadékának ihatjuk a levét, holott már akkor is rendelkezésre álltak a nemzetközi kutatási adatok.
Vajon miért nem volt akkor tiltakozás? Vagy volt? Mert én csak azt hallottam, hogy milyen kár fogja érni a méhészeket a neok felfüggesztése miatt, mert több lesz a permetezés. Nem e hatásosabban lehetett e volna akkor fellépni amikor még a vélemény is ki volt kérve? Eső után köpönyeg? Vagy felelősség áthárítás?

Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2018. Január 04. 19:15 írta jani bátya »

*

izso60

• 573
« Válasz #1084 Dátum: 2018. Január 04. 20:39 »
Üdv.Uraim!
A "neok"elleni élharcosoknak úgymint Klubvezető és Csányi Uramnak hozok is galambot meg nem is,mint az egyszeri kislány a királynak!
Az utóbbi OV-k egyikén hallottam egy eszmefuttatást a "neok"-ról és a mászkáló méhekről egy igen nagy tudású embertől.
Olyan dolgok voltak ezek amitől a nevezettek ledobnák a láncot, és nem azt erősítgetnék hogy mi a f...nak kellett volna levelezni,tiltakozni 2017-éven.
De nem mondom meg mit hallottam,azt sem kitől,mert egyrészt nem hinnék el,másrészt nem érdemlik meg!
Így hoztam is meg nem is.

*

Kitin

• 934
« Válasz #1085 Dátum: 2018. Január 04. 21:34 »
Üdv.izso60!

Pedig a lelkes olvasók nagyon szeretik a galambokat!
Legalább azért áruld el, mert a múltkor segítettem neked egy recepttel hogy milyen módon és milyen időpontban láthatod meg saját szemeddel a saját méhesedben a mászkáló méhecskéket.
Akkor talán tudjuk már meg mitől van.
   /A jól beállított kerékpár úgysem dobja le a láncot! .../

*

lygo67

• 144
« Válasz #1086 Dátum: 2018. Január 04. 22:51 »
na úgy látom kár itt a tóalján kavarni az iszapot ! 
fekete- fehér kérdésre "illetékesék"  nem válaszolnak vagy lehet hogy csak a kavarás miatt zavaros(maszatos) a víz és belevész a mélység sötétjébe ?
 kérdés továbbra is az  (mint ahogy belphegor   igen jól összefoglalta )

" A kérdés az amit már mások is megfogalmaztak előttem, hogy most akkor mi az OMME jelenlegi álláspontja a neonikotinoidokkal kapcsolatban? Milyen állást foglal ma az OMME a jelentős mennyiségű szükséghelyzeti engedély kiadásával kapcsolatban? Támogatta-e a kezdeményezést (helyesnek tartotta-e), netán jelezte az elutasítását ezzel kapcsolatban ill. nem foglalt állást a kérdésben?! (tudom, hogy Bross 2016-ban levelet írt ezzel kapcsolatban). De milyen egyéb, határozott lépések történtek?  "
« Utoljára szerkesztve: 2018. Január 04. 23:03 írta lygo67 »

*

keydo

• *
  • 19
« Válasz #1087 Dátum: 2018. Január 04. 23:10 »
A válaszokhoz már gerinc is kellene!!!

« Válasz #1088 Dátum: 2018. Január 04. 23:52 »
Valaki mondja már meg , hogy az a bizonyos 2017 februári levél a Miniszternek ami megíródott az miért nem lett elküldve ???????

« Válasz #1089 Dátum: 2018. Január 05. 00:40 »
Ismét lesz egy jó madarunk?
Vagy a régi madárkánk "téglácska" aktivizálja magát.
Neki már volt itt egy-két szép neve itt a méhészklubbon.
Maci a málnásban,stb.
Sok kárt okozott a méhészek táborának,sok viszályt keltett,
sok viszályt fog kelteni,kever,kavar ma is.
Áskálódók hadát vezeti.
Most úgy érzik,találtak egy fogást
Még mindig úgy vagyok "téglácskával"mint anno Schumacher volt Hakkinennel,
még akkor is amikor már jobb volt a Ferrari,még mindig csak rá figyelt.
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!

Keydo!

Mindegy is ki vagy,nem fontos.
(Bár,én csak úgy engednék feltenni a fórumra bármilyen
írást,ha vállalja a nevét aki a véleményét "közre adja".)
Itt a klubbon eddig nem nyilatkozott még az elnökségből senki se.
Szerintem ne is várd,ez nem vált szokássá.
Sajnos a Magyarországon nincs kultúrája a viták,kérdések megvitatásának.
Itt is durva csörtéket láthatsz,olvashatsz.
Menj el Kaposvárra a méhészrendezvényre,ott valószínűleg  kérdezhetsz.

Rövid véleményem a neos levelezgetési ügyről ismét leírom.
Ment már levél,arra jött válasz is gyengén,finoman fogalmazzak
tele van ellentmondásokkal.
Újra megfogalmazni az OMME fej csóválását
semmi értelme nem volt.
Komolyabban kellett volna,kellene fellépni a neok ellen és minden
olyan vegyszer ellen,ami nem bomlik le rövid idő alatt.
Többször leírtam már,össze kellene fogni minden "zöld" szervezettel,
Greenpeaccel,madarászokkal,stb.
Hajtsátok ki az elnökségből.

Én azt hiszem itt már csak népfelkelés segíthet.
Majd ha tömegek mennek az utcára és azért kell fohászkodunk,
hogy békés tüntetések legyenek,akkor lesznek megoldások
olyan növényvédelemre ami nem károsítja az élővilágot.

Csányi Antal

« Utoljára szerkesztve: 2018. Január 05. 00:56 írta Csányi Antal »

« Válasz #1090 Dátum: 2018. Január 05. 00:48 »
14 éve várom , hogy az OMME neó ügyben fellépjen az illetékes szerveknél !!!!!!!!!!

*

főnix

• 104
« Válasz #1091 Dátum: 2018. Január 05. 04:23 »
Antal!

Feledékeny tetszik  lenni. Dehogynem volt itt elnökségi tag! A saját, polgári nevén is volt. Csak rá tetszettek esni, mint hiénák a gazellára, oszt azt találta ki az az elnökségi tag, hogy éljenek önmagukkal házaséletet azok, akik képtelenek a párbeszédre, s rövidesen pát intett...

Aztán ha lett volna itt másik elnökségi tag is, azt is kikezdte volna az a pár géniusz, aki szintén nem hajlandó, nem merészeli vállalni a polgári nevét. Meg vannak olyanok is, akik azt hiszik, ha leírják a nevüket , attól okosabbak, hitelesebbek lesznek. Ostoba, hiteltelen ember névvel sem volt, nem is lesz okosabbá, hitelesebbé.

A Keydo nick mögött minek személyt keresni? Tán tart tőle, hogy kimond véletlenül valami igazságot?

Ami meg a "levélügyet" illeti: érdekes a megfogalmazásbéli különbség a legutóbbi kirohanásához képest. Az alábbi tudathasadás-közeli állapotot az előzők tükrében viszont nem értem:
".........
Greenpeaccel,madarászokkal,stb.
Hajtsátok ki az elnökségből.

Én azt hiszem itt már csak népfelkelés segíthet.
Majd ha tömegek mennek az utcára........"

Tudom, a részlet kiragadott torzó csak a teljes levélből, ám hangvétele ígéretes...

Különösen a "hajtsátok ki az elnökségből" kitétel. Kire gondolt?

A végén talán egy halkan elrebegett bocsánatkérésről is tárgyalhatunk, vagy azért még nem értünk el egészen odáig?

SzIT, hátha tényleg hitelesebbnek találja...

*

keydo

• *
  • 19
« Válasz #1092 Dátum: 2018. Január 05. 11:43 »
Idézet
   Tudja itt mindenki,aki Brossra szavazott azok is és akik nem,
akik mindenhol betesznek Neki,akik mindenhol gyalázzák,
azok is tudják,hogy Ő ma Magyarországon a legjobb szakember
ebben az ágazatban.
Nem mellékesen,végtelenül jó szándékú ember.   

Idézet
    Újra megfogalmazni az OMME fej csóválását
semmi értelme nem volt.

Eddig szerintem senki nem tett be neki!
Egy "legjobb szakember" nem csóválja a fejét, úgy, hogy a méhpusztulás egy kézzel fogható dolog!
Egy"legjobb szakember" komolyabban fellép! Ha a fellépéssel arányban van a tudás, akkor vannak kétségeim ...
Egy "legjobb szakember" nek le sem kellene írni, tudja, hogy az összefogásban potenciálisan nagyobbak a lehetőségek, mint a magányos fejekben.
Egy "legjobb szakembert" ne az egyéni érdekei vezessenek, ha egy érd. szervezet elnöki székébe ül.
Egy "legjobb szakember" és egy jó köpönyegfprgató is tudja, hogy abból csúnya bukta lesz, ha csak pár ember érdekét szolgálja ki, adni kell a valamit a plebs nek is.
Egy "végtelen jószándékú "embernek aki nem mellesleg a "legjobb szakember" is, és összesen ennyire futotta, na az baj!

Őszinte leszek, ha már így megszólítottál, ha én egy szekeret húzok a barátommal és még náhanapján a véleményemet is megmondom neki, hogy szarul húzod, de ő csak beleszarik a dolgok közepébe ..... hát nem is tudom ....
« Utoljára szerkesztve: 2018. Január 05. 11:48 írta keydo »

« Válasz #1093 Dátum: 2018. Január 06. 07:38 »
megszünt a klub?

« Válasz #1094 Dátum: 2018. Január 06. 07:39 »
mi ez a nagy "csend"?