Neonikotinoidok

• 1753 válasz
  • 792214 megtekintés
Re:Neonikotinoidok
« Válasz #1005 Dátum: 2017. December 31. 08:35 »
Még, hogy nincs paradigmaváltás?
Ezt írja Geddekas:
"Tóth Péter pálfordulása egyértelmű,..."
Tóth Péter véleménye szerint tíz évig az égadta egy világon semmi gondot nem okoztak a neonikotinoidok, most meg ő írja a káros hatásairól a levelet?
Mi törtééééénnntttt?
Erre adj választ Főnix?
Két kávé között olvastam végig írásodat, nem igazán nyűgözött le.
Elég csak arra gondolnom amikor a Gauchos zsákot kiszögeltem az OMME "pincéjének" a falára, amit Tengelicről vittem, és azt mondtam ez fogja kinyírni a magyar méhészeteket.
Tóth Péterrel végig komoly konfliktusaim voltam, aki minden szaktanácsadói értekezleten amikor ez a téma előkerült, megpróbált a sárba döngölni, hogy ne aggódjunk.....a neonikotinoidok semmi bajt nem okoznak a méheknek.
Nekem írogat az OMME mikulása, hogy nem mondok igazat?
Egyetlen szaktanácsadó sem mert ellenállni az akkori főnökének, pedig mekkora károk voltak repcén, és napraforgón.
Én is jártam Tóth Péterrel Tolna megyét, ahol csak dőlt a panasz a méhészekből, hogy a virágzás megindulása óta eltűntek a méhek, meg mászkálnak.
Ki tartott a profiknak előadást arról, hogy semmi bajt nem okoz?
Tóth Péter.
Ki tartott a profiknak előadást, hogy óriási baj?
Nagyernyei Attila
Nekem nem kell változnom, és ezt mondom már nagyon rég óta!
Ha pedig Tóth Péter ekkorát fordult annak oka, van de üdvözlendő.
A mérhetetlen butaság címkézés nem zavar, ha a tények közlésének lehetőségét én is megkapom.
Bross Péter majd alkalom adtán elmondja saját verzióját, nem gondolom, hogy én végezném helyette a "piszkos munkát."
Csak és kizárólag saját véleményemet fogalmaztam meg eddig is, nincs megfelelési kényszerem felé, meg ezután is ezt fogom tenni.
Emiatt egyedül engem terhel a felelősség írásaim miatt, amit vállalok.
Továbbra is az a SAJÁT véleményem, hogy Tóth Péter félrevezette a hatóságokat és a méhésztársadalmat, akkor amikor már az egész világon mindenhol bebizonyították a neonikotinoidok káros hatását.
Most ő is erre a hullámhosszra állt, mert nem tehetett mást, hiszen olyan padban IS ül, amelyet érdekvédelemnek neveznek.
Hiába, későn érő típus. (Csak vallaná be, hogy tévedett.)
Nagyernyei Attila

« Válasz #1006 Dátum: 2017. December 31. 08:48 »
Olyan kényes kérdéseket kezdünk feszegetni ami a fórum a létének lényegét érinti.-írja Geddekas.

A fórum létét, és az OMME létét?  ::)  Most a főnök, vagy a főnök főnöke, vajon mit fog lépni?

Ars poetica: Valaki valahol, talán a "Ződön" írta.
(Nagyernyeinek és Antinak majd Tomipapa lefordítja ennek jelentését.) ;D

IDÉZET:
"Aki még nem érti, hogy miről szól ez a bejegyzés és a hozzá hasonlók annak leírom: Bross lejáratásáról.
Cserény által kihirdetett stratégia az, hogy mivel Brosson nem tudnak fogást venni mert tisztességes, arra kell építeni, hogy Bross Takács "gyereke". Takács rajta keresztűl akarja megszerezni az OMME t.
Ebben a koncepcióban csak az nem érthető, ha Bross az én "gyerekem" én irányítom és nekem kell az OMME, miért engedtem meg neki, h lemondjon? Miért engedtem ki a kezemből az OMME t ha az enyém volt? Úgy ismertek, hogy ha nekem kell valami azt én kiengedem a kezemből, aligha?!"

Látod Geddekas mennyire felesleges volt a sok vitánk ebben a kérdésben is. Lassan megvilágosodsz. Hamarosan kérni fogja valaki a visszavételedet  az egyesületbe. :-\

Főnixnek pedig csak gratulálni lehet.

Boldog új évet minden méhésznek!

*

neo

• 1000
« Válasz #1007 Dátum: 2017. December 31. 08:50 »
Idézetet írta: Tóth Péter
Szerintem Elnökségin erről feltétlenül beszélnünk kell. Úgy gondolom, hogy az érvényes megszorítások mellett ki kell állni (még akkor is, ha ez a permetezések és a piretroid mérgezések számának emelkedésével jár), elvégre egy EU Bizottsági döntésről van szó, amit hosszú távon viszont el kell fogadni minden tagállamnak.

Ez az a mondat, amely megmutatja, hogy Tóth Péter melyik oldalon áll. Ez az a mondat, amely értelmet ad Geddekas korrupciós kijelentésének. Én nem akarok olyasmit feltételezni, hogy Bross Pétert a növényvédőszer lobbi lefizette, hogy maradjon csendben a neonikotinoidok szükséghelyzeti engedélyeinek kiadása ügyében. Azt azonban igen, hogy amikor úgy nyilatkozik, hogy nem fog követelőzni ott, ahonnan előző nap kapott az OMME ötven millió forintot, az igenis a méhésztársadalom elárulása. Eladott egy 20 milliárdos ágazatot ötven millió forintért. Lehet ugyanis azt mondani, hogy a neonikotinoid kérdést illetően rengeteg megválaszolatlan kérdés van, ez teljességgel igaz. A tény az, hogy az EU  aggályosnak tartja a neok alkalmazását. A magyar kormány önhatalmúlag felülbírálta ezt a döntést. Tóth Péter  kimondta a lényeget: a méhésztársadalomnak tiltakoznia kell ez ellen a döntés ellen. Az OMME elnöke, Bross Péter elárulta az OMME tagságát.
Kérdezem Bross Pétertől, hogy ezek után a magyar méhész, ha a neonikotinoid kártételre gyanakszik, akkor hogyan bízzon meg abban, hogy az OMME az ő érdekeit képviseli?
Azt gondolom, hogy egy rendkívüli küldöttgyűlésen számon kell kérni az OMME elnökét, tisztázza magát. A küldöttek pedig döntsék el, hogy ez a tisztázás kellően hiteles-e, azaz megvonják bizalmukat az OMME elnökétől vagy sem.

*

lygo67

• 144
« Válasz #1008 Dátum: 2017. December 31. 09:35 »
úgy látom Attilánál megakadt a lemez Tóth Péternél. Azon kérdésben meg csak maszatol - de leginkább semmit nem mond - , hogy 2 év alatt a Bross mit tett (főnix bejegyzése alapján: SEMMIT)  azért , hogy NE legyen neo-s vetés terület. Már a Mészáros érában ment részéről a NE  borítsuk ki a bilit történet , pedig lettek volna akik megteszik - és ez azóta is igy megy. Tehát az OMME nem a 14000 méhészért van hanem néhány kiváltságos emberért.

« Válasz #1009 Dátum: 2017. December 31. 10:24 »
No most aztán jól fel lett keverve az iszap!

""Az OMME én vagyok...!" Ez a mondatot mintha hallottuk volna már a közelmúltban, de nem az OMME elnökeinek szájából!

Csak nem újabb messiás van születőben, vagy a megváltó akar visszatérni?

Nagyon alaposnak tűnik a főnix által leírt "szerecsen mosdatás" csak az idézett "bizonyítékok" ellenére számomra hiteltelennek tűnik.

Üdv. jani bátya

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1010 Dátum: 2017. December 31. 10:27 »
Kedves Nagyernyei Attila!

Amikor a gaucho-s zsákot kiszögezted nagyon helyesen tetted. És akkor is Bross volt az elnök, akinek joga és kötelessége lett volna már akkor részletes akciótervet felépíteni. De Bross akkor se tette, ahogy most se. Tehát Bross már akkor cserben hagyta a méhészeket, ahogy 2017 tavaszán is. Brossnak és Tóth Péternek ebben az ügyben más-más indoklással, de egy gyékényen kell árulnia és egyforma a felelősségük.

Tudom, hogy honnan kapta Tóth Péter a hiteles információt. A NÉBIH pontosan tudta, hogy törvénysértő minden szükséghelyzeti engedély. Jó érzésű szakemberek dolgoznak ott. Ők szóltak Tóth Péternek, hogy vigyázz nagy baj közeleg. A NÉBIH titkon segítséget akart kapni az OMME-tól, hogy ne kelljen a törvénysértő határozatokat kibocsátani, de az OMME elnöke és elnöksége ezt cserben hagyta a NÉBIH dolozóit. Miért? Kiért? Mennyiért? Ki tudja? Ezek már a szégyenteljes megalkuvás részletei.

Mikor indul az aláírásgyüjtés a rendkívüli küldöttgyűlés összehívására?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1011 Dátum: 2017. December 31. 11:17 »
2017.02.23. Gratulálni tudok csak!!! ..... Ezek után lesz e bőr az arcán, a méhészek elé állni!

« Válasz #1012 Dátum: 2017. December 31. 11:42 »
" Ezek után lesz e bőr az arcán, a méhészek elé állni!"

És azon embereknek akik éveken keresztül azt szajkózták, hogy a neo nem káros a méhekre?

Csak vissza kell olvasni pár évet, és máris tudja az ember kiről vagy kikről van szó!
A 2016-os tavaszi küldöttgyűlésen már említették a neo moratórium feloldását, vagyis a derogációs engedélyek kiadását a repcére, akkor a "szakember"-nek még tejesen más volt a véleménye?

Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2017. December 31. 11:45 írta jani bátya »

« Válasz #1013 Dátum: 2017. December 31. 12:00 »
"2017.02.23. Gratulálni tudok csak!!! ..... Ezek után lesz e bőr az arcán, a méhészek elé állni!"

2017.09.14.
Az OMME Elnöksége egyhangú igen szavazattal megszavazta, hogy megnézés után egy szakmai alapokra helyezett levél kerül kiküldésre az illetékeseknek, aminek a lényege, hogy az Egyesület tiltakozik a neonikotinoidok rovar vonzotta növényekben történő használata ellen a permetezés, és a csávázás tekintetében is és az OMME kemény fellépést ígér. Továbbá az elmúlt évek vizsgálatai alapján szerzett tapasztalatok is leírásra kerülnek.

Csak, hogy képben legyünk az időpontokkal.

A "szakember" vajon teljes mértékben kidolgozta-e a szakmai alapokra helyezett levelet amelyet az elnökség elé helyezett megnézésre és elfogadásra? Ha igen akkor mikorra?

Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2017. December 31. 12:03 írta jani bátya »

« Válasz #1014 Dátum: 2017. December 31. 12:15 »
2017.09.14. Elnökségi határozat a Neo ügyben!

Vajon a szeptember végén a Csuja Laci által szervezett Neo ellenes rendezvényen a határozat ellenére az OMME miért nem vett részt?

Üdv. jani bátya

*

neo

• 1000
« Válasz #1015 Dátum: 2017. December 31. 12:42 »
Jani bátya!
Szerintem főnix írásában minden kérdésedre ott a válasz.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1016 Dátum: 2017. December 31. 12:43 »
Idézet
Nagyon alaposnak tűnik a főnix által leírt "szerecsen mosdatás" csak az idézett "bizonyítékok" ellenére számomra hiteltelennek tűnik.

Kedves János!

Tóth Péter egy technokrata növényvédőszeres, de abban a pillanatban, amikor a szakma (esetünkben a NÉBIH) szól neki, hogy ez már nagyon gáz, akkor követi a szakma iránymutatását. Ne várd el Tóth Pétertől, hogy szembe meneteljen a saját szakmája társaival és a saját szakmája íratlan szabályaival. Tóth Péter nem méhész érdekvédő. Annak ellenére nem az, hogy ott csücsül az OMME elnökségében. Ezért aztán nem kezdeményezett nyilvános akciót a szükséghelyzeti engedélyek ügyében, hanem szolga lélekkel jelezte a bajt az OMME elnökségének.

Nem értem viszont az OMME elnökségének tagjait élükön Bross Péterrel, hogy miért nem ismerték fel a veszélyt és miért nem szerveztek semmilyen komoly figyelmeztető akciót a méhésztársak és a minisztérium felé.

Csuja tudja mi a dolga egy érdekvédőnek. Információt gyűjteni, értékelni és akciót szervezni. Csuja mihelyt tudomást szerzett a bajról, azonnal kezdeményezett is. Mi lett az OMME válasza? "Ej ráérünk arra még." És tűzzel vassal ellene szervezték a méhészeket Csuja akciójának. Ez szégyen az OMME-ra nézve, de így van.

Ki az OMME ellensége? Az OMME elnöksége szerint senki más csak Csuja, viszont Csuja viszont úgy látja, hogy az oroszok a spájzban vannak, tehát az OMME ellensége jelenleg az OMME elnöksége. Ne legyen igazam!
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1017 Dátum: 2017. December 31. 13:01 »
"Jani bátya!
Szerintem főnix írásában minden kérdésedre ott a válasz."

Szerintem meg egyszerű hatásvadászat.

Üdv. jani bátya

« Válasz #1018 Dátum: 2017. December 31. 13:07 »
Csak, hogy képven legyünk, 2. Hónap, 9. Hónap és most december van. Azzal is képben kellene lennünk, hogy ha az elmúlt években nem tudott több tapasztalat (vizsgálat), összejönni, akkor bizony ennyit kellett volna elküldeni, IDŐBEN!. (Ezt meg az elöz vezetés válalja fel). De, hogy a szüks. h. e. kiadása előtt nem lett elküldve, ez a levél megbocsájthatatlan!!!

Idézet
   2017.09.14.
Az OMME Elnöksége egyhangú igen szavazattal megszavazta, hogy megnézés után egy szakmai alapokra helyezett levél kerül kiküldésre az illetékeseknek 

De 9. 14. e óta elolvasnám, akkor azt a mélyebb alapokra helyezett levelet, amin az omme elnöksége csücsül. Csak, h képben legyünk!

« Válasz #1019 Dátum: 2017. December 31. 13:09 »
"Jani bátya!
Szerintem főnix írásában minden kérdésedre ott a válasz."

Szerintem meg egyszerű hatásvadászat.

Üdv. jani bátya

Indoklás?