Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.

• 745 válasz
  • 412881 megtekintés
*

kiskakas

• 3249
Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #390 Dátum: 2015. Szeptember 26. 20:19 »
QUQURIQ !!!

Kellemes szombat estét Mindenkinek!
Az OMME Tesco újság 3.oldalon Előadások ismertetése.
Nem találom a gödöllői egyesület programját. Kérdés?
Direkt, vagy véletlen?
32. oldal: „A méhek társas immunitása” cikkhez kelő fiasításos fotó…
Én nem dicsekednék ezzel a képpel. Az anyáim, ha ilyen sörétesen petéznének, azonnal lecserélném őket. Nem való komoly szakirodalomba ez a kép.

Üdv. Kiskakas!

*

zümi

• 1382
« Válasz #391 Dátum: 2015. Október 20. 16:03 »
Örömmel értesítjük Önt, hogy megújult Termőföld vásárlási hitelkonstrukcióval, Közvetlen agrártámogatásokat megelőlegező hitellel és versenyképes Agrárlízing konstrukciókkal is állunk rendelkezésükre!

Hiteleinket akár 3% alatti kamat mellett is igényelheti!

Új Termőföld vásárlási hitel

A Termőföld vásárlási hitelkonstrukció főbb kondíciói:
Termőföld

Hitelcél: termőföldvásárlás
    A hitel összege: maximum a vételár 100%-a megfelelő kiegészítő hitelfedezet mellett
    Kamat mértéke: kamatbázis + kamatfelár
    Kamatbázis: 3 havi BUBOR
    Kamatfelár: adósminősítéstől függően 1,50 – 3,50%
    Devizanem: forintban igényelhető
    Futamidő: maximum 10 év
    Türelmi idő a tőketörlesztésre: maximum 2 év
    Kamatfizetés: naptári negyedévente
    Fedezet: a megvásárolt termőföld, illetve egyéb ingatlan is bevonható

Közvetlen agrártámogatásokat megelőlegező hitel

Már a közvetlen támogatások teljes köre elérhető!
A Hungária Takarék biztosítja a támogatásra jogosultak részére a mezőgazdasághoz kapcsolódó, az Európai Unió, valamint a Központi Költségvetés által finanszírozott, várható támogatások (AKG, egységes területalapú támogatás (SAPS), zöldítés komponens, termeléshez kötött támogatás, átmeneti nemzeti támogatás, fiatal termelő támogatása) részbeni megelőlegezését. A támogatás előfinanszírozásával gyorsabban juthat vállalkozása szabadon felhasználható kölcsönhöz, megkönnyítve gazdálkodása finanszírozását!
A Támogatás megelőlegező hitelkonstrukció főbb kondíciói:
Termőföld

Hitelcél: MVH támogatás előfinanszírozása
    A hitel összege: akár a támogatások 90-100%-a
    Kamat mértéke: kamatbázis + kamatfelár
    Kamatbázis: 1 havi BUBOR
    Kamatfelár: 2,90%
    Devizanem: forintban igényelhető
    Futamidő: a megelőlegezett támogatás kifizetéséhez igazodik
    Kamatfizetés: naptári havonta
    Fedezet: a termék fedezete a finanszírozott támogatáson alapított követelést terhelő zálogjog

A Hungária Takaréknál igénybe vehető FHB Lízing Agrárlízing konstrukciók

FHB Agrárlízing specialitások

akár 0% önrész (nettó gépértékhez viszonyítva) 6 hónapon belüli áfa visszaforgatással
    negyedéves szezonális díjtörlesztés
    akár 10 év futamidő
    évi fix 2,5% ügyleti kamat MNB NHP II forrásból (amíg elérhető a forrás)

FHB Agrárgép hitel specialitások
Agrárgép hitel

minimum a nettó gépérték 5%-a + ÁFA önrész
    27% kötelező tőke visszaforgatás a 6. hónapban
    futamidő: 3-7 év
    havi, negyedéves szezonális díjtörlesztés
    a támogatást nem szükséges az FHB Lízingre engedményezni
    a pályázat elnyeréséről szóló határozat folyósítási feltétel
    évi fix 2,5% ügyleti kamat MNB NHP II forrásból (amíg elérhető a forrás)

Az egyes termékek feltételei tájékoztató jellegűek, a tájékoztató nem teljes körű, nem minősül ajánlattételnek, ezért – amennyiben felkeltettük érdeklődését - további részletes információért kérjük, forduljon bizalommal a Hungária Takarék ügyintézőihez.
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #392 Dátum: 2015. Október 20. 20:30 »
Szüleim találták ezt a cikket egy '86-os méhészújságban.

« Válasz #393 Dátum: 2015. Október 29. 21:52 »
Méhészújság novemberi szám 30. oldal. A jégolvadás kezdete.
Az író aránylag pontosan és részletesen beszámolt az elmúlt OV-ról.
Ekkora pontosság mellett viszont elgondolkodtató, hogy hogyan maradhatott ki az OMME méheséről a beszámoló ami többször is szóba került. Először az elnök, majd később az ügyvezető is beszélt a méhekről és a méhészeti termékekről.

Üdv. jani bátya

« Válasz #394 Dátum: 2015. Október 31. 20:33 »
A betiltott szaklap címoldalára fókuszáljunk!
"DEMONSTRÁLUNK
Befagyott a mézpiac, Magyarországra is áramlik a kínai méz"

Felébredtek nagyjaink?
Csak hiszitek!
Csiperke is erre utalt, egy kicsit meg lettek noszogatva, mert nem csináltak semmit!!!!!!!!
Befagyott a mézpiac?
És amikor mi mondtuk, és jó előre jeleztük, akkor  Jászberényben már Fazekas Gyula nem erről beszélt?
Ezek az OMME vezetői!
Amíg más mondja nem igaz, majd ha ők mondják akkor viszont az?
Áramlik a kínai méz?
Nem süllyednek el szégyenükben?
Mióta is mondja ezt Takács Ferenc? (Több mint 1 éve volt róla szó Dunavarsányban ahova nem voltak hajlandók eljönni választott vezetőink!!!!!!!!!!!)
Akkor nem hír, mert ő kereskedő, ha ő mondja, hogy nagy baj készülődik?
Most lett hír, hogy mégis igaz?
Nehogy becuclizzátok ismét az OMME nagy dumásainak kacsa szövegét!
Addig nem mozdultak amíg Petrus Lajosék nem csaptak az asztalra, hogy elég volt!
Akkor elgondolkodtak, hogy ebből a "buliból" nem lenne jó kimaradnunk, mert még igaza lesz az OMME Kontroll Csoportnak, és mind azoknak akik másként látják a kiutat abból a kátyúból, amit a jelenlegi vezetés magának köszönhet.
Tisztelt Méhészek!
Ez a hazugság ára!
Meg kellett finanszírozni a brüsszeli demonstrációt, mert egy jó cél érdekében történt, viszont keresztbe húzták a jelenlegi vezetés számítását!
Nem az a lényeg, hogy ki kezdeményezte (Csak csúnya dolog úgy beállítani, hogy az OMME!) hanem a  végkifejlet!
Veszik le az áruházak polcairól a kutyulékokat, és ez egy jó cselekedet a termelők érdekében!
Kint Brüsszelben az egyik méhész még a Schuman Téren feltette a költői kérdést Takács Ferencnek!
Takács úr ön soha nem kevert kínai mézet az üvegbe?
Válasza, soha! (Ott álltam a közelben, mindent hallottam!)
Erre esküdjön meg itt előttünk!
Csiperke azt mondta a Gödöllői üzenet-előzetes topikban, hogy az istentiszteletet nehogy már ilyen figura irányítsa!
Azt is hallottam, hogy hangosan azt mondja , én vagyok az egyedüli magyar kereskedő, aki kizárólag magyar termelők mézét forgalmazom!
Hangfelvétel is készült róla!
Nagyernyei Attila

« Válasz #395 Dátum: 2015. Október 31. 21:21 »
Hé fiúk! Elképzelhető az Aranynektár ügyvezetője mozgatja az egész vezírkart? Az igazi elnök Takács Feri? Olvasom a mostani hozzászólásaitokat nekem az jön le a Takács csomót kötött a farkukra. Amennyiben az így van végünk lesz íziben, ha egy kereskedő akarata érvényesül. Gyengék  vagyunk, megérdemeljük a sorsunkat.Ezek min egyformák, egy idő után behódolnak, mi meg birkák vagyunk egytől meggyig, mert engedjük. Kereskedő kereskedjen, termelő méhészkedjen, az egyesület védelmezze az érdekünket. Vagy nem jól gondolom?

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #396 Dátum: 2015. Október 31. 21:45 »
QUQURIQ !!!

Ravasz!

Először is az Aranynektárnak az ügyvezetője nem a Takács Ferenc!
Ő a tulajdonosa! Méghozzá az egyetlen egy magyar tulajdonos ebben a szakmában...
Ezt írod!
" Amennyiben az így van végünk lesz íziben, ha egy kereskedő akarata érvényesül."

...ha Takács Feri nem lép, belefulladhatsz a saját mézedbe...
és még a túlvilágon fel sem ocsúdtál, amikor jöhet a következő év akár kimagasló termése...
Becses, magasztalós szavaidból kicseng, hogy sem Brüsszelben, sem pedig a budapesti tüntetésen nem voltál!
Ja!
Te vagy aki szeretsz a pálya mellől bekiabálni, hogy tizenegyes, közbe meg a játékos már lesre futott...
No figyi! Ez is a Te műved lesz!

" mi meg birkák vagyunk egytől meggyig, mert engedjük."

Csak saját magad nevében beszélj, hogy (egyes szám első személy) (birka vagyok), mert jobban tennéd, ha a méhész társaidat egy kicsit tisztelnéd...
Akkor meg miért nem kajabáltál, hogy hű kereskedő szakik de sokat fizettek a mézünkért?
"Nem szóltál volna, bölcs maradtál volna"!

Üdvözlettel, Kiskakas!

*

robi 75

• 1016
« Válasz #397 Dátum: 2015. November 01. 08:05 »
Ravasz! Nem baj ha Takács Ferenc csomót köt a farkukra ;D.
Töriből tanulhattad te is, a valódi hatalom háborúban, békében egyaránt, a tőke kezében van minden területen. Ez nem igen szokott látszani, ritkán bukik elő, de mindenki tudja. Az ókori rómában is így volt már, a népnek "kenyér kellett és cirkusz". Akkoriban a szenátus gondoskodott róla, ma a parlament.
Üdv:robi

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #398 Dátum: 2015. November 02. 13:41 »
QUQURIQ !!!

A mostani OMME Tesco újság műanyag bugyiból való kifejtése után azt hittem, hogy nem jól látok!
Kínai reklám magyar méhészújság cím oldalán!
…és azután jobbra fent, látom ám, hogy „Befagyott a méz piac, Magyarországra is áramlik a kínai méz”
(a mondat végére Kiskakas sem tett pontot)  úgy mint a nagy sajtósunk…
No fene az OMME vezírkara rácsodálkozik, hogy áramlik a kínai méz?
Hát, hát már egy évvel ezelőtt figyelmeztették Őket, hogy itt van a kínai méz!!!
Lapozok egyet, jobb oldalon az elnökünk meg fagyizik…  :P
30. oldal hangzatos cím: „A jégolvadás kezdete”
Tudjuk, hogy van globális felmelegedés, de hol a jég?
Jobb helyeken a tél még csak ezután kezdődik…
35. oldal: ici pici fotók hát kit látok?
Csuja Laci mint média Guru?
Nem semmi Lacikám!
Látom, hogy végre lassan megbecsülnek az OMME berkeiben.
Kitartó Vagy, csak így tovább.
Tovább meg nem is lapozgatom, mert úgy is vegyszer reklám…

Üdv: A lapszemlés Kiskakas!   ::)

« Válasz #399 Dátum: 2015. November 02. 15:13 »
Kiskakas!
Nézzük olvad e jég?
http://dalszoveg.network.hu/video/vmotorock/v_motorock_jegsziv__lerchdemjen
Az OMME újság 31. oldalán azt írja Dr.Ludányi István, hogy:
"Nagyernyei Attilát pedig a "bűnös galeri" szóhasználat miatt írásbeli megrovásban részesítették. Dr.Cserényi Péter súlyosbításért fellebbezett, erről a küldöttgyűlés fog dönteni."
Ennyi a hír mely részben nem igaz, és súlyosan hiányos!
Nem írásbeli megrovásban, hanem írásbeli figyelmeztetésben részesültem, de legalább megbizonyosodtam arról, hogy Dr.Ludányi is szeretné ha súlyosabb "ítéletet" mérnének kopasz fejemre.
A másik gond, hogy azt elfelejtette közölni, hogy én már előtte beadtam a fellebbezésemet, részben az eljárási szabálytalanságok miatt, részben azért, hogy töröljék el az ellenem hozott határozatot.
Ez így lett volna korrekt, de már megszoktam, hogy ez az újság nem a korrektségről szól, hanem az önfényezésről.
A másik csúnya hiányosság, hogy Dr.Ludányi "ismét kifelejtett" egy fontos momentumot!
Én ott a helyszínen megneveztem egy "bűnös galeri tagot" az OMME elnökét, és azonnali etikai vizsgálatot kértem ellene, amit át is adtam Rádi Tibor ETB elnöknek!
Ezt nem ártott volna közölni a 13.000 méhésszel!
Felháborító ez az egyoldalú, önfényező személyi kultuszra jellemző propaganda!
Pont a lényeget felejtik ki!
Majd biztosan arra fognak hivatkozni, hogy a lap terjedelme nem tette lehetővé!
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #400 Dátum: 2015. November 02. 16:18 »
Ajaj! Valami félreértés lehet az oka, hogy megjelentem az OMME újságban. Még szerencse, hogy csak valahol hátul. Így talán nem fogják leordítani a főszerkesztő fejét. Ennek ellenére Megtisztelő, hogy megjelenhettem.

Az oxálsavas kezeléssel kapcsolatos alaptalan rémisztgetés az OMME októberi Méhészújságában nagyon jól sikerült. Dr. Ludányi István és Ruff János, akik sok méhésznemzedéket oktattak, meglepő fotót tettek fel a méhecske szipókájáról a 13. oldalon a lap alján. Ilyen szipókát én még soha nem láttam. Merthogy ilyen szipóka nincs is. Ugyanis a cikkben szereplő fotón a varroa atka lábának  elektronmikroszkópos nagyítással készült fotója látható. Ezt a fotót valószínűleg az én előadásomból emelték át, amiben a szerves savak hatása van ismertetve és ennek előadásvázlata fent van az interneten. De ott természetesen az atka lába nincs összekeverve a méhek szipókájával.

Abszolút nem lep meg, hogy az amitráznak, a kumafosznak és a taufluvalinátnak a munkaegészségügyi kockázatát keretes írásban nem ismeretetik, holott sokkal veszélyesebbek az oxálsavnál, de az oxálsav munkaegészségügyi veszélyét valósnál százszorta nagyobbra torítva ismeretetik. Miért merem írni, hogy felnagyították a veszélyt? A cikk az oxálsav kapcsán csak csurgatásos eljárást emlegeti és a szublimálást meg se említi. Csurgatásos oxálsavazásnak a munkegészségügyi veszélye minimális. Ugyanis a jó koncentrációval elkészített oxálsavas oldat pH-ja megegyezik az emberi gyomorsav pH-jával, vagy is pH:1. Ez olyan erősen savas, hogy aki megnyalja rájön, hogy ebből mérgező mennyiséget elfogyasztani ép elmével nem lehet, és aki mégis megteszi az kimeríti az tudatos öngyilkossági szándék elmekórtani esetét.
Ezzel szemben a felsorolt többi készítmény szép csendesen tönkre tudja tenni az ember máját, immunrendszerét és rákot, egyéb súlyos betegséget tud okozni a belélegzése is. Sőt az amitrázról tudjuk, hogy bőrön át is primán felszívódik. Tehát a védőkesztű legalább olyan fontos, mint hideg vagy melegköd-képzésnél az gázálarc. No erről természetesen szó sem esik a cikkben.

Az előadásvázlatomat itt alábbi linken láthatjátok. Természetesen ez csak VÁZLAT, tehát ha meghívnak bárhova előadást tartani, ott szóban részletesen elmondom amit kell ezzel kapcsolatban tudományos adatokat összegyűjtöttem és a saját tapasztalataimat is. 
https://prezi.com/9sn5-fjanpv_/szerves-savak-elettani-hatasa-a-varroa-destructorra-es-az-apis-melliferara/

Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #401 Dátum: 2015. November 04. 09:17 »
Hiába az OMME újság nem szaklap!
Ha ekkorákat vétenek, hogy a méh szipókáját az atka lábával összetévesztik, az gáz.
Miért is nem véletlen ez a hiba?
Mert még a képek alá is képesek voltak odabiggyeszteni a valótlant.
Na de nem ez a lényeg!
A 14. oldalon a ködölésről ezt írják:
"KÖDÖLŐ HASZNÁLATA
Ez az egyedüli bejuttatási módszer, amelynek a segítségével mínusz 5 Celsius-fok hőmérsékletig is tudunk atkát irtani."
Ezt a módszert soha ne kövessétek, mert tavasszal méheket fogtok venni!
Aki mínusz 5 Celsius- foknál piszkálja a méhcsaládokat annak üssetek rá a kezére.
Még az is lehet, hogy túlélik a kísérletet, de az atkák nagy része biztosan, így nem ér semmit.
Ezen a hőmérsékleten ugyanis a méhcsalád kemény telelő fürtben védekezik a hideg ellen, a méhek nagy része fejjel befelé a sejtekbe bújik, és csupán a héjon lévő méhek végeznek némi izommunkát, így termelve hőt.
Tehát ezen az alacsony hőmérsékleten a méhegyedek nagy részét nem éri el semmilyen szer, mert a sejtbe bújt méh potrohgyűrűje alá rejtőzködő atkához nem jut hatóanyag.
Ezért ezt felejtsétek el, ha jót akartok magatoknak!
Az amitrázzal való kezelésről végre jókat írtak, de ahhoz is volna hozzáfűzni valóm.
Talán sok a méhcsalád?
Nagyernyei Attila

« Válasz #402 Dátum: 2015. November 04. 19:42 »
Az ommé-nak vannak méhei, amin ezeket kipróbálták??!! Vagy nincsen pedig az ov-én azt mondták hogy milyen tutik a családok.

*

zümi

• 1382
« Válasz #403 Dátum: 2015. November 05. 08:32 »
Egymillió facsemete ültetésével veszi kezdetét a jégkár sújtotta pilisi erdők megújítása.
Az erdősítési időszak beköszöntével, a Lidl a Pilisért társadalmi összefogás eredményeképpen, 1 millió facsemete ültetésével kezdődik el a tavaly decemberi jégkár által súlyosan sérült pilisi erdőterületek helyreállítása.
2014 decemberi hatalmas jégkár a Pilisi Parkerdő Zrt. 65.000 hektáros területének közel egyharmadát érintette, ebből 9.000 hektárt súlyosan. A hónapok óta tartó tereprendezési munkák a végéhez értek, az őszi csemeteültetésekkel immáron elkezdődnek a sérült erdőterületek megújítási munkái is. A rendkívüli jégkár a beszerzést tekintve is többletterhet rótt a Parkerdőre, hiszen nagyságrendekkel több ültetéssel jár a helyreállítás: míg a szakemberek egy évben átlagosan 700 ezer és 1 millió közötti csemetét ültetnek el, addig idén a jégkár során megsemmisült erdők miatt ez a mennyiség megduplázódott.
A kapacitásbeli nehézségek miatt is különös jelentőséggel bírt a Lidl Magyarország társadalmi felelősségvállalási kampánya, mely keretében 2015. június 1. és augusztus 31. között a vállalat minden egyes eladott Saguaro ásványvíz után 1 forintot adományozott facsemeték vásárlására a Pilisi Parkerdő Zrt-nek. A kezdeményezés nem várt sikerrel zárult, hiszen az áruházlánc, vásárlói összefogással 25 millió forint támogatást gyűjtött, mely 1 millió csemete beszerzését, az újraerdősítésre váró 100 hektárból mintegy 60 hektárnyi erdő teljes megújítását biztosította.
A támogatást a Lidl Magyarország emlékfa-ültetéssel egybekötött ünnepélyes adományátadó eseményen nyújtotta át a Pilisi Parkerdő Zrt. részére.
„Az őszi csemeteültetések a Parkerdő valkói, visegrádi, pilisszentkereszti és szentendrei erdészetek területeit érintik, ahová minden esetben őshonos fajokat telepítünk, ezzel is erősítve az erdők ellenálló képességét. A megnövekedett ültetési feladatok nagy kihívást jelentenek számunkra, ezért is örülünk a Lidl támogatásának. Jó látni ezt a fajta összefogást, és azt, hogy milyen sok ember érzi magáénak a hazai erdők sorsát” – nyilatkozta az eseményen Csépányi Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. termelési és természetvédelmi főmérnöke.
„A fenntartható fejlődés hosszú évek óta kiemelt jelentőséggel bír a Lidl Magyarország működésében. A környezeti értékeink védelme iránti elkötelezettségünk főtevékenységünkben és azon túlmenően is megmutatkozik. A jégbefagyott pilisi erdőket látva már januárban eldöntöttük, hogy a Lidl mindenképpen szeretne segítséget nyújtani a kárelhárításban. Különösen nagy öröm számunkra, hogy kezdeményezésünkben vásárlóink is messzemenőkig partnerek voltak és közös összefogással sikerült ilyen nagymértékben hozzájárulni a sérült erdőterületek újjászületéséhez. A Lidl Magyarország nevében ezúton is szeretném megköszönni nekik, hogy támogatták kampányunkat” – mondta Nepp Zoltán, a Lidl Magyarország beszerzési ügyvezető igazgatója.
Az újraerdősítési munkálatok 2015. november 3-án kezdődtek el, és idén a fagyok beálltáig tartanak, szükség esetén jövő tavasszal folytatódnak. A Pilisi Parkerdő Zrt. a LIDL támogatásából beszerzett 1 millió facsemetéből mintegy 60 hektár erdőt újít meg.
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #404 Dátum: 2015. November 27. 22:11 »
QUQURIQ !!!

OMME Tesco újság 4. oldal korunk nagy kuss dokija rosszindulat és zavaros cikke minden informálódni szerető méhészt megtéveszt.

Első bekezdés vége „egy-egy szereplője igyekszik az OMME szakmapolitikai döntéseit befolyásolni”
Dr. Úr! Magának meg az fáj, hogy nem Ön a kicsiny országunk legnagyobb méhésze???
Igen, a szakmapolitikai döntésekben impotens az OMME vezetése. Lásd, Neonikotinoid amikor Takács Feri összehívta az IB-t, hogy ezek a nyilatkozatai nem mehetnek így tovább az IB-nek!
Igen meg is változott utána a szemlélet. …és most?
Az OMME szarakodott a kínai méz ügyintézésével. Ezért volt kénytelen Feri lépni. Tavasszal már süthettük volna a nagy egónkat, ja, bocsi, ez a kínai hajó már visszafordult…
Második bekezdés: „Információink szerint (nem labor vizsgálat szerint) (csak úgy száj hagyomány útján mint a népmesék)… a kínai méz nem egységes minőségű. Kapható például jó minőségű akácméz is, igaz, ennek ára azonos az európaiéval”.
Kérdezem, ha azonos az európaiéval, miért hoznák ide, + hajóúti költségek! Ki a fene kereskedő ellensége a pénzének, hogy ilyen drága mézzel keverje a jó minőségű magyar akácmézet??? Dokikám!
Így fojtatja! Ismeretes….(lap aljáig olvassátok)
Na! Ezzel a szar erjedt mézzel keverik össze a mi jó minőségű akácmézünket!
Nem hamis, de okádék!....
..és Takács Feri meg azért küzd, hogy ez ne kerüljön bele abba az üvegbe ez az okádék, amibe a magyar mézet csomagolják!
Doki Bácsi! Tegye össze a kezét, hogy legalább egy magyar kereskedő van, aki a méhészek érdekeit képviselik!
Harmadik bekezdés? az egész szakasz valamiről árulkodik!
Milyen érdekes, hogy mennyire tudjuk, hogy a spanyol és a ukránok mossák a gatyát tisztára (kifehérítik az EU-n kívüli mézeket)… Mind ezt egy országos apparátussal rendelkező érdekvédő egyesület vezetése tudta…
5. oldal harmadik bekezdés, közepe..” „mézeladási bojkottot  hirdetünk, mindazokkal szemben, akik a magyar mézet a kínai javítására használják,”… Ugyan ki hallott erről a kezdeményezésről??? Hol hirdették?
…Takács Feri ..”Mindenhol hangoztatta a kínai méz laboratóriumi vizsgálatokkal alátámasztott hamis voltát.”… „ Az OMME  vezetősége a kínai méz hamis voltáról nem beszélt, hiszen ebben az időben ilyen laboratóriumi vizsgálati eredménnyel még mi sem rendelkeztünk.
Persze, hogy nem, mert csak Takács Feri után küldték el a mézeket vizsgálni! Feri az OMME előtt mindig egy orrhosszal előbbre járt. Az OMME csak azért ment a téma után, nehogy megszólják Őket…
5. oldal 5. bekezdése, értékeli a vizsgálatokat.
3. pont. „ Három mézüzem nyolc mézkeverék mintája hamis”.
Tisztelt Kuss doki! most hamis,vagy nem hamis???!!! M iez a hasba akasztós csúsztatás???
Az OMME vezetése elhatárolódik a kínai hamis méz fogalmától?
Itt meg kerek perec leszögezi, hogy hamis???
4. pont. „két magyar mézet kiszerelő üzem három mézmintája hamis”.
Nos! Mit is mondott Takács Feri!
Hogy hamis mézek vannak a kínai mézek között…
Tisztelt szakmaiatlan vezető! Sok sok tejbegrízt meg kell hogy egyen még, hogy megközelítően annyit tudjon a mézekről mint Takács Ferenc!
Így aztán, álljon be mögé, és segítsen Neki, ha azt akarja, hogy a magyar méz kereskedelme végre meginduljon! Lassan itt a karácsony, és az új év, lehet, hogy már késő is???
Remélem, hogy félreteszi minden rossz indulatát, és a 13 000 méhész érdekeit képviseli!

Köszönettel: a kicsi Kakas!