Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.

• 745 válasz
  • 412890 megtekintés
Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #375 Dátum: 2015. Július 11. 07:44 »
Tisztelt Csorba Csaba Úr!
Ezt írja nekem a válaszában:
"Szerény javaslatom így szól: PÁRBESZÉD! akár a Greenpeaceel is! Soha sem késő!"
Nekem is ez a véleményem, de ezt a javaslatát legyen kedves tegye meg az OMME felé is.
Még szaktanácsadóként a Syngenta magyarországi képviselője is tartott nekünk előadást.
A növényvédő szer gyártók képviselőitől a cégük elvárja, hogy az ő érdeküket képviselje, ami rendben is lenne.
Mi méhészek viszont az OMME-tól várnánk el, hogy bennünket képviseljen, és lám ők is Önöket és a termékeiket sztárolják.
Ez itt a bibi.
Arról nem is beszélve, hogy a néma gyilkosok (neonikotinoidok) bevezetését,olyan okos kísérletek előzték meg, hogy a mintavétel nagyon körülményes.
Mondjuk az Önök szerencséje, hogy az OMME szakemberei a mai napig nem tudják, hogy kell úgy mintát venni, hogy az kimutatható legyen!!!!!!!!!!!
Ebben a 10 éves állóháborúban nekem nagy előnyöm, hogy nem kell magyarázkodnom.
Az első naptól kezdve, folyamatosan azt állítom, hogy az összes élőlényre kegyetlen veszélyesek a neonikotinoidok, és maga a technológia.
Az lenne a tiszteletteljes kérdésem Önhöz, hogy a hagyományos permetezéshez képest mit ajánl a méhészeknek a neok elleni védekezéshez, mert azért az OMME szemlélet is változik, amit a honlapjukra is felbiggyesztettek végre.
"Értesítés neonikotioniddal csávázott napraforgó területekről"
Ha permetezésnél minden fél betartotta a szabályokat, minimális kár a keletkezett a méhészeknek.
A neok használatát az egész világ megszenvedte, és meggyőződésem, hogy az újabb kutatások is a tényt tovább fogják igazolni.
A Méhészklub honlapunk a nyílt párbeszédről szól, és örülök annak, hogy reagál a szakmai felvetéseinkre.
A több ezer károsult méhész, biztosan örül, hogy a neok használatát az EU felfüggesztette, annak ellenére, hogy ezt az OMME siratja.
Szeretném figyelmébe ajánlani Simon Gergely vegyi-anyag szakértő előadását, amelyet az idén Szekszárdon a Tavaszváró Méhésznapon előadott.
Ő is tagja volt a "házi csávázó szer konferenciának", amelyen 8 ország méhészei vettek részt.
Hibáztam, hogy Önt nem hívtam meg!
Az OMME képviselői a meghívásom ellenére nem jöttek el, mert mindent tudnak.
Egyedül mintát venni nem, mert akkor minden kiderült volna.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #376 Dátum: 2015. Július 11. 11:50 »
Nem hiszem, hogy Csorba Csaba követné azokat a beszélgetéseket, amik itt folynak a méhészklubban. Sejtésem szerint Csorba Csaba kezét erősen fogja az OMME-ből valaki. Csak akkor szólal meg, ha szól neki ez a valaki. Sőt a tények azt igazolják, hogy a reakciók se érdeklik, vagyis Ő beszél párbeszédről, de a párbeszédet kerüli, pedig mi most olyan módon válaszoltunk neki, amire illene válaszolnia.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #377 Dátum: 2015. Július 12. 08:11 »
Előző hozzászólásomhoz még annyit, hogy amikor a 8 ország méhészei tanácskoztak, közünk volt a belga
Etienne Bruneau, a COPA-COGECA Méz-munkacsoport elnöke az EU-ban a legmagasabb pozícióban lévő, méhész szakember is.
A kezébe nyomtam az OMME monitoring kis könyvét.
Csak csóválta a fejét, meg a halántékán jobbra-balra forgatta a  mutatóujját.
Annyit mondott, hogy itt már minden kiderült, miért nem húzzák meg a vészharangot, mint a francia méhészek?
Hajnalig beszélgettünk (nekem úgy fordítottak), és akkor összetört bennem egy világ.
Az OMME félrevezeti a méhészeket!
Mindent tudnak, de nem beszélnek nyíltan róla.
Ezek a gondolatok nagyon messzire vezetnek, és abban az anyagban szerepeltetem, amit az Etikai Bizottságnak fogok hamarosan beadni, de még várok, hogy mit hoznak össze ellenem.
Kizárnak az OMME-ból?
Nem tudom mire számítsak, egy biztos nem rágom le mind a tíz körmöm.
Nézünk egy nem túl régi idézetet:
"Jubileum-a régi elnökök nélkül". című írás utolsó sorai beszédesek.
"Fekete József, az OMME általános elnökhelyettese.......
.... Felszólalását azzal zárta. amire a jelenlévők is szerettek volna, de nem kaptak választ senkitől: vajon miért nem jöttek el a még élő régi elnökök, akiknek "személyes kézszorítással jó lett volna megköszönni a munkájukat.""

Mert ők is méhészek, és tiltakoznak a sorozatos, szakmaiatlan döntések ellen, és az egész OMME vezetési stílus ellen.
Nem nehéz ezt a kis mozaikot összerakni.
Nagyernyei Attila

« Válasz #378 Dátum: 2015. Július 14. 21:16 »
Ezek a gondolatok nagyon messzire vezetnek, és abban az anyagban szerepeltetem, amit az Etikai Bizottságnak fogok hamarosan beadni, de még várok, hogy mit hoznak össze ellenem.
Kizárnak az OMME-ból?
Nem tudom mire számítsak, egy biztos nem rágom le mind a tíz körmöm.

Tudjuk, hogy vannak olyan emberek, akik a maguk számára kellemetlen kritikákat így szeretnék megtorolni, de ezek az emberek ebben a kérdésben vétkesen buták és szűklátókörűek. Ha elkezdődik egy ilyen primitív „kizárósdi”, akkor tényleg aknamezőre terelik az OMME-t. Lesznek olyanok, akik ezt nem fogják ölbe tett kézzel eltűrni, és ez a mostani szabálytalan egyesületi szervezeti működés olyan bőséggel kínál támadási felületet, hogy ezzel csak egy felelőtlen bolond vagy egy szélhámos merne kiállni a napra.   

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #379 Dátum: 2015. Augusztus 27. 21:31 »
QUQURIQ !!!

OMME Tesco újság! (Első belső oldal).

Bodnár Éva IB Úrhölgy, nem marketing szakértő nem is gasztromőkus, hanem pedagógus!
Cikk  címe: „A méz csak természetesen az igazi”!
Kedves Éva! Ha nem szóltál volna bölcs maradtál volna!
Talán még fizut is kaptál a remek antigasztronómiai cikkedért?
Ha ez mid így lenne, amit itt igen ingerlékenyen leírsz, mi lenne velünk méhészekkel?
Kinek termelnénk a mézeinket?
Miből van a műzli?
Miből vannak az éttermek mézes öntetei?
És a Cornflakes  (gabonapelyhek)
Mézes mustár?
Mézes Halls cukorka
Győri keksz?
Jó reggelt keksz?
Mézes pálinka?
Mézbor?
Csiris méz?
Mézes szörpök?
Mézes fagyik?
Szauna méz?
Repce méz kikeverve vajkrémmel és kakaóval? (Eredeti Nutella helyettesítő)
Folytassam?
A cikk írója szerit ezek csak kutyulmányok!
Kiskakas javaslata, hogy maradjon csak a pedagógiai pályáján, de véletlenül se tanítsa a lányokat főzni…

A gasztromókus Kiskakas!

« Válasz #380 Dátum: 2015. Augusztus 30. 08:20 »
Ugyan ennek az újságnak a 7. oldalán olvasom Nagy Csaba, volt kollégám írását.
Alapvetően jó, a közepétől viszont elkalandozik, egyáltalán nem a témához illő dolgokról ír.
Most csupán egy sort idézek belőle, a következőt:
"Én mint méhész nagyon bánnám ennek a rendszernek a megszűnését, ugyanakkor a jelenlegi, egyre nagyobb körzetek sem jók, hiszen a vizsgálatok időigényesek, és a rendszer előnyei éppen a kis körzetek alapos ismeretén alapulnak."
Nem gondolom, hogy van ma az országban egy méhész is aki ezzel a megállapítással nem ért egyet.
Ha ezt tudja az OMME szakmai vezetése, akkor miért nem tesz semmit?
Nem tudom megkerülni a "kutyadoki" más néven nyúlós kereső, betegségfelderítő kutya szerepét!
Anno, most már több mint három évvel ezelőtt letettem a jelenlegi OMME vezetés asztalára egy kidolgozott projektet, írtam róla a Méhészet emlékeztetőjében, és előadtam a szaktanácsadói értekezleten is.
A kutyás nyúlós keresés már működik, csak nem Magyarországon.
A konok, olykor bosszúvágytól fűtött vezetés szó nélkül lesöpörte az asztalról, azzal, hogy baromság.
Akkor az összes ausztrál méhész barom?
Tisztelt Méhészek!
Nem azzal van személyes gondom, hogy elutasították elképzelésemet, hanem a hozzáállással.
Hogy lehet valamiről kijelenteni azt, hogy nem működik, ha ki sem próbálták.
A jelenlegi galerinek egyik legnagyobb bűne, hogy csak és kizárólag a belülről(felülről) jövő ötleteket hajlandók befogadni, a "pór népét" soha.
Ebbe most nem megyek bele, de ez a gőgösségük, pökhendiségük ékes bizonyítéka.
Civil szervezet működésének alapja az alulról építkezés, a tagság igényeinek kielégítése, javaslatainak megvalósítása.
Én azt soha nem állítottam, hogy a "kutyadoki" programmal azonnal megoldódik az összes méhegészségügyi problémánk!
Azt viszont felelősségteljesen ki merem jelenteni, hogy működik, pár perc alatt a kutya kiszagolja a bajt, és jelez.
Mi kell ehhez, hogy végre meghallgassanak bennünket, és egyenlő vitapartnerként kezeljenek?
A fejétől bűzlik a hal, hogy ezt végre belássuk, ehhez még kutya sem szükséges.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #381 Dátum: 2015. Augusztus 30. 13:19 »
Hozzám még nem érkezett meg az OMME újság. Vajon miért?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #382 Dátum: 2015. Augusztus 30. 13:39 »
Én oda adom originált csomagolásban , kéred ? 

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #383 Dátum: 2015. Augusztus 30. 14:08 »
küldjed. oké.

« Válasz #384 Dátum: 2015. Szeptember 05. 19:17 »
Sziasztok!
A Méhészet szaklap 10. oldalán "Mézvásár 2015" című cikkben olvasom "Az idei méztermésről" szóló bekezdésben a következőt:
"Idén több kereskedő is jelezte részvételét, de csak egy érkezett meg. Az OMME-ból, az előzetes ígértek ellenére, egy előadó sem jött el, így a hazai és a nemzetközi mézkereskedelmi folyamatok termelői oldalról való értékelése elmaradt. A szervezők Fekete József általános elnökhelyettest, és dr.Cserényi Péter szakmai elnökhelyettest várták, de egyikük sem érkezett meg."
Nekem ezzel az a gondom, hogy az OMME vezetői folyton azt sulykolják belénk (már aki még hisz nekik), hogy a mézkereskedőkkel kiváló  az egyesület kapcsolata!
Ehhez képest a fenti hír egy kis ellentmondást tartalmaz.
Mondjuk csak azok a méhésztársak lepődnek meg ezen, akik nem ismerik őket.
Nekem ez már tök természetes.
Ha megígérnek valamit azt tuti nem úgy lesz.
Szerintem marha egyszerű eligazodni rajtuk.
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #385 Dátum: 2015. Szeptember 06. 21:56 »
QUQURIQ !!!

Azért én szeretnék egy olyan kimutatást látni, hogy visszamenőleg (pár évre) az IB-EB tagjai, (tisztelet a kivételnek)  Kinek, mennyi árat ígértek és adtak a méz kereskedők! Persze a mázsák sem mellékesek…
Sok mázsa még több kilóból áll, annak meg a szorzójának mennyi is a szorzata?
Így, vagy úgy, lehet, hogy társadalmi munkában megéri lenni IB-EB tagnak?
Juj, de ragasztós az a szék…

A Csiriz gyártó Kiskakas!

« Válasz #386 Dátum: 2015. Szeptember 07. 20:59 »
Azért az sem semmi amit Mészáros nyilatkozott az OMME költségeiről, hogy amit régen 100 forintból oldottak meg azt most 10-ből. Valszeg nem az elnöki fizetésre gondolt. Szerintem elég rendesen megkavarodott  A pénzügyi beszámoló valahogy nem ezt mutatta. Azt már rég tudjuk, hogy az elnök úr hajlamos a túlzásokra, no de ekkorára. Nagyságrendekkel túltesz a horgászokon, de lehet még Háry-n is.
Érdekes cikk van benne a mézkirálynővel kapcsolatban a marketing feladatokkal megbízott IB tag tollából.
Én úgy érzem most kezd ébredni.

Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2015. Szeptember 07. 21:07 írta jani bátya »

« Válasz #387 Dátum: 2015. Szeptember 25. 16:58 »
Sziasztok!
Az OMME-s újság 23. oldalán Fekete József OMME, általános elnökhelyettes tollából jó volt olvasni a következő beismerést, amit lassan két éve lesz, hogy tagadtak.
Örülök annak, hogy ez a makacs stílus megdőlni látszik, és ha lassan is, az OMME Kontroll Csoport véleménye kerül előtérbe, mert éppen mi mondtuk a következőt az első pillanattól:
"Az Országos Vezetőség 2.300 Ft éves tagdíjemeléssel teremtette meg a megjelenés anyagi feltételeinek egy részét,...."
Eddig alelnök Úrtól az idézet.
Jogosan tennétek fel a kérdést nekem, hogy még mindig itt tartok?
Igen, mert végre leírva látom, ez nem INGYEN újság, és nem is szabályos a születése (ezt a bíróság is kimondta), és most már a kiadása sem, ennek ellenére egyre színvonalasabb!
Azért szuper vállalkozás az ahol biztos a fizető fél, biztos a vevő, és az újságon keresztül még a befolyásomat is tudom érvényesíteni.
Mentségükre váljon, hogy a mostani számban nem átkozták az OMME Kontroll Csoportot.
Végre olvashatunk az OMME méhészetéről, fényképekkel illusztrálva.
A terepjáró biztosan munkában volt.
Megtudhatjuk, hogy Márton András méhésztárs méhei voltak a legalkalmasabbak a kutatási programhoz, valamint, hogy a méheket Tantó Viktor kezeli.
Nocsak, olyan ismerősek ezek a nevek, csak nem.
Nagyernyei Attila

*

atya

• 1043
« Válasz #388 Dátum: 2015. Szeptember 25. 18:59 »
Sajnos én nem tudom hogy ki Márton András, és azt sem, hogy ki Tantó Viktor.
De lehet, vagyunk még ezzel így egy jó páran.  :-X
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #389 Dátum: 2015. Szeptember 25. 20:08 »
QUQURIQ !!!

Szép estét Mindenkinek!
Lám, lám, egy-két érdekes kérdés is felmerült a tagság felől.
...ha jók az információim,
ki is az a Márton András?  Már egy kis méhészeti könyvecskéje is megjelent támogatásból a neve alatt.
A VM minisztériumban dolgozik, Ő az EU programokért felelős. Régebben Keresztúron méhészkedett konténerben.
Tantó Viktor OMME fő méhésze pedig Tantó Sándor VM minisztérium osztályvezetőjének a rokona. Ő koordinálja többek között a VM és az OMME közötti egyeztetéseket, lehetőségeket.
Az OMME, ha valamit el szeretne érni, Őt kell Keresni!
Nos, láthatjátok végre, hogy miért nem szabad beszélni az összeférhetetlenségről.
Mert az összeférhetetlenség, összeférhetetlen az összeférhetetlenséggel!

Az Összeférhetetlen Kiskakas!