Ugyan ennek az újságnak a 7. oldalán olvasom Nagy Csaba, volt kollégám írását.
Alapvetően jó, a közepétől viszont elkalandozik, egyáltalán nem a témához illő dolgokról ír.
Most csupán egy sort idézek belőle, a következőt:
"Én mint méhész nagyon bánnám ennek a rendszernek a megszűnését, ugyanakkor a jelenlegi, egyre nagyobb körzetek sem jók, hiszen a vizsgálatok időigényesek, és a rendszer előnyei éppen a kis körzetek alapos ismeretén alapulnak."
Nem gondolom, hogy van ma az országban egy méhész is aki ezzel a megállapítással nem ért egyet.
Ha ezt tudja az OMME szakmai vezetése, akkor miért nem tesz semmit?
Nem tudom megkerülni a "kutyadoki" más néven nyúlós kereső, betegségfelderítő kutya szerepét!
Anno, most már több mint három évvel ezelőtt letettem a jelenlegi OMME vezetés asztalára egy kidolgozott projektet, írtam róla a Méhészet emlékeztetőjében, és előadtam a szaktanácsadói értekezleten is.
A kutyás nyúlós keresés már működik, csak nem Magyarországon.
A konok, olykor bosszúvágytól fűtött vezetés szó nélkül lesöpörte az asztalról, azzal, hogy baromság.
Akkor az összes ausztrál méhész barom?
Tisztelt Méhészek!
Nem azzal van személyes gondom, hogy elutasították elképzelésemet, hanem a hozzáállással.
Hogy lehet valamiről kijelenteni azt, hogy nem működik, ha ki sem próbálták.
A jelenlegi galerinek egyik legnagyobb bűne, hogy csak és kizárólag a belülről(felülről) jövő ötleteket hajlandók befogadni, a "pór népét" soha.
Ebbe most nem megyek bele, de ez a gőgösségük, pökhendiségük ékes bizonyítéka.
Civil szervezet működésének alapja az alulról építkezés, a tagság igényeinek kielégítése, javaslatainak megvalósítása.
Én azt soha nem állítottam, hogy a "kutyadoki" programmal azonnal megoldódik az összes méhegészségügyi problémánk!
Azt viszont felelősségteljesen ki merem jelenteni, hogy működik, pár perc alatt a kutya kiszagolja a bajt, és jelez.
Mi kell ehhez, hogy végre meghallgassanak bennünket, és egyenlő vitapartnerként kezeljenek?
A fejétől bűzlik a hal, hogy ezt végre belássuk, ehhez még kutya sem szükséges.
Nagyernyei Attila