Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.

• 745 válasz
  • 416759 megtekintés
Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #315 Dátum: 2015. Április 29. 22:06 »
Zümi!
Addig mi lesz? A tagság? Megint rosszul fog dönteni mint most!!! Ez igaz a küldött gyűlésre is!!
Tudod a Mészáros úgy lett meg választva és így nyert, a küldöttek hozzá állása, mind egy, de ne az IB által jelölt Egyed. Két rossz közül mit választasz?
Erre nem szabad bízni a jövőnket.

*

zümi

• 1382
« Válasz #316 Dátum: 2015. Április 29. 22:25 »
Megértelek benneteket!
Meg azt is, hogy nincs pozitív változás.
De a média szerintem egy drasztikus megoldás lenne!
Nem kéne szerintem tudomására hozni országos szinten mi folyik a nagy család(OMME) berekein belül!
A nagy nyilvánosság elé kerülne nemzeti programunk is! Mert minden szennyes ki lenne teregetve!
Kell még 5000 új méhész?
Vagy rosszul látom a dolgokat?

Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #317 Dátum: 2015. Április 29. 22:35 »
"Az alapszabály bizottságnak meg halvény lila fi….juk nincs az alapszabály megalkotásáról…"

Nem szerencsés így általánosítani. 
Az én információim alapján az egyik bizottsági tag "harcolt" a régi alapszabály toldozása ellen, újat készített melyet le is adott a jelenlévőknek. a sorsa ugyan az mint az "ellenzéki" tervezeté.
A bizottság néhány tagja -IB tagok ? -védte a régit, annak átalakítását.
Hogy miért? Lehet találgatni

Azért néhányuknak lehetett " fi..juk", hiszen az alelnök a saját egyesületében elkészítette és állítólag elsőre el is fogadta a hatóság az övükét, vagy a közelmúltban lemondott EB tag, aki szintén a katyvasz ellen emelt szót ha a hírek igazak elég erélyesen és hangosan.
Valószínű,hogy itt is a fejétől bűzlik a hal.

« Utoljára szerkesztve: 2015. Április 29. 22:41 írta gondolkodó »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #318 Dátum: 2015. Április 30. 14:11 »
A IB féle alapszabályon kívül volt a KRJ féle alapszabály, továbbá az Érdi elnök vezetésével készített Kontroll Csoportos alapszabály. A két utóbbi elég közel állít egymáshoz.

Egy alapszabály tervet nem lehet néhány ülésen és a javaslattevők bevonása nélkül megbeszélni és Küldöttgyűlés számára is ehető formába hozni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #319 Dátum: 2015. Május 01. 09:28 »
Tisztelt Ludányi és Egyed urak!

Az OMME Kontrollcsoport eddig szándékosan nem kezdeményezett sajtó helyreigazítási eljárást az önök felelősségi körébe tartozó Méhészújságban megjelent kijelentések kapcsán. Ez a szándékunk megváltozott.

Amennyiben indokolt lesz élünk a demokratikus lehetőségekkel és kikészerítjük a tisztességes újságírás szabályainak betartását. Ezért ne lepődjön meg, ha első lépésben helyreigazítási kérelmeket kell olvasnia. Ha nem teljesíti, úgy a továbbakban már az újság müködési zavarát okozó költségigényes lépéslehetőségek következnek.

Arra pedig külön felhívjuk a figyelmet, hogy a kft önálló jogállású lévén, az újság veszteséges működését saját bevételeiből kell finanszírozza, tehát egy elvesztett sajtóper költsége nem terhelheti az OMME-t.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #320 Dátum: 2015. Május 01. 20:51 »
QUQURIQ !!!

OMME –küldöttgyűlés
írta: Dr. Ludányi István
Lap: MÉHÉSZ újság  (OMME Tesco lap)

(első mondat)!!!
„Régi szokás szerint az OMME idén is március végén tartotta közgyűlését”.
Kedves Ludányi úr!
Mikor a fenében tartotta az OMME márciusban a közgyűlését???????
Most is áprilisra volt tervezve, hogy minél kevesebb küldött jöjjön el, a tisztelt vezetés szerint…
Csak a Csuja per miatt szartak be!
Muszáj, kötelező volt Nekik előre hozni a küldöttgyűlést, dr. ex Ügyvédük javaslatára, ami megint kemény  ft-ba került az OMME tagjainak a pénzéből…
Kedves Ludányi!
Legalább a múltba tekintett volna vissza, hogy miket firkál itt össze, tájékoztatja félre a 12 000 magyar méhészt!
Kérem ezért, hogy a következő számban kérjen bocsánatot a 12 000 magyar méhésztől, hogy becsapta Őket.
„az ügyeletes feljelentgetőknek ne legyen mibe belekötniük”…!!!
Ezt is Ön írta!
Az ügyeletes feljelentgetők, törvény  tisztelő emberek, a bíróság szerint is,…
És Ön szerint???
Talán nem ért velem egyet?
Mert ha nem, Ön is semmibe veszi a Magyar törvényeket!
Így már tiszta az ég alja???
A többi írását nem is minősítem, jobb méhésznek mint lap szerkesztőnek, ha ezt annak lehet nevezni…
A Kft –be meg jobb ha nem bonyolódna bele, mert még azok sem értik akik megkavarták a fekáliát.
Ami megbolygatva nagyon büdös…

A szagokat bíró Kiskakas!

« Válasz #321 Dátum: 2015. Május 01. 21:17 »
Teljesen igazad van Kiskakas!
Ugyan ezeket a gondolatokat fogalmaztam meg, de megelőztél!
Képzelheted, egyik kezében 500.000 Ft, a másikban toll,miről fog írni?
Kuss az OMME Kontroll Csoportnak!
OMME küldöttgyűlésen, OV-n az utóbbi tíz évben nem láttam Ludányi doktort.
A "lé-nyeg", hogy most ott ül és ostobaságokat firkál a szakmapolitikáról.
Súgói meg úgy tapsikálnak, hogy összeér közben a könyökük.
Arra lettem volna kíváncsi, ha nem tartjuk kordában az OMME vezetését, mit műveltek volna?
Az látható, hogy a küldötteket, a tagságot magasról lekakálják, kérdéseinkre úgy válaszolnak, hogy minket tesznek felelőssé, hogy miért nem kérdeztünk.
Mi marad más, mint a jog ereje.
A bírónak csak nem mondják, hogy Kuss!?
Azt nem értem, hogy diplomával rendelkező emberek, hogy pártolhatnak ki olyan súlyos szabálytalanságokat, amiket a jelenlegi vezetés elkövet?
Talán függenek tőlük?
Amerikai típusú elnökválasztást kell szorgalmaznunk!
Max. két ciklus, hogy az összefonódás, a korrupció, a függőségi viszony ne tudjon kialakulni!
Ezt egy normális, méhészeknek írt alapszabályban rögzíteni kell!
A mostani alapszabályt az OMME kiskirályai maguknak írták, hogy bebetonozzák erőszakos szakmapolitikájukat.
Ludányi doktor ehhez kiváló partner, na meg Brosst sem csípi igazán.
Itt van az a bizonyos kutyus elásva, ha esetleg valakinek kétségei lennének.
Egyébként az OMME-s újság szakmailag szerintem elfogadható, és a Méhészet is jobb lett!
Szakmapolitikailag viszont gyomorfordító, felháborító, kirekesztő, lázító!

Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #322 Dátum: 2015. Május 01. 22:36 »
Szerintem meg szakmailag NEM elfogadható az OMME Méhészújsága, hiszen a méhek és méhészek legfontosabb problémáiról csak felszínesen beszél, sőt sok esetben pl. a neonikotinoid ügyben félrevezető hangulatot kelt. De van probléma a Méhészettel is. Soroljam? Fölösleges, mert ti is tudjátok.

A két újság között a leglényegesebb különbség, hogy Ludányi vezette újság még a látszatát is elkerüli az elfogulatlanságnak, míg a Méhészet kínosan ügyel az objektivitásra. Inkább elhallgat bizonyos témákat, de nem próbál senkit félrevezetni.

« Válasz #323 Dátum: 2015. Május 01. 23:25 »
Geddekas: Ezzel most teljesen egyetértek, a küldöttgyűlésről szóló tudósítás inkriminált mondatai valóban botrányosak. (Ritkán szoktam veled egyetérteni, de amikor szerintem igazad van, azt is elismerem.)

« Válasz #324 Dátum: 2015. Május 02. 09:41 »
Geddekas!
Természetesen ha egyes cikkeket kiemelünk, azok botrányosak és így egyet tudok érteni.
Ilyen a csávázó szerek reklámozása.
Nagy általánosságban gondolom, hogy szakmailag elfogadható az OMME-s lap, viszont egyes cikkek amikre utalsz katasztrofálisak, méhészközösség ellenesek.
Ezeket én is többször kifogásoltam, de ha a tagságnak tetszik, hogy méhgyilkos szereket sztárolnak a tagdíjunkból összekalapolt lapban, akkor mi miért ellenkezzünk.
Valóban, úgy is fogalmazhattam volna, hogy vannak benne olyan cikkek, amelyek hasznosak.
A szakmapolitikai megnyilatkozásokról viszont ismeritek a véleményem.
Az újság valójában az IB szócsöve, egy önfényező, önimádó magamutogató, szennyest eltakaró förmedvény.
A valósághoz nem sok köze van, a tagság véleményét nem tükrözi, egyoldalú ömlengés.
Végül is többször megfogalmaztuk, hogy ez a lap nem egy sportszerű konkurenciája a Méhészetnek.
Ha a Méhészet is "bedobós" lap lenne, vagy az OMME-s újságról is eldönthetné a tagság, hogy akarja e vagy sem, az más.
Így egy hátsó szándékkal kifundált, konkrét személy ellen irányuló kreálmány.
Nem kívánom fokozni az OMME-s újság szerepét, majd a küldöttek eldöntik a sorsát, úgy mint a veszteséges (most még titkolt) kft-jét.
Az ötlettel valójában én is egyet egyetértettem, a kivitelezés, és a megvalósítás módját viszont ellenzem.
Ugyan azt érzem mint az alapszabály szüleménynél.
Nem a tagságnak íródott.
Nagyon hasonlít egy mostani politikai párt propagandájára.
Minden OK, dübörög a gazdaság, egész Európa rólunk vesz példát.
Ezt másolja az OMME galerije.
Nagyernyei Attila

« Válasz #325 Dátum: 2015. Május 02. 11:47 »
Több soron elolvastam a Küldöttgyűlésről szóló cikket.
Nagyon hiányérzetem támadt az igazmondás tekintetében. Aki ott volt tudhatja, átélhette, ezért tisztában is lehet vele, mi is történt ott március 28.-án. Nem hiszem, hogy csak ennyire telik a cikk szerzőjétől. Szerintem ezt a cikket nem ő írta , legfeljebb csak a nevét adta hozzá és a hibákat javította ki benne. Ha nem így van , hát tévedtem, de inkább emlékeztet az írás bizonyos elnökhelyettesek fogalmazására.
Nem tudom miért reklamálta meg az ügyvédúr az idő telését, hiszen az nem kevés összegért de neki dolgozik. Eszembe is jutott, hogy a küldöttgyűlés szünetében felkérem a méhésztársakat, hogy gyorsabban fogyasszák a debrecenit mert igen vastagon ketyeg az ügyvédúr órája, erre nem került sor mert a szünetben távozott.
Szerintem Egyed Árpád beszámolójából csak az derült ki, hogy az ügyvezető úr jelentős nyereséggel zárta kft-s pályafutásának első évét, más nem igen.
Fáskerti indoklásáról már korábban írtam, soha jobb befektetést kívánok neki . Meg valami jó matek korrepetálásra be kellene íratni , a NP támogatja a tovább képzést.
A kft-ben az összeg egyetlen egy fillért sem kamatozott az egyesület számára, max. a költségek túlméretezése miatt elfelejtették elkölteni a befolyt többlet összeget./Az elnök úr szavaival élve "tömjük a kft-be a pénzt"./ Ez kiderül abból is, hogy az összeget az elnök a küldöttgyűlésen mindenféleképp a kft-nél akarta hagyatni. Meg is akarta szavaztatni, de a küldöttgyűlés az összeget az OMME-nak visszautalásra szavazta meg. Ezt az apró momentumot is kifelejtette a cikk szerzője. Talán csak azért mert az összeg már akkor nem fedte a valóságot amikor szavazásra feltették (azóta kiderült).

Üdv. jani bátya

*

Hozso

• *
  • 38
« Válasz #326 Dátum: 2015. Május 02. 19:39 »
Kezembe került a  MÉHÉSZET 2015 áprilisi száma, és nagyon érdekes közlésre találtam benne. A szakmatörténelem rovatban, a 34. oldalon írja Szabó György méhészmester az OMME szabványkaptár történelmét taglalva a következőket:
"A kaptárkérdésen kívüli problémák miatti széthúzás (a diktatórikus vezetés, a pénzügyi szabálytalanságok, a tagság vélemények figyelmen kívül hagyása a döntések során) ezt a létfontosságú kérdést, a technika fejlődését, fejlesztését is megakasztotta." Eddig az idézet. Ez a történet a cikk tanúsága szerint valamikor az 1800-s évek végén játszódott. Ezek után csak azt nem tudom, hogy az idő állt-e meg, vagy valami nagyon ragályos kór terjedt el az OMME háza táján. Nagyon úgy tűnik, hogy a jelen helyzet teljes mértékben egyezik a cikkben írtakkal. Bár a technika gyorsabb ütemben fejlődik valószínűleg mint abban az időben, de ezek szerint a diktatórikus nyavalya spóráit nem sikerült elpusztítani, jó alanyokra találtak a XXI. században.
Hála az elmúlt sok-sok év fejlődésének ma már jó esély van arra, hogy ezt a ragályos kórt legyűrve egészséges élethelyzetet lehessen teremteni.
A jelenlegi vezetést nem nyugtathatja meg az írás, mert ha akkor is ez volt akkor most is jó lesz. Nem, nem lesz és nem is jól van ez, még akkor is ha most még így is van.
Tartsunk konzíliumot, a diagnózis már ismert, a gyógykezelés részleteit kell tisztázni. Itt nincs helye orvosi műhibának.

Dr. Horváth Zsolt

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #327 Dátum: 2015. Május 03. 12:25 »
Sokáig a Boczonádi név tiltott szó volt az OMME-ban, mert nem követte a német mintájú keretes méhészkedést, hanem a magyar méhlegelő rapszódikus, de nagy hordású viszonyait, továbbá a krajnai fajta robbanásszerű tavaszi fejlődésének kihasználására alapozta a méhészet fejlesztését.

Az biztos, hogy Boczonádi egyedül többet tett az árutermelő magyar méhészetért, mint az akkori egyesület vezérkara együtt. Csak a két világháború közötti időszakban, sőt inkább a világháború előtt vált általánosan elfogadottá a két Boczonádi személye és munkássága.

Ahogy le is írja Szabó Gyuri, a Hunor a Boczonádi adta irányelvek részleges elfogadása miatt született.

Boczonádi hatására születtek az NB-nél nagyobb lépméretek is, és azok még jobb eredményeket produkáltak, mert a krajnai anya a mi viszonyaink között még az NB-nél is nagyobb felületet képes bepetézni a rajzás elötti időszakban, de ezeket az eredményeket a háború elsodorta és a II. Világháború után örüljünk, hogy Örösi el tudta újra terjeszteni az NB-t, ugyanis a Boczonádiak politikailag megbélyegzett személyek voltak a háború alatti kormányzati szerepük miatt.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #328 Dátum: 2015. Május 10. 15:57 »
Jakabadam!
Ez van most a nyitó pldalon!

Honlap   
Kedves Adminok
by noni • 2014-10-29

Sajnálattal közlöm, hogy az oldal egy kicsit bug-os de ha valamire szükség lenne szóljatok. Hobbi szinten foglakozok programozással és egy ma már közepesnek számítható méhészetet tartok fent. Csak a jó szándék vezérel Üdvözlettel: H.Gergely   amennyiben ez a bejegyzés megjelenik…

Hát ez már több mint gáz!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #329 Dátum: 2015. Május 10. 16:02 »
Azért idéztem be ezt a korábbi bejegyzést, mert dr. Mészáros László ahelyett, hogy saját háza táján rendet tartott volna, inkább feljelentést kreált Geddekas ellen.