Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.

• 745 válasz
  • 412528 megtekintés
*

zümi

• 1382
Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #300 Dátum: 2015. Április 06. 16:14 »
A fiatal gazdákat hozza helyzetbe az új vidékfejlesztési program!

A fiatal gazdákat hozza helyzetbe az új vidékfejlesztési program - hangsúlyozta a Magyarországi Gazdakörök Országos Szövetségének (Magosz) elnöke kedden Tapolcán.

Jakab István, az Országgyűlés fideszes alelnöke a szervezet regionális ifjúsági gazdatalálkozója keretében rendezett sajtótájékoztatón elmondta: a májusban életbe lépő program egyik legfontosabb eleme a fiatal gazdák támogatása, hogy be tudjanak kapcsolódni az ágazati versenybe.

tapolca150331 1

Közölte azt is, hogy a Magosz a gazdaszolidaritást szem előtt tartva gyűjtést kezdeményez a kárpátaljai magyar családok javára, amihez ő 50 ezer forinttal járul hozzá, és kéri minden magyar gazda támogatását. "Csak akkor lesz aratás, ha most vetni tudnak a kárpátaljai gazdák" - hangsúlyozta.
Jakab István nyilatkozata itt érhető el.

tapolca150331 2

Kis Miklós Zsolt, a Magosz Ifjú Gazda Tagozatának elnöke, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési államtitkára szerint a tapolcai fórum jó alkalmat teremt arra, hogy a gazdák megismerjék az új agrárpolitika vívmányait, amelynek köszönhetően szavai szerint egyszerűbbé, átláthatóbbá válik a pályázati rendszer, és amely igyekszik kiküszöbölni a korábban tapasztalható visszaéléseket, előtérbe helyezve a jóhiszemű pályázók érdekeit.     Hozzátette: az új programban alprogramként megjelenik a fiatal gazdák támogatása, így  számukra külön forrásként jelenik meg a következő hat évre vonatkozó, 250 millió eurót meghaladó forráskeret.

Kis Miklós Zsolt nyilatkozata itt érhető el.

Kis Miklós Zsolt elmondta azt is, hogy a 2007 és 2013 közti uniós ciklus időszakából visszaáramlott forrásból új jogcímeket írnak ki a gazdák számára, többek között gépjárműbeszerzésre, kertészeti gépbeszerzésre.

tapolca150331 3

Zászlós Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamra (NAK) alelnöke azt emelte ki, hogy az Európai Unióban a gazdatársadalom öregedik, és bár Magyarország a támogatásoknak köszönhetően ebben az összehasonlításban nem az utolsó harmadban foglal helyet, sok még a teendő ezen a téren.

Hozzátette: a válság idején valamennyi vállalkozás közül a mezőgazdasági vállalkozások maradtak a legstabilabbak, közülük is a fiatalok által vezetett családi gazdaságok. Ez is indokolja a fiatal, innovatív gazdák további támogatását – húzta alá.

Zászlós Tibor hozzászólását itt hallgatthatja meg.

tapolca150331 4

Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Önkormányzat alelnöke, a tapolcai időközi választásokon induló képviselőjelölt azt hangsúlyozta, hogy Sümeg, Tapolca térségében sokan élnek a mezőgazdaságból, hiszen Veszprém megye 217 települése közül csupán14 város, túlnyomórészt falvak, ezért is kiemelten fontos a gazdák támogatása.
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #301 Dátum: 2015. Április 06. 19:49 »
Üdvözlet. Nekem az a cikk is felb....ta az agyam hogy majd adunk családonként 1kg méz árát és megoldódik a nyúlós probléma. Na ha erre is még akarnak majd kötelezni akkor az a nap volt az utolsó hogy én Omme tag voltam.

« Válasz #302 Dátum: 2015. Április 06. 21:49 »
Zümi!

Idézeteid nem mások mint  az országgyűlési választás nagygyűléseinek politikai lozungjai./ jövő héten választás./
 Legalább itt mellőzni kellene a nagypolitikát.
Csak szakmapolitika!!!

*

zümi

• 1382
« Válasz #303 Dátum: 2015. Április 17. 17:42 »
A mezőgazdaság kifehérítése is célja a munkahelyvédelmi akcióterv kiterjesztésének!
A mezőgazdaság kifehérítését és az egyszerűsített foglalkoztatottak állandó, bejelentett munkahelyhez való segítését célozza a munkahelyvédelmi akcióterv kiterjesztése - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyi helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfő reggel.
Pankucsi Zoltán kifejtette: a mezőgazdaságban sokan dolgoznak - akár idény-, akár állandó jelleggel -, akiket nem jelent be munkáltatójuk. Többen vannak továbbá, akik úgynevezett egyszerűsített foglalkoztatás keretében dolgoznak; egy-egy mezőgazdasági idény végével megszűnik jogviszonyuk, és a következő idényre kell várniuk, hogy dolgozhassanak. A mezőgazdasági ágazatra kiterjesztett kedvezményekkel ezeket a rétegeket segítenék hozzá ahhoz, hogy állandó, bejelentett munkahelyük legyen, amely később a nyugdíjuknál is fontos szempont lesz.
A helyettes államtitkár azt mondta: a munkahelyvédelmi akcióterv 25 és 55 év közötti mezőgazdasági munkavállalókat érintő kiterjesztéséről szóló javaslatot nemsokára benyújtják az Országgyűlésnek. Ha ott átment a döntési folyamaton, a tervek szerint július elsejétől hatályba léphet a jogszabály.
A különböző kedvezményezetti csoportokat más-más kedvezmények érintenek majd - mondta Pankucsi Zoltán. Példaként azt említette, hogy az 55 év feletti munkavállalók foglalkoztatásánál megfelezik a munkáltatók közterheit.
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt csütörtökön jelentette be, hogy az agrárkamara és földművelésügyi tárca javaslatára úgy döntöttek: a 25 és 55 év közötti mezőgazdasági dolgozókra is kiterjesztik a munkahelyvédelmi akciótervet.
Pankucsi Zoltán szombaton az M1 aktuális csatornán már beszélt arról is, hogy a munkahelyvédelmi akcióterv kiterjesztése a 25-55 év közötti munkavállalókra a mezőgazdaságban 30-35 ezer embert érinthet, és mintegy 6 milliárd forintot hagyhat az ágazat munkaadóinál.
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #304 Dátum: 2015. Április 27. 19:22 »
Az OMME újságban olvastátok már Ludányi doktornak az elfogulatlanságnak még a látszatát is elkerülő cikkét a küldöttgyűlésről? Csak annyira hamis és hazug, mint maga a küldöttgyűlés volt. Hemzseg a félrevezető állításoktól. Szégyen ez az írás egy diplomás és doktori címmel rendelkező személytől.

Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #305 Dátum: 2015. Április 28. 14:55 »
Néhány érdekesség Ludányi cikkéből:

Idézet
az alapszabály utolsó simításával kellett kiegészíteni, hogy a többséget bosszantó ügyeletes feljelentgetőknek ne legyen mibe belekötniük.
Dr Lucifer által legyártott az OMME valóságos működéséhez abszolút nem illeszkedő NEVETSÉGES alapszabály megerősítésére kérte a küldötteket az OMME elnöke a Meghívóban.
Következésképpen a küldöttek nem készültek módosító javaslatokkal, hiszen erre nem is tartalmazott utalást a meghívó.

Ludányi doktor az elhangzottakból kiemeli, hogy
Idézet
Egy konkrét javaslatot sem mondtak, csak elégedetlenkedtek, ezzel csak az idő telik
Ez a kiemelés NEM jóhiszemű magatartás, hiszen Ő is tudta, hogy a küldöttgyűlési meghívó félrevezető volt, sőt még az OMME elnöke eleve módosítási javaslattal készült a küldöttgyűlésre, míg a küldötteket abban a hiszemben tartotta, hogy módosításról szó sem lehet.

MÁS
Idézet
Mivel az egyesület csak 6 millió forintig folytathat gazdasági tevékenységet, nem lehet kérdés az, hogy létre kellett hozni az OMME Magyarország Kft-t.
EZ AZ IDÉZETT MONDAT HAZUGSÁG és FÉLREVEZETÉS. Bármely egyesület végezhet 6 millió Ft fölött is gazdasági tevékenységet.

MÁS
Idézet
A könyvelés átnézését független könyvvizsgálóra bízták. Fáskerti László a kft éves teljesítményét úgy jellemezte, hogy ha az egyesület berakta volna a pénzét a bankba, akkor ott 2 %-ot kamatozott volna, a kft-ben pedig 20 %
Hogy nem szakad a plafon Fáskerti úrra. Csak nem ugyanígy félreinformálta a méhészeket a Mellifera kft felszámolása és végelszámolása kapcsán? Más helyen bevallotta Fáskerti úr, hogy a könyvvizsgálói jelentést nem kapta meg, tehát nem is vehette figyelembe az Ellenőrző Bizottság munkája során. Megint máskor pedig arról beszél Fáskerti úr, hogy a könyvvizsgáló súlyos anomáliákat tapasztalt.
Sőt
azóta kiderült, hogy a kft eredményét azóta bizony lefelé kellett korrigálni a küldötteknek kiküldött számadatokhoz képest.

MÁS:
Idézi Cserényi urat:
Idézet
Az egyesületben mindig volt harc, de sohasem volt olyan, hogy megkérdőjelezték a tisztességüket.
Cserényi doktor! A tények makacs dolgok és most az is bekövetkezett, hogy Etikai Bizottság kénytelen vizsgálni a vezérkar személyi felelősségét, különös tekintettel a közhasznúságunk elvesztése, továbbá az alapszabálynak a demokratikus normákat elutasító megalkotása, továbbá a kft gazdálkodásával kapcsolatos ügyek miatt.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #306 Dátum: 2015. Április 28. 17:17 »
Geddekas!
Úgy látom keményítenem kell, hogy észhez térjenek az ügyeletes hazudozók!
Ezt idézed dr.Soós Tibortól, amit Ludányi doktor jegyzetelt:
"Egy konkrét javaslatot sem mondtak, csak elégedetlenkedtek, ezzel csak az idő telik.."
Ugyan is ez egy szemen szedett hazugság!
Le sem tudják tagadni, mert idemásolom az e-mailt amit az OMME vezetőknek küldetem!
Ez egy 35 oldalas anyag, amit Erdélyi János állított össze, valójában a "Kontroll Csoport" alapszabály-tervezete a
tagságnak!
Pofátlanul hazudnak éjjel nappal!
Ezek nem korrekt emberek!
Telefonon nem rég megkérdeztem Kollár Imre bácsi IB tagot, hogy tud e erről az anyagról!
Nem is hallott róla, hogy a Kontroll Csoport ezen dolgozott társadalmi munkában, önzetlenül szabad időnkben!
Gyalázkodni meg feljelentő bandának címkézni az megy most az OMME-ban!
A Csintó Csárdában Fekete József és Rádi Tibor is eljött, megtapasztalhatta, hogy 27 elnök és küldött min fáradozik!
Erdélyi János megpróbálta előadni, de az OMME elnöke lekussoltatta!
Ráérünk 2016 tavaszán ezzel foglalkozni!
Aztán lett egy jó nagy kapkodás, most meg bíróságon védi atagdíjunkból azt amit elbaltázott!
Eddig türelmes voltam, de ezt a néphülyítést visszautasítom, és ki merem jelenteni, hogy ilyen pofátlanul ahogy ezek az emberek hazudoznak, hogy nem volt javaslatunk, kinyílik az a bizonyos a zsebemben!
Ludányi doktor az 500.000 Ft-ért beállt abba a sorba ami a feladata.
Össznépi hülyítést hajt végre!
Szerintem jó szakember, sikeres méhésznek ismerem, semmi szüksége arra, hogy valótlanságokat írjon abban az újságban amiből én éppen kettők kapok a tagdíjamból!
Tehát idézem, hogy mikor és kiknek küldtem el a "Kontroll Csoport" vagy ellenzék(?) javaslatát!

"Alapszabály vitaanyag!
Nagyernyei Attila [szedresimehesz@t-online.hu]
'meszaros.laszlo@omme.hu'; 'meszaros.jozsef@omme.hu'; 'faskerti@globonet.hu'; 'Fekete József'
 OMME alapszabály egys. dok.(61 KB)
Küldve:2015.03.26. 11:39"

Szerintem minden szinten abba kéne hagyni az OMME urainak a sorozatos hazudozást, mert a Kontroll Csoport türelme véges!
Ludányi doktor is hitelesen tudósítson, mert én is beszállok a ringbe, és nem fogom eltűrni tőle sem a hazugságot!
Aki másról, vagy másokról nyilvánosan valótlanságot állít, felelnie kell!
15 évig azt sem tudtam, hogy merre jár.
500.000 Ft-os fizujért aztán előugrott a semmiből, igazi érdekvédő lett.
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2015. Április 28. 20:16 írta Nagyernyei Attila »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #307 Dátum: 2015. Április 28. 19:37 »
Ludányi doktor (agrármérnök) az inkriminált mondatot Soós doktor (jogász) szájából idézte.

Most látom, hogy mennyi a doktor a vezérkarban és a holdudvarban. Kedves méhésztársak, sajnos a mai korban már doktori cím nem jelent magas erkölcsi minőséget. A két fent idézett doktoron kívül elnökünk (jogi és vámos) is viseli a doktori címet, sőt a szakmai elnökhelyettesünk (állatorvos) is. Ezek az emberek egyesületi demokráciából, tárgyalóképességből, együttműködési készségből, a méhészekért való bátor kiállásból eddig elégtelenre vizsgáztak.

« Válasz #308 Dátum: 2015. Április 28. 20:10 »
Igen, de Ludányi doktor idézte dr.Soós Tibort!
Neki ezt vagy vissza kellett volna utasítania, vagy kommentárként hozzátenni, hogy nem igaz.
Mivel ezt nem tette meg, egyetért ezzel a hazugsággal.
Az ügyvédnek ez a hozzáállása "munkaköri  ártalomként" kezelhető, valamint úgy esett közénk, azt sem tudta eddig mi az, hogy OMME.
Most már tudja.
Egy olyan szervezet, ahol azért fizetnek, hogy a vezető által elcseszett dolgokat rendbe kell hozza, a méhészek tagdíjából, és ez számára nagyon mulatságos, bár április 1-én ráfagyott a mosoly.
Egy lap főszerkesztőjének ez nem megengedhető, hogy valótlan állítást közöljön, még akkor sem, ha ezt más tette!
Arról nem is beszélve, hogy esélyünk sincs arra, hogy a mi véleményünket leközöljék, amikor az OMME alelnöke a más véleményen lévőket, egyszerűen lekussoltatná.
Azért írom, hogy lekussoltatná, mert ezzel óriási ellenszenvet váltott ki doktor úr még a híveiből is, viszont ők egyelőre még nem mernek neki ellentmondani, mert mögé bújva védve érzik magukat.
Majd ha távozik, ugyan úgy végzi mint Bross!
Először Brossi, utána meg átkozzák?
Szerintem Cserényi doktornak sem fognak szobrot állítani.
Nagyernyei Attila

*

Hozso

• *
  • 38
« Válasz #309 Dátum: 2015. Április 28. 20:46 »
Azt már régóta tudjuk és nap mint tapasztaljuk más sajtóorgánumokban, hogy a negatív hír a hír.  Ezt valószínű dr. Ludányi is tudja, aki a küldöttgyűlésen összekuporodva ült a pulpitustól legtávolabb eső sarokban. Azt nem tudom, hogy mit hallott, vagy mit akart meghallani az ott elhangzottakból, de ha a félretájékoztatást ebben az esetben osztályozni lehetne, bizonyára jelest kapna. De tudjuk, hogy van sajtó és szólásszabadság is. A tárgyi tévedés ebben elfér, mert mindenki azt mond amit akar, de a tájékozatlanságot nyilvánosságra hozni, hát ugyan csak erős ballépésnek lehet titulálni.
Sajnálom, hogy a cikk szerzője az alapszabály körüli probléma megoldását simogatással látja helyre tenni, szerintem ezen egy úthenger sem tud zökkenőmentesen átmenni.
Az alapszabállyal kapcsolatban még csak annyit, hogy az OMME megbízott jogi képviselője a szünetben megszólított, és azt mondta, hogy amit kifogásoltam az alapszabállyal kapcsolatban az teljesen igaz, de ő ott nem mondhat mást.
Azonban cikkben idézett azon mondat, mely szerint " de soha nem volt olyan, hogy megkérdőjelezték a tisztességüket" elgondolkodtató. Valójában kinek a tisztességét nem kérdőjelezték meg? És kik nem kérdőjelezték meg?
Az már bebizonyosodott több esetben, hogy abszurd dolgokat állítottak az asztal túloldalán ülők. Az igazság meg lehet, hogy odaát van?!
Elképzelhető, hogy lesz egy második "öszödi beszéd", ami nyilvánosságra kerül? Lehet, hogy most gyakorolnak? A plágiumot ebben az esetben szerintem mindenki megbocsátja!
Mindezek után már csak azt kell eldönteni, hogy hol és mikor ülünk le megbeszélni a továbbiakat.

Dr. Horváth Zsolt

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #310 Dátum: 2015. Április 28. 22:42 »
QUQURIQ !!!

Igen a Kontroll Csoportnak újból össze kell ülni jogi képviselővel. Ide akác oda akác mi tudunk hozni áldozatot az OMME-ért, ha csak ezen múlik!
Azt is meg kell beszélni, hogy szakmailag hogyan segítsük az OMME tagjait, mert ez minden csak nem érdek képviselet!
A KFT-„k” és az OMME pénzügyi kapcsolat és össze fonódásáért az elnök az egyszemélyi felelős , társ felelős az EB elnöke!
Ki mekkorát, kinek hazudott azt majd lesz aki eldönti!
Ludányi hol volt az elmúlt 15 évben???
Amikor kitették a szűrét a Méhészet szaklaptól , letűnt mint a kámfor.
Saját kis pecsenyéjét sütögette az islolájával.
Most amikor megint a pénznek szaga lett megjelent!
Ingyen semmit senkinek az OMME –nak sem!
Hol látta valaki társadalmi munkában???
A Kontroll Csoport alapszabálya már másfél évvel ezelőtt elkészült. Az OMME elnöke tudott róla, mert Neki is át lett küldve!
Kiskakas szerint el sem olvasta!
Azért inkább Mészáros fogadott egy ügyvédet aki adott Neki egy valami egyesületi alapszabályt, hogy helyettesítsék be az OMME-ra.
Ezt is elcseszték, mert ez az ügyvéd megmondta, hogy szabálytalanul működnek, ezért gyorsan az ügyvédet menesztették.
Aztán jött az Ügyvédnő aki szintén  nem helyeselte az alapszabály kreációjukat!
Az alapszabály bizottságnak meg halvény lila fi….juk nincs az alapszabály megalkotásáról…
De!
Azért még véletlenül sem olvasták el Erdélyí János alapos munkáját, amit társadalmi munkában végzett az OMME számára!
Nem a kontroll Csoport számára!
Az OMME 12 000 tagja számára!
Milyen elnök az olyan, aki nem veszi figyelembe még csak megbeszélési szinten sem az alkotók véleményét???
A tagságét akik Őt szavazták meg!!!!!!!!
---De nagy marhák voltunk!!! Kiskakassal az élen…
Ebből is kitűnik, hogy az OMME elnöke így akarja hosszú ideig biztosítani a maga számára a tagdíjjakból  összejövő millióit???

Talán azért nem lett kitárgyalva a Kontroll Csoport alapszabály beadványa, mert túl demokratikus, túl konkrét volt?
Talán az elnök úrnak nem állna módjában ennyi pénzt felvenni?
A végén minden úgy is kiderül!!!
Nem!
Hagyjuk! az OMME pénzét felélni!!!

A Kontrol Csoport tagja a Kiskakas!
« Utoljára szerkesztve: 2015. Április 28. 22:49 írta kiskakas »

« Válasz #311 Dátum: 2015. Április 29. 21:03 »
Én ugyan még nem kaptam meg az e havi számot, de ha igaz amit írtok, megmondom őszintén nem is hiányzik.
Valszeg nem erre lenne szüksége a fizető tagságnak, hogy bármilyen információ forrást felhasználva megpróbálják lejáratni azon embereket akik a törvényes működésre próbálják felhívni a figyelmet. Mivel a cikket nem olvastam csak feltételezni tudom, hogy szerzője gondolom nem véletlenül hallgat benne arról a tényről , hogy az elnöknek nevezett bohóc a küldöttgyűlést megelőző OV-n a neki feltett kérdésre elmondta, hogy a küldöttgyűlésen nem lehet az alapszabályt módosítani ezért módosító javaslatokat se küldjenek azok akik erre valamilyen késztetést éreznek. Ezek szerint mint ahogy Geddekas leírta újra és újra megtévesztette az OV tagjait.

Üdv. jani bátya

« Válasz #312 Dátum: 2015. Április 29. 21:43 »
Nem értem mit vártok a Ludányitól, meg az újságtól!
IB újság szerkesztője tőlük kapja a fizetését az ő pennáját ( tollát) fogják. Ez az újság nem a tagság információhoz való jutását hívatott betölteni, ez az IB hazugságait eltusolva elhallgatva teszi a hazug dolgát. Fix előfizető háttérrel nincs olvasottsági mutató, előfizetői változás ( mert, ha nem tetszik lemondom).
Szoktam mondani " Aki a vonóba behúzza a pénzt annak muzsikálnak"
Hogy ő mit ír, írjon a Kontroll Csoportról arról a vezetés gondoskodik. Most is azt mondom a sajtó tudja megváltoztatni az egész menetet, kiteregetni a közvélemény elé az OMME vezetés piszkos ügyeit elindítani a lavinát.

*

zümi

• 1382
« Válasz #313 Dátum: 2015. Április 29. 21:55 »
Idézet
Most is azt mondom a sajtó tudja megváltoztatni az egész menetet, kiteregetni a közvélemény elé az OMME vezetés piszkos ügyeit elindítani a lavinát.

A médiát nem lenne egészséges beavatni az OMME belső ügyeibe!!!
Ha nem lesz változás, akkor majd ciklusuk végén a tagság eldönti, hogy maradjanak, vagy viszlát :-X

« Válasz #314 Dátum: 2015. Április 29. 22:04 »
Zümi!
Szerintem ezt nem jól látod!
Az OMME-nak nincs belső ügye.
A belső ügy mondjuk egy családnak a személyes dolgai.
Ami az OMME-ban zajlik, minden magyar méhész közügye!
Mekkora durranás lenne azt mondanák a riporternek, nem nyilatkozunk!
KUSS a médiának is!
Úgy csinálnak mint a "politikussok"?
Nagyernyei Attila