Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.

• 745 válasz
  • 412111 megtekintés
Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #540 Dátum: 2016. Március 08. 22:59 »
Az egyik favorizált elnökhelyettesünk véleménye szerint, ha a Fekete-fehér fórumnak szabad szapulni a jelenlegi vezetést, akkor az újság is megteheti ugyanezt a KCS jelöltjeivel szemben.

Csak hogy míg a fórum magánszemély tulajdona, addig az OMME újság a méhészek tulajdona. Ebből adódik, ha egy méhész a saját újságjában cikket szeretne megjelentetni egy téma megvitatása céljából azt a főszerkesztő úrnak nincs jogában mérlegelni!!!!

« Válasz #541 Dátum: 2016. Március 08. 23:29 »
Egy netes fórum és egy országos szakmai lap egálban van? Ez aztán a 'dicséret' Attilának  ;D

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #542 Dátum: 2016. Március 09. 07:25 »
QUQURIQ !!!

Semmi gond, Csak egy bejelentés az Esélyegyenlőség  intézményéhez. (A Bizottság elektronikus levelezési címe: eselyegyenloseg@btk.elte.hu)
Csak azt nem tudom, hogy ki fogja kifizetni a több milliós bírságot?

1- OMME? (Kft tulajdonos)
2. Kft?   (lap tulajdonos)
3. Elnök? (egyszemélyi felelős)
4. Ludányi? (főszerkesztő) + (pocskondiázó cikk szerzője)
5. Háttérből a felbujtók?  (szétdobják a büntetést)

Ja! És a cikk megjelentetésére kötelezik ezt a díszes társaságot!

Kiskaks
« Utoljára szerkesztve: 2016. Március 09. 07:41 írta kiskakas »

« Válasz #543 Dátum: 2016. Március 10. 12:39 »

Próbálj üzletrészt vásárolni az Aranynektárban Jaden Korr, de akkor válts stílust, mert Takács nem szereti azokat akik valótlanságokat állítanak róla.

Gondolom eleg hihetetlen,de nem vagyom uzletreszre az aranynektarban.Tovabba szamos rossz tulajdonsogom kozott az irgyseg nem szerepel.
A valotlansagrol pedig annyit,hogy ezt a tuloldalon eppen Takacsur irta.

"Most azon pörögnek, h Ukrajnában is vásárolok mézet. Igen, mint ahogy Ausztria kivételével az összes szomszédos országban is. "

Szoval a te szavaiddal elve,en nem szoptam be semmit.Ezek itt tenyek,nem az en ,vagy mas fantaziajanak termekei.

« Utoljára szerkesztve: 2016. Március 10. 12:45 írta Jaden Korr »

*

zümi

• 1382
« Válasz #544 Dátum: 2016. Március 18. 08:56 »
Bőséges hozam, maroknyi műtrágya

Az egyik oldalról a Cserhát, a másikról a Mátra zárja közre azt a mintegy nyolcszáz hektáros területet, amelyen Nógrád megyei partnerünk gazdálkodik. A Cserhátalja Kft. már négy éve alkalmazza a Phylazonitot, és – amint a cég ügyvezetője, Bircsák János elmondta – a talajoltás pozitív hatása egyre több téren és egyre határozottabban érezhető. (X)
A Cserhátalja Kft. nagyon változatos domborzati és talajviszonyok mellett összesen nyolcszáz hektáron foglalkozik növénytermesztéssel. „Szabdalt a területünk, túlnyomóan barna erdőtalaj, de több helyütt öntéstalaj is található, főleg a Szuha-patak mentén fekvő földeken. Sajnos a réti talajok vízrendezésére nem kapunk támogatást, ezért vannak olyan területek, ahol a rendkívül jó minőségű talaj ellenére a belvíz igencsak megnehezíti a jövedelmező termelést. Nagyon meg kell gondolni, hogy hová, milyen kultúrákat viszünk! A helyi klíma miatt kedvezőtlen a csapadékeloszlás, ezért az öntözést is meg kellene oldani, de egyelőre ez is csak távlati terv, mert nemcsak a pénzügyi háttér, de maga a vízbázis is hiányzik hozzá” – magyarázza Bircsák János.

Ami a talajművelési technológiát illeti, alapvetően két tényező határozza meg: a rendelkezésre álló szerves trágya és a talajviszonyok. Igyekeznek a legfrissebb, legkorszerűbb módszereket alkalmazni. „Szerencsés helyzet, hogy a fiammal együtt mindketten tanulunk, így egyszerre találkozunk a legmodernebb, fenntartható, környezettudatos technológiákkal. Ezeket viszont le kell fordítanunk az adottságainkra és a lehetőségeinkre. A rendelkezésünkre álló erőforrásokat okszerűen kell felhasználnunk, és ugyanígy kell alkalmaznunk a technológiákat is” – mondja Bircsák János.

A hegyek szorításában
A tavalyi évük rendkívül nehéz volt, mégis – ahogy fogalmaz – szerencsés. „Mi itt éppen két hegység, a Cserhát és a Mátra között vagyunk, ezért az egyik esőt ez, a másikat pedig amaz viszi el innen. Aszályzugos ez a vidék. Igaz, elmegy a vihar, de sajnos az esőből is kevés jut. A gabonával tavaly szerencsénk volt, mert tavasztól szinte végig éppen annyi csapadékot kapott, amennyi kellett neki. Sajnos viszont az enyhe tél miatt minden kártevő és kórokozó, ami csak létezett, áttelelt, és az enyhe tavaszi időben el is kezdtek szaporodni” – mondja. Ez az oka annak, hogy az egész szezonban végig megelőző növényvédelmet alkalmaztak.

„A gabonák terén szép eredményeket produkáltunk. A búza 7 t/ha átlagot hozott, ami nálunk, a 18–20 AK körüli földjeinken rekordnak számít. A beltartalom már kevésbé fényes: éppen a beépülés idején jött egy nagy hőség, előtte meg szárazság, ezért – noha a sikér és a fehérje megfelelő volt –, a sütőipari értékén ez sokat rontott. Végül 1000 tonna malmi minőségű búzát értékesítettünk, 500 tonna pedig euró-minőségű lett, de erről még mindig vitatkozunk a vásárlóval. A tritikálé is csaknem 7 tonnát adott, ami ugyancsak szép eredmény, és tavaly a szenázstermésünk is jó lett – a rozs mellig ért, amikor levágtuk és becsomagoltuk!” – büszkélkedik Bircsák János.
A lucerna már kevésbé sikerült jól, mint megtudjuk, itt az eső keverte a lapokat: amikor a száraz takarmányt akarták betakarítani, éppen megjött az eső, úgyhogy az nem lett túl jó minőségű. „Azt szokták mondani errefelé a gazdák: ha jó lesz a májusi első kaszálásod, akkor „dobós lesz” a kukorica- és a napraforgótermés, tehát ha májusban mosolyogsz, akkor ősszel fogsz pityeregni. Most úgy néz ki, hogy májusban sírtunk egy kicsit, de a napraforgóban 3,5 tonnát várunk, és a kukoricában is elérhetjük a 6–8 tonnát hektáronként. Ez Nógrád megyében azért nem olyan rossz” – teszi hozzá.
Talajoltás szerves trágyával kombinálva
A Phylazonit Talajoltót négy éve alkalmazzák a tavaszi vetések alá a teljes területükön. „A vetőgépeimre fölszereltem egy injektáló rendszert; gépész vagyok, úgyhogy ezt magam meg tudtam oldani. Én ezt tartom biztonságosnak, mert így a talajoltóanyag közvetlenül a megnyitott magágyba kerül, és a gép utána rögtön össze is zárja, úgyhogy a szer csak pillanatokra van kitéve a közvetlen napsugárzásnak” – mondja. Korábban a tárcsára szerelt szórófejeket használták, de az injektálást sokkal gazdaságosabbnak és biztonságosabbnak tartja, különösen akkor, amikor a talaj felszíne száraz. Bircsák János szerint a sorok közé juttatott, lassan oldódó műtrágya a nedves, lezárt talajban kitűnő feltételekre lelt, így az azonnal munkához látó baktériumok egymás hatását erősítik.

„A szerves trágyát mi a technológiánk alapvető elemként kezeljük. Azt a területet, ahol abban az évben istállótrágyázunk – általában négy-ötévente kerül sorra mindegyik táblára –, ősszel beszántjuk, utána ebből készítünk egy jó magágyat. A tavaszi kapások vetésekor kijuttatjuk a Phylazonitot, és ilyenkor kimagasló eredményt érünk el. Ráadásul a baktériumok hatása még ősszel is tart, él a talaj, dolgoznak a mikrobák, tárják fel a tápanyagokat, úgyhogy még az ilyenkor elvetett kalászosok is dúskálnak, és a következő évben kiváló termést hoznak” – számol be tapasztalatairól a gazdálkodó.
Az őszi kalászosok alá 10:20:10-es NPK-trágyából 200 kg/ha-t juttatnak ki alaptrágyaként; ha az elővetemény napraforgó volt, akkor másfélszer ennyit kap a terület. Tavasszal, amikor rá lehet menni a táblára, 250 kg/ha Mas 27 pétisót, majd szárba induláskor még egyszer ugyanezt szórják ki. Ezen kívül, ha szükségesnek látják, a kalászvédelem mellett még lombtrágyázást is alkalmaznak.
A végső cél: a fenntartható gazdálkodás
Ami a Phylazonitot illeti, „amikor hat esztendeje átvettem ezt a gazdaságot, nagyjából feleekkora termésátlagokat produkáltak a földek, mint most. Ugyanezeken a területeken, ugyanígy, szerves trágyával együtt! Szilárd meggyőződésem, hogy a hozamok ilyen arányú növekedésében oroszlánrésze volt annak, hogy beillesztettük a technológiába a talajoltást. Ebben persze biztosan része volt annak is, hogy lényegesen korszerűbb, okszerű agrotechnikát alkalmazunk, de a Phylazonit hatása nyilvánvaló. Ma már a környező gazdaságokban is a mienkhez hasonló termésátlagokat teljesítenek, csakhogy mindezt kétszer annyi műtrágya-hatóanyag kijuttatásával érik el!” – hívja fel a figyelmet.
A cégvezető tapasztalatai szerint a talajoltás hatása akkumulálódik, és az évek során egyre több téren érzékelhető. „Négy esztendő után elmondhatom, hogy már nemcsak a hozamokon látható ez a hatás, de például a talaj szerkezetén is. Ezt nem lehet mérlegen vagy százalékokban lemérni, mint például azt, hogy hat éve ugyanazon a táblán még két-három tonna gabonát takarítottam be hektáronként, most meg hetet. De érzem, például a traktor vezetőkabinjában, hogy könnyebben megy az a tárcsa vagy az az eke, ugyanabban a földben” – magyarázza.
Szintén a pozitív hatások közé tartozik, hogy kevesebb a víznyomás, csökkentek a belvízkárok, életerősebbek és ellenállóbbak a növények, miközben kevesebb növényvédőszert kell használniuk. „Nem tudom egzakt számokkal bizonyítani ezt, de ha arra gondolok, hogy kevesebb műtrágyával és egyéb kemikáliákkal, kevesebb művelettel, kisebb üzemanyag-felhasználással jobb eredményt érünk el, mint bármikor korábban – azért ez sok mindent elárul a talajoltás hatékonyságáról.”
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #545 Dátum: 2016. Március 18. 19:27 »
Tisztelt Méhészek!
Dr.Ludányi István szerintem arroganciából, pökhendiségből, rátartiságból is doktorálhatna.
Olyan válaszlevelet kaptam tőle, hogy én még ebben a mélységben ahová ő taszít, nem jártam.
Gondolom most otthon vigyorog, szép magyaros ruhája bojtját simogatja, hogy végre megleckéztettem az OMME egyik legnagyobb "ellenségét", Nagyernyeit.
Nézzük szánalmas, és a jelenlegi OMME vezetés stílusára jellemző válaszlevelét!
Ezt a szemléletet amit Ludányi képvisel, tűzzel vassal ki kell irtanunk a méhészeti közéletből, ilyen embernek a kezébe sem toll, sem hatalom nem való.
A közösségünkre veszélyes, bomlasztó egyéniség!
Azért javasolta gondolom Cserényi doktor, mert Ludányi főfirkász a legalkalmasabb arra, hogy az OMME jelenlegi álláspontját az újságon keresztül képviselje.
Nézzük mint írt  a doktorandusz:
"Tisztelt Nagyernyei Úr!
2016. március 2. 20:43 dátumú levelére a következőket válaszolom.
A levél alatt Csonka Imre neve szerepel, de az aláírása hiányzik. Vagy azért hiányzik, mert nem tudott erről a levélről, vagy valami oknál fogva nem értett vele egyet. Talán ez utóbbit valószínűsíti az is, hogy azon a levélen, amit 2016. 03. 06-án átvettem Öntől már nem az Ő neve szerepel, hanem Petrus Lajosé.
 Ugyancsak ezen az e-mail-en az Ön neve sem szerepel  eredetiben, hanem szövegdobozban lett valahonnan rárakva, ami egyáltalán nem is hasonlít arra az aláírásra, ami a  2016. 03. 06. keltezésű levélen szerepel.
Aláíratlan és kétes aláírású levelekkel nem szoktunk foglalkozni.
A másik  2016. 03. 06. keltezésű levele átadásakor kérte  az OMME OV-t, hogy foglalkozzon vele, és hozzon  határozatot egy cikk megjelentetéséről, amiről kiderült, hogy még nem készült el, és a tartalmát senki sem ismeri. Mivel az OV ezt a kérdést nem tartotta annyira fontosnak, hogy foglalkozzon vele, nem is döntött róla. Egy el nem készült cikk megjelentetéséről annak tartalmának ismerete nélkül felelős emberek hogyan is dönthettek volna?
Én tiszteletben tartom az OMME OV hozzáállását, gondolom Ön is elfogadja a többség akaratát.
Üdvözlettel: Dr. Ludányi István "

Szépen elemezzük ezt a förtelmes baromságot.
1. Az első e-mailt Csonka Imrével közösen állítottuk össze, de az elnök Pertus Lajos, valószínű ezt a főfirkász úr ezt nem tudta.
Mivel e-mailról van szó csak elektronikus aláírást lehet rá eszközölni, ennek hitelességét Ludányi megkérdőjelezi?
Bankban, a cégbíróságnál simán elfogadták tőlem, ő nem.
Azt végképp nem tudtam, hogy már írásszakértő is, így meg tudja azt állapítani, hogy ki írta alá.
Még egyszer jelzem ez egy bank által elfogadott hiteles aláírás, no de egye fene.
2. Én nem kértem az OV-t, hogy hozzon határozatot a cikk megjelenéséről!
Ne hazudjon doktor Úr, nem áll jól a ködmönéhez.
A helyszínen ( és tegnap is) Dr.Mészáros László kijelentette, hogy ez a főfirkász hatásköre, ebbe ők nem szólnak bele.
Kicsit figyelni kell, a tiszta elme (én nem azt írtam, hogy Ön bolond, bár...) sokszor szükséges.
Nézzük a legnagyobb baklövését, amiből jól látható, hogy sem az OMME alapszabályában, sem az egész szervezet működésében nincs otthon Ludányi.
Az OV ugyanis, ha akarta volna sem tud, határozatot hozni!
Az OV-n nincs szavazás, nincs határozat, nincs döntés, nincs jegyzőkönyv!!!!!!!
Már megint ezek a hazugságai!
Engem nem tud megvezeti!
Ami nincs azt nem lehet kérni!!
Az OV egy egyeztető fórum, amiről emlékeztető készül!
Ugye figyelt doktor Úr, tanulni sosem késő!
Igazából azt sem tudom miért reagálok ere az aljasságára, amit összehordott?
Minden sora szemen szedett hazugság, valójában nem is a kérésemre válaszolt!
Levelemben és telefonon is azt kértem Öntől, hogy reagálhassunk mocskolódó aljasságaira.
Arra kértem választ, hogy írhatunk e?
Sajnálom, hogy időt fordítottam önre.
Sajnálom a tanulókat, sajnálom a méhészeket, hogy a közelükben ilyen emberek vannak!
Rágalmaz, vádol utána meg hazudik, mellébeszél.
Azért ő az OMME újság főszerkesztője.
Vastag az a bőr.
Szégyellje magát!
Ön az OMME egyik legnagyobb ELLENSÉGE!
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #546 Dátum: 2016. Március 18. 20:02 »
QUQURIQ !!!

Tisztelt Méhészek, Attila!

Megmondom őszintén, hogy én csak a piros kaparmányt olvastam!
Ludányi, válaszát egy 8 elemis 2 tanuló erőlködésének minősítem...
Magyarázza a bizonyítványát, amit kegyelemből kapott...
Nem a megadott kérdésekre válaszolt, hanem a "ha" így - meg úgy feltételes módban erőlködött!
Miért nem a sértegetésről beszélt???
Hogyan mert így fogalmazni Bross Péter személye ellen???
Csak hogy tudjátok, és az igazsághoz tartozik az is, hogy Ludányi azt az embert becsmérelte, akinek az Édesanyja főzött, sütött évekig, igaz alkalmanként a belébe!!!
Ludányit mint családtagként kezelték, most meg ilyeneket ír egy olyan szaksajtóban, amit 13 000 méhész olvassa a volt Elnökünket becsmérelve!!!
A közös méhész iskoláról mint régebben említettem nem is szólva!
Jellemtelen, etikátlan törtető!
Hol volt évekig Ludányi???
Hol lesz évekig Ludányi???

A kíváncsi Kiskakas!???  :-[  :o  :P

« Válasz #547 Dátum: 2016. Március 18. 20:22 »
Én ugyan még mindig nem kaptam meg a legutóbbi újságot, így csak másodkézből illetve más újságjából tájékozódtam a förmedvényről. Tegnap érdeklődtem a postástól is, hogy nem e találkozott vele, de azt mondta, hogy nem. Tehát marad a várakozás.
Az előzőekben írottakhoz csak annyit tennék hozzá, hogy aki ilyenre képes az mindenre képes.
De vajon mit is várhattatok volna mást, erről szólt az utóbbi három év, vagy csak én látom így?
Lehetne sorolni de egy kissé unalmas már, én bízom benne, hogy a küldöttek /még két hét/  megoldják ezen emberek egzisztenciális problémáit a kiérdemelt módon.

Üdv. jani bátya

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #548 Dátum: 2016. Március 18. 21:14 »
30 napon belül lehet jogi úton a becsületsértésben pert indítani. A bíróság ilyen esetben nem sokat lacafacázik, egy lépésben szokása dönteni. Ha nincs ideje Bross Péternek erre, akkor egy jogásznak kell megírnia a keresetet. Ludányi túllépte azt a határt amit egy bíró elvisel. Annyira egyértelmű a becsületsértés, amilyet csak részeg állapotban lehet csinálni.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Március 18. 21:21 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #549 Dátum: 2016. Március 18. 22:40 »
QUQURIQ !!!

Megnézném amikor Ludányi ott térdel Bross P előtt és morzsolja kiszáradt kezét,  keresi a szavakat, a bocsánat kéréshez...

Kiskakas!

*

Bicska

• 601
« Válasz #550 Dátum: 2016. Március 18. 23:34 »
Kedves Kiskakas!

Szerintem ne várd.. Majd megteszi írásban, az újság alsó sarkában. A sokadik lapon, jól elrejtve...
Firkászbecsület...

Üdv: Bicska
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #551 Dátum: 2016. Március 19. 07:01 »
Nem gondoltam, hogy "Pistike" (mások mondják rá, de egyet értek velük)provokatív válaszlevele ekkora felháborodást fog okozni.
Erőt vettem magamon és többször elolvasva mindig találok benne elképesztő ellentmondásokat.
Olyan erkölcsi fertő ez az írás, amitől szeretném magam távol tartani.
Az tisztán látható, hogy Ludányi felindultságában írta, erődemonstrációnak szánt válaszát.
Közben nem vette észre, hogy miket hord össze, amikor ezt írja:
"Talán ez utóbbit valószínűsíti az is, hogy azon a levélen, amit 2016. 03. 06-án átvettem Öntől már nem az Ő neve szerepel, hanem Petrus Lajosé."
Tehát elismeri, hogy átadtam neki egy írásbeli kérelmet, melyen két elnök EREDETI a helyszínen megejtett aláírása van, valamint a Tolna Megyei Méhész Egyesület Cégbíróságra is bejelentett hivatalos bélyegzője.
Az sincs rendben, hogy az elektronikus aláírásomat megkérdőjelezte Ludányi, de az eredeti aláírását Petrus Lajosnak, és jómagamét, valamint a pecsétünket is?
Nem tudom ki lesz a következő Etikai Bizottsági elnök, de itt egy frappáns feladatot adott a főfirkász úr számukra. Vizsgálják ki, hogy Ludányinak van e jogosultsága két elnök és egy hivatalos bélyegző eredetiségét vizsgálni?
Az már csak hab a tortán, hogy az OMME újságban mit írt. (Bolond Bross, ellenségek agyunk.)
Ja és az ő aláírása teljesen gáz.
Sehol, semmilyen hivatalos okiraton nem fogadnak el fekete tollal aláírást.
Az MVH lazán csuklóból emiatt támogatásokat küld vissza hiánypótlásra.
És aki ezután sem érti a kabaréba illő történetet, nekik megismétlem, hogy doktorandusz úr aljas módon vádol, pocskondiáz, én emiatt (a melléklet iraton) kérelmet nyújtok be őméltóságának, hogy válaszolhatunk e, amit azzal utasít el, hogy egyszer Csonka Imre van rajta egyszer Petrus Lajos, valamint az aláírások nem valósak.
Ehhez a lekezelő kioktató stílushoz kell vastag bőr.
Ami nagyon fájdalmas számomra, hogy az OMME jelenlegi vezetésében nincs egy tökös csávó, aki megálljt parancsoljon Dr.Ludányi Istvánnak a Méhészeti Tudományok Doktorának, az OMME Méhész újság főszerkesztőjének!
Valójában a szememben már csak Pistikének.
Ezek után számoljon a következményekkel!
A dokumentum mellékelve, de ezt már egyszer feltettem ide.
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila
Elnök
A Tolna Megyei Méhész Egyesület (csak azért, hogy érezze, velem NEM lehet packázni)

« Válasz #552 Dátum: 2016. Március 19. 08:35 »
Látva az elküldött levelet, hát én bizony nem hasogattam volna a szőrszálakat.
Az elutasítás egyértelmű bizonyítéka annak amiért három lassan negyedik éve veri a tam-tamot az "ellenségnek" tituált csoportosulás. Akinek még nem esett volna le, remélem ezekből a megnyilvánulásokból ki tudja szűrni, hogy milyennek is kellene lennie az egyesületi demokráciának.
Szerintem Ludányi ezzel doktorált csak le igazán, minősítve a saját emberi mivoltát és az általa szerkesztett újság tartalmának valódi szándékát. Sajnálatos, hogy mindez a tagdíjak felhasználásával történik.

Üdv. jani bátya

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #553 Dátum: 2016. Március 19. 11:30 »
Ludányinak az volt az érdeke, hogy a választások előtt csak az ő álláspontja jelenjen meg az újságban. Ezt azzal érte el, hogy értetlenkedik. A másik oldala a dolognak, hogy abban meg igaza van, hogy ha nem kap kész válaszcikket, akkor nincs mit megjelentetnie. Ezzel is igyekezett kifarolni a számára egyébként abszolút vesztes helyzetből. Arra játszik, hogy a jogorvoslati hatáidő letelik. Lépni kell ez tény.

Ellenfelek vannak egy választási kampányban, de ellenségek nincsenek. A demokráciának éppen az a lényege, hogy különböző álláspontok között döntenek az emberek közösen megegyezett szabályok szerint.

Ellenségek akkor vannak, amikor a demokrácia végetér. Háborúban vannak ellenségek. Tudomásom szerint nincs polgárháborús helyzet, senki nem fogott semmilyen fegyvert és nem is akart, nem áll senki hadban senkivel az OMME-n belül. Az erőszak monopoliuma a mai Magyarországon az államé. És ezt jó ha tiszteljük.

Akire meg azt mondják, hogy bolond, sőt nem mondják, hanem írják, annak személyiségi jogai egyértelműen sérültek és neki magának kell lépnie. Ha Ő nem lép időben, egy idő után a jogorvoslati idő elévül.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #554 Dátum: 2016. Március 19. 19:12 »
Geddekas!
Látható Te sem olvastad el figyelmesen Ludányinak átadott kérelmünket.
Abban arra kértünk tőle választ, hogy egyáltalán ad e lehetőséget a válaszra.
Eddig sem jutottunk el!
Ő nem a cikket utasította el!
Mindenféle mondvacsinált doktoranduszi gordiuszi csomót kötött egy egyszerű dologra.
Ezzel tovább erősítette minden kétkedőben azt a hitet, hogy a jelenlegi OMME Hivatal,OMME Méhészújság  egy erőszakos, antidemokratikus, bürokratikus önfényező firkálmány, mely a szakmai cikkek ködmöne mögé van bújtatva.
Valójában ez az újság lett a két tábor közötti szakadék megtestesítője!
Amikor Ludányi leírja, hogy mi az ellenségek vagyunk, akkor az OMME alelnöke Fekete József az OV-n legalább kérte volna, hogy doktor úr, nyomj egy bocsit!
Ez nem történt meg, tehát a jelenlegi vezetés teljes támogatottságát élvezi a fősámán.
A Wikipédia így magyarázza a sámánokat.
"Ez egy olyan állapot, amikor a külvilág ingereire a sámán nem vagy alig reagál."
Nagyernyei Attila