OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események

• 1411 válasz
  • 458157 megtekintés
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #1365 Dátum: 2022. Október 19. 08:06 »
Remélem nem csak a levegőbe lövöldözöl!
Ott a link, hogy hova kell "éleben" leadnod.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1366 Dátum: 2022. Október 21. 19:17 »
Még hogy nincs hatása az OMME OV-n elhangzottaknak!
Ugye ott volt róla szó, hogy megszűnik az EURO-s raklapra pakolt üvegbála, helyette lesz egy nagyobb, rajta több üveggel.
Én ekkor kértem szót, és elmondtam, hogy anno amikor kitaláltam azt is, hogy mennyi legyen egy bálán, ez mind azért volt, hogy a "kis" méhész aki utánfutón szállítja az OMME-s üvegbálát, az első körforgalomban ne pakolja le.
A másik, hogy így még kézi erővel mozgatható.
A harmadik, talán legfontosabb, hogy a magassága nem szabványos (jóval alacsonyabb mint a többi üvegbála) így befér egy normál csukott kisteherautóba is.
Ennyi idő után nem titok, többet is megmértem, és a sajátom volt a méret.
És láss csodát!
Ma hívtak, hogy visszavették a magasságot az eredeti méretre, amit akkor javasoltam.
Fél siker, de ha még egy segítséget hozunk, akkor ez is megoldható magas emelő, vagy targonca nélkül.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1367 Dátum: 2022. Október 21. 21:00 »
 Ma hívtak, hogy egyet értenek veled? Na végre. Szuper. Köszönjük!
Akinek még ezután is valami gondja van az egyesületi munkával, az kussoljon

Megy a hülyítés ezerrel. Tényleg ezzel a marhasággal kell foglalkozni?
Inkább a zöld gondolatok. Anti dobj be egy gumicsontot! Majd csak reagál valaki . Fáj ez a csend.

« Válasz #1368 Dátum: 2022. Október 21. 21:09 »
Még hogy nincs hatása az OMME OV-n elhangzottaknak!
Ugye ott volt róla szó, hogy megszűnik az EURO-s raklapra pakolt üvegbála, helyette lesz egy nagyobb, rajta több üveggel.
Én ekkor kértem szót, és elmondtam, hogy anno amikor kitaláltam azt is, hogy mennyi legyen egy bálán, ez mind azért volt, hogy a "kis" méhész aki utánfutón szállítja az OMME-s üvegbálát, az első körforgalomban ne pakolja le.
A másik, hogy így még kézi erővel mozgatható.
A harmadik, talán legfontosabb, hogy a magassága nem szabványos (jóval alacsonyabb mint a többi üvegbála) így befér egy normál csukott kisteherautóba is.
Ennyi idő után nem titok, többet is megmértem, és a sajátom volt a méret.
És láss csodát!
Ma hívtak, hogy visszavették a magasságot az eredeti méretre, amit akkor javasoltam.
Fél siker, de ha még egy segítséget hozunk, akkor ez is megoldható magas emelő, vagy targonca nélkül.
Nagyernyei Attila

Már mindeki üvegezik a támogatott üvegben. Éppen te írtad , hogy egymás alá ígérgetnek, csináljátok csak a felhajtást, még kevesebbet fogtok eladni háztól.

« Válasz #1369 Dátum: 2022. November 05. 17:34 »
Én sosem féltem a konkurenciától.
Aki tőlem veszi a mézet 20-25 éve, és meg van vele elégedve, pár száz forintért nem megy máshova.
Amikor vörös bort szeretnék inni, én is ugyanahhoz a borászhoz megyek akihez eddig, és nem érdekel, hogy mennyibe kerül másnál.
Nekem az ő kadarkája, oportója, kékfrankosa, merlója bejön, és nem azért iszom, hogy berúgjak, hanem minőségi bort szeretek fogyasztani.
A méznél ugyanez van!
Nézegetem én is a konkurencia árait, és a hárs mézemet 500 Ft-al adom többért, az akácot csak 300-al, de még senki nem reklamált, hogy drága.
Mindenki nem mehet a piacra, meg nem is fog menni, arról pedig nem is beszélve, hogy a magyar méz 2/3-a nem itthon értékesül.
Ja azt mondjátok nem veszik a mézet!
A vegyeset most is veszik, 1.100-ért.
Csak azt nem értem, hogy ha nekem nem kell valami, akkor még ingyen sem kell!
Akkor most kell, vagy nem kell?
Majd a profik megmondják a hétvégén a frankót, ott komoly előadók lesznek a témában.
Holnap OMME Küldöttgyűlés, gondolom ott is lesz róla bőven mit átbeszélni.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1370 Dátum: 2022. November 05. 19:45 »
, merlója bejön,

Mer ló? Vagy. Merlo?

https://www.jofogas.hu/magyarorszag?q=merlo%20rakod%C3%B3

Vigyázz vele! Az egy traktor. Abból nem lesz bor, csak borogatás. Talán merlot-ot akartár írni. Tudjuk korán keltél. Vagy az csak holnapra vonatkozik?

Majd olvassa Sancho Panza, aki kritizálja írásodat, és megint pirossal kell helyre tenned.

"Én ma fél 5-kor keltem kedves (?) Sanco Panza, hogy odaérjek időben az OV-ra."

Tehát javítsd ki, mert ezek állandóan kekeckednek!

« Válasz #1371 Dátum: 2022. November 05. 19:50 »
Szállj már le rólam seed150. Lehet ,hogy már ott is van! Nem akar elkésni.

« Válasz #1372 Dátum: 2022. November 06. 06:08 »
Mindkettőtöknek tudok egy tuti dokit!
Ha kell a telója, üzenjetek.
Ha trollkodni szeretnétek, húzatok a "Ződre".
Nagyernyei Attila

« Válasz #1373 Dátum: 2023. Március 26. 19:57 »
Ma a Lurdy Házban voltam az OMME küldöttgyűlésén.
Sok hasznos információ hangzott el.
Szavaztunk arról, hogy a Magyar Méhészeti Nemzeti Program, gyógyszer-cukor programrészében több támogatáshoz juthassanak a méhésztársak, tehát növeljük az 1.800 Ft-os méhcsaládonként igényelhető összeget.
Hogy ez mennyire sikerült más programpontok csorbításával, az majd kiderül.
A bemutató méhesek továbbra is látogathatók lesznek, de nem igényelhető rá támogatás.
A Méhegészségügyi Ismeretek Külföldi Szemelvényekből, csak elektronikus úton lesz elérhető.
A mézpiaci információkra csak ebéd után került sor.
Ez a pont érdekelt mindenkit a legjobban, ami természetes.
Csak távirati stílusban, mert megkértem Bross Pétert előadását tegye elérhetővé az OMME honlapján, amire ígéretet tett.
Tehát baj van, nem kicsi.
Gyakorlatilag a méhésztársadalom a csalóktól szenved, mert az előállított édes löttyel  a termelők nem tudnak versenyezni.
Kínából 1.64 euróért hozzák ezt a valamit.
Az OLAF (Európai Csalás Elleni Hivatal ) végzett egy titkos felmérést, melyet a napokban adtak közre.
Ezek alapján az Egyesült Királyságban, és Törökországban a levett minták mind hamisak voltak!
320 mintából (néhány db eltérés lehet) 47% hamisnak bizonyult, az összes uniós ország tekintetében.
Ahogy emlékszem a magyar minták 14 %-a.
És ez a mi bajunk!
Az OMME elnöke kedden tárgyal Nagy István agrárminiszterrel, a téma a mézpiaci helyzet.
Megszavaztuk, hogy Magyarországon demonstrációt szervez az OMME, és megszavaztuk, hogy ismét Brüsszelbe is, de a második szavazás már érvénytelen volt, mert nem voltunk határozatképesek.
Tehát az OMME dolgozik az ügyön, ha valami új infóm lesz, felteszem ide.
A kereskedők már tiltakoznak, hogy az OLAF vizsgálat nem volt hivatalos, és feljelentéssel fenyegetőztek.
Közben most nézem, Péter már fel is tette!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Olvassátok figyelmesen.
http://www.omme.hu/ujabb-unios-mezvizsgalat/
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2023. Március 26. 20:01 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #1374 Dátum: 2023. Március 26. 20:50 »

Közben most nézem, Péter már fel is tette!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Olvassátok figyelmesen.
http://www.omme.hu/ujabb-unios-mezvizsgalat/
Nagyernyei Attila

Te most nézed. OK. Figyelmesen olvastuk. Még tegnap, mert akkor rakta fel.
Tudom szemétkedő troll vagyok, mert ismét helyreigazítást követtem el. Elnézést!
Egyébként köszönjük a tájékoztatást, mert Te legalább hoztál hírt nekünk!

« Válasz #1375 Dátum: 2023. Március 26. 22:01 »
Attila ez a Bross olyan ügyes volt , hogy ma szóltál neki ő meg már tegnap felrakta! Gyors na!

« Válasz #1376 Dátum: 2023. Március 27. 08:06 »
Látod süt belőled a rosszindulat, és most ismét ezt bizonyítottad!
Ne a dátumot figyeld te szerencsétlen.
Az alpontokban a kiegészítéseket, amit a Küldöttgyűlés után tett fel.
Hihetetlen, hogy egy emberbe ennyi rosszindulat legyen.
Szórakozz akivel akarsz, vagy halljuk a te tudósításodat.
Ja, hogy az nincs, mert nem voltál ott?
Akkor erre mi a válaszom?
Akkor csüccs, ülj le és hallgass!
Nagyernyei Attila

« Válasz #1377 Dátum: 2023. Március 27. 08:22 »
Tudod Attila sajnos én nem tudom kockásra ülni a seggemet a küldött gyűlésen nekem vannak méheim amiket kezelni kell mert elrajoznak! Én nem tudok 98 kilós átlagot összehozni nekem a kevesebbért is dolgozni kell ez van ! Amúgy rá kattintva a linkre nekem nem tűnt fel , hogy valamit hozzá raktak !
« Utoljára szerkesztve: 2023. Március 27. 08:37 írta Sancho Panza »

« Válasz #1378 Dátum: 2023. Március 27. 08:36 »
Alpontok, kiegészítések = 0. Az eredetihez talán rakott még fel valamit, de a dátum 25. Már előző nap olvastuk, egyébként ne ő rakta fel.
Szorít a cipő, kell valamit okoskodni, mert kezd hőzöngeni a nép. Rég el kellett volna hagynia az egyesületet, vagy vissza sem kellett volna engedni. Hagyták tönkre tenni a méhészeket, most meg jönnek a látszatintézkedések. Hülyítés. Talán már annyian nem veszik be. Biztosan Brüsszelbe kellene menni tüntetni?
A szerencsétlenen gondolkozz el! Az a szerencsétlen, aki vissza fog menni a szakmájába dolgozni. Elnöki ajánlással. Nekem van állásom, sőt más vállalkozásom is, de akinek a méhészet a fő állása? Aki belevitte az összes tőkéjét, örökségét, eladta az autóját stb. az unokáinak összekapirgált forintjait, az mit csináljon? Milyen érdekképviselet az, ahol éveken át nem tagság érdekeit szolgálják, hanem mellébeszélnek, fillérekkel fogják be a többség száját? Te meg még mindig nem a méhészekért próbálsz valamit tenni, hanem az elnöködet próbálgatod kimosni ezekből.

"Az OMME elnöke kedden tárgyal Nagy István agrárminiszterrel, a téma a mézpiaci helyzet."

Ez komoly? Nem tudja mi folyik itt? Tényleg mindenki hülye?

*

neo

• 1000
« Válasz #1379 Dátum: 2023. Március 27. 11:33 »
Hát Attila, én sem találom a kiegészítéseket. Azt azonban nekem is el kell ismernem, hogy Te valamit legalább írtál a küldöttgyűlésről. Én nem tudom, hogy csak én vagyok ennyire elmaradva, vagy a memóriám rossz, de még mindig nem tudom a 2023. évi támogatási rendeletet hol találom. Amelyben le van írva, hogy mennyi erre az évre a gyógyszer-cukor, milyen feltételekkel lehet gyógyszer bejuttató eszközöket vásárolni stb.(mondom a rendeletet keresem, amelyben a beadási határidők is fel vannak tüntetve, nem az év eleji OMME honlap tájékoztatóban közöltekről beszélek.).A tagsági igazolást módjáról volt szó? El kell küldeni a szakiknak a befizetést igazoló bizonylatot?  Amiről döntöttetek, az csak a 24-es évet érinti, vagy ezt is? Ha így van, akkor idén még lesz eszköz támogatás, vagy az a keret eltűnik, ha idén az eredeti keretösszeg lesz gyógyszer cukorra? Vagy lesz egy évközi határidő a megemelt keretre?
A lényeg azonban ennél sokkal fontosabb. A napirendi pontok között volt olyan, hogy az antidömping eljárásról szóló szavazás. Megtörtént? Remélem nem, hanem arról volt döntés, hogy a magyar méhészeknek milyen követeléseik vannak az új mézdirektíva kialakításával kapcsolatban. Remélem elhangzott, hogy az alapvető az, hogy ezentúl a hamisítás eszközeként kerüljön bele a jogszabályba a mézek keverése, kvázi bűncselekmény legyen. Ugyanis ez semmi másra nem jó, mint elfedni a hamis tételeket. Az egalizálás melletti érv is hamis, mert ha amiatt kellene keverni a mézeket, akkor egyetlen egy tételszámon kellene futtatni minden kiszerelőnek a kiüvegezett mézét. A tétel alatt a jogszabály azt érti, hogy az azonos módon előállított termék kap egy azonosító számot. Ha bármiben különbözik, akkor másik tételszámot kap. Tehát ha valaki másképp keveri a különböző kontinensek mézét a különböző szállítási időpontokban, akkor az ugyan másik tételszám, de ekkor az egalizás melletti érv elesett. Hiszen az áruházak nem egyforma mézet kapnak a különböző szállítmányok esetén. Tehát ha különböző földrészek mézeit azért kell egybe keverni, hogy homogén legyen, akkor az csak egy tételszámon futhat., amit egy központi keverőben állítanak elő, és az üvegezők ezt vásárolják. Meg kell nézni, hogy ez igaz volt-e az elmúlt 25 évben. Tehát a méhészek legalapvetőbb követelésének a mézek keverésének tilalma kell, hogy legyen. Annyi engedményt szabad megtenni, hogy az azonos hatósági előírások alá tartozó mézek keverhetők egymással. Tehát az EU-n belüliekét össze lehet keverni. De a kínait, ukránt stb. csak önállóan szabad forgalomba hozni. Össze lehet hozni egalizált kínait, brazilt, ukrán, argentint stb, nincs szükség arra, hogy az EU-sal is keverjék, hogy még homogénebb legyen.
A honlapon lévő tájékoztatóban szinte a legfontosabb információ az volt, hogy a FEEDEM, a mézkereskedők szövetsége nem fogadja el az eredményt, mert nem akkreditált módszerrel történt. Öngól. Pontosan ezért kell megtiltani a keverést. Akkor nem fordulhat elő az, hogy szabadon lehet hamisítani, amíg nincs meg az akkreditáció. Ha pedig meglesz, akkor a méhész szövetségeknek kártérítési pereket kell indítaniuk az elmaradt  bevételek miatt, amelyben a Bizottság a legfőbb felelős. Most helyrehozhatja a 25 éves szándékos (?) bűnét. Mégpedig úgy, hogy a  FEEDEM-nek semminemű javaslatát nem szabad elfogadni az új jogszabály alkotásakor.
Remélem erről szavaztatok. Mert ha nem, akkor ott valami bűzlik. Miért érzem azt, hogy valami egészen más irányba próbálja terelni az elnök a méhészeket?
vannak még apró nüansznyi dolgok, hogy pl. az a vizsgálati módszer maradt ki a tájékoztatóból, amit én állandóan számon kérek? (2AFGP) Miért nem olvassa el rendesen a tájékoztatót, és hamisan a DG SANCO-ról beszél, pedig a műveletben a DG SANTE vett részt? Nagyon félek, hogy az elnök személyiségi problémái a magyar méhésztársadalmat zsákutcába vezetik. Mik ezek a személyiségi problémák? Nem hallgat senkire, megy a saját feje után. Ezzel nem lenne gond, ha ész érvekkel alá is tudná támasztani a döntéseit. Én innen  a tó aljáról, a béka feneke alól azt látom, hogy ha valakinek van ésszerű javaslata, akkor azt azért veti el, mert nem az ő felvetése volt. Tehát inkább menjen félre a dolog, mint hogy bárki másnak igaza legyen vele szemben. Ezzel viszont szítja a feszültséget, mert attól ő még élete végéig elnök maradhatna, ha bölcs vezér módjára cselekedne. Ez nem azt jelenti, hogy minden közbe kiabálást, mint akár ez a hozzászólásom is, szentírásnak kellene vennie. Hanem azt jelenti, hogy alternatívákat kell kidolgozni, és szavazásra bocsátani. A Nemzeti Program, pontosabban a KAP  ügyében most történt ilyen, remélem nem egyedi esetről van szó. Az azonban felháborító, hogy a tagság mindezekről nincs tájékoztatva sem. A küldöttgyűlési meghívó anyagát miért nem lehetett feltenni a honlapra, hogy a mezei méhész is tudjon mondani valamit a küldöttjének, hogy szerinte melyik alternatíva lenne a helyes.