OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események

• 1411 válasz
  • 458264 megtekintés
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #1395 Dátum: 2023. November 17. 15:29 »
Azért ha lassan is, de szépen haladunk.
http://www.omme.hu/kommunikacios-es-marketing-koordinator-palyazati-felhivas/
Emlékezetem szerint már elmúlt 5 éve is talán, hogy ezt javasoltam az OMME Küldöttgyűlésén.
Nincs ezzel semmi gond, csak hát elfecséreltünk egy csomó időt.
Soha nem is értettem, hogy egy ekkora szervezetnek miért nincs Kommunikációs és marketing koordinátora?
Talán most lesz, ez sokat segíthet az ágazatunknak....ha jól csinálja majd.
Sok sikert a munkájához, bárkit is válasszanak!
Nagyernyei Attila

« Válasz #1396 Dátum: 2023. November 27. 12:38 »
Tehát ma 17 órától a Babits Mihály Kulturális Központ Csatári termében a Szekszárdi Méhészklub vendége Bross Péter az OMME elnöke.
Mindenről szó lesz ami tegnap az OMME Küldöttgyűlésén elhangzott.
Gyertek el, és kérdezzetek.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1397 Dátum: 2023. November 27. 13:48 »
Én nem tudok elmenni, mert rohadt messze van, de kérdéseim vannak:

1. Miért nem lehet online közvetíteni a küldöttgyűlést meg az elnökségi üléseket? Majd később felrakni a honlapra. Ez manapság már alap kellene legyen.

2.  Mi a helyzet az idei repcemézekkel amiket szermaradványosnak vizsgáltak be?

Köszi ha felteszitek és leírjátok a választ.

*

neo

• 1000
« Válasz #1398 Dátum: 2023. November 28. 05:32 »
A szermaradványos mézeket nem lehet eladni. Vannak különböző vevők, különböző igényekkel. Az 50 ppb-s határ  jogszabályi érték. Van olyan vevő, aki megköveteli a labor által mérni képes legalsó, tehát a kimutatási határt el nem érő szinteket. Van azonban olyan vevő, aki nem kéri erre a paraméterre a vizsgálatot. Két eset lehetséges. Az egyik, hogy lebukás esetén visszaköveteli a pénzét. A másik, hogy felhígítja. Pl. napraforgó mézzel, amelyben nincs acetamiprid.  A tanács az volt, hogy fel kell hívni több felvásárlót, hogy náluk mi a helyzet.

*

neo

• 1000
« Válasz #1399 Dátum: 2023. November 28. 05:38 »
Ezen a fórumon volt téma a nyáron a Válságtanácskozás, ahová Attila révén meghívót kaptam. Októberben írtam arról, hogy a javaslatommal kapcsolatban a Küldöttgyűlés napirendi pontjára tettem javaslatot. Ezt az elnökség elfogadta, előterjesztettem, és történt szavazás is. Most átmásolom ide azt, amit a zöldön erről írtam.
A napirendi pont lényege a következő volt. Ahogyan Dzsoe bácsi ( a piros betűs, nem a kék, és nem J-vel írva) májusban linkelte be ide, hogy a Bizottság beterjesztette a Mézdirektiva módosítási javaslatát. Ebben annyi szerepelt, hogy elfogadás esetén a mézkeverékeknél fel kell majd tüntetni a származási országokat. A konkrét tervezetben azonban az nem szerepelt, hogy százalékosan csökkenő mértékű legyen a felsorolás. Annyit tudni kell, hogy az EU döntéshozatali mechanizmusa szerint a Bizottság javaslatát megtárgyalja a Parlament, és a Tanács is, és ha mindhárman egyetértenek, akkor lesz végleges a jogszabály. Nos a nyáron jöttek némi hírek, miszerint az országok feltüntetése oly módon történne, hogy csak az ország rövidítése lenne, tehát Kína esetében: CH. Ez nálam végleg kivágta a biztosítékot. Nagyon régóta támadom a Mézdirektívát a belső ellentmondásai miatt. Ami azonban sokkal fontosabb. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy a módosítási javaslat nem azt célozta, hogy a mézkeverést tiltsa be. Aztán amikor jobban átgondoltam, akkor tudatosult bennem. Az EU-s nem Eu-s mézek keverési lehetőségének semmi köze az áruházláncok ilyen igényéhez. Tehát az, hogy egalizált mézeket tudjanak értékesíteni. Ha ez így lenne, akkor a söröket, borokat is egalizálnák. Nem ismerem a különböző sörfajtákat, de sokfélét szoktam látni otthon, gondolom külföldön sincs másképpen, sörfajtákat lehet kapni, nem egalizáltat. Szóval ez csak egy fedősztori. Amúgy pedig, ha én hamisítani szeretnék, akkor pont ilyen jogszabályért lobbiznék.
Már a válságtanácskozásra is azért hívtak meg, mert az FF-n leírtam, a Mézdirektíva egy hibás jogszabály, mert a hamisítást veszélyként értékelve a kritikus szabályozási pontban ellentétes módon szabályoz, ahogyan az a döntési fa szerint szükséges lenne. Lehet, hogy ezt sokan nem értik, ezért most közérthetőbben próbáltam megfogalmazni. A jogszabály azért hibás, mert ha a hatósági rendszer a forgalomba hozatal előtt nem tudja kiszűrni a hamis mézeket, akkor a keverés hatására minden méz hamis lesz. Ha tiltaná a keverést, akkor a valódi méz valódi maradna, a hamis pedig hamis. Tehát ha nem engedné meg a jogszabály a mézek keverését, akkor a valódi mézből nem lehetne hamisat gyártani. Így az a helyzet alakult ki, hogy a szabályozott állapot rosszabb helyzetet teremt a szabályozatlanhoz képest azon a téren, amit szabályozni kíván. Hiszen a jogszabály azt lenne hivatott meghatározni, hogy mi a természetes méz jellemzője. A jogszabály így a hamisítás törvényi biztosítéka.
Az EU együttdöntési mechanizmusa szerint a Tanács döntése értelmezésem szerint a Mezőgazdasági és Halászati Tanács egyik ülésén kerül megszavazásra. Én azt kértem a Küldöttgyűléstől, hogy az OMME azzal a kéréssel forduljon dr. Nagy István mezőgazdasági miniszterhez, hogy ekkor ne szavazza meg a módosítási javaslatot arra hivatkozva, hogy a címkézési szabály nem a hamisítás megelőzésének eszköze. A hamisítás veszélyének kritikus szabályozási pontja a mézek keverésének tilalma. Felhívtam a figyelmet arra, hogy a mézek keverésének tilalma alapvetően két méhész mézének tilamát is jelenti. Tehát a létező legrosszabb eset az, hogy csak termelői mézek lehetnek forgalomban. Ilyen veszély azonban azért nem fenyeget, mert a lobbiharc eredményeképpen a feltételekhez kötött keverési lehetőséget el fogják tudni érni. Ez a feltétel a mi részünkről az lenne, hogy hamisítási gyanúba keveredett földrajzi régiók méze keverékben nem használható, hanem csak önálló földrajzi megnevezéssel. Így pl. Kínai vegyes virágméz, vagy Török virágméz. Emellett lehet Magyar akácméz megnevezés is. A lényeg az, hogy bármelyik hamis ezek közül, csak nem derült ki róla, attól a többi valódi méz valódi maradna. Összekeverve azonban minden valódi mézből hamis méz keletkezne. Ami a dolog pikantériája, hogy anank a megtagadását kérné az OMME a minisztertől, amire előtte éppen ő kérte fel. Elismerem, hogy ez morális kétségeket vet fel. Pont ezért tartottam szükségesnek azt, hogy megkérdezzük a 14 ezer méhész képviseletét vélhetően azok akaratával korrelációban döntő küldöttek megkérdezését. Amennyiben ez egy széles támogatást tud maga mögött, akkor a Miniszter Úr akár azt is mondhatná, hogy ugyan ő ezzel nem ért egyet, de a magyar méhészek akaratának megfelelően mégis vétózni fog a szavazáson. Ha ugyan egyhangú szavazási eredmény kell a döntéshez. Egyszerű többség, vagy minősített többség esetén semmi jelentősége nincs a dolognak. Éppen ezért azt is kértem a Küldöttgyűléstől, hogy a szavazással kérje fel az OMME-t, hogy vegye fel a kapcsolatot egy Európai szakjogásszal ( Pungor Adrián javított ki a szünetben, amikor én nemzetközi jogászt említettem), aki fogalmazzon meg szakvéleményt arról, hogy reális-e az, hogy az elfogadott jogszabályt az OMME megtámadja az Európai Bíróságon, valamint adjon árajánlatot a perben lévő képviseletre. Tudomásom szerint a jogszabály elfogadásától számítva két hónap áll rendelkezésre a bírósági útra.
Voltak reagálások. Egyik küldött megkérdezte Bross Pétertől, hogy neki mi a véleménye. Ő a minisztériumi útnak semmi esélyét nem látja. A perrel kapcsolatban nem volt ilyen elutasító. Én azt a megjegyzést tettem, hogy a végtelenül korrupt Parlament és a Bizottság bürokratáival szemben az Európai Bíróság függetlenségében lehet még bizalmunk. Arról nem is beszélve, hogy a perben megfogalmazott állítást egy elutasítás esetén cáfolni kellene. Ugye én ezt vártam 3 hónapig a minisztériumtól is, de ilyen cáfolatot nem kaptam. Ha tudnák cáfolni, akkor rögvest megtették volna.
Ki kell emelnem Fekete József hozzászólását. Ő határozottan elutasította a kezdeményezést, pontosan arra hivatkozva, hogy mi kértük ezt a fajta módosítást, ennek megváltoztatása nem lenne vállalható. A per költségeire is volt megjegyzés, ami ugye nem is ismert, nem arról kellett volna most dönteni. Arról majd akkor, amikor elegendő információval rendelkezünk. Sokat gondolkodtam azon, hogy írjam-e meg erről a véleményemet, de félek, hogy személyeskedés lenne.
Nos az eredmények. Ha jól emlékszem, akkor a határozati javaslatot 51-en támogatták, 37-en elutasították, és a 129 jelenlévő küldöttek maradék része vagy nem szavazott, vagy tartózkodott. Én 40 körüli tartózkodásra emlékszem, de elnézést kérek, ha a számok nem pontosak. Egy biztos: az igen szavazatok nem érték el az ötven százalékot, de ennek ellenére a Küldöttgyúlés elfogadta a határozati javaslatot. Bross Péter azt mondta, hogy majd emailben egyeztetünk a továbbiakról.
Én ezúton szeretném megköszönni minden támogató szavazatát. Akik elutasították, azoknak annyit tudok mondani, hogy erről azért számoljanak be az őt küldő méhészeknek is, és kérdezzék meg, hogy ők is így döntöttek volna-e. Persze ez érvényes a másik oldalra is. Hiszen én továbra is azt vallom, hogy komoly felelősség átvállalni a mások nevében történő szavazást, ezért nem biztos, hogy a saját meggyőződés egybeesik a képviseltek akaratával. Remélem azonban, ahogyan írtam is, hogy a képviselő és a képviseltek akarata korrelációban van egymással, s a nagy számok törvénye értelmében nem születik ellentétes döntés. A tartózkodók döntését rendkívül hitelesnek tartom.
A mérleg errefelé billent, de eufóriára semmi okom nincs. Azért vagyok szomorú, mert egy irányt szerettem volna kijelölni. Semmi olyasmit nem kértem, ami bármiféle anyagi, vaqy morális szakadékba vezetné az OMMÉ-t. Úgy látom azonban, hogy itt bizony még nem fordultunk célegyenesbe, toporgás van. A jövő majd eldönti merre menjünk tovább.

« Válasz #1400 Dátum: 2023. November 29. 07:14 »
Eddig azért nem szóltam hozzá, hogy tudjátok Neo írását olvasni.
Tehát most hétfőn Bross Péter volt a Szekszárdi Méhészklub vendége.
Sok kérdést kapott, amire rendre válaszolt.
Kértem Bóna Zoltánt is, hogy jöjjön el, kérdezzen, de ő csak a fröcsögést választja, mert ez így szimpatikusabb az olyan méhészeknek akik elzárkóznak az információktól.
Néhány morzsa a szekszárdi klubról.
Bross részletesen ismertette a lódarázs befogását.
Nagyon érdekes volt a mai technikai csúcsok alkalmazása, száj tátva hallgatták a méhészek.
Az antidömping eljárás előkészítését is kifejtette, még az idén beadja az OMME.
34 kínai felvásárlótól kérdezték meg az ottani méz felvásárlási árakat, ez hivatalosan dokumentálva van.
7 ország aktívan mellettünk áll egy brüsszeli demonstráció szervezésében.
Az időpont egyeztetése folyamatos.
Ukrán méz szeptember eleje óta nem érkezik Magyarországra, de Európába továbbra is dől.
Az OMME pályázatot hirdet kommunikációs vezető posztra. (Itt az ideje!)
Ugyan így marketinges munkatársra is, akinek több feladata is lesz.
Péter úgy látja, hogy a mostani lehetetlen mézpiaci helyzet belátható időn belül elmozdulhat a mélypontról.
Az a kereskedőknek sem érdeke, hogy tönkremenjünk.
Akik végigülték az OMME elnökének beszámolóját, megelégedve álltak fel.
Sokan ezt kérdezték, hogy .....ezt miért nem írjátok fel az OMME honlapjára Péter?
Válasza....ki írja fel, nincs rá egyelőre megfelelő ember, folyamatosan a létszámhiánnyal küzdünk.
Távirati stílusban ennyi.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1401 Dátum: 2023. November 29. 10:29 »
Köszönöm a válaszokat.

Akik végigülték az OMME elnökének beszámolóját, megelégedve álltak fel.
Sokan ezt kérdezték, hogy .....ezt miért nem írjátok fel az OMME honlapjára Péter?
Válasza....ki írja fel, nincs rá egyelőre megfelelő ember, folyamatosan a létszámhiánnyal küzdünk.

Arra még mindig nincs válasz, hogy miért nem lehet közvetíteni ezeket az üléseket? Nem kéne ide semmi kommunikációs szakértő csak nyilvános átlátható működés.
Azt is megtehetnéd Attila, hogy a gyűlést felveszed és felrakod valamelyik megosztóra.
Miért nem teszed? Tiltja valaki?

Idézet
ezt miért nem írjátok fel az OMME honlapjára Péter?

Itt jónéhányan ottmaradtak a 20. században..  >:(
« Utoljára szerkesztve: 2023. November 29. 10:33 írta Álanyás »

*

vend

• *
  • 15
« Válasz #1402 Dátum: 2023. November 29. 11:00 »
Ezen a fórumon volt téma a nyáron a Válságtanácskozás, ahová Attila révén meghívót kaptam. Októberben írtam arról, hogy a javaslatommal kapcsolatban a Küldöttgyűlés napirendi pontjára tettem javaslatot. Ezt az elnökség elfogadta, előterjesztettem, és történt szavazás is. Most átmásolom ide azt, amit a zöldön erről írtam.
A napirendi pont lényege a következő volt. Ahogyan Dzsoe bácsi ( a piros betűs, nem a kék, és nem J-vel írva) májusban linkelte be ide, hogy a Bizottság beterjesztette a Mézdirektiva módosítási javaslatát. Ebben annyi szerepelt, hogy elfogadás esetén a mézkeverékeknél fel kell majd tüntetni a származási országokat. A konkrét tervezetben azonban az nem szerepelt, hogy százalékosan csökkenő mértékű legyen a felsorolás. Annyit tudni kell, hogy az EU döntéshozatali mechanizmusa szerint a Bizottság javaslatát megtárgyalja a Parlament, és a Tanács is, és ha mindhárman egyetértenek, akkor lesz végleges a jogszabály. Nos a nyáron jöttek némi hírek, miszerint az országok feltüntetése oly módon történne, hogy csak az ország rövidítése lenne, tehát Kína esetében: CH. Ez nálam végleg kivágta a biztosítékot. Nagyon régóta támadom a Mézdirektívát a belső ellentmondásai miatt. Ami azonban sokkal fontosabb. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy a módosítási javaslat nem azt célozta, hogy a mézkeverést tiltsa be. Aztán amikor jobban átgondoltam, akkor tudatosult bennem. Az EU-s nem Eu-s mézek keverési lehetőségének semmi köze az áruházláncok ilyen igényéhez. Tehát az, hogy egalizált mézeket tudjanak értékesíteni. Ha ez így lenne, akkor a söröket, borokat is egalizálnák. Nem ismerem a különböző sörfajtákat, de sokfélét szoktam látni otthon, gondolom külföldön sincs másképpen, sörfajtákat lehet kapni, nem egalizáltat. Szóval ez csak egy fedősztori. Amúgy pedig, ha én hamisítani szeretnék, akkor pont ilyen jogszabályért lobbiznék.
Már a válságtanácskozásra is azért hívtak meg, mert az FF-n leírtam, a Mézdirektíva egy hibás jogszabály, mert a hamisítást veszélyként értékelve a kritikus szabályozási pontban ellentétes módon szabályoz, ahogyan az a döntési fa szerint szükséges lenne. Lehet, hogy ezt sokan nem értik, ezért most közérthetőbben próbáltam megfogalmazni. A jogszabály azért hibás, mert ha a hatósági rendszer a forgalomba hozatal előtt nem tudja kiszűrni a hamis mézeket, akkor a keverés hatására minden méz hamis lesz. Ha tiltaná a keverést, akkor a valódi méz valódi maradna, a hamis pedig hamis. Tehát ha nem engedné meg a jogszabály a mézek keverését, akkor a valódi mézből nem lehetne hamisat gyártani. Így az a helyzet alakult ki, hogy a szabályozott állapot rosszabb helyzetet teremt a szabályozatlanhoz képest azon a téren, amit szabályozni kíván. Hiszen a jogszabály azt lenne hivatott meghatározni, hogy mi a természetes méz jellemzője. A jogszabály így a hamisítás törvényi biztosítéka.
Az EU együttdöntési mechanizmusa szerint a Tanács döntése értelmezésem szerint a Mezőgazdasági és Halászati Tanács egyik ülésén kerül megszavazásra. Én azt kértem a Küldöttgyűléstől, hogy az OMME azzal a kéréssel forduljon dr. Nagy István mezőgazdasági miniszterhez, hogy ekkor ne szavazza meg a módosítási javaslatot arra hivatkozva, hogy a címkézési szabály nem a hamisítás megelőzésének eszköze. A hamisítás veszélyének kritikus szabályozási pontja a mézek keverésének tilalma. Felhívtam a figyelmet arra, hogy a mézek keverésének tilalma alapvetően két méhész mézének tilamát is jelenti. Tehát a létező legrosszabb eset az, hogy csak termelői mézek lehetnek forgalomban. Ilyen veszély azonban azért nem fenyeget, mert a lobbiharc eredményeképpen a feltételekhez kötött keverési lehetőséget el fogják tudni érni. Ez a feltétel a mi részünkről az lenne, hogy hamisítási gyanúba keveredett földrajzi régiók méze keverékben nem használható, hanem csak önálló földrajzi megnevezéssel. Így pl. Kínai vegyes virágméz, vagy Török virágméz. Emellett lehet Magyar akácméz megnevezés is. A lényeg az, hogy bármelyik hamis ezek közül, csak nem derült ki róla, attól a többi valódi méz valódi maradna. Összekeverve azonban minden valódi mézből hamis méz keletkezne. Ami a dolog pikantériája, hogy anank a megtagadását kérné az OMME a minisztertől, amire előtte éppen ő kérte fel. Elismerem, hogy ez morális kétségeket vet fel. Pont ezért tartottam szükségesnek azt, hogy megkérdezzük a 14 ezer méhész képviseletét vélhetően azok akaratával korrelációban döntő küldöttek megkérdezését. Amennyiben ez egy széles támogatást tud maga mögött, akkor a Miniszter Úr akár azt is mondhatná, hogy ugyan ő ezzel nem ért egyet, de a magyar méhészek akaratának megfelelően mégis vétózni fog a szavazáson. Ha ugyan egyhangú szavazási eredmény kell a döntéshez. Egyszerű többség, vagy minősített többség esetén semmi jelentősége nincs a dolognak. Éppen ezért azt is kértem a Küldöttgyűléstől, hogy a szavazással kérje fel az OMME-t, hogy vegye fel a kapcsolatot egy Európai szakjogásszal ( Pungor Adrián javított ki a szünetben, amikor én nemzetközi jogászt említettem), aki fogalmazzon meg szakvéleményt arról, hogy reális-e az, hogy az elfogadott jogszabályt az OMME megtámadja az Európai Bíróságon, valamint adjon árajánlatot a perben lévő képviseletre. Tudomásom szerint a jogszabály elfogadásától számítva két hónap áll rendelkezésre a bírósági útra.
Voltak reagálások. Egyik küldött megkérdezte Bross Pétertől, hogy neki mi a véleménye. Ő a minisztériumi útnak semmi esélyét nem látja. A perrel kapcsolatban nem volt ilyen elutasító. Én azt a megjegyzést tettem, hogy a végtelenül korrupt Parlament és a Bizottság bürokratáival szemben az Európai Bíróság függetlenségében lehet még bizalmunk. Arról nem is beszélve, hogy a perben megfogalmazott állítást egy elutasítás esetén cáfolni kellene. Ugye én ezt vártam 3 hónapig a minisztériumtól is, de ilyen cáfolatot nem kaptam. Ha tudnák cáfolni, akkor rögvest megtették volna.
Ki kell emelnem Fekete József hozzászólását. Ő határozottan elutasította a kezdeményezést, pontosan arra hivatkozva, hogy mi kértük ezt a fajta módosítást, ennek megváltoztatása nem lenne vállalható. A per költségeire is volt megjegyzés, ami ugye nem is ismert, nem arról kellett volna most dönteni. Arról majd akkor, amikor elegendő információval rendelkezünk. Sokat gondolkodtam azon, hogy írjam-e meg erről a véleményemet, de félek, hogy személyeskedés lenne.
Nos az eredmények. Ha jól emlékszem, akkor a határozati javaslatot 51-en támogatták, 37-en elutasították, és a 129 jelenlévő küldöttek maradék része vagy nem szavazott, vagy tartózkodott. Én 40 körüli tartózkodásra emlékszem, de elnézést kérek, ha a számok nem pontosak. Egy biztos: az igen szavazatok nem érték el az ötven százalékot, de ennek ellenére a Küldöttgyúlés elfogadta a határozati javaslatot. Bross Péter azt mondta, hogy majd emailben egyeztetünk a továbbiakról.
Én ezúton szeretném megköszönni minden támogató szavazatát. Akik elutasították, azoknak annyit tudok mondani, hogy erről azért számoljanak be az őt küldő méhészeknek is, és kérdezzék meg, hogy ők is így döntöttek volna-e. Persze ez érvényes a másik oldalra is. Hiszen én továbra is azt vallom, hogy komoly felelősség átvállalni a mások nevében történő szavazást, ezért nem biztos, hogy a saját meggyőződés egybeesik a képviseltek akaratával. Remélem azonban, ahogyan írtam is, hogy a képviselő és a képviseltek akarata korrelációban van egymással, s a nagy számok törvénye értelmében nem születik ellentétes döntés. A tartózkodók döntését rendkívül hitelesnek tartom.
A mérleg errefelé billent, de eufóriára semmi okom nincs. Azért vagyok szomorú, mert egy irányt szerettem volna kijelölni. Semmi olyasmit nem kértem, ami bármiféle anyagi, vaqy morális szakadékba vezetné az OMMÉ-t. Úgy látom azonban, hogy itt bizony még nem fordultunk célegyenesbe, toporgás van. A jövő majd eldönti merre menjünk tovább.

« Válasz #1403 Dátum: 2023. November 29. 17:33 »
Ezt kérdezi tőlem Álanyás:
"Azt is megtehetnéd Attila, hogy a gyűlést felveszed és felrakod valamelyik megosztóra.
Miért nem teszed? Tiltja valaki?"

Nem tiltja senki, de ezt a hajrá egyedült, hogy csináljatok már valamit....unom!
És te miért nem veszed fel, tiltja valaki?
A Szekszárdi Méhészklubon megkérdeztem az ott lévőket, hányan tartottatok mézes reggelit?
Szabó Józsi (bicska) és jómagam tettük fel a kezünket, mivel egy oviban tartottuk a mézes reggelit, ahova más óvodából is rászerveztek, így 230 gyereknek adtuk elő a produkciónkat, két alkalommal.
Bicska "micimackózott" a gitárján, én pedig meséltem a méhekről a gyerekeknek.
Most a klub után elgondolkodtam....kinek kampányolunk mi évek óta?
A konkurenciának.
Körbenézve a teremben 6-7 piacozó, üvegben kiszerelő méhésztárs volt.
Csináljuk magunknak a konkurenciát?
Aztán olyant alánk vágnak, hogy a golyóimat a nyakamban érzem a 2.300-as akác, meg az 1.500-as virágméz áraikkal.
Ezekért a méhészekért küzdjek?
Én meg nem tudom eladni, .....mert a kedves vevőnek drága vagyok?
A Mézga Családban Bubó doktornak is volt egy elhíresült mondása....Kérem a Következőt!
Hamarosan ezt fogom mondani a méhészkollégáknak.
Egy egyesület nem egyszemélyes!
Ha tagság nem segít csak követel, mint Álanyás, akkor csinálják azok akik jobban tudják.
Aztán meglátjuk mi lesz belőle.
Az élő közvetítést már sokszor javasoltam, sőt csináltam is, ezzel tehát egyet értek.
Csináljátok meg.
Nagyernyei Attila

*

oszkár

• 1226
« Válasz #1404 Dátum: 2023. November 29. 20:10 »
"A Mézga Családban Bubó doktornak is volt egy elhíresült mondása..."    :o :D :D :D :D :D

Ezt már nem bírom megállni!! Régen voltál gyerek ,vagy az emlékező képességed, hogy is mondjam ....... Nem az igazi. De ezt már tudja sok mindenki! :) :)

« Válasz #1405 Dátum: 2023. November 30. 08:22 »
Én sem bírom… 😂
Nem az a baj, hogy “milyen” méhészekért kell küzdeni, hanem, hogy “ilyen” méhészek “küzdenek” értünk….

« Válasz #1406 Dátum: 2023. November 30. 13:55 »
Attila!

Nemakarásnak nyögés a vége. Beszélsz itt állandóan a csapnivaló kommunikációról.
Egy 10000+ taggal rendelkező egyesület nem képes a közérdekű információkat megosztani a tagsággal. Tudtommal fizetett alkalmazottak is vannak az OMME-ban, Miből telne például a megyei szaktanácsadót odaküldeni ha valamelyik elnökségi tag előadást tart a megyéjében? Manapság minden mobilon van hangrögzítés funkció.
Ne gyere azzal, hogy ez megoldhatatlan, ahogy az élő elnökségi közvetítés sem az.

Ez az egész kizárólag azon múlik, hogy Bross akarja-e.
Úgy tűnik, hogy nem, kérdés: miért nem?

« Válasz #1407 Dátum: 2023. November 30. 16:26 »
Most egy kicsit mellé lőttél Álanyás!
Amikor az OMME elnöksége javaslatokat kért, hogy ....mit szeretnének a tagok, illetve mik legyenek a napirendi pontok az OMME Küldöttgyűlésén, én elsőként ÍRÁSBAN tettem javaslatot arra a napirendi pontra, hogy az elnökségi ülések, és a küldöttgyűlés legyen ÉLŐ-ben nézhető!
Ennek utána tudsz nézni, de nekem most nincs rá energiám előkaparni.
Ezt én a mai napig támogatom, sőt a Szekszárdi Tavaszvárót is közvetítettük már élőben, ezt a YouTube-csatornán meg is tudod nézni!
Az elutasító válasz az volt, hogy az OMME belső ügyei, pénzügyek, és belső dolgainkat érintő kérdések nem szerencsések ha a világhálóra kikerül.
Én a választ nem fogadtam el, és kértem a vezetőséget, ha ilyen kérdések merülnek fel, vagy személyes dolgok, tegyenek be egy reklámot!
Aztán én is belefáradtam nem tagadom.
Ettől függetlenül úgy érzem van a kérésnek létjogosultsága, sőt lenne is rá egy tiszteletteljes javaslatom.
Kérje a tagság a vezetőséget, hogy MINDEN OMME rendezvény legyen nyilvános, ÉLŐ-ben nézhető.
Konkrétan az elnökségi ülésekre, és a küldöttgyűlésre gondolok.
Én biztosan alá fogom írni, csak legyen aki megkreálja, és körbeküldi.
Állj a dolgok zászlóvivőjének Álanyás!
Mint Te is érzékeled nagyon anyátlan ez a kérdés.
Nagyernyei Attila

*

leo

• 210
« Válasz #1408 Dátum: 2023. November 30. 20:43 »
ˇGlobalisták:Elvenni mindenünket. 
Új rendszer:globális bank és tözsdei csőd.
Változásokhoz mindig kell: Válság, ellenségkép, háború.
Államok, gazdálkodók,vállalkozók kifosztása."

*

leo

• 210
« Válasz #1409 Dátum: 2023. November 30. 20:47 »
 :) :)"Mester,sokat kell még várni a dolgok jobbra fordulására?
-Ha várunk akkor még sokat."