OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események

• 1411 válasz
  • 458193 megtekintés
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #1200 Dátum: 2020. Augusztus 30. 00:32 »
Kérlek ne szólj bele, kevés vagy ehhez is, mint elefántba a mini-tampon.

Barátim!

Ezt gondoljátok nagyjából-egészéből a méhészekről. A lóvéjuk kell, nem a véleményük. Most még egy kicsit etetitek őket, aztán csak csendben tejeljenek. Valami becsületes munkán még nem gondolkodtatok?

« Válasz #1201 Dátum: 2020. Augusztus 30. 10:33 »
Remélhetőleg Tóth Péter felmérte mit is veszíthet vagy nyerhet azzal ha támogatói megválasztják elnöknek.
Mivel létezik és érvényen van a 2007. évi.CLXXXL törvény a támogatásokról kérdéses, hogy egyáltalán részt vehet e egy civil szervezet elnökségéért folyó választáson. Ajánlom számára, hogy konzultálja meg jogász barátjaival a témakört, ha ezt még nem tette meg ,mert ez miatt akár nagyon nehéz helyzetbe is kerülhet az egyesület.

Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2020. Augusztus 30. 10:38 írta jani bátya »

« Válasz #1202 Dátum: 2020. Augusztus 30. 10:52 »
Jancsika! (bátya)
Kezdem elhinni, hogy valóban ennyire buta vagy és nem csak tetteted.
T.P. tudja szerintem, hogy miután megválasztottuk, bizonyos feladataitól, funkcióitól, meg kell válnia.
Eddig is Ő volt az OMME legtöbbet dolgozó elnökségi tagja, az elnököt is messze beleértve!
De a hidon majd akkor fog átmenni ha odaértünk.
« Utoljára szerkesztve: 2020. Augusztus 30. 10:57 írta Hallgatag »

« Válasz #1203 Dátum: 2020. Augusztus 30. 11:12 »
Anélkül hogy becsmérelnénk egymást, a feltevés vagy a kérdőjel nélküli kérdés arra vonatkozna, hogy ha egy szervezet vezető tisztségviselője ki van zárva a pályázatból akkor ennek a szervezetnek az élére válaszható e olyan személy akinek érvényes pályázata van?

Üdv. jani bátya

« Válasz #1204 Dátum: 2020. Augusztus 30. 11:29 »
....hogy ha egy szervezet vezető tisztségviselője ki van zárva a pályázatból akkor ennek a szervezetnek az élére válaszható e olyan személy akinek érvényes pályázata van?

Te ezt érted? Mert mi többiek nem.
Mire gondolsz?
Egy OMME tagot jelöltek az OMME elnöki tisztére, aki szerződéses kapcsolatban áll az OMME-el.
Bármilyen összeférhetetlenség csak a megválasztása után állhat fenn.
Minden OMME-tag jelölhető! Még Te is.
T.P. -nél bármilyen összeférhetetlenség akkor fog fennálni ha már Ő az OMME elnöke.

« Utoljára szerkesztve: 2020. Augusztus 30. 11:34 írta Hallgatag »

« Válasz #1205 Dátum: 2020. Augusztus 30. 11:45 »
Az összeférhetetlenséget már régen kimondta az EB. Az fennáll már egy ideje. De hogy ne csak csontrágás legyen, egy jó hír:

Solidago - aranyvessző
Nem csak a méheinknek jó!

Már nyílik a solidago, az aranyvessző. Magyarországon a Kanadai Aranyvessző és a Magas Aranyvessző a leggyakoribb. Mindkettő gyógynövény. Szárításra a felső cca. 40 cm-es virágzás elején álló hajtás alkalmas, ez a száradás alatt nem fejlődik bóbitásra.

Hatása: húgyutak tisztítása, esetleges gyulladásának csökkentése.

A friss virágból is készíthető tea, itt a teljes nyílásban levő növényt is használhatjuk.
A szárított növényből cca. 3 gramm kell 150 ml forró vízzel leöntjük, 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.
A friss növény beszáradási aránya cca. 4:1. Kifejlett győkérzetű növényeknél a szárazanyag tartalom megnő, itt 3:1. Vad állománynál a 3:1 értékkel számolunk.

Ez egyben azt is jelenti, hogy 9 gramm friss virágot használunk fel 1,5 dl vízhez. A húgyutak tisztításához, gyulladásainak visszaszorításához használt gyógynövény. A gyulladásos megbetegedéseknél a valódi aranyvessző a legalkalmasabb (erőteljesebb hatás).

Recept. Felnőtteknek (gyermekeknél kisebb az adag, fitoterapeuta tanácsát kérje ki)
2-4 alkalommal étkezések között (számojunk hárommal) = 27 gramm friss virágot apróra vágva 4,5 dl. forrásból levett vízzel elkészítünk, és ezt fogyasztjuk el három adagban.

Figyelem! A szív ill. a vese korlátozott működésekor tilos ilyen átöblítő kúrát csinálni.
Figyelem! A kúra alatt a napi 2 liter tiszta víz szükséges, hogy az átöblítés hatására keletkező salakanyagok el is tudjanak távozni, és ne valahol másol összegyűljenek.
A kúra javasolt időtartama 3-5 nap.
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

« Válasz #1206 Dátum: 2020. Augusztus 30. 11:59 »
Az összeférhetetlenséget már régen kimondta az EB. Az fennáll már egy ideje.
Hejj Jancsika, Jancsika!
Az EB már régen felülírja a törvényeket?
Szánalmas!
A többi meg bla_bla!

*

buksi

• 466
« Válasz #1207 Dátum: 2020. Augusztus 30. 12:33 »
Szégyen, hogy idáig fajul egy civil sz. választás,föleg méhész titulusban,de úgy látszik a hatalom
és főleg a pénz mindent felül ír,azért az fura ha bent vagyok egy vezetőségbe,és szavazok m...........ra.Azt is megkérdezném pl. sok ifju gazdától megcsinálták volna 10-12 milla nélkül a méhészetüket,mint a régiek,mert így mások az erő viszonyok,főleg hogy dicsekednek is sokan.

« Válasz #1208 Dátum: 2020. Augusztus 30. 19:15 »
Visszatérve Jani bátya tegnapi írására, abban röviden, tömören minden benne volt.
Sokan azzal vádolnak engem is (sőt van aki javasolja az egyesületből való kizárásomat) hogy én szítom az ellentétet a két tábor között.
Ezt maximálisan visszautasítom, és rögtön meg is indoklom én, hogy látom.
Az ellentétet az vagy azok szítják akik kijelentik, hogy kivel akarnak együtt dolgozni, és kivel nem.
Egy elnöknek azzal kell, kellene együtt dolgoznia akit a küldöttek megválasztottak.
Itt álljunk meg egy szóra!
A mostani ciklusban ez működött?
Egy frászt!
Négy elnökségi tagnak semmi más célja nem volt, csak Bross elgáncsolása.
Ezek az emberek most is ellene indulnak, mely lerántja róluk a leplet, amit én eddig is tudtam.
Úgy nem lehet irányítani egy egyesületet, hogy pl. egy OV-n az egyik elnökségi tag odasúgta Brossnak....majd a bíróságon találkozunk ezért.
Most ő az egyik legnagyobb szó-szóló, de remélem  tiszavirágéletű lesz a tündöklése.
Szegény Varga Karcsi is szeretné az árkokat betemetni, de azt tudomásul kell venni, hogy lehetetlen.
Egyik oldal pár nap múlva elvérzik, és akkor fejet illik hajtania a győztes előtt.
Győztes?
Nem kívántam senkit nevesíteni, de mondjuk egy Dr. Ludányi nem túl régi írása még mindig itt van előttem....Bross és bandája.
Folyathatnám a sort kik verbuválódtak Tóth Péter zászlaja alá, de kár.
Jani bátya szépen összefoglalta.
Választási programjuk csupán két szó...Brosst " el kell kergetni".
Van egy rossz hírem számukra.
Bross oldalán is van egy jókora csapat, akik ezt meg fogjuk akadályozni, és megpróbálunk olyan szaktekintélyeket, tenni akaró (nem betartó) méhésztársakat az elnökségbe delegálni akik dolgozni is akarnak, majd 4 év elteltével legalább veszik a fáradtságot és beszámolnak az elvégzett munkájukról.
Tóth Péternek növényvédősnek ez sem sikerült, mind sok egyéb.
Őt hátulról tolják, de nagy rá a zakó...
Nagyernyei Attila

« Válasz #1209 Dátum: 2020. Augusztus 30. 19:36 »
Az én szavazatom.

Elnök: Tóth Péter
Általános elnökhelyettes:Dr Sebők Péter
Szakmai elnökhelyettes: Dr Ludányi István
Nemzetközi kapcsolatokért felelős elnökhelyettes:Dr Bónai András
Elnökségi tagok:Ábrahám Péter, Balogh László, Dózsa Tamás, Kékes Gábor, Lászka István, Pásztor Zoltán, Dr Zsíros István

« Válasz #1210 Dátum: 2020. Augusztus 30. 20:00 »
Legalább tisztul a kép!
Ebből is látszik, hogy Tóth Péter, Dr.Sebők Péter a jelenlegi elnökségnek is tagjai, Bross ellen indulnak!
Akkor ki szítja itt a feszültséget, ki az aki háborúzik?
Egyébként rajtad sem csodálkozom Péter, mert azt is tudjuk, hogy jöttél el az OMME-ból.
Más listát nem is vártam volna.
De Te legalább az EB elnökre, és az ETB elnökre nem tettél javaslatot ami véleményem szerint helyes.
Nagyernyei Attila

*

Nb18

• 797
« Válasz #1211 Dátum: 2020. Augusztus 30. 20:27 »
Az én szavazatom.

Elnök: Tóth Péter
Általános elnökhelyettes:Dr Sebők Péter
Szakmai elnökhelyettes: Dr Ludányi István
Nemzetközi kapcsolatokért felelős elnökhelyettes:Dr Bónai András
Elnökségi tagok:Ábrahám Péter, Balogh László, Dózsa Tamás, Kékes Gábor, Lászka István, Pásztor Zoltán, Dr Zsíros István

Szerintem elég, ha a küldött a neki bizalmat szavazó tagságot tájékoztatja arról, hogy hová fog ikszelni. Nem szükséges világgá trombitálni.

« Válasz #1212 Dátum: 2020. Augusztus 30. 20:28 »
Az összeférhetetlenséget már régen kimondta az EB. Az fennáll már egy ideje.
Hejj Jancsika, Jancsika!
Az EB már régen felülírja a törvényeket?
Szánalmas!
A többi meg bla_bla!

Kedves Juliska,

Ha már a fiúk után futkosol, nem kellene a Fáskerti Laci vezette EB-t, meg a Ficzere Péter vezette EB-t is szoknya mögé bújva megpróbálni félremagyarázni. Az EB nem felülírja a törvényeket, hanem azt nézi, hogy a Juliska miket csinál, érti-e a szabályokat. Oszt még a kis Juliska popójára is ráüt, amikor el akarja csenni a nyuszi répáját!

Jancsi
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

« Válasz #1213 Dátum: 2020. Augusztus 30. 21:03 »
"Az EB már régen felülírja a törvényeket?"

"6. § (1) Nem indulhat pályázóként, és nem részesülhet támogatásban

a) aki a pályázati eljárásban döntés-előkészítőként közreműködő vagy döntéshozó,

b) a kizárt közjogi tisztségviselő,

c) az a)-b) pont alá tartozó személy közeli hozzátartozója,

d) az a)-c) pontban megjelölt személy tulajdonában álló gazdasági társaság,

e) *  olyan gazdasági társaság, alapítvány, egyesület, egyházi jogi személy vagy szakszervezet, illetve ezek önálló jogi személyiséggel rendelkező olyan szervezeti egysége, amelyben az a)-c) pont alá tartozó személy vezető tisztségviselő, az alapítvány kezelő szervének, szervezetének tagja, tisztségviselője, az egyesület, az egyházi jogi személy vagy a szakszervezet ügyintéző vagy képviseleti szervének tagja,"

Hát szerintem nincsen itt semmi felülírva, csak alkalmazni kellene a törvény által leírottakat.

Üdv. jani bátya

« Válasz #1214 Dátum: 2020. Augusztus 30. 21:56 »
Péter!

Balogh László nem szerepel az elnökségi tagságra jelöltek között! Az OMME honlapon megtalálható adatok szerint.Vajon honnan szedted a nevet?Vagy előre megbeszélve a helyszínen lesz jelölve?
Vajon mi okból jelölsz elnökhelyettesi posztra olyan embert akinek tevékenységét az EB etikailag kifogásolta(beszámoló 78.oldal). Nem inkább az lenne a cél, hogy etikailag erkölcsileg a legkiválóbbak kerüljenek a vezetésbe?

Üdv. jani bátya