Ahogy olvasom a Zöldön nagyon szeretnék, ha az OMME elnöke egy növényvédős lenne.
Egy olyan növényvédős, aki Békési László szerint mindenhol hangoztatta, hogy a neonikotinoidok szabályos felhasználás mellett semmi gondot nem okoznak, (Magyarország a tiltás ellen szavazott!!!)és az OMME vizsgálatai ezt nem támasztják alá.
Nem érdekes, hogy egész Európában tiltakoztak a méhészek ellene, nem számít, hogy a francia Méhészeti Világkiállításon élő láncot alkottak a méhészek a rovargyilkos szerek használata miatt, nem számít a nemzetközi kutatási eredmények, ő mindenkitől okosabb.
Aztán egyszeriben megváltozott Tóth Péter álláspontja is.
Mi történhetett, mi okozta ezt a radikális szemlélet változást?
Hát OMME elnök szeretne lenni...ennyi.
Annyi fáradságot vehetett volna, ha 3 titulusra is ácsingóik, hogy a motivációs levelének elejét legalább stilizálta volna az adott poszthoz.
Érdekes olvasni, hogy elnökségi tagságra is jelölték, és az OMME elnöki ambíciójával kezdi.
No de min csodálkozunk, hiszen ő majd csak 2021. március 2.-a után adja be ezt az irományát.
Kicsit ideges lehet a jelölt, kicsit széteső félben van, vagy már ennyire előre szalad a jövőben?
Szerintem nagy rá ez a zakó, véleményem szerint egy ágazatot nem képes vezetni, különösen akkor ha oldalakon keresztül kesereg, hogy mi tettek vele.
Bár sokat segített a titulusainak felsorolásában, mivel személyemet is emlegeti, amire igen büszke vagyok.
Így fejezi be hosszú eszmefuttatását:
"Összegezve tehát, a teljesség igénye nélkül kiemeltem néhány problémás históriát és annak "furcsa" elintézési módját. Úgy gondolom, hogy mindenki kialakíthatja az álláspontját arról, hogy történik-e valamilyen az OMME jövőjét pozitívan befolyásoló munka részünkről, vagy tényleg csak azon vagyunk, hogy az Elnököt gáncsoljuk...
Tisztelettel:
Tóth Péter
(OMME szaktanácsadó, elnökségi tag, monitoring vizsgálatok koordinátora, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara tagja) - a felsorolás csak azért született, hogy legközelebb Nagyernyei Attila (aki már bizonyára nagyon várja az írásomat, pontosan tudja idézni)."
Ez valóban egy hisztis história, nem egy karizmatikus személyiség problémamegoldó írása.
Nagyernyei Attila