Tóth Zoli kezdeményezését elsőként írtam alá, sőt kampányoltam is mellette.
Ki mondott neked olyant, hogy tegnap hívtalak?
Fél éve is az volt a gondom ezzel az indítványoddal mint ma!
Hol a bizonyíték?
Állítasz valamit, de semmivel az ég világon nem tudod alátámasztani!
Nincs egy vizsgálati jegyzőkönyved, nincs egy laboreredményed!
Én akkor is, és most is ezt kifogásolom, mindamellett, hogy a kínai pancsolmányok kitiltását szorgalmazom.
Elmondtam, hogy az OMME nyitott a kérdésben, sőt van rá keret, hogy a kifogásolt mézet megvizsgálják.
Te csak vagdalódzol, hogy senki nem segít.
EZ NEM IGAZ!
Tegyél le az OMME asztalára egy igényt, közjegyző jelenlétében hitelesített mintákat, és fognak segíteni, de az alábbi beszólásod nem jó irány, csak ártasz az ügynek.
Az elnökség nyitott, de Te a saját utadat járod önfejűen, konokon.
Azt csicsergik a verebek, hogy szerettél volna szaktanácsadó lenni, de ezt elutasították, és azért támadod az OMME elnökét, és a vezetést.
Ebből mi igaz, légy szíves válaszolj, annak tudatában, hogy én ismerem a történetet.
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila
Attila (Péter)!
Az OMME élén Brossal állva maradt a gyantatechnológia ügyben! Már most mi ez a követelőzés? Én 500 millió EU fogyasztó és 500 ezer EU méhész érdekében járok el.
Az általad is hivatkozott bejegyzésed, abban a szövegkörnyezetben egyszerűen valótlanságot állít, amit legfeljebb te nem veszel észre.
Amit ti bemutattok itt az még csak nem is a 13 000 becsületes magyar méhész képviselete, hanem egy kb. 200 fős csoporté aki a sötét oldalon szocializálódott.
Hogy lenne bármire is pénzügyi keret az OMME-nál amiben az én munkám van? még a február-márciusi előadói díjból sem láttam semmit, ti és a szaktanácsadók, koordinátorok, ügyintézők már biztosan a plafonon lennétek ha nem kapnátok fizetést, de én szótlanul tűröm ezt is.
Nem veszitek észre, hogy a magatartásotok alapján éppen a sötét oldal érdekeit képviselitek, ami nem összeegyeztethető a tisztségetekkel!
Tartsatok inkább önvizsgálatot, milyen okok vezethettek idáig, hogy ez megtörténhetett.
Nagyernyei Attila és Bross Péter még mindig a mintavételnél vannak leragadva, hihetetlen.
Mint EU polgár még a petíciós jogotokkal sem vagytok tisztában, mert akkor nem követelnétek analízis eredményt tőlem. Még a saját jogaitokkal és lehetőségeitekkel sem vagytok tisztában Attila! Mit várhatnak el így tőletek a méhészek?Semmit!!!!
Gyerekek vegyétek már észre, hogy vizsgálati jegyzőkönyv átadása nélkül is kötelezően végrehajtandó feladatot lehet kiadatni még az Európai Bizottság részére is, (nekem ez sikerült) amennyiben arra jogi lehetőség van. Szakítani kell a begyepesedett, elavult gondolkodásmóddal, manapság már modern időket élünk. Aki ezt képes felfogni az félreáll ilyenkor, aki fel sem bírja fogni a dolgokat az pedig követelőzik.
Tárgyalni, érvelni tudni kell, de ti már ne kezdjetek bele, mert tudás is szükséges a javából anélkül nem megy.
A csicsergő madaraid szerint, jelentkeztem szaktanácsadónak igen 6 és 11 évvel ezelőtt, de te már csak tudod, hogy nem a legalkalmasabb emberek kerültek szaktanácsadónak, hanem akik hajlandóak voltak az alkura.
Ne gyertek a szaktanácsadó választás esélyegyenlőségével, mert az nem igazán létezett soha!
A méhészek, a küldöttek és a fórumot olvasók nem hülyék, mindenki ismer történeteket rejtélyes vadászatokról és havi kötelezettségekről. És ha ennyire bűn véleményed szerint szaktanácsadónak jelentkezni 6-11 évvel ezelőtt akkor a te 5-10 éves szaktanácsadói regnálásod micsoda?? - vagy neked lehet? Az 1800-as éveknél vagytok leragadva legalább. Szerintem ne hagyd magad rábeszélni aljas mondatok és gondolatok megfogalmazására. Ezúton kérlek meg, ha az ügyhöz a továbbiakban pozitívumot hozzátenni nem vagy képes, legalább ne árts az elért eredményeknek.
Üdv.: Tóth Zoltán
Sajnos szétesett a témavezetés. Mindenhova mindenfélét írtok, mert mindenki csak a válasz gombra nyom rá. Most én átteszem ide, mert ez nem ilyen. Legjobb esetben mézhamisítás, de inkább gőzölgő.
Tóth Zoltán hozzászólása a gőzölgőbe való. Mindenki, aki nem azt vallja, amit Ő, az az 1800 években él. Szóval ez a rész, a mások minősítgetése gőzölgő. Egyébként meg nincs állítása.
Megteszem helyette az állítást: Tóth Zoltán azt állítja, hogy a gyantaszűrés vélhetően veszélyezteti az emberi egészséget. Az emberi egészség veszélyeztetésén keresztül szeretne fellépni a kínai méz beáramlása ellen.
Nézzük a tényeket, Brüsszelben az OMME ért el sikereket. megjegyzem, a petíciós bizottság is csak azért foglalkozott a kérdéssel, mert az OMME mellé állt. Nem baj, ha ezt Tóth Zoltán nem véli tudni, és az sem baj, ha sikernek könyveli el. De amikor tálalja, akkor az parasztvakítás. Ez a döntés arról szólt, hogy foglalkozzanak a beadvánnyal, vagy kukázzák egyből most.
Nincs itt kérem európai szakjogász. Vannak olyan méhészek, akik azt képzelik, hogy minden Európai méhész-szervezetnél ügyesebbek, és mindenkinél jobban tudnak egyedül, egy személyként érdeket érvényesíteni.
A valóság máshol van.
Az OMME egyeztetett Brüsszelben. Többször. Folyamatosan. Nem kell semmit tenni, csak el kell olvasni a két méhész lapban megjelent cikkeket. Amikor az OMME Magyarországra hozta Etiennet és Gudrun Becket, majd megszervezte a NÉBIH-hél a találkozót, és szakmai információt cserélt, - no az egy lépés a hamisítás ellen.
Lehet másnak más ötlete, de a demokrácia nem arról szól, hogy az egész apparátus azt csinálja, amit egy ember kikiált az egyedül üdvözítő útnak. Ezt máshogy hívják, és jópáran belehaltak korábban.
A demokrácia arról szól, hogy vesd fel, győzd meg azokat, akik melléd állnak, majd lehet lépkedni. Ja, a demokrácia lassú. A diktatúrában úgy kezdődik, hogy azonnal ezt és ezt kell csinálni.
Az OMMÉ-nak nincsenek szükségei amatőr diktátorokra, akik megmondják, hogy mi a tuti. Nincs szükség olyanokra, akik kijelentik ezt és ez a helyes, aki meg nem így csinálja, az lemaradt az 1800-as években.
Szóval Zolikám, győzz meg, hogy a TE általad javasolt út jobb, gyorsabb mint az Európai méhészek maradékjainak az ötletei. Van egy munkacsoport, ami NMR-rel dolgozik, és kutat, van aki a fehérjéket vizsgálja, van aki azt szeretné elérni, hogy legyen pontosan címkézve. Létrehozott az Európai Unió egy központi hatósági labort, szerinted ez sem a jó út, ez is 1800-as évek, - de csak azért mert nem te mondtad? Sok út van, szerintem a Tied lassú, ha egyáltalán célba ér. De lehet hogy mégis gyors, akkor meg gratulálok. De engedd meg Nekem, hogy én más úton akarjak menni. Pl. én tudom, hogy a kínai mézek némelyike igen kiváló, és van, hogy Kínában már hamis mézet vesznek, mert nem is kínai. Ők is küzdenek mindenfélével...
Jegyzem meg és ezzel sem értek egyet, mert az, hogy rá van írva, hogy made is China, a legtöbb esetben nem riasztó. Nem riasztó a Huawei telefononnál, de még a különböző más, onnan behozott terméken sem. Szerintem az 500 millió emberből 450-et nem zavarná az sem, ha 100 % kínait vásárolna. A címkét sem olvassa el... Mennyi, ez az egyetlen kérdése.
Szóval kutatni, kutatni, és utána összehasonlítani a lehetséges utakat. Addig meg követni a németeket: havonta komoly mézes műsor, és rezumé mindenhol, vegye a Méhész Egyesület (gépbe nem fogható, azaz nagyüzemi kiszerelésre alkalmatlan) üvegjébe kiszerelt német méhész, német termelői mézét. És ez csak annak az 50 millió embernek szól, akinek nem mindegy, hogy mit eszik. A többieknek mindegy, hogy lőre mellé mit esznek évente egyszer...