OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események

• 1411 válasz
  • 458270 megtekintés
*

kiskakas

• 3249
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #690 Dátum: 2017. Július 21. 17:00 »
QUQURIQ !!!

Sokat gondolkodtam, hogy érdemes-e válaszolni "Atyánk" írására, amiben kiforgatja a szavaimat.
(voltunk olyan viszonyban, hogy ha valami nem egyértelmű telefonon megkérdem)!
Ha jól olvastad, az első mondatom végére a következőket írtam...(elhatárolódok mindennemű pancsolástól)
Ezt írod!"Véleményem szerint ott lehet a baj, hogy én nem tudok a te elméleti síkodon mozogni."
Ha nem tudsz elméleti síkon gondolkodni, akkor pont, és nem tudsz, nincs válasz.
De, tudsz mert így folytatod..."Ha én is fordítva gondolkodom akkor lehet, hogy nem is a kis méhész szűri gyantával a leadásra szánt mézét??"
Majd számba akarod adni a szót, hogy ..."csak nem azt akartad írni, hogy nem is a magyar méhészek adnak el gyantaszűrt mézet nyomott áron?.?."
..és ez a biztosíték kiverése... amit én feltételes módban írtam, " gyantaszűrt mézet adna le "
Erre Te kijelentő módot használsz, " magyar méhészek adnak el" mintha ezt én írtam volna tényként!
Ezt megint tényként közlöd, " Mit szól majd a kis méhész ha rájön, hogy rontják a hírnevét az EU-ban, mert gyantaszűrt mézet forgalmaznak termelői méz gyanánt.?.?"
Az egész írásommal csak arra szerettem volna rávilágítani, hogyha a méhészek tennének valami törvénytelent, mennyire tolerálná a hatóság és az EU!
Elhúzódna -e a "rendcsinálás" évekig, nyomott mézárak mellett!

Kiskakas

*

atya

• 1043
« Válasz #691 Dátum: 2017. Július 21. 19:20 »
Kedves kiskakas!

Előtérbe szeretném helyezni; nem vagyok egy Lőrincze.
Van egy tanulsága ennek az esetnek is.
Egyértelműen kell fogalmazni és akkor nincs mit félreérteni, és nem kell magyarázkodni.
De ha nem mersz vagy nem tudsz egyértelmű lenni, akkor inkább ne írj ilyeneket.
Én csak egy egyszerű reagáló vagyok az írásodra amit szép számban mások is megtesznek.
Én nem fogok magyarázkodni, és nem hiszem, hogy nekem mentegetőzni kéne valamiért is.

Üdv: atya

A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #692 Dátum: 2017. Július 23. 10:26 »
Tóth Zoli kezdeményezését elsőként írtam alá, sőt kampányoltam is mellette.
Ki mondott neked olyant, hogy tegnap hívtalak?
Fél éve is az volt a gondom ezzel az indítványoddal mint ma!
Hol a bizonyíték?
Állítasz valamit, de semmivel az ég világon nem tudod alátámasztani!
Nincs egy vizsgálati jegyzőkönyved, nincs egy laboreredményed!
Én akkor is, és most is ezt kifogásolom, mindamellett, hogy a kínai pancsolmányok kitiltását szorgalmazom.
Elmondtam, hogy az OMME nyitott a kérdésben, sőt van rá keret, hogy a kifogásolt mézet megvizsgálják.
Te csak vagdalódzol, hogy senki nem segít.
EZ NEM IGAZ!
Tegyél le az OMME asztalára egy igényt, közjegyző jelenlétében hitelesített mintákat, és fognak segíteni, de az alábbi beszólásod nem jó irány, csak ártasz az ügynek.
Az elnökség nyitott, de Te a saját utadat járod önfejűen, konokon.
Azt csicsergik a verebek, hogy szerettél volna szaktanácsadó lenni, de ezt elutasították, és azért támadod az OMME elnökét, és a vezetést.
Ebből mi igaz, légy szíves válaszolj, annak tudatában, hogy én ismerem a történetet.
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila

Attila (Péter)!

Az OMME élén Brossal állva maradt a gyantatechnológia ügyben! Már most mi ez a követelőzés? Én 500 millió EU fogyasztó és 500 ezer EU méhész érdekében járok el.
Az általad is hivatkozott bejegyzésed, abban a szövegkörnyezetben egyszerűen valótlanságot állít, amit legfeljebb te nem veszel észre.
Amit ti bemutattok itt az még csak nem is a 13 000 becsületes magyar méhész képviselete, hanem egy kb. 200 fős csoporté aki a sötét oldalon szocializálódott.
Hogy lenne bármire is pénzügyi keret az OMME-nál amiben az én munkám van? még a február-márciusi előadói díjból sem láttam semmit, ti és a szaktanácsadók, koordinátorok, ügyintézők már biztosan a plafonon lennétek ha nem kapnátok fizetést, de én szótlanul tűröm ezt is.
Nem veszitek észre, hogy a magatartásotok alapján éppen a sötét oldal érdekeit képviselitek, ami nem összeegyeztethető a tisztségetekkel!
Tartsatok inkább önvizsgálatot, milyen okok vezethettek idáig, hogy ez megtörténhetett.
Nagyernyei Attila és Bross Péter még mindig a mintavételnél vannak leragadva, hihetetlen.
Mint EU polgár még a petíciós jogotokkal sem vagytok tisztában, mert akkor nem követelnétek analízis eredményt tőlem. Még a saját jogaitokkal és lehetőségeitekkel sem vagytok tisztában Attila! Mit várhatnak el így tőletek a méhészek?Semmit!!!!
Gyerekek vegyétek már észre, hogy vizsgálati jegyzőkönyv átadása nélkül is kötelezően végrehajtandó feladatot lehet kiadatni még az Európai Bizottság részére is, (nekem ez sikerült) amennyiben arra jogi lehetőség van. Szakítani kell a begyepesedett, elavult gondolkodásmóddal, manapság már modern időket élünk. Aki ezt képes felfogni az félreáll ilyenkor, aki fel sem bírja fogni a dolgokat az pedig követelőzik.
Tárgyalni, érvelni tudni kell, de ti már ne kezdjetek bele, mert tudás is szükséges a javából anélkül nem megy.
A csicsergő madaraid szerint, jelentkeztem szaktanácsadónak igen 6 és 11 évvel ezelőtt, de te már csak tudod, hogy nem a legalkalmasabb emberek kerültek szaktanácsadónak, hanem akik hajlandóak voltak az alkura.
Ne gyertek a szaktanácsadó választás esélyegyenlőségével, mert az nem igazán létezett soha!
A méhészek, a küldöttek és a fórumot olvasók nem hülyék, mindenki ismer történeteket rejtélyes vadászatokról és havi kötelezettségekről. És ha ennyire bűn véleményed szerint szaktanácsadónak jelentkezni 6-11 évvel ezelőtt akkor a te 5-10 éves szaktanácsadói regnálásod micsoda?? - vagy neked lehet? Az 1800-as éveknél vagytok leragadva legalább. Szerintem ne hagyd magad rábeszélni aljas mondatok és gondolatok megfogalmazására. Ezúton kérlek meg, ha az ügyhöz a továbbiakban pozitívumot hozzátenni nem vagy képes, legalább ne árts az elért eredményeknek.

Üdv.: Tóth Zoltán

Sajnos szétesett a témavezetés. Mindenhova mindenfélét írtok, mert mindenki csak a válasz gombra nyom rá. Most én átteszem ide, mert ez nem ilyen. Legjobb esetben mézhamisítás, de inkább gőzölgő.

Tóth Zoltán hozzászólása a gőzölgőbe való. Mindenki, aki nem azt vallja, amit Ő, az az 1800 években él. Szóval ez a rész, a mások minősítgetése gőzölgő. Egyébként meg nincs állítása.

Megteszem helyette az állítást: Tóth Zoltán azt állítja, hogy a gyantaszűrés vélhetően veszélyezteti az emberi egészséget. Az emberi egészség veszélyeztetésén keresztül szeretne fellépni a kínai méz beáramlása ellen.

Nézzük a tényeket, Brüsszelben az OMME ért el sikereket. megjegyzem, a petíciós bizottság is csak azért foglalkozott a kérdéssel, mert az OMME mellé állt. Nem baj, ha ezt Tóth Zoltán nem véli tudni, és az sem baj, ha sikernek könyveli el. De amikor tálalja, akkor az parasztvakítás. Ez a döntés arról szólt, hogy foglalkozzanak a beadvánnyal, vagy kukázzák egyből most.

Nincs itt kérem európai szakjogász. Vannak olyan méhészek, akik azt képzelik, hogy minden Európai méhész-szervezetnél ügyesebbek, és mindenkinél jobban tudnak egyedül, egy személyként érdeket érvényesíteni.

A valóság máshol van.

Az OMME egyeztetett Brüsszelben. Többször. Folyamatosan. Nem kell semmit tenni, csak el kell olvasni a két méhész lapban megjelent cikkeket. Amikor az OMME Magyarországra hozta Etiennet és Gudrun Becket, majd megszervezte a NÉBIH-hél a találkozót, és szakmai információt cserélt, - no az egy lépés a hamisítás ellen.

Lehet másnak más ötlete, de a demokrácia nem arról szól, hogy az egész apparátus azt csinálja, amit egy ember kikiált az egyedül üdvözítő útnak. Ezt máshogy hívják, és jópáran belehaltak korábban.

A demokrácia arról szól, hogy vesd fel, győzd meg azokat, akik melléd állnak, majd lehet lépkedni. Ja, a demokrácia lassú. A diktatúrában úgy kezdődik, hogy azonnal ezt és ezt kell csinálni.

Az OMMÉ-nak nincsenek szükségei amatőr diktátorokra, akik megmondják, hogy mi a tuti. Nincs szükség olyanokra, akik kijelentik ezt és ez a helyes, aki meg nem így csinálja, az lemaradt az 1800-as években.

Szóval Zolikám, győzz meg, hogy a TE általad javasolt út jobb, gyorsabb mint az Európai méhészek maradékjainak az ötletei. Van egy munkacsoport, ami NMR-rel dolgozik, és kutat, van aki a fehérjéket vizsgálja, van aki azt szeretné elérni, hogy legyen pontosan címkézve. Létrehozott az Európai Unió egy központi hatósági labort, szerinted ez sem a jó út, ez is 1800-as évek, - de csak azért mert nem te mondtad? Sok út van, szerintem a Tied lassú, ha egyáltalán célba ér. De lehet hogy mégis gyors, akkor meg gratulálok. De engedd meg Nekem, hogy én más úton akarjak menni. Pl. én tudom, hogy a kínai mézek némelyike igen kiváló, és van, hogy Kínában már hamis mézet vesznek, mert nem is kínai. Ők is küzdenek mindenfélével...

Jegyzem meg és ezzel sem értek egyet, mert az, hogy rá van írva, hogy made is China, a legtöbb esetben nem riasztó. Nem riasztó a Huawei telefononnál, de még a különböző más, onnan behozott terméken sem. Szerintem az 500 millió emberből 450-et nem zavarná az sem, ha 100 % kínait vásárolna. A címkét sem olvassa el... Mennyi, ez az egyetlen kérdése.

Szóval kutatni, kutatni, és utána összehasonlítani a lehetséges utakat. Addig meg követni a németeket: havonta komoly mézes műsor, és rezumé mindenhol, vegye a Méhész Egyesület (gépbe nem fogható, azaz nagyüzemi kiszerelésre alkalmatlan) üvegjébe kiszerelt német méhész, német termelői mézét. És ez csak annak az 50 millió embernek szól, akinek nem mindegy, hogy mit eszik. A többieknek mindegy, hogy lőre mellé mit esznek évente egyszer...

« Válasz #693 Dátum: 2017. Július 23. 12:28 »
Kedves Olvastam!

Szerencsésebbnek tartanám, ha az egyesületed tartanád inkább rendben.
Örülök, hogy felhoztad a témát és nem nekem kell ezt is elővezetnem.
Szeretnélek tájékoztatni. hogy alapvető tévedésben vagytok, fordítva ültök a lovon.
A valóságban a benyújtott petícióm (mely időközben kibővült a viaszok szermaradvány-terhelésének kérdésével) nyomására jött létre a május végi DG-AGRI konferencia.
Engem erről a tényről levélben tájékoztattak, lopni a sikereket máris, tudtok ti a zsiványságon kívül mást is?
Folytatnám télen kora tavasszal már hazánkban is tájékoztattam a Nébih-től kezdve minden illetékest.
A valóságban beadványom és jelzésem hatására fejlesztenek új mintavételi módszert a Nébih-nél.
Nem tudom miért akarjátok manipulálni a méhész közvéleményt, egyszerűen nem tettetek semmit, és most próbáljátok magatokévá tenni az ügyet.
Odaadnám szívesen, de biztos vagyok benne, hogy zátonyra futtatnátok az ügyet.
Az ügy tovább bővül, ha nem fejezitek be az elgáncsolási kísérleteket, beírjátok magatokat az élelmiszer-hamisítás nagy lúzerei közé.
Inkább kérdezz előbb privátban, mit beleszaladj ilyen dolgokba a nyilvánosság előtt. És elvárom ha nevemen szólítasz és kérdőre vonsz akkor mutatkozz be, ne én közöljem itt hamarosan a neved.

Üdv.: Zoli

« Utoljára szerkesztve: 2017. Július 23. 14:02 írta Tóth Zoltán »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #694 Dátum: 2017. Július 24. 19:55 »
QUQURIQ !!!

"Szerencsésebbnek tartanám, ha az egyesületed tartanád inkább rendben."

Én meg azt tartanám szerencsésebbnek, hogy a személyeskedés helyett az összefogás kerülne előtérbe!
Mind a két tábor egyet akar, csak mindketten különböző módon!
Ha leülnétek egymással szemben, (nem üzengetve egymásnak), és mindenki elővenné amit hivatalosan elért!
Ne dugdosson senki semmit a másik elől, úgy is egy a cél, beszüntettetni a gyantaszűrt mézek forgalmazását az EU-ból!
Mindenki célja csak egy lehet, a vevők minőségi méhek által begyűjtött nektárból származó mézet ehessenek!
Ennek hozadéka, a kereslet a természetes mézekre!
Ennek anyagi vonzata, a méhész kapja meg a tisztességes munkájának az árát!
...aminek egy részét újra a méheire költhetné!

Ennyire egyszerű, nem kell ide oldalakat írni!

Barátsággal: a Kiskakas!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #695 Dátum: 2017. Július 24. 23:41 »
Kiskakas!

Nincs két tábor. Sajnos nincs. Bross Péter akarta, hogy így legyen. Vannak barátai, akik már régen barátai. Te is közéjük tartozol. Ő hazajött USA-ból és körülvette a méhészek társasága, ahonnan kiválogatta barátait. Ezekhez egy kivétellel (Cserényi) ma is hűséges. Az Ő elismerésük és segítségük máig fontos számára. Ezért nem volt hajlandó tábort építeni akkor, amikor az elnöki székbe visszatérés mellett döntött.

Mi van, ha nincs két tábor?

Vannak rövidtávú egyéni és csoportos érdekek. Ezek az érdekek viszont nem a méhészet legfontosabb ágazati érdekei.

Sőt néha egyértelmű bizonyítékot látok arra, hogy pontosan a méhészek ágazati érdekei elleni tevékenységet erősebben képviselik egyes tisztségviselők. Tudjátok, "van az a pénz".  Nevet nem fogok mondani. Miért? Mert szerintem ez kiveri a szemeteket és mégse léptek. Ha meg így van, akkor miért pont én? 

Számomra az a legszörnyűbb, amikor az illető(k) el is hiszik magukról, hogy a méhészekért tesznek mindent, miközben tönkretesznek mindent.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Július 24. 23:45 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #696 Dátum: 2017. Július 25. 07:56 »
QQUQURIQ !!!

Geddekas!

"Mi van, ha nincs két tábor? "

...de Te is tudod, hogy van, ennek lettél az áldozata!
Nagyon jól tudod, hogy ki miatt vitték el az otthoni számítógépeidet...
és lehetne folytatni.
Igaz, a két tábor között a közeledés egyik feltétele volt a Te" inkvizíciód". Nem így indult a történet...
Tudod, és ezt fel is vállalom, én ezzel nem értettem, egyet! (most sem)!
Viszont nagyon elkanyarodtál  amit leírtam előzőleg!
Ide kanyarodjunk vissza!

"Mindenki célja csak egy lehet, a vevők minőségi méhek által begyűjtött nektárból származó mézet ehessenek!
Ennek hozadéka, a kereslet a természetes mézekre!
Ennek anyagi vonzata, a méhész kapja meg a tisztességes munkájának az árát!
...aminek egy részét újra a méheire költhetné!"

Kiskakas

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #697 Dátum: 2017. Július 25. 08:25 »
A gyantatechnológia ügyében sincs két tábor és a növényvédőszerek elleni küzdelemben sincs. Vannak elszigetelt kísérletek és maszatoló retorikák. Nézd meg a jkv-kat és a döntéseket.

Miért nincs? Mert az OMME a Nemzeti Program gazdája. Bemegy a minisztériumba a saját elképzelésével és kijön az minisztériuméval.

Kockázat nélkül nincs eredmény, de vezetésünk jobban fél a minisztériumtól, mint saját tagságától.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #698 Dátum: 2017. Július 25. 08:42 »
Akkor most van két tábor vagy nincs?
Sajnos van.
A két tábor már az elnökségben is érzékelhető, bár ott csupán négyen erőlködnek, az érdemi munkával nem törődve.

Nekem továbbra is az a véleményem, hogy azért van az OMME "kettészakadva", mert egy része a méhészeknek, küldötteknek, vezetőknek nem kapja meg a valós információkat, így működik az agymosoda.
Szerintem az EB jegyzőkönyv is emiatt késik, mert abban olyan dolgok lehetnek, amit jobb lenne eltitkolni.
Csúnya dolog ez a demokrácia, a közpénzzel való bánás, különösen ha néhányan magukénak gondolják.
A Kft. is egy olyan kínos pont, amit rövidre kéne zárni.
Két erő feszül egymásnak, az egyik a sumákolós, titkolódzós, a másik a tisztességes.
Az egyik fele szeretné ha továbbra is leplezve lennének zűrös dolgaik, mi pedig ezt kiteregetjük.
Ezért is szeretnének bennünket megszüntetni, de ez nem fog menni.
Sokat kaptam azért a kijelentésemért, hogy "Az OMME bűnös galerije", de ha jól belegondoltok, rengeteg dolog beigazolódott, ami meg nem, az várat magára.
A topplistát továbbra is a Kft. alapítása, súlyos, törvénysértő számlázások sokasága vezeti, de a leváltott ügyvezetőnek, a napidíjas kavarásai sem gyengék.
Annak örülök, hogy az EB sokkal tevékenyebbnek tűnik, viszont érthetetlen számomra, hogy az EB jegyzőkönyvet miért nem hozzák nyilvánosságra.
Következő gondolataim csupán találgatások.
Olyan megállapítások lehetnek benne, amelyek nekünk csemegét jelentenek, és jobb lenne ezt nem kiteregetni.
Nekem van egy olyan meglátásom, hogy valami komoly dolog történhetett, amiről nem tudják, hogy kéne tálalni.
Én mindig szorgalmaztam a biliborítást, de sokszor alul maradtam...mondván nem kell!
"A béke érdekében"
Most úgy látom elkerülhetetlen, enélkül nem tudunk megtisztulni.
Addig az OMME-ban nem lesz hatékony, érdemi munka amíg nem egy fele húz a társaság!
Én arra esküszöm, hogy nyíltan, sallangok nélkül kell belső dolgainkról beszélnünk, addig nem lesz béke!
Továbbra is megy a titkolódzás, sumákolás, amolyan van valami a levegőben.
Az elnökségben lévő kisebbség valamit kifundált, egyelőre még hiányzik néhány mozaik.
A volt ügyvezető menesztése körül érzek részükről valami szánalmas lépést.
A bosszú nem jó tanácsadó, ez akár bukáshoz is vezethet.
Majd kiderül.
Nagyernyei Attila

« Válasz #699 Dátum: 2017. Július 25. 23:19 »
Na na naaaa!
Nagyképűség lenne tőlem, ha azt állítanám,hogy reggeli hozzászólásom miatt került fel az OMME honlapjára az EB jegyzőkönyv.
Ez egy igazi csemege a Fekete-Fehér Méhészklub történetében.
Nyíltan írnak a törvénysértésekről, a szabálytalan napidíjak felvételéről.
Csak ámulok, és arra gondolok az elmúlt ciklusban mit művelhettek.
Mielőtt hosszabb elmélkedésbe kezdenék, alszom rá egyet, mert nagyon nehéz azt elhinnem, ha valaki orra alá tolnak egy papírt, hogy..... itt írd alá komám,kapsz egy kis lóvét, ne tudja miért is jár neki az alamizsna.
Jóhiszemű?
Akár a neonikotinoidok kérdéskörében.
Szerintem meg el kéne azon gondolkodni, hogy meddig tűrjük az ilyen embereket az elnökségben!
A küldötteknek ébresztő, de addig is....
Jó éjszakát!
Nagyernyei Attila

« Válasz #700 Dátum: 2017. Július 26. 07:32 »
Én olvastam, de nem értem. Szabálytalanul vette fel a pénzt, de 5:1:1 arányban úgy szavaz az EB, hogy nem kell visszafizetnie. Ez szerintem büntetőjogi kategória: "jogcím nélküli gyarapodás". Utánakérdezek. Az EB szerint nem baj, ha szabálytalanul folyik ki a pénz az OMME kasszából, azért ne legyen semmi retorzió, hadd vigye?

Azért választotta meg Őket a tagság, hogy őrködjenek a törvényesség felett. Nem azért, hogy őrködjenek, de ne legyen retorzió.

Egyébként kezd az EB felnőni a feladatához, a többire nekem többet kell aludnom...

« Válasz #701 Dátum: 2017. Július 26. 08:26 »
Tisztelt Méhésztársak!
Nem segített az alvás abban, hogy indulatok nélkül fogalmazzak!
Le a kalappal az EB előtt, de most a tettek mezejére kéne lépnünk.
Olyan katasztrofális megállapítások vannak az EB jelentésben, ami a bűncselekmény kategóriája!
És még a leváltott ügyvezető fenyeget Munkaügyi Bírósággal?
Szerintem azok az elnökségi tagok, akik vele szimpatizálnak, húzzák be fülüket, farkukat mert ez bűnpártolás, vagy mit tudom én a jogi nyelven ezt a hozzáállást hogy hívják, benne vannak tökig a slamasztikában.
Gyakorlatilag a FÜGGETLEN OMME Ellenőrző Bizottságával szembe helyezkednek, aminek véleményem szerint rájuk nézve súlyos következménye lesz.
Így tisztul szépen a társaság, mert nem közénk való az aki saját magának utalgat napidíjakat, majd teszi a hülyét, hogy nem tudta, hogy ez kurv@ szabálytalan.
Csak csemegézek az EB jelentésből, és arra gondolok, milyen lelkivilága van annak az embernek aki havi 500.000 Ft szaktanácsadói díjazásban részesül, évi 800.000 Ft-ot kap a "moniTóth" vizsgálatokért,majd a méhészek elméleti oktatás címszó alatti "agymosásaiért" még alkalmanként 35.000 Ft-ot.
És akkor egy 10-15.000 Ft-os üzemanyag elszámolásáért veri a balhét?
Ere mondják felénk, hogy sz.rrágó!
Egy olyan előadást tartott a jelentés szerint amit senki nem rendelt meg, amolyan egyéni bohóckodás.
Aztán ha az EB jelentésbe beleolvas az adóhivatal, ők is találhatnak érdekes megállapításokat.
Számla nélkül, amolyan "zsebbe" fizettek honoráriumot?
Ez már csúcs!
Próbáljátok ezt Ti megtenni.
És annyira szánalmasak, hogy erről nyíltan beszélnek.
Ja és vissza a napidíjakra.
Még az sem tűnt fel a megtévedteknek, hogy amikor Bross Péterrel voltak Erdélyben soha nem járt napi díj?
Most meg egy hétvégére 92.000 Ft, amolyan "jóhiszemű" járandóság?
Én most úgy látom szépen borul az a bili amit már oly régen vártam.
Annak az elnökségi tagnak aki IGENNEL szavazott, hogy vissza kell e fizetniük a szabálytalanul (törvénysértő módon) felvett napidíjat, minden elismerésem!
És az elején megdicsértem az EB tényfeltáró munkáját, de ezt kifogásolom, hogy nem tesznek javaslatot a szankciókra!
Ez nem lehet más mint a jogtalanul felvett pénz azonnali visszafizetése a közösség kasszájába, és fegyelmi úton való OMME-ból kizárás.
Csak úgy jóhiszeműen.
Javaslatom még az EB részére, hogy használják a hangfelvételt!
Nehéz szülés volt, de legalább láthatjátok, hogy miről írogattunk itt évek óta.
Az ügynek nincs vége!
Igazából most kezdődik, de erről később.
Ez nagyon, de nagyon izgi.
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2017. Július 26. 08:54 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #702 Dátum: 2017. Július 26. 09:08 »
Nagy kár, hogy az EB olyanról szavazott, amiről a Polgári Törvénykönyv rendelkezik:

A hatályos Ptk. szó szerint Hatodik Részében (Egyéb kötelemkeletkeztető tények) XXXII. Címben rendelkezik a jogalap nélküli gazdagodásról. Fenntartja azt a rendelkezést, hogy aki másnak rovására jogalap nélkül jut vagyoni előnyhöz, köteles ezt az előnyt visszatéríteni.[16]

Azaz, amikor az EB megállapította, hogy jogtalanul vette fel Tóth Péter (és Mészáros József?) a fejenként közel 100.000 Ft-os napidíjat - arról nem szavazhatott volna, hogy ennek mi a sorsa, mert ezt a Polgári Törvénykönyv szabályozza. VISSZA KELL FIZETNI!!! Azonnal kérjük az érintetteket, hogy mindenféle vita nélkül fogadják el az OMME felügyeleti szervének azon döntését, miszerint szabálytalan volt a napidíjak felvétele és haladéktalanul utalják vissza az összeget. (Néma csöndben, sűrű szempillapislogtatások közepette...)

« Utoljára szerkesztve: 2017. Július 26. 10:00 írta Olvastam »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #703 Dátum: 2017. Július 26. 09:39 »
QUQURIQ !!!

Kiskakas meg útiköltség nélkül repkedett az OMME hivatal körül?
..és még túlóra kukoricát sem kaptam!
legalább pár fiatal tyúkocskával jutalmaztak volna...
Olvastam, olvasása, elmerengeni készteti a tyúkocskákról az agyamat!
Így ez a törvény igen durván hangzik...
Kinek van joga felül bírálni a törvényt!
Aki figyelmesen végigolvassa az EB jelentését, láthatja az OMME és a törvény közötti szakadék tátongását...
Figyelem, DÁ-DÁ!
Szóbeli megrovás, ejnye-bejnye kis csúnyák...
Mészáros József hány éve is az OMME ügyvezetője?
Mi a végzettsége?
Nem pénzügyi szakember?
...és nem veszi észre, hogy ennyi éve rés van a pajzsán az OMME pénzügyi szabályzatán?
Nem hiszi el Kiskakas, hogy ennyi utazásnál, ennyi előadásnál nem tűnik fel egy szakembernek, hogy ez így nem kóser?

Ami a Kft illeti, Baldavári mióta kérte a közgyűléseken, hogy válasszunk a Kft-nek felügyelő bizottságot!
Mindig kőrbe röhögték!
Most meg egy EB tag feltalálta a kanálba a mélyedést, (hála az égnek, hamarabb is megtörténhetett volna) és most ez a szenzáció!
...de semmi gond, dolgoznak, tökéletesedik folyamatosan az OMME szíve!
Azért az EB felkérhette volna az illetékeseket, (más titulust nem használok), hogy önként mondjanak le!
Olvastamnál, olvastam, azt írja, hogy "VISSZA KELL FIZETNI!!! "
Kiskakas is támogatja! Azért mert, hogy a pénzügyink, hiányos, gyenge, vagy rossz, a törvény meg törvény ami jelenleg mérvadó!
Az erről való szavazgatás is törvénytelen volt!

Kiskakas
« Utoljára szerkesztve: 2017. Július 26. 09:57 írta kiskakas »

« Válasz #704 Dátum: 2017. Július 26. 10:36 »
Csak csemegézek az EB jelentésből, és arra gondolok, milyen lelkivilága van annak az embernek aki havi 500.000 Ft szaktanácsadói díjazásban részesül, évi 800.000 Ft-ot kap a "moniTóth" vizsgálatokért,majd a méhészek elméleti oktatás címszó alatti "agymosásaiért" még alkalmanként 35.000 Ft-ot.
És akkor egy 10-15.000 Ft-os üzemanyag elszámolásáért veri a balhét?
Ere mondják felénk, hogy sz.rrágó!

Kap még pluszban havi 50.000 Ft-ot elnökségi tagként is. Cserébe többedmagával együtt olyan „hülye” egyesületi kérdésekben is, hogy az felháborító. Melyik méhésztől várható el ilyen pénzfelvételek után, hogy a szabadidejében ingyen dolgozzon bármit is az egyesületért? Vesződjön velük az etikai bizottság bandája újabb havi 50.000-ért személyenként! Ezek a haszontalan, vérszívó bandák azonos szellemi szinten vannak, valahol a „béka segge alatt”. Fárasszák egymást!