OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események

• 1411 válasz
  • 458195 megtekintés
*

atya

• 1043
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #675 Dátum: 2017. Július 20. 07:06 »
Szerintem kérés nélkül kellene az OMME-nak mellé állni. ( Van erre egy határozat is) Persze csak akkor ha az OMME valóban a  méhészek "érdek" képviseletével foglalkozik.
Vagy...?...?...?

A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #676 Dátum: 2017. Július 20. 11:11 »
Az OMME méhészek és méhészegyesületek szövetsége a méhészeti érdekek képviseletére. Az OMME választott tisztségviselőinek nagyobb beleszólásuk van az ügyekbe, de ez természetes. Nagyobb a felelősségük is, pl Tóth Péternek is, akinek ráadásul még bizonyítékok előállítására is van eszközrendszere, hiszen szerződés szerinti joga van pénzkeret felhasználására. De ott vannak a kutatási pénzek is, ami szintés korrekt vizsgálatra adna lehetőséget.

DE NEM TÖRTÉNIK SEMMI, sem a viaszok méregtartamának vizsgálata, sem a mézek gyantamaradékok vizsgálata ügyében! Szerintem kötelezettsége az OMME elnökségének ezeket a vizsgálatokat elvégeztetni attól függetlenül, hogy van-e korrekt tárgyalási kapcsolata Tóth Zoltánnal vagy sem.

Gondolkodjunk egy cseppet. A probléma súlyos, mert rombolja a piacunkat! Ebben a helyzetben nem azon kellene kakaskodni, hogy fúj egy vidéki fényeslitkei méhész akarja megmondani, hogy mit is csináljanak a nagy OMME választott tisztségviselői.

Tehát ne a hatalmi gőg diktáljon az OMME-ban, ne a hatalmi gőg motiváljon a döntésekben és ennek következményeként fulladjon semmittevésbe és egymás gyalázásába a szakmai közéletünk, hanem  végeztesse el már önszántából az OMME azokat a vizsgálatokat, ami segíti a méhészek valós érdekeinek érvényesítését. Amíg az OMME erre képtelen, addig ne csodálkozzon senki, hogy egy-egy méhész úgy áll az OMME vezetéséhez, ahogy Fényeslitkéről Tóth Zoltán.

Csujalaci vette a fáradtságot és legális módon, legális forrásból szerzett abból a híres kínai gyantából 1 litert, tehát még a laborvizsgálatokhoz szükséges egyik anyag a rendelkezésünkre is áll. Csak az a kérdés, hogy a vizsgálatok költségét az OMME vállalja-e? Már ezt Csuja fel is ajánlotta az OMME elnökségi ülésén. Komoly viselkedés helyett kínos röhögcsélés volt a válasz. Főleg Bezzegh László, Tóth Péter és Sebők Péter környékéről. Kinek az érdekeit védik ezek az emberek?

Hát ennyit az OMME jelenlegi érdekképviseleti képességeiről.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #677 Dátum: 2017. Július 20. 11:34 »
Persze Csuja csak azzal a feltétellel adja oda a kínai gyantát a mézvizsgálathoz, ha pontos rálátása lesz Csujának a vizsgáló laborra, tud tárgyalni az ott dolgozó laborszakemberekkel, hogy részleteiben is át lehessen tekinteni a teendőket és hiteles módon a lehető legjobb eredményt ki lehessen hozni a vizsgálatokból.

Megérthetitek, hogy Csuja feltétele abból a rossz tapasztalatból fakad, amit mindannyian átéltünk az OMME elmúlt néhány éves tevékenysége kapcsán.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #678 Dátum: 2017. Július 20. 15:27 »
Tóth Zoli kezdeményezését elsőként írtam alá, sőt kampányoltam is mellette.
Ki mondott neked olyant, hogy tegnap hívtalak?
Fél éve is az volt a gondom ezzel az indítványoddal mint ma!
Hol a bizonyíték?
Állítasz valamit, de semmivel az ég világon nem tudod alátámasztani!
Nincs egy vizsgálati jegyzőkönyved, nincs egy laboreredményed!
Én akkor is, és most is ezt kifogásolom, mindamellett, hogy a kínai pancsolmányok kitiltását szorgalmazom.
Elmondtam, hogy az OMME nyitott a kérdésben, sőt van rá keret, hogy a kifogásolt mézet megvizsgálják.
Te csak vagdalódzol, hogy senki nem segít.
EZ NEM IGAZ!
Tegyél le az OMME asztalára egy igényt, közjegyző jelenlétében hitelesített mintákat, és fognak segíteni, de az alábbi beszólásod nem jó irány, csak ártasz az ügynek.
Az elnökség nyitott, de Te a saját utadat járod önfejűen, konokon.
Azt csicsergik a verebek, hogy szerettél volna szaktanácsadó lenni, de ezt elutasították, és azért támadod az OMME elnökét, és a vezetést.
Ebből mi igaz, légy szíves válaszolj, annak tudatában, hogy én ismerem a történetet.
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila

Attila (Péter)!

Az OMME élén Brossal állva maradt a gyantatechnológia ügyben! Már most mi ez a követelőzés? Én 500 millió EU fogyasztó és 500 ezer EU méhész érdekében járok el.
Az általad is hivatkozott bejegyzésed, abban a szövegkörnyezetben egyszerűen valótlanságot állít, amit legfeljebb te nem veszel észre.
Amit ti bemutattok itt az még csak nem is a 13 000 becsületes magyar méhész képviselete, hanem egy kb. 200 fős csoporté aki a sötét oldalon szocializálódott.
Hogy lenne bármire is pénzügyi keret az OMME-nál amiben az én munkám van? még a február-márciusi előadói díjból sem láttam semmit, ti és a szaktanácsadók, koordinátorok, ügyintézők már biztosan a plafonon lennétek ha nem kapnátok fizetést, de én szótlanul tűröm ezt is.
Nem veszitek észre, hogy a magatartásotok alapján éppen a sötét oldal érdekeit képviselitek, ami nem összeegyeztethető a tisztségetekkel!
Tartsatok inkább önvizsgálatot, milyen okok vezethettek idáig, hogy ez megtörténhetett.
Nagyernyei Attila és Bross Péter még mindig a mintavételnél vannak leragadva, hihetetlen.
Mint EU polgár még a petíciós jogotokkal sem vagytok tisztában, mert akkor nem követelnétek analízis eredményt tőlem. Még a saját jogaitokkal és lehetőségeitekkel sem vagytok tisztában Attila! Mit várhatnak el így tőletek a méhészek?Semmit!!!!
Gyerekek vegyétek már észre, hogy vizsgálati jegyzőkönyv átadása nélkül is kötelezően végrehajtandó feladatot lehet kiadatni még az Európai Bizottság részére is, (nekem ez sikerült) amennyiben arra jogi lehetőség van. Szakítani kell a begyepesedett, elavult gondolkodásmóddal, manapság már modern időket élünk. Aki ezt képes felfogni az félreáll ilyenkor, aki fel sem bírja fogni a dolgokat az pedig követelőzik.
Tárgyalni, érvelni tudni kell, de ti már ne kezdjetek bele, mert tudás is szükséges a javából anélkül nem megy.
A csicsergő madaraid szerint, jelentkeztem szaktanácsadónak igen 6 és 11 évvel ezelőtt, de te már csak tudod, hogy nem a legalkalmasabb emberek kerültek szaktanácsadónak, hanem akik hajlandóak voltak az alkura.
Ne gyertek a szaktanácsadó választás esélyegyenlőségével, mert az nem igazán létezett soha!
A méhészek, a küldöttek és a fórumot olvasók nem hülyék, mindenki ismer történeteket rejtélyes vadászatokról és havi kötelezettségekről. És ha ennyire bűn véleményed szerint szaktanácsadónak jelentkezni 6-11 évvel ezelőtt akkor a te 5-10 éves szaktanácsadói regnálásod micsoda?? - vagy neked lehet? Az 1800-as éveknél vagytok leragadva legalább. Szerintem ne hagyd magad rábeszélni aljas mondatok és gondolatok megfogalmazására. Ezúton kérlek meg, ha az ügyhöz a továbbiakban pozitívumot hozzátenni nem vagy képes, legalább ne árts az elért eredményeknek.

Üdv.: Tóth Zoltán

« Válasz #679 Dátum: 2017. Július 20. 19:56 »
A téma nem ebbe a rovatba való, emiatt csak egy mondatra válaszolnék.
Mégpedig erre:
"Szerintem ne hagyd magad rábeszélni aljas mondatok és gondolatok megfogalmazására."
Senki nem kért meg soha, hogy mit írjak ide.
Ezek saját gondolataim, amit vállalok.
Nekem is van a témáról egy véleményed, és neked is.
Te állítasz valamit, amit sokan várunk, hogy bebizonyítsd, most már egyedül.
Azért önbizalom hiányban nem szenvedsz, ha 500 millió EU fogyasztó és 500 ezer EU-s méhész képviselőjének gondolod magad.
Témát ezennel bezártam, szurkolok Neked, hogy sikerüljön.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #680 Dátum: 2017. Július 20. 21:24 »
Idézet
Az elnökség nyitott,
;D ;D ;D ;D ;D ;D
Kb annyira nyitott, mint a 80 éves szűzlány a kefélésre. Bocs a látványos hasonlatért.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #681 Dátum: 2017. Július 20. 21:35 »
Idézet
Azt csicsergik a verebek, hogy szerettél volna szaktanácsadó lenni, de ezt elutasították, és azért támadod az OMME elnökét, és a vezetést.

Óriási tévedés! Tóth Zoli azon akadt ki, hogy a kezdeti támogató szavak gyorsan elfogytak. És most megy az adok-kapok pofozkodás a lényeg helyett. Közbe a gyantázó brigádok meg röhögnek a markukba, hogy milyenek az EU-ban a méhészek. Főleg itt Magyarországon.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #682 Dátum: 2017. Július 20. 21:50 »
QUQURIQ !!!

Mi volna a teendő gyanta ügyben?

Mivel az Unió nem hozott, idáig, (vagy nem akar) embargó stopot ellene, nehéz lesz ez az út és hosszadalmas...
Szerintem államközi egyezménnyel lehetne eredményt elérni (Kína - Magyarország)
Ha mind a két fél hajlandóságot mutat, "zöld a lámpa"... és megoldódik a problémánk!
Persze nem dőlhetünk hátra, mert az élelmiszer maffia továbbra is serényen dolgozik...
(majd kitalálnak valami molekulacserés újabb trükköt, amit még nehezebb lesz kontrollálni)!
Vagy Magyarországon hozni olyan rendelkezést, ami megtiltja a külföldi mézek behozatalát, amíg eladatlan magyar méz van!

Kiskakas

*

atya

• 1043
« Válasz #683 Dátum: 2017. Július 20. 22:03 »
Szerintem pontosan ezért kell, hogy összefogjunk, és pontosan ezért kellene hogy az OMME mint zászlóvivő a Magyar méhészek érdekében, segítsen a hatóságnak netalántán a kormánynak, hisz az OMME az egyedüli szakmai érdek-képviseleti egyesülete a Magyar méhészeknek..
Éppen ezért nem értem azt amikor ilyen hangzik (írás) el: "
Idézet
Te állítasz valamit, amit sokan várunk, hogy bebizonyítsd, most már egyedül.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #684 Dátum: 2017. Július 20. 22:04 »
Kína nem lesz öngyilkos. Másrészt, az oroszok már a spájzban vannak. Vagyis gyantázás már itt az EU-ban is folyik.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #685 Dátum: 2017. Július 20. 22:14 »
Az OMME tagsága szeretné, ha bizonyítva lenne, de az OMME elnöksége "természetesen" nem. Ahogy a neonikotinoid ügyben is ez a helyzet.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #686 Dátum: 2017. Július 20. 22:18 »
QUQURIQ !!!

Megfordítom az eseményeket, persze csak elméleti síkon...(elhatárolódok mindennemű pancsolástól)
Tehát!
Ha a magyar méhész gyantaszűrt mézet adna le a kereskedőnek persze nyomott áron, vásárolna -e a kereskedő?
...vagy rohanna a hatósághoz, hogy ez a mocskos méhész be akarta csapni?
...és, hogy most ki kell mindenkinek törni a nyakát...
Mi lenne a kínai és Ukrán gyantázókkal?
Éhen halnának?

Kiskakas

« Válasz #687 Dátum: 2017. Július 21. 06:23 »
Tegnap EB ülés volt.
Jó lenne tudni valamit az EB munkájáról is.
Most van az OMME ellen munkaügyi per vagy nincs?
Mészáros József leváltott ügyvezetőt védik az elnökség jogászai?
Nemrég még ez a hír járta.
Nagyernyei Attila

*

atya

• 1043
« Válasz #688 Dátum: 2017. Július 21. 06:30 »
Ha már kitaláltad "persze csak elméleti síkon", szerintem a választ is tudod.
Véleményem szerint ott lehet a baj, hogy én nem tudok a te elméleti síkodon mozogni.
Ha én is fordítva gondolkodom akkor lehet, hogy nem is a kis méhész szűri gyantával a leadásra szánt mézét??
Ha fordítva gondolkodok, csak nem azt akartad írni, hogy nem is a magyar méhészek adnak el gyantaszűrt mézet nyomott áron?.?.
Mit szól majd a kis méhész ha rájön, hogy rontják a hírnevét az EU-ban, mert gyantaszűrt mézet forgalmaznak termelői méz gyanánt.?.?
- rohanjon a hatósághoz, hogy az Ő általa leadott magyar termelői mézet, amiről az OMME igazolást adott, hogy megfelel a magyar termelő méz
   paramétereinek, és valaki, vagy valakik belenyúlnak?
- vagy akik ilyet csinálnak azoknak ki kel törni a nyakukat?
- van akinek ki kell törni a nyakát??
« Utoljára szerkesztve: 2017. Július 21. 07:00 írta atya »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #689 Dátum: 2017. Július 21. 09:42 »
Munkaügyi per vihető ügyvéddel vagy ügyvéd nélkül első fokon, másod fokon már csak ügyvéddel. Tudomásom szerint az OMME elnökségében ülnek jogot végzett emberek, de egyik se praktizáló ügyvéd. Következésképpen tanácsot adhatnak, hisz erre mindenkinek van joga, de képviseleti joguk nincs. Persze lehet a jogot végzett elnökségi tagok rokoni, baráti körében ügyvéd, aki viszont vállalhat ilyen feladatot és az se lehetetlen, hogy vállal is. Hogy ez etikai szempontból értékelhető-e, azt már ti döntsétek el.