OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események

• 1411 válasz
  • 468762 megtekintés
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #630 Dátum: 2017. Május 07. 08:28 »
A MÉHÉSZET szaklapunk 4. oldalán olvashatjátok Dögei Imre összefoglalóját az OMME Küldöttgyűléséről,
"Személyeskedésbe fulladva" címszó alatt.
Néhány sort idéznék belőle csupán, azokat ami személyemet érinti.
"Többen szóvá tették, hogy az egyesületei kft.-re semmi szükség, csupán "lehúzza" a méhészeket."
Ez a többen...egyedül én voltam!
Aztán a következő sorban így folytatja:
"Mire Király László hajdúsági küldött megjegyezte: "A kft. az OMME maga, ez nem jut eszetekbe?"
Király méhésztárs pont előttem ült, és folyton inzultált hozzászólásom közben, alig tudtam odafigyelni a mondandómra.
A Zöldön "Pöte" méhésztársak ugyanez a jelenet így jött le:
"Nagyernyei Attila sérelmezte annak az ötletét, hogy emelni kellene/lehetne az üvegek árát...."
Majd gy folytatja:
"Lehúz benneteket és ti tapsoltok!" "Halgassál, most én beszélek!....
Király László és Nagyernyei Atilla eléggé összeszólalkoztak."

Közben Pöte méhésztárs tudathasadásosnak nevez!!!!!!!!!!!
Tehát egy tényt, a különböző hírcsatornákon keresztül teljesen másként is lehet közölni?
A valóság az, hogy Király Méhésztárs ki akarta venni a kezemből a mikrofont, végig hangosan inzultált, és akkor valóban ezt mondtam, hogy "Halgassál, most én beszélek!"
Aki nem ért a szép szóból azzal így szoktam eljárni.
Pötének inkább azzal kéne foglalkozni, hogy fogja elmondani a körzetébe tartozó méhészeknek, hogy megszavazná az OMME-s üveg árának emelését, csak azért, hogy a kft. nyereséget tudjon produkálni.
Az már nem jött le szerencsétlenek, hogy az OMME Kft.-t a méhészek lehúzása nélkül csak akkor lehetne nyereségessé tenni, ha teljesen más szemlélet költözne a fejekbe.
Ehhez el kéne menni egy olyan mítingre, ahol vállalkozási alapismereteket okítanak.
Az nem kunszt, hogy felemeljük az üveg árát!
Ez ellen minden lehetséges helyen tiltakozni fogok, és eddig is ezt tettem!
A méhészek érdeke azt kívánja,hogy az OMME-s üveg olcsóbb legyen, Pöte meg fizessen érte sokkal többet.
Ehhez pedig az kell, hogy a vérszívó, lehúzó kft.-t meg kell szüntetni, és az eredeti szerződésben lévő feltételekhez vissza kell kanyarodni!
Az OMME  kapja meg a nagy üvegek után a 2 Ft-ot, a  kicsi után pedig az 1-et!
A méhészeknek azon a napon olyan 8 Ft-al lenne olcsóbb az üveg!
Hány milliót dobtak ki az eszement gondolkodásúak a 3 év alatt?
Őket kéne kizárni az OMME-ból, de úgy hogy előtte visszafizetnék a több tízmilliós károkozást.
Mi van itt tisztelt méhésztársak, benneteket ez nem zavar?
Minden plusz lehúzó láncszemet ki kell iktatni, mert az üveg a méhészeknek készült, nem egy kiváltságos, kenyérleső elitnek, akik valójából az üveg eladásából élnek!
Nekem erről ez a véleményem.
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #631 Dátum: 2017. Május 07. 19:35 »
QUQURIQ !!!

Kiskakas nem akar a Kft felett pálcát törni, de nem hiszi el, hogy diplomás közgazdászokkal van az OMME vezetése körbevéve, és senki nem tud szakmailag korrekt választ adni, hogy most a Kft gazdaságos-e az OMME nak vagy nem!
Én az ilyen közgáz diplomámmal kitörölném a sza...s se...et! ...és elmennék kapálni valami jó göröngyös talajra!
Azt hiszik rólunk méhészekről, hogy mind hülye, analfabéta!

Kiskakas

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #632 Dátum: 2017. Május 07. 19:43 »
A diplomás közgazdász pontosan látja, hogy mennyit ér neki ez a munka. Ha megéri csinálja. Hogy az OMME-nak jó vagy nem jó, az a Küldöttgyűlésnek és a választott tisztségviselőknek a dolga eldönteni. Józan paraszti ésszel el lehet ezt dönteni diploma nélkül. Csak ebből szenved az OMME vezérkara nagy hiányt.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #633 Dátum: 2017. Május 07. 19:45 »
Idézet
"Mire Király László hajdúsági küldött megjegyezte: "A kft. az OMME maga, ez nem jut eszetekbe?"
Király úr aranyköpései nagyon élvezetes színfoltja a mindenkori küldöttgyűlésnek.
"Mindig eltalálja a szarva közt a tőgyit."

De láthatóan nagyon megéri neki a történet, hiszen mindig megszavaz az OMME mindenkori elnöksége ezt-azt a benyújtott kérelmére. Gyakorlatilag igyekszik visszakapni azt az összeget, amit befizet szervezete az OMME kasszájába, sőt lehetőleg többet is.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Május 07. 19:48 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #634 Dátum: 2017. Május 12. 21:36 »
QUQURIQ !!!

Meg mindig arra húz a szíve, amerről a mediterrán szél fuddogál!

Kiskakas

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #635 Dátum: 2017. Június 01. 11:38 »
2017 június 16-án OMME elnökségi ülés, ahol meghívott lesz a Méhészújság főszerkesztője Éger György is.

A júniusi Méhészújságot ahogy olvasom azt látom, hogy Bross Péter tollából több fajsúlyos és terjedelmes cikk is kikerült. Régebben ezek a cikkek a Méhészet újságban jelentek meg.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #636 Dátum: 2017. Június 16. 08:35 »
Mostmár ideje lenne a rovat címében változtatást csinálni, mondjuk HOGYAN KELL ANTIDEMOKRÁCIÁT JÁTSZANI-ra.

Kíváncsi vagyok, hogy mit alkot ebben a műfajban a mai elnökségi ülés?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #637 Dátum: 2017. Június 16. 19:22 »
Sokat nem tudott alkotni a az elnökség. 7:4 arányú szavazassal Mészáros József ügyvezetői jogviszonya megszünt. Ki volt a 4 ? Dr Sebők, dr Mészáros László, Tóth Péter, Bezzegh László. Lehet, hogy perel, lehet, hogy nem. Inkább Valószínű, hogy nem.  Ez a 7:4 arány kényelmes többség. Változnak az idők, változnak az érdekek. Mészáros József túlvállalta magát. Ennek ez lett az ára.

Egy pofon Csujának a küldöttgyűlésen, egy pofon Mészárosnak most. Bross komótosan tisztogatja a terepet. Ki lesz a következő?

Másik téma a kft volt. Izabella teljesen új koncepcióval és új emberrel, Vadas Gáborral, állt elő. Ha jól értettem, csak az kapna postán papiron újságot, aki kéri. A többiek digitális újságot kapnának. Zseniálisnak mondanám, ha nem lenne irreális. Elnökség nem fogadta el. Mit szóltok hozzá? Július 6-ra vissza lett tapsolva a koncepció.

Többre nem jutott idő, tehát a fekete-fehér fórum se lett kifilézve. Mindenki igyekezett a ballagásra.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #638 Dátum: 2017. Június 16. 20:00 »
QUQURIQ !!!

Geddekas!

Csak úgy kérdezgetek, hogy mások ismerjék a tényeket...?
Mi volt az indok, hogy kis Mészi menesztve lett?
Mint arra repkedésem hevében, csak az ablakon kiszűrődő jajveszékelés csapta meg a fülemet!
..."innentől nekem is menni kel"?  Mi lesz velünk...?
Mondta ezt olyan vezetőségi tag, aki szintén érdekes pénzt vett fel az OMME kasszájából...?
Csak azt nem érti Kiskakas, hogy miért nem elég a "bőséges elég"...?
Hol van a határ...?
Mert ugye, minden méhész dolgozik, becsülettel, mondom, hogy dolgozik becsülettel, a tagdíját meg úgy adja, hogy képviseljék az érdekeit, és nem arra adja, hogy egyesek jogtalanul meggazdagodjanak...
A"tégla" eltörött... kemény agyagból égették, de túl ridegre sikerült...
Talán innentől fognak kihullani a befalazott csontvázak az OMME irodájából...
Most a KFT alakítási körülményeinek anyagi (milliós) vonzatai, és pénzügyi manipulálásaira kerülhet fény!

Van aki kiötlötte...
van aki végrehajtotta...
vannak aki falaztak... (felügyelő bizottság)
vajon ki viszi el a balhét?...

Arra azért kiskakas nagyon kíváncsi, hogy visszakerül-e az OMME kasszába a hiányzó összeg...?

Nos ezekről a dolgokról írogattunk éveken keresztül......

kiskakas

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #639 Dátum: 2017. Június 16. 20:50 »
Az indok nagyon összetett. Kiadott feladatokat végrehajtotta vagy sem? Számviteli problémák sokasága, megoldás sajátosságai. Munkaidő problémák, pl a pénteki napok. Túlóra jogos vagy sem egy vezető állású ember esetében?

A kft ügyeiben nagy szerepe volt, hiszen az OMME nevében Ő utalt és egy időben a kft nevében ő küldte a számlát. Persze az is érdekes, hogy mennyire volt Ő ezekben önálló és mennyire tette ezeket utasításra. Szóval Mészi Laci és Egyed Árpád szerepe ezekben nem tisztázott. Vajon ez kiderül valaha egyáltalán? De ha parancsra tette, akkor se panaszkodhatott, hiszen jövedelme a magyar átlagjövedelem négyszerese volt. De lehet, hogy ennél is több.

« Válasz #640 Dátum: 2017. Június 16. 20:52 »
Ezt a hozzászólásomat az OMME dominó rovatba szántam, de Kiskakas megelőzött, amikor ezt írta:
"Nos ezekről a dolgokról írogattunk éveken keresztül......"
Minden sorunk szépen, szóról szóra beigazolódik amiről itt a Fekete-Fehér Méhészklubon írtunk!
Ma egy vezérbástya, az OMME ügyvezetője (sokak szerint a TÉGLA) kibukott.(Gabika csókoltatja!)
Állítólag ő informálta a "régiket", és ahol lehetett Brossnak betett.
Most vége!
Gyakorlatilag Bross Péter az OMME elnöke, mától nyugodtabban irányíthatja a szervezet, mert az elnökség többsége mögé sorakozott, a belső hírcsap meg elzárva.
Ez egy olyan komoly változás amire régóta vártunk!
Amikor Bross választásának napján Kismészi előadta az auditos kitalációját, mindenki azt gondolta a percei meg vannak számlálva.
Péter várt, hátha együtt tud vele működni, de ma is olyan dolog történt köztük, ami a szennyes kiteregetésének kategóriája, és nem méltó a Fekete-fehér Méhészklubhoz.
Akik továbbra is "ellenzékben" maradtak, ma rájuk fagyott a mosoly mikor kiderült, hogy az OMME ügyvezetője lapátra került!
Tóth Péter egyenesen pánikba esett, mert fenyegetve érzi magát, és attól fél ő következő kiszemelt.
Az EB egyelőre (!) még az ő napidíjában nem talált szabálytalanságot, de még nincs vége.
Mindenkinek meg kell értenie, hogy az OMME nem a kiváltságosok klubja, hanem a méhészek szolgálója.
Most ebből kaptak néhányan egy kis ízelítőt, ami nagyon "tökösre" sikeredett.
A négyektől csak azt kérdezném, hogy mennyiben segítették Bross brüsszeli beszámolóját?
Kritizálni, vegzálni mindenkit lehet, bezzeg, ha konkrét munkáról van szó nem valami profi a segítség.
A Kft. ügyvezetője ismét hozta "formáját", semmi olyant nem tudott javasolni ami az eutanáziában lévő gazdasági társaságot visszavezetné az élők sorába.
Mivel a Kft. egyelőre (véleményem szerint eddig is) egy halott dolog, Izabella kisasszony nagy tervre készült.
Az OMME újságot Vadas Gábor feléért megszerkesztené, így nőhetne a haszon.
Szerintem Izabella kisasszony fizetését is nyereségorientálttá kéne tenni, akkor legalább szedné egy kicsit a tűsarkút.
Így, minden szankció nélkül nincs inspirálva a Kft. hatékonyabbá tételére.
Szerintem az ötletelés időszaka lejárt, így a Kft. végnapjait éli.
A  honlapunkról nem esett szó, bár így sem voltam ma görcsben tőle.
Az ilyen erőtlen próbálkozások csak felvidítanak!
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #641 Dátum: 2017. Június 16. 21:45 »
QUQURIQ !!!

Kiskakas csak azt nem érti, hogy mit vizsgál a felügyelő bizottság és annak elnöke?
Kettő évvel is sok probléma volt, egy éve is, pár hónapja is...
...de érdekes, hogy minden évben elénk állnak, hogy tulajdonképpen higgyük el, hogy minden oké, csak a pénzügyi beszámoló nem készült el!...
..és ez már kétszer fordult elő!
Ezt fogadták el a küldöttek! (szégyen)!
El nem végzett munkáért jövedelem...

Kiskakas

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #642 Dátum: 2017. Június 16. 21:57 »
QUQURIQ !!!

Csak egy visszautalás...

"Sokat nem tudott alkotni a az elnökség. 7:4 arányú szavazassal Mészáros József ügyvezetői jogviszonya megszünt. Ki volt a 4 ? Dr Sebők, dr Mészáros László, Tóth Péter, Bezzegh László. Lehet, hogy perel, lehet, hogy nem. Inkább Valószínű, hogy nem.  Ez a 7:4 arány kényelmes többség. Változnak az idők, változnak az érdekek. Mészáros József túlvállalta magát. Ennek ez lett az ára."
Nyílt szavazás volt, hogy ennyire konkrétak az eredmények, és a személyek?

Kiskakas

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #643 Dátum: 2017. Június 16. 22:12 »
Nyílt szavazás volt. Állítólag titkos szavazás esetén 8:3 lett volna. De ki tudja? Ki lát a fejekbe?

« Válasz #644 Dátum: 2017. Június 17. 07:43 »
Amennyiben az elnökség megállapította, hogy az ügyvezető szabálytalanul vett fel túlóra pénzt, és ez az egyik indoka a menesztésének, szerintem az EB-nek is lépnie kell.
Állítólag olyan 135.000 Ft körüli összeget vett fel egy hétvégi napra, de még így is négyen mellette szavaztak, tehát asszisztáltak a pénz jogtalan felvételéhez.
Most abba bele sem megyek, hogy minek hívják a pénz jogtalan felvételét a kasszából, de ezzel foglalkozni kell.
Állítólag az elmúlt ciklusban ez bevett szokás volt?
Most amikor az ügyvezető leszámol, az összes számla szálanként át lesz nézve.
Nem lepődnék meg ha további lépések következnének.
Előbb az EB, aztán ha a "belső elhárítás" ismét nem működik, jön a következő lépcső.
Nagyon örvendetesnek tartom, hogy az elnökség többsége megálljt parancsolt!
Azért maradnak kérdéseim.
Ha hibás volt az OMME tavaszi küldöttgyűlésen beadott pénzügyi beszámoló, akkor mit szavaztak meg a küldöttek?
Én, mint a Tolna Megyei Méhész Egyesület elnöke, ezennel köszönöm egyesületünk küldötteinek, hogy a pénzügyi beszámolót nem fogadták el.
Pedig picik voltunk, székre álltunk, és onnan nagyot kiáltottunk, mégis megszavazták a pénzügyileg szabálytalan beszámolót.
A Tolna megyeikre büszke vagyok.
Nagyernyei Attila