OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események

• 1411 válasz
  • 458199 megtekintés
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #390 Dátum: 2016. November 02. 23:11 »
Drága Anti barátom! Nick nevek Sherlock Holmsa!

Rajtad az alvás sem segít abban, hogy szabadulni tudjál ettől a "Mészáros mániádtól"! Nem baj ám! Ha egyszer erre élvezkedsz, akkor talán még meg is bocsátható!  ;D

Apropó! A Gőzőlgő rovatban nem olvastad a neked szánt válaszomat? Nagyon elhallgattál ott! Szerintem lépj át abba is kicsit! Habár inkább tudod mit? Mégse! Nem akarlak túl megerőltető dolgoknak kitenni, úgyhogy inkább idemásolom:

"Jaaaajjjj neeee! Antikám! Most ébredtél fel tegnap éjjel óta? Sikerült kipihenni magad? Most mintha megint kicsit erősebbnek tűnnél, és mintha nem az ovis szólalna meg belőled (még...), aki Gergőke szoknyája mögé bújik, ha bántják! Megint itt fogsz szórakoztatni éjjel 2-ig? Nem biztos, hogy vevő leszek ám rá! Jóbol is megárt a sok, hát még belőled!  :P
Amúgy mi történt, hogy ennyi szabadidőd van? Szünetel a "minőségi" lépesméz projekted?  ;D Akkor hogy fogok én vásárolni belőle?!  ;D "

« Válasz #391 Dátum: 2016. November 02. 23:47 »
Dezinformálók Gyöngye!

Ne izgulj,meg kaptad a választ és meg is fogod kapni
amíg itt rontod a levegőt és itt is megpróbálod becsapni az itt olvasókat.
Lassan írok,de úgy látom egy-két nap és menni fog ez gyorsabban is.
Akkor én is átteszem ide,ha ily nagy örömmel vagy a lépesmézünk iránt.
Elárulom Neked az áldott,galamblelkű léleknek,van egy nagy baja a lépesünknek,
mézből van.Tudod az olyan valami amit a méhecskék növényekről gyűjtenek.

MálnaLÉ Szaggató Barétom.

Akartam egy kis örömet szerezni Neked .Látom sikerült.
Te is "leovisozhattál" végre valakit,mint Lászlóffy haverod.

Nehezen viseled,hogy átlátok rajtad,azért nem akarsz csörtézni.
ezért nem akarsz "szórakozni".
Persze,hogy átlátok rajtatok.
Hemzsegnek a hasonló sztorik,úton útfélen.

Amúgy,nincs továbbra sem sok szabadidőm,csak nem tudom elviselni
amit a haverokkal,haveroddal tesztek az OMME ellen.
Ki akartok csinálni mindent és mindenkit aki az utatokba áll.

Veled ellentétben én az energiámat "alkotó ",értéket teremtő
munkákba teszem.Kaptár és eszközrendszerek fejlesztéseket végzek,
hogy könnyebben dolgozzunk,utakat építek a méhekhez,hogy ne nyírjam
ki a technikát amit használunk,fát ültetek,hogy a fiamnak legyen mit kivágnia,
hogy az unokámnak és a Tiédnek is jusson oxigén
Egy kis csapatnak adok munkát,akik megbecsülik a munkájukat,mert én is
megbecsülöm Őket.Szeretnek velem,velünk dolgozni és tisztelnek
azért amit teszek.
Kurva sok adót befizetek,hogy az állam alád tudjon nyúlni,
hogy a támogatások mellé tudja tenni a nemzeti önrészt,így aztán a méhészek
befizetik az OMME tagdíjat,amiből elveszed a zsíros(két) fizetésed,meg a szuper napi díjakat.

Azon gondolkodom,hogyan mentsem meg a méheimet a
mai növényvédelmi technológiáktól,az atkától.
Te meg a helyet,hogy segítenéd az OMMÉ-ban a szakmai munkát és segítenél
tisztázni mely vegyszerek teszik tönkre a méheket,segítenél abban,hogy hogyan
lehetne jobban védekezni az atka ellen,kavarsz ,keversz,hogy minél több lét
tudjál kicsapolni a rendszerből.
Tönkre teszed az OMME  felépítését,azt a rendszert,amiért mi már harminc éve keményen dolgozunk.
Lehet nem a legjobbat hoztuk létre,de most ennek a hasznát élvezed búsásan.
Gyarapíthatnád is,úgy is jó lenne Neked meg a névrokonnak,de nem.
Álságos módon tönkre teszitek,rosszabbak vagytok mint az atka.

Vártam már mikor támadsz nekem.
Fáj,hogy valami működik.
Nehezen viseled.

Egy valamiben ku..a nagyot hibáztok és ebbe fogtok bele bukni.
Hü.ének nézitek az embereket.

Mi minden jutott az eszembe három mondat után!

« Válasz #392 Dátum: 2016. November 03. 00:37 »
Igen, láttam kedves barátom!

Csak mert szerinted is lassú vagy, ezért utoljára idemásolom a Gőzőlgőben írt válaszomat, aztán inkább hagyjuk ezt a másolósdit, és csak egy rovatban társalogjunk ugyanarról (elképesztő jó ember vagyok! Még Attilának is segítek a fórum szerkesztésében!). Több választ is írtam, úgyhogy megkérem az olvasóközönséget, fáradjon át oda, és az alábbi kivételével a többit olvassa el ott!

"Örömszerző Anti bébi!

(vagy inkább antibébi?  ;D Lehet hogy a közeledben már arra sincs szükség, ha ilyen sokat jelent a Mészáros név!)
Még hogy átlátsz rajtunk?! Te egy üveg nélküli ablakkereten sem látsz át! Különben nem akarnál arról győzködni állandóan, hogy nem is az vagyok, aki...! Ráadásul mindjárt kettő!
Nincs sok szabadidőd továbbra sem? Ezek szerint nagyüzemben folyik a lépesmézgyártás!  :o A minőségi fajtából!  :o  ;D
Nem kell engem győzködnöd a szakmai hozzáértésedről, elhiszem én neked! Csakis ezért javaslom neked, hogy maradj meg a kaptafánál, és foglalkozz inkább azzal!

Idézlek: "Mi minden jutott az eszembe három mondat után!"
Nagyon örülök, hogy ennyire elégedett vagy azzal, hogy mit bírtál itt összehordani! Annak meg külön örülök, hogy mindezt én hoztam ki belőled!  ;D  8) "

« Válasz #393 Dátum: 2016. November 03. 01:03 »
Maci a málnásban!

Látom örömet okoz a mocskolódás.
Én is ha sértegetek valakit utána olyan jól érzem magam,
összecsapom a két kezem,mint aki jól végezte a dolgát és
megyek aludni.
Így van ez jól.
Igaz?

Te,Ti tényleg ennyire lenézitek az embereket?
Azt hiszed nem fogják tudni ki a hiteles.,aki a nevét adja,vagy
egy kártékony állat mögé bújó.
Húzzatok el az OMMÉ-ból mert a népharag nagyon
durva tud lenni.

Csányi Antal
« Utoljára szerkesztve: 2016. November 03. 01:23 írta Csányi Antal »

« Válasz #394 Dátum: 2016. November 03. 07:47 »
http://www.omme.hu/?p=7607

Most akkor mi van?  :o
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #395 Dátum: 2016. November 03. 07:54 »
Ismét megalapozott döntések................ :-[

Remélem 8 órakor már kezükben lesz az írásos anyag!  ;)
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #396 Dátum: 2016. November 03. 09:32 »
Elnökségi ülés lesz november 13-án és nagy valószínűséggel a napirend kiegészítéséről is kívánnak döntéseket hozni. Mit mond erről a hatályos Polgári Törvénykönyv?

Idézet
3:75. § [A napirend kiegészítése]
(1) A közgyűlési meghívó kézbesítésétől vagy közzétételétől számított, az alapszabályban meghatározott időn belül a tagok és az egyesület szervei a közgyűlést összehívó szervtől vagy személytől a napirend kiegészítését kérhetik, a kiegészítés indokolásával.
(2) A napirend kiegészítésének tárgyában a közgyűlést összehívó szerv vagy személy jogosult dönteni. Ha a napirend kiegészítése iránti kérelemről a közgyűlést összehívó szerv vagy személy nem dönt vagy azt elutasítja, a közgyűlés a napirend elfogadásáról szóló határozat meghozatalát megelőzően külön dönt a napirend kiegészítésének tárgyában.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #397 Dátum: 2016. November 03. 09:51 »
Határozatot is hozhat a küldöttgyűlés a meghívóban nem szereplő, kiegészítésként később bekerülő napirendi pontok tárgyában?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #398 Dátum: 2016. November 03. 10:10 »
Tudomásom szerint két OMME tag kizárását is javasolni fogja az OMME Etikai Bizottsága. Mit mond a Polgári Törvényköny a tag kizárásáról?
Idézet
3:70. § [A tag kizárása]
(1) A tagnak jogszabályt, az egyesület alapszabályát vagy közgyűlési határozatát súlyosan vagy ismételten sértő magatartása esetén a közgyűlés – bármely egyesületi tag vagy egyesületi szerv kezdeményezésére – a taggal szemben kizárási eljárást folytathat le, ha az alapszabály a tisztességes eljárást biztosító szabályokat meghatározta.
(2) A tag kizárását kimondó határozatot írásba kell foglalni és indokolással kell ellátni; az indokolásnak tartalmaznia kell a kizárás alapjául szolgáló tényeket és bizonyítékokat, továbbá a jogorvoslati lehetőségről való tájékoztatást. A kizáró határozatot a taggal közölni kell.
(3) Az alapszabály a kizáró határozat ellen fellebbezési lehetőséget biztosíthat, ebben az esetben az alapszabályban rendelkezni kell a fellebbezési eljárásról és a fellebbezést elbíráló egyesületi szervről.

Mi a helyzet? Kérek egy kis magyarázatot.
A fenti jogszabály szerint
  • az EFB javaslatot ad a tag kizárására és a Küldöttgyűlés zárhatja ki
  • vagy maga az EFB határozata zárja ki a tagot?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #399 Dátum: 2016. November 03. 10:19 »
Idézet
Határozatot is hozhat a küldöttgyűlés a meghívóban nem szereplő, kiegészítésként később bekerülő napirendi pontok tárgyában?
Jogos a kérdés, hiszen feltételezhető, hogy kellő alapossággal nem ismerhetik meg a küldöttgyűlés tagjai a kiegészítő napirendi pontban foglaltakat és a küldöttek által képviselt emberek véleményét sem ismerhette meg a küldött.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #400 Dátum: 2016. November 05. 09:11 »
QUQURIQ !!!

Annyira okos mindenki!

Mindenki hajtja a saját verzióját, közben a füle és a szeme csukva van!
..hogy kinek mi a jó, döntse el saját maga, ha egyáltalán van mit eldönteni....
Tényleg lehet, hogy csak ez az írogató pár embert érdekli az OMME jövője?
Mi meg jól összeveszünk, sértegetjük egymást, a tenni akarók lesznek a bűnbakok, miközben az érdektelenségben lubickolók mindent kihúznak a Nemzeti Programból.
Jelenleg ezzel jellemezhető az OMME mint érdekvédelmi "egyesülés".
De ki beszél a megoldásról?
Ki tesz valamit a megoldásért?
Mit lát a (Vivaldi béka se...e alól) a hétköznapi méhész? (ami igaz is)!
Nem történik semmi, majd az elnökségi ülésen is jönnek a "patt" szavazások.
Ov-én elmesélik a "patt" szavazások meg nem hozott döntéseit.
Az ügyvezetés meg csinálja a napi teendőit, ami a mindennapi fennmaradás előfeltétele.
Majd a Közgyűlésen összefeszülnek az érdekek a demokráciát kiabálókkal.
Majd jönnek az indulatok...(mindenki hazamegy, mit aki jó végezte a dolgát!
..és ez így megy már a 4. éve...
Csak egy javaslat mindennek a rémálomnak a megszüntetésére.
Javaslat a parlament elé, hogy vitassák meg a civil jogászok a civil egyesületekkel járó kötelességeket.
Írjanak egy egységes, az egész országra szóló, civil "törvényt" alapszabályt.
Ez lenne kötelező minden magyar civil szervezetre!
Minden civil szervezet ennek alapján megalkotnák a szervezeti és működési szabályzatukat.
Természetesen a törvény figyelembe vételével.
Azért az sem ártana, ha a törvényben az erőviszonyok is tisztázva lennének, hogy ki kinek az alárendeltje.
Nem lenne más dolgunk, mint mid ezt betartani!
...és már szólhatna a F-F klub, zöld fórum, közgyűlés, OV. és az elnökségi ülés a Szakmánkról a méhészkedésről! (hatán még ezt a szót el nem felejtettük)...

Kiskakas!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #401 Dátum: 2016. November 05. 14:06 »
Amit kérsz azt a Polgári törvénykönyv és a civil törvény leírja. Nem ezzel van baj, hanem azzal, hogy nem tartják be. Pl. Hiába írja le a Ptk, hogy a szavazásokat név szerint kell jegyzőkönyvezni, az OMME elnöksége ezt nem tartja be. Vagy ott vannak az összeférhetetlenségi szabályok. Azt se tartja be az OMME. Neked is hiába mondom, hogy van hatályos és érvényes alapszabályunk, te mégis mást mondasz és mást gondolsz. Az a fő probléma, hogy a létező demokratikus szabályokat nem tartja be a szervezetünk.

« Válasz #402 Dátum: 2016. November 05. 16:16 »
Remélhetőleg a küldöttek az eszükre hallgatnak a kizárásról történő szavazáson.
Vajon hogyan hozható elfogulatlan döntés az etikai bizottságtól aminek vezetője anyagi függőségben van az OMME-val, ugyanis bemutató méhészet tulajdonosa. Sajnálatos, hogy anno pont ő nem indított vagyis megtagadta az etikai vizsgálatot a most vizsgálatot kérő egyik személy ellen a poziciója miatt.
Nagyon hasonlít ez az egész a Rajk perre.
Sajnos volt már erre is precedens, lásd Tajti esetét.
No.1.-A szavazások névhez közését a ptk. írja elő.
No.2.-Ha valaki anyázott az polgári peres ügy, és csak a sértett tehet feljelentést.
No.3.-Az elnökségi ülések nyugalma is megoldható zárt ülések elrendelésével.
No.4.-Igaztalan állítások miatt szintúgy a polgári per indítható, szintén csak a sértett.
No.5.-Senkit nem lehet elitélni azért mert az alapszabályban rögzített jogát gyakorolja.

Véleményem szerint egyik indoklás sem tartozik az etikai bizottság hatáskörébe. De ez csak az én véleményem.

Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2016. November 05. 17:19 írta jani bátya »

*

izso60

• 573
« Válasz #403 Dátum: 2016. November 05. 20:04 »
Üdv. Uraim!
Kiskakas!
A baromfi udvarban nem rég tettem szóvá hogy miért is nem foglalkozunk többet a szakmával?
A klubvezető szinte kikérte magának ezt a hozzászólásomat,mondván a F F klub harcra lett teremtve és nem szakmai fórumnak (arra ott a ződ).
Miről álmodozol?
Talán majd a Csuja értelmes szakmai szösszenetet erőszakol ki önmagából?
Na addig ne kapcsold ki a gépedet!
Egyébként az OV majdnem szakmai irányba indult,csak kettő darab jó elvtársad megakasztotta az irányt!
Most már megvilágosodott?
Ébresztő Uraim!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #404 Dátum: 2016. November 05. 20:40 »
Zárt ülés csak speciális törvényben előírt esetekben rendelhető el.