OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események

• 1411 válasz
  • 458176 megtekintés
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #315 Dátum: 2016. Október 29. 00:51 »
Macikám!

Azt hiszed nem tudok olvasni.
Mivel be akarod vinni a málnásba az itt olvasókat,
ezért bátorkodtam kicsit félre ütni.
Pont Te ne értenéd?

« Válasz #316 Dátum: 2016. Október 29. 01:32 »
Nem akarok én senkit a málnásba vinni, szerény személyedet meg főként nem  :o :-[! Ha kérhetlek, ne sértegess  >:(! És értettem a célzást, ne aggódj! Éppen ezért emeltem ki, hogy hangzik a nevem, és éppen ezért választottam a méhesben szót a málnásban helyett...Lehet, hogy inkább te nem értetted! De nem magyarázkodom én itt tovább, higyjetek engem, akinek akartok! Jókat derülök, hogy milyen személyiségváltozáson vittetek keresztül az elmúlt pár órában. Indultunk Dr. Ludányitól, aztán már mindkettő Mészáros lettem (ld. Gőzölgő, ha ott lemaradásban lennél). Mit ki nem hozok a fantáziátokból?! Ennek örülök...! Bár eddig úgy tudtam magamról, hogy nem vagyok skizofrén, de lehet azzá válok, ha sokat beszélgetek veletek!
Úgyhogy most tőled is elköszönök, ahogy a Gőzőlgőben is tettem az ottani kedves kollegákkal. Biztosan fogunk még csevegni, nagyon élvezem!

« Válasz #317 Dátum: 2016. Október 29. 18:33 »
Maci a méhesben!

Ezt írod:"De az senkinek nem tűnt még fel, hogy mindenki közül a legösszeférhetetlenebb talán elnök úr pozíciója? Hogy lehet az, hogy egyszerre elnöke egy olyan egyesületnek, amelynek saját szakmai lapja van (Méhészújság), és közben felelős szerkesztő egy konkurens lapnál (Méhészet)? Neki nem a házon belüli lapot kellene erősíteni? Miért nem azt szerkeszti? "

Az én véleményem az, hogy írásodból egyértelműen süt a Bross Péterrel szembeni ellenszenv.
Szerintem tisztában kellene lenned az alábbiakkal. Az elnököt nem újságírásra választották, és az alapszabályban sincs ilyen irányú kötelezettség számára rögzítve. A másik az mint amire "legdrágább" szinte folyamatosan hivatkozott, a kft önálló jogi személy, és ez a kft szerkeszti és adja ki a Méhészújságot. Az OMME elnöke sem nem vezetője sem alkalmazottja a Kft-nek.
Leginkább az lenne összeférhetetlen, mint ahogy szerintem a "legdrágább művelte" semmitmondó, önfényező az egyet nem értők lejáratását célzó írásaiért plussz jövedelmet bezsebelni a nem kevés OMME-és fizetésén felül. Szakmairól azért nem írok, ,mert én nem találtam egyetlen szakmai témájú írását sem de lehet csak elkerülte a figyelmemet.

Üdv. jani bátya

« Válasz #318 Dátum: 2016. Október 29. 19:30 »
Leginkább az lenne összeférhetetlen, mint ahogy szerintem a "legdrágább művelte" semmitmondó, önfényező az egyet nem értők lejáratását célzó írásaiért plussz jövedelmet bezsebelni a nem kevés OMME-és fizetésén felül. Szakmairól azért nem írok, ,mert én nem találtam egyetlen szakmai témájú írását sem de lehet csak elkerülte a figyelmemet.

Azt nem akarom elhinni, hogy a Mészáros László a havi 600.000 Ft-os tiszteletdíja mellett külön pénzt kért azért, hogy OMME elnökként, az OMME ügyeiről írt az OMME lapjába. És azt sem akarom elhinni, hogy ezt a Kft. kifizette neki.

« Válasz #319 Dátum: 2016. Október 29. 19:45 »
Voltak akiknek azt mondta a legdrágább, hogy azért kell ingyen írni a párt lapba, hogy a Kft. erősödjön!
Akkor ők 4-6 órás állásban dolgoztak, minimálbérért, családfenntartóként ......................  :-[
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #320 Dátum: 2016. Október 29. 19:46 »
Reméljük, hogy nem történt ilyen, de Akár meg is történhetett, hiszen senki nem ellenőrzi a Kft-t. Az Ellenőrző Bizottsága kijelentette, hogy ez nem feladata. A mostani elnök is tartja magát ehhez.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #321 Dátum: 2016. Október 29. 21:06 »
Geddekas!
Ezt rosszul tudod!
Dr.Soós szerint hatályos alapszabályban ez áll:
"8. A Bizottság feladata és jogköre:
.... Az Egyesület működésére, és gazdasági vállalkozás egész tevékenységére kiterjedő ellenőrzés;" !!!!
Miről beszélünk????
Maci a méhesben írására i reagálnék.
Ezt írja:
"Hogy lehet az, hogy egyszerre elnöke egy olyan egyesületnek, amelynek saját szakmai lapja van (Méhészújság), és közben felelős szerkesztő egy konkurens lapnál (Méhészet)? "
Látjátok ezt az ordenáré nagy csúsztatást?
Ehhez kell ám pofa!
Az OMME-s újság nem szaklapnak, hanem az OMME belső információs újságnak indult!!
Milyen konkurenciáról beszélünk?
Ezt is a hírlapárusoknál lehet megvásárolni piaci alapon?
Az OMME-s újságot mindenki maga veszi meg, ne kábítsuk a jó népet!
Ez az újság a Méhészet szaklap ellen és Bross Péter megbuktatására jött létre.
A két "főkolompos" remek ötlete volt, hogy kicsinálják Brosst.
Ez nem jött össze, most meg görcsölnek.
Nagyernyei Attila

« Válasz #322 Dátum: 2016. Október 29. 22:12 »
Csak megtaláltam amit kerestem.
Tisztelt Méhészek!
Mint tudjátok Dr.Soós Tibor a 2016.október 27-i Elnökségi Ülésen megmondta a frankót!
A 2014. november 16-án született alapszabály az igazi, a tuti a bongóóóóó!
Nézzük mit írnak erről az akkori EB jelentésben!
És ők mondják, hogy a múltat ne hánytorgassuk?
Alul a piros felkiáltójelek közötti sorokat olvassátok figyelmesen.
Lehet Dr.Soóssal ezt nem közölték?
Van egy nagyon rossz, talán nem is hozzám illő gondolatom.
Szerintem az ügyvéd úr minket fejős tehénnek néz, és akarattal tett bele hibákat, hogy aztán újból a javításokért szépen keressen rajtunk.
Az EB teleírja jelentését, hogy mekkora gáz volt az egész Rendkívüli Küldöttgyűlés.
(És megsúgom az eredeti szöveg még keményebb volt, de az utolsó pillanatban megváltoztatták!)
Tehát Dr.Soós ismét a tagdíjunkból fog csippenteni, hogy a saját hibáját kijavítsa.
Ekkora balekok nem lehetünk!
Nagyernyei Attila

« Válasz #323 Dátum: 2016. Október 29. 23:05 »
Ugyan már Attila!
Lehet hogy belső információs lapnak indult, de hogy nem annak folytatta, az tuti! Legalábbis már elég régóta nem az, sokkal inkább szakmai! Amúgy meg nem mindegy, hogy jut el egy újság bárkihez? A lényeg,hogy az OMME lapja! És miután nem "szexológusunk válaszol", "lelki segélynyújtás" stb. a benne szereplő rovatok címe, hanem méhészeti témájúak, innentől kezdve igenis konkurenciája egymásnak a két lap! És igenis összeférhetetlen, hogy elnök úr a "szakmai tudásával" a másik oldalt erősíti, és az OMME hátrányára! Hoppá! A lelki segélynyújtás rovatot esetleg javasolni kellene a Méhészet főszerkesztőjének, sokak számára hasznos lehetne...!
De jellemző megint az üldözési mániátok jelenléte! Idézlek: "Ez az újság a Méhészet szaklap ellen és Bross Péter megbuktatására jött létre. A két "főkolompos" remek ötlete volt, hogy kicsinálják Brosst."
Persze,persze... Mindig mindenki elnök úr ellen van, és vesztét akarja szegénynek! A múltban is és most is! Látod? Megint a múlt! Ezért nem tudtok ti előrébb jutni egy lépéssel sem, mert még mindig ezeket a múltbéli gumicsontokat csócsáljátok! Ez előbb-utóbb megkeseredettséghez vezet ám!

« Válasz #324 Dátum: 2016. Október 29. 23:35 »
Litterae!

Ezt írod:
"Azt nem akarom elhinni, hogy a Mészáros László a havi 600.000 Ft-os tiszteletdíja mellett külön pénzt kért azért, hogy OMME elnökként, az OMME ügyeiről írt az OMME lapjába. És azt sem akarom elhinni, hogy ezt a Kft. kifizette neki."

Csak hidd el nyugodtan.
Nem a Te erkölcsi elveid szerint cselekedett,cselekszik.
A jövőben cselekedeteiért sem vállalnám a felelősséget.

Csányi Antal

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #325 Dátum: 2016. Október 29. 23:42 »
Józanodj egy kicsit és menjünk vissza az 1945 előtti békebeli időszakra. Az egyesületnek volt lapja, de annak elsődleges feladata nem szaklap, hanem az egyesületi élet és az érdekképviselet. A Méhészet folyóirathoz hasonlót Boczonádi indított.

Igaza van Attilának, a Méhészújság indításnak célja tényleg nem az volt, hogy egyesületi érdekképviselet lapja legyen, hanem megölni és helyettesíteni a Méhészet szaklapot, ami viszont erősen elzárkózott az egyesületi élet bárminemű viharai elől.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

huber

• 144
« Válasz #326 Dátum: 2016. Október 30. 00:04 »
-

« Válasz #327 Dátum: 2016. Október 30. 05:31 »
"hogy elnök úr a "szakmai tudásával" a másik oldalt erősíti, "

Kik vannak a másik oldalon?  :o

Nyúltenyésztők?  :D

Ahelyett hogy a sok h..... örülne, a Méhészet újság OMME felé tanúsított semleges irány vonalának még sározza, konkurenciázza azt.

Kérdezném a kedves urakat, ha élne Id. Boczonádi Szabó Imre miről szólna a Méhészet?

Kft-s nyalánkságok, az OMME legdrágább elnökének hazugságai, a közhasznúság elvesztésével kapcsolatos írások, neonikotinoid dicsőítő méhészvezetőink.
(Rengeteg sajtó per indított az OMME-s Magyar Méh és a Boczonádis Méhészet egymás ellen!
Nem gyengén nyomták akkor a lapokat!)

E helyett még bocsánatot is kellett kérni, az egyébként igaz írásáért is a Méhészet főszerkesztőjének!

Mikor kért bocsánatot bárki is az OMME párt lapjában? Konkurencia?  :o

Én szeretném ha az lenne!  ;)
Többre becsülték a méhésztársak, amikor az volt!

Gondoljunk bele! OMME kitüntetés van elnevezve a nyíltan OMME ellenes id. Boczonádi Szabó Imréről (a Méhészet tulajdonosáról, alapítójáról), sőt Örösi Pál Zoltánról a Méhészet korábbi főszerkesztőjéről is! Akkor miről beszélnek a kedves urak?  :o

A fent nevezett urak megkaphatnák-e posztumusz  a Faluba emlékérmet?
("Nem adható annak, aki az OMME és jogelődje alapításakor, vagy utána az Egyestülettel
ellenséges magatartást tanúsított."  Jogelőd 1879-től !)  ;)

Konkurencia?  ;D ;D ;D ;D ;D
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #328 Dátum: 2016. Október 30. 06:49 »
Texas Ranger írta nagyon helyesen!
"E helyett még bocsánatot is kellett kérni, az egyébként igaz írásáért is a Méhészet főszerkesztőjének! "
Dögei Imre a választási kampány finisében kért tőlem egy cikket.
Meghatározta a terjedelmét és, hogy miről szóljon.
Abban feltártam az OMME-n belüli harc alapjait, de véleménye szerint "túl keményre sikerült" és a laptulajdonosok nem engedélyezik.
Ez abban az időben volt amikor Dr.Ludányi István főfirkász nem adott engedélyt gyalázkodásának megcáfolására.
Dögei Imre végig semleges akart maradni!!!
Ha az a cikk megjelenik...
De nem kívánom saját szerepemet növelni.
A választás már akkor eldőlt volna!
Így utólag, Dögei Imre szerintem jól döntött, viszont nagyon megnehezítette a változás csapatának munkáját.
Sajnos azt kell mondanom, hogy jelenleg is gyatra az információ áramlás az OMME belső ügyeiről.
Én pedig egy kicsit visszavettem a lendületből, mert az elnökségi tagok folyton arról panaszkodnak, hogy itt olvasnak mindent előbb, mint az tudomásukra jutna.
Akkor mégiscsak igazak amiket itt írunk?
Tehát az is igaz volt, hogy az OMME alapszabályát visszadobták, és erről Dr.Soós már júniusban tudott.
Nagy bűnt követtem el, mert ezt leírtam október 21-én, elnökségi meg csak október 27-én volt.
Annak azért örülök, hogy hiteles hírforrásnak tekintik a Fekete-Fehér Méhészklubot!
Nagyernyei Attila

*

bükk

• 169
« Válasz #329 Dátum: 2016. Október 30. 19:05 »
Bükk!
Tudod ezzel mi a gondom?
A küldötteket és a tagságot meg sem kérdezhetjük, hogy mi erről a véleményük!
11 ember dönt 13.000 méhész helyett úgy, hogy még a véleményüket sem lehet megkérdezni.
11 ember és az EB dönt arról, hogy nyilvánosságra nem hozható sem az informatikai audit, sem a kft. vizsgálata.
Szerinted minden rendben van?
Mert én úgy látom valami olyant titkolnak el a tagság elől ami mindenkié!
Ez pedig a pénz!
Ha minden rendben lenne a kft. körül szétkürtölnék az egész világnak.
Ha valamit titkolnak ott nincsenek rendben a dolgok!
Nekem erről ez a véleményem!
Nagyernyei Attila

Attila!

Szerintem másképpen kell működnie az egyesületnek.
A Vezető testületek tagjait MI méhészek választottuk meg,bennünket képviselnek munkájuk,döntéseik során.
Munkájukat a következő választások során minősíti a tagság, pld. megköszöni eddigi munkáját,vagy megerősíti.

Te mindig is a "méhészközpontú"döntéshozatal preferáltad,vagyis a tagság döntsön és nyilvánítson véleményt  megannyi kérdésben.
Nos ez egy 13.000 tagú egyesületben időben és térben lehetetlen,az egyesület nem egy Hyde-park ahol testületi üléseken bárki megragadhatja a mikrofont és elmondhatja aktuális véleményét,vagy apró-cseprő ügyekben is
a tagság döntsön.

A nyilvánosság létének,vagy nem létének a Vezetőségi üléseken nem olyan fontos dolog,hogy annak eldöntését a
tagság kezébe kellene tenni.
Mint ahogy Csuja kontra OMME ügy(68.000 Ft-os bírság) sem az.
Hanem egy sima megengedhetetlen mutyi,amit majd sorra bánnak meg az érintettek....