Akiket ellenpéldaként hoztál, egyik se választott tisztségviselő. Ők a közélet tisztátalansága miatti felháborodásuk miatt nem fizettek. Sebők doktor soha semmi törvénytelenségnek nem adott hangot. Ő egyszrűen önérdekből így látta saját szempontjából megfelelőnek a a tagi kötelezettségeket teljesíteni. Szerinte az OMME ennyit biztosan megérdemel. A probléma az, hogy az OMME, mint közösség arányos teherviselést vár el tagjaitól. És aki nem fizet méhállománya arányában, az a személy ezt az arányos közteherviselést, mint megegyezett szabályt felrugta. Az ilyen ember méltatlan a megválasztott tisztségre, mert olyan szabályt szegett ami alapvető és mindenkire egyaránt érvényes. Sőt a tisztségviselő kre fokozottan.
Aki választott tisztséget visel, annak illik a tagi kötelezettségeket példaadóan teljesítenie.
Én pontosan tudtam tavaly februárban, egy nagy problémám megoldása érdekében el kell adnom a méhállomány kétharmadát, tehát simán fizethettem volna lényegesen kevesebbet, de nem tettem. Meg se fordult a fejemben, hogy ezen spóroljak, csaljak.