OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események

• 1411 válasz
  • 458298 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #270 Dátum: 2016. Október 16. 14:35 »
Dr. Hegedűs Dénes: Méhállomány veszteség 9 milliárd Ft értékű volt az elmúlt évben. Jövőre dupla lesz. Csuja is emlegetett néhány éve hasonló számadatot. Akkor többen tiltakoztak. 
 Nyúlós esetek száma nő. Antibiotikus méz aránya 10%.
Elhagyott lerabolt méhészetek száma nő.
Munkabizottságok működése nagyon fontos.
Kártalanítási összeg évről évre magasabb. Feszegeti a határokat.

Atka megint győzött. A fele méhállomány telelésre képtelen az atka miatt.
Atka gradációt élünk át. Enyhe telek, folyamatos fias miatt nagy a téli atkaszám.
Az atka élettartama a méhekével azonos. Nyár végére hihetetlen atkaszám alakult ki a termelő méhcsaládoknál.
A növényvédelmi munkák fokozzák a méhcsalád terheit. Összegezve jelentkezik a hatás.

A tudományos kutatásra 400 millió Ft-ot kellene a Kormánynak fordítania. Ez is segíti az ágazat fejlődését.

Hogyan lehet csökkenteni a méhcsaládok számát 1 millió alá 800 ezer körülire.

Gyógyszerek, gyógyhatású szerek használati utasítására nem érkeztek hiba bejelentések. Lépjetek! Jelezzétek.

« Utoljára szerkesztve: 2016. Október 16. 14:50 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #271 Dátum: 2016. Október 16. 15:19 »
Termelői méz kampány 7 mFt-ból. OMME  üveg és zárszalag lesz reklámozzza. Szakmai rendezvény. Nők lapja café ban megjelenni. Pozitív kampány. Kóstolások celeb Mautner Zsófia. Béres Alexandra egészség kampány.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #272 Dátum: 2016. Október 16. 15:26 »
Hogyan lehet csökkenteni a méhcsaládok számát 1 millió alá 800 ezer körülire.

Atka megint győzött. A fele méhállomány telelésre képtelen az atka miatt.

Így. Hagyni kell dolgozni az atkát.

*

főnix

• 104
« Válasz #273 Dátum: 2016. Október 16. 15:51 »
Sebők Péter doktor úr nem tudott meggyőző választ adni arra a kérdésre, hogy a 2016-os tagdíját miért egy azaz 1 méhcsalád után fizette be az OMME kasszába. Annyit válaszolt, hogy 2016-ban 34 méhcsalád után fizetett. Ezt értem, de a választási kampányban 100méhcsaládot emleget.

Ha minden tag követné doktor úr példáját 58 millió Ft tagdíjbevételtől esne el az OMME. Ez nem veri ki a biztosítékot a tagságnál?

Úgy tudom, hogy a legalapvetőbb tagi kötelezettség a tagdíjfizetés. Ebben a választott tisztségviselőknek illik példát mutatnia. Ráadásul dr Sebők Pétert az elnökségi tagságáért havi 50 000 Ft tiszteletdíj illeti meg.

Illene a tisztségviselő i posztjáról lemondania.

Azt hittem ott vagy az OV-n. Miért nem álltál elé és  kérdezted meg egyenesen tőle miért ennyi után fizetett. Lehet hogy a bemutatkozáskor említett számban a családi vállalkozás is benne van .Ha 99 után nem fizetett akkor az 6435 Ft elmaradást jelent. Ha a család más tagjának a nevén is van befizetés méhcsalád után akkor az lejön az előbbi összegből.
Azt olvastam itt hogy a Nagyernyei se fizet egy család utánn se. Azt mondta hogy a méhei más nevén vannak.
Itt úgy írták a Texas Ranger se annyi családdal méhészkedik mint ami után befizet. Meg azt is írták, hogy a Takács és a Csányiék sem fizetnek a családszámuk után csak az alapdíjat meg még néhány család után a kiegészítést. Ha az előbbi számtanpéldát vesszük náluk is akkor Texas Ranger legalább 8000 a Takácsék meg 5-600000 forint kárt okoztak az egyesületnek. Persze ők szabály követők meg becsületesek, annyi után fizetnek amennyi be van jelentve.Meg azt is hireszelték hogy az egyik elnökhelyettes se annyit jelentett be mint amennyi van a nevén.
Azt is meg kell kérdezni a Seböktöl meg a többi IB tagtól hogy kaptak e  már tiszteletdijat, de azt hiszem ha kaptak se abból élnek meg . Abba se vagyok biztos hogy egy egyetemi oktató és ügyvéd és vállalkozó nagyon rá van szorulva a tagdijmegtakaritásra meg az ötvenezer forintra.
Megkerestem az interneten a Sebököt. Ezt találtam rola.  http://www.mecsekimezeskorut.hu/beekeeper/sebok_peter_dr_

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #274 Dátum: 2016. Október 16. 17:36 »
A kérdés fel lett téve. Nem azt mondta, hogy a felesége vagy valami cég nevén befizette a többit, hanem azt, hogy idén már 34 méhcsalád után fizetett.

Engem inkább az döbbentett meg, hogy semmi felháborodás nem volt. Mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne az ilyen csalás, a hazugság. Ez bocsánatos dolog. Sőt ez nem is bűn. Sőt a választott tisztséghez méltó viselkedés.

Egyeten hozzászólás volt aki felvetette, hogy sokan egyik évben fizetnek, másikban nem és ebben rendet kellene tenni.

Elnökség részéről semmi válasz nem volt.

Ez méltatlan viselkedés egy 13 000 tagú szervezet vezetésétől.

*

huber

• 144
« Válasz #275 Dátum: 2016. Október 16. 17:59 »
László!
Tüzes madarunk feltett egy kérdést, mely alapján úgy néz ki, hogy prominenseink közül sokan nem azzal a családszámmal vannak bejelentve ami a tényleges. Csányi Antiról is ilyeneket meséltek tavaly.
Akkor most nem értem, hogy egyiknél természetes a másiknál tilos?
Szabó Gyurival egy egyesületben vagytok?
Róla is hasonlókat hallottam, de róla biztos többet tudsz nálam.
Akkor most mire is megy ki a játék?
Egyébként így több támogatás marad a kasaidra amikről 3-4 éve Fehérváron meséltél.  :)

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #276 Dátum: 2016. Október 16. 18:04 »
Akiket ellenpéldaként hoztál, egyik se választott tisztségviselő. Ők a közélet tisztátalansága miatti felháborodásuk miatt nem fizettek. Sebők doktor soha semmi törvénytelenségnek nem adott hangot. Ő egyszrűen önérdekből így látta saját szempontjából megfelelőnek a a tagi kötelezettségeket teljesíteni. Szerinte az OMME ennyit biztosan megérdemel. A probléma az, hogy az OMME, mint közösség arányos teherviselést vár el tagjaitól. És aki nem fizet méhállománya arányában, az a személy ezt az arányos közteherviselést, mint megegyezett szabályt felrugta. Az ilyen ember méltatlan a megválasztott tisztségre, mert olyan szabályt szegett ami alapvető és mindenkire egyaránt érvényes. Sőt a tisztségviselő kre fokozottan.

Aki választott tisztséget visel, annak illik a tagi kötelezettségeket példaadóan teljesítenie.

Én pontosan tudtam tavaly februárban, egy nagy problémám megoldása érdekében el kell adnom a méhállomány kétharmadát, tehát simán fizethettem volna lényegesen kevesebbet, de nem tettem. Meg se fordult a fejemben, hogy ezen spóroljak, csaljak.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #277 Dátum: 2016. Október 16. 18:11 »
Soha senki bűnét nem törli el az, ha más is vétkezik. Ha Sebők doktor úr vétkezett, cselekedetét teljesen önállóan kell megítélni. Gyerekes dolog ebben másokra mutogatni.

« Válasz #278 Dátum: 2016. Október 16. 18:41 »
"Itt úgy írták a Texas Ranger se annyi családdal méhészkedik mint ami után befizet."

Nyugodj meg kedves főnix, a Te legdrágább elnök urad, meg nem szavazott tisztelet díjába az összes általam kezelt méhcsalád után befizették /tem az OMME tagdíjat.
Én nem károsítottam meg az OMME-t.
Azt hogy is hívják amikor valaki olyan pénzt tesz zsebre ami nem illeti meg, ráadásul jó sokat és sokszor?
Ez nem károsítja meg az OMME-t? 
Ráadásul ez még el sem évül soha!

Remélem a KFT vizsgálat után az OMME kifizetéseket fogják vizsgálni, nem számszakilag, hanem az akkori alapszabály szerint!
Szerinted kedves főnix kinek lesznek kellemetlen percei? Én rögtön tudok 2 főt is akik izzadni fognak!

Ez miért nem szúrja a szemed kedves főnix?
(Nem 8000 Ft-ról van szó amit megfizettünk, hanem milliókról amit zsebre tettek!)

Kedves huber!

Nem Gödöllőn vagyok tag!  ;D
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

huber

• 144
« Válasz #279 Dátum: 2016. Október 16. 18:47 »
.........Én pontosan tudtam tavaly februárban, egy nagy problémám megoldása érdekében el kell adnom a méhállomány kétharmadát, tehát simán fizethettem volna lényegesen kevesebbet, de nem tettem. Meg se fordult a fejemben, hogy ezen spóroljak, csaljak.

Ejnye Laci!
Ezekre a családokra is igénybevetted a gyógyszer-cukor támogatást és máris hasznod volt, a bejelentésből.
(Válaszodnál kérlek vedd figyelembe, hogy állítólag a Nébih egyik oldalán név szerint lekereshető az igénybevett támogatás összege, mivel EU-s pénz.)
Aki nem jelenti be támogatást sem vehet igénybe.

*

huber

• 144
« Válasz #280 Dátum: 2016. Október 16. 19:03 »
"Itt úgy írták a Texas Ranger se annyi családdal méhészkedik mint ami után befizet."

Nyugodj meg kedves főnix, a Te legdrágább elnök urad, meg nem szavazott tisztelet díjába az összes általam kezelt méhcsalád után befizették /tem az OMME tagdíjat. .....
Bocs, nem bírlak követni!
Hogy jön ide Péter tiszteletdíja???
Az hogy egy családon belül, hogy vannak szétírva a családok az a saját ügyük, illetve az APEH-é.
Bocs, hogy említettelek, de valakitől hallottam vagy olvastam. Ha tévedtem elnézést kérek!

« Válasz #281 Dátum: 2016. Október 16. 19:06 »
Tényleg új fiú!
Nem tudja ki a legdrágább! ;D ;D ;D ;D
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #282 Dátum: 2016. Október 16. 19:25 »
László!
Tüzes madarunk feltett egy kérdést, mely alapján úgy néz ki, hogy prominenseink közül sokan nem azzal a családszámmal vannak bejelentve ami a tényleges. Csányi Antiról is ilyeneket meséltek tavaly.
Akkor most nem értem, hogy egyiknél természetes a másiknál tilos?
Szabó Gyurival egy egyesületben vagytok?
Róla is hasonlókat hallottam, de róla biztos többet tudsz nálam.
Akkor most mire is megy ki a játék?
Egyébként így több támogatás marad a kasaidra amikről 3-4 éve Fehérváron meséltél.  :)

Van azért ebben a történetben egy nem elhanyagolható körülmény. Az itt megemlítettek egyike sem kezdeményezett „etikai” eljárást egy másik tag ellen tagdíjfizetés tárgyában. Ellenben Sebők Péter kezdeményezett egy „etikai” eljárást Csuja László ellen, többek között Csuja László tagdíjfizetésének körülményeit panaszolva. Valamelyik nap felkerült ide a beadvány, én most nem keresem meg.

Innentől kezdve a Csuja Lászlónak ugyanolyan morális alapja van vizsgálni a Sebők Péter tagdíjfizetési hajlandóságát, mint Sebők Péternek az övét, ugyanis az egyesület deklaráltan azonos jogú tagokból áll. Ráadásul még csak nem is marginális kérdésről van szó, mert kétségtelenül a tagdíjak biztosítják gazdaságilag az egyesület működésének gerincét.

Így aztán joga, lehetősége és alapja van a Csujának ezt a kérdést firtatni, ha egyesek ki is kikiáltják patás ördögnek. Ami úgy egyébként tudjuk, nem szép dolog. :) De megfordítom a kérdést. Ha többek esetében aggályok merülnek fel a tagdíjfizetéssel kapcsolatban, akkor miért csak ezzel a drága Csujával szemben indítottak ez ügyben eljárást. Akkor most mire is megy ki a játék?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #283 Dátum: 2016. Október 16. 19:52 »
Idézet
Ezekre a családokra is igénybevetted a gyógyszer-cukor támogatást és máris hasznod volt, a bejelentésből.
(Válaszodnál kérlek vedd figyelembe, hogy állítólag a Nébih egyik oldalán név szerint lekereshető az igénybevett támogatás összege, mivel EU-s pénz.)
Aki nem jelenti be támogatást sem vehet igénybe.
Lehet, hogy nem tudtad, de én az általam kezelt méhcsaládokra soha semmilyen támogatást még eddig nem vettem igénybe.
Nem elvi okok miatt, hanem ezek a támogatások számomra soha nem voltak előnyösek.
 - méhanyát még soha életemben nem vettem.
 - atkairtás nekem 10-20 Ft/méhcsalád.
 - a higiénikus feneket szeretem használni, de 1000 Ft-ból megoldottam
 - utánfutót olcsóbban vettem és jobbat, mint a támogatott lett volna, pergetőt szintén stb.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #284 Dátum: 2016. Október 16. 20:07 »
Ja, tényleg. Sebők doktor, Mészáros doktor, Lászlófi Zsolt, Tóth Péter, Bezzegh László az OMME iránti elkötelezettségüket úgy kívánták erősíteni, hogy azt a hírt keltették etikai panaszbeadványukban, miszerint Csuja László ellen "
Idézet
a meg nem fizetett tagdíj iránt végrehajtást kellett kezdeményezni.
" (igyekeztem pontosan idézni ezt a rágalmat.)
Szóval, hogy nem szakad le a mennyezet Sebők doktor feje felett, amikor ilyen valótlanságot állít és utóbb kiderül, hogy neki aztán pont a tagdíj fizetése ügyében van nem csekély magyarázkodni valója.