OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események

• 1411 válasz
  • 458257 megtekintés
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #240 Dátum: 2016. Október 12. 21:59 »
Ha tetű-kém-edet nem tiltotta volna ki Attila, -mert fáj az igazság a feketén, fehéren,- akkor most is kivesézne.

Erre gondoltál?
"Nagy a felháborodás, hogy van olyan tisztségviselő jelölt aki csak 1 család után fizet tagdíjat.
Hát az Én volnék..."

Mintha dicsekednél ezzel.
"Az az egy csak azért van a nevemen, hogy méhésznek nevezhessem magam!"

Akkor még mások voltak a haverok:
"Én akkor még jóban voltam az azóta Legdrágábbá vált elnök úrral. (Apimondia, Kiev)"

Idézetek: A kifogyhatatlan tarsolyból, melybe azóta töröltek is bekerültek. :D

« Válasz #241 Dátum: 2016. Október 12. 22:07 »
Igen!  :D

És Neked ezzel mi a bajod?  :o

Ne voltak mások, csak többen voltak!
Ez nagy különbség!  ;D
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #242 Dátum: 2016. Október 12. 22:16 »
  Csak hozzá akart szólni . hagyd Texas. Az a tarsoly lehet, h csak egy staniszli, ami lukas lehet. :P

Albert

« Válasz #243 Dátum: 2016. Október 12. 22:23 »
Az a "staniszli" talán :stanicli. Szatyor, tasak---
Nem baj Albert, legalább ismét van véleményed.
Neked legalább egy nullával több családod van, mint amennyi után Gyuri tagdíjat fizet. Habár azt is beszélik, már 20 van.

Lyukas persze, időnként kiesik valami. Majd még potyog eztán is. Fáj? ;)

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #244 Dátum: 2016. Október 12. 22:34 »
Kíváncsinak mindig van gúnyolódáshoz kedve. Egyébhez sincs.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #245 Dátum: 2016. Október 12. 22:50 »
      Fáj ?  kérdezed.  Sajnos nagyon . Az ilyen gyerekes viselkedés mint amit te és a méllyen tisztelt haverokkal össze hoztok néha, az nagyon fáj. Nem a méret a lényeg. Az ,h mennyi tag díjat fizet valaki ahoz sem neked sem másnak semmi köze, ebben meg egyezhetünk. De azt , h valaki a választáson elnyeri a méhészek bizalmát és meg választják elnökségi tagnak, ezek után nem a méhészek érdekeit képviseli, az már azért számon kérhető. Igazam van ? Úgy sem kapok válasz mint, már oly sokszor.

Albert

ui: 20 nem talált..........próbálkozz még hátha ki esik a lukon valami abból a tarsoljbóóóóól. "!''

« Válasz #246 Dátum: 2016. Október 13. 08:03 »
Naná. Fáj. De nekem fáj? :D Itt Te is elmondhatod a véleményedet. Van aki el is hiszi. Szerencsére a vezetőségbe ekkora hatalmas méhész tudással rendelkező hobbiméhészek nem kerültek be. Legalább ne mentegetőznének azok, akik a bemutatkozásukban is már valótlant állítottak magukról.
Valóban semmi közöm ahhoz, hogy ki mennyi tagdíjat fizet. Nem is mondtam rosszat a hobbiméhészekről. De ne má' a játékméhészek mozgassák a bábokat ;D

Csuja! Téged nem is kell gúnyolni, ezt magad teszed magaddal.

« Válasz #247 Dátum: 2016. Október 13. 08:27 »
Szegény 600 családosnak még mindig nem esett le, hogy Én az összes általam kezelt méhcsalád után megfizettem a tagdíjat.................. :D

Bár véleményt formálni olyan dolgokról amit nem élt át családja egyik tagja sem igen merész részéről!

Hagyjuk, mert amilyen körökben mozog ott ez bevett szokás!

Aztán az a szemlélet amikor pénzben mérik az embert, számomra nem szimpatikus.

Kérdezném, ha mindened oda veszne egy pillanat alatt Te milyen ember maradnál?

(A bemutatkozások közül szerintem az óvodásozó viszi a pálmát! Szerintem.............  ;D)
Szabó György

*

bükk

• 169
« Válasz #248 Dátum: 2016. Október 13. 08:53 »
De azt , h valaki a választáson elnyeri a méhészek bizalmát és meg választják elnökségi tagnak, ezek után nem a méhészek érdekeit képviseli

Albert!

Aztán mi a méhészek érdeke áruld már el.
Én remélem az elnökségi tagok saját maguk szakmai felkészülését adják,erre van lenne szüksége az
egyesületnek.
Nem bólogató Jánosok kellenek,de azt látom itt e Fórumon olyanokat kedvelnek,kedvelnének.

Itt közületek a választásokon néhányan megmérettetek,ezt azért nem kéne elfelejteni.
Ennek ellenére ezerrel nyomjátok az elképzeléseiteket,de milyen jogon,és milyen alapon?
Tükörbe kéne nézni és elgondolkodni,az előző elnök sem volt jó nektek,most meg a vezetőség nem tetszik.

Attól,hogy valakinek kevés méhcsaládja van hasznára lehet az egyesületnek(pld nyelvtudás).
De feltételezem Takács Ferenc is belátta akinek sok van annak az után kell fizetnie tagdíjat,ha hiteles
szeretne lenni....

« Válasz #249 Dátum: 2016. Október 13. 09:53 »
"Ennek ellenére ezerrel nyomjátok az elképzeléseiteket,de milyen jogon,és milyen alapon?"

Alapszabály
XIV.
Az egyesület tagjai
4. A rendes tag jogai és kötelezettségei
-Részt vehet az Egyesület MINDEN TEVÉKENYSÉGÉBEN, rendezvényein.

;D

Pedig Te régi motoros vagy! Nem nézel Tükörbe? Ő is az!  ;)
Szabó György

« Válasz #250 Dátum: 2016. Október 13. 11:32 »

4. A rendes tag jogai és kötelezettségei
-Részt vehet az Egyesület MINDEN TEVÉKENYSÉGÉBEN, rendezvényein.

Olyan pontja is van, amelyben jogot ad a rendezvényen a tagnak arra, hogy állandó okoskodásával és szereplési vágyát kielégítve ostoba javaslataival megzavarja annak működését?
Jogot ad azoknak, akik csak rombolni tudnak?
Indítványozzátok, talán a jövőben a nem vezetőségi tagok folyamatos javaslatait fogják előtérbe helyezni, mint amerre a jelenlegi út vezet!

Aztán a 600 családosnak még több is van mint 600, neked is lehetne, ha nem egész szezonban itt lógnál. Ha meg nem adná el időnként egy részét, akkor már sok ezer is lenne, mert nem szokott neki tönkremenni a "vándoratkáktól". Ha ő ellenőrizte volna a bebukott omme méhest, talán felvetette volna valamely vezetőnek, hogy gáz van, azokkal együtt akik belenéztek a pusztulóban lévő állományba, de inkább kuncogtak a háttérben.
(Tarsolyból most nem idézek, mert aki bebuktatta, az sem különb.)

« Válasz #251 Dátum: 2016. Október 13. 16:58 »
Hát akkor arról Te sem tudsz, hogy kedves vezetőink több időt töltöttek az OMME méhesében mint Neked azt elárulták.

Sajnos az OMME méhesének méhésze a titoktartásra hivatkozva, (ami kutató intézetben kötelező) nem közölte, közölhette, hogy mivel mikor kezelte az OMME méhesét.

A méhegészségügyi felelős feladata a nyúlós/európai költésrothadás keresése és nem intézeti- kutatás céljából tartott méhcsaládok esetében az atka fertőzöttség megállapítása és kényszergyógykezelés elrendelését indítványozni.

Mivel annyi azért kiderült, hogy atkairtó szer teszt zajlott, gondolom Te sem javasoltad volna a kísérlet felfüggesztését.

Aztán méhek pusztulásán kuncogni .........      Miféle ember vagy TE?  :o

Én megélek a méhészetemből és nem kell több száz családot tartanom.
Legyek olyan mint TE?  :o
Tudom van akinek semmi sem elég!
Örülj a méhlegelődnek amíg tudsz!  ;D

Szabó György

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #252 Dátum: 2016. Október 13. 17:14 »
Kíváncsi!

Remélem az alábbiakat el tudod fogadni:
1.
A közhasznúság elvesztése káros hatású az OMME-ra, mint állami pénzeket felhasználó nagy létszámú egyesületre. Tehát ezért dr. Mészáros László felelőssége egyértelmű, hiszen ő vette le napirendről 2014 tavaszán az alapszabály módosítását. Ha akkor bármilyen vázlatos és hibás, de közhasznú alapszabályt elfogadott volna az OMME, akkor most könnyebb lenne a helyzetünk. Tehát dr. Mészáros Lászlónak ezen cselekedete a te szavaiddal élve romboló hatású volt.

Miért lett utána 3 alapszabály módosítás? Mert dr. Mészáros László jogász elnökünk nem volt hajlandó működtetni a szükséges mértékben és összetételben az alapszabály előkészítő bizottságot. Az Ő 3,5 éves egzisztálása (7280 munkaóra) alatt összesen 12 munkaórát ülésezett az alapszabály előkészítő bizottság. Ennyire volt képes.
Ja. Bocs!
Még emellett sok százezer forintot kifizetett az OMME dr. Soós Tibor ügyvédnek, hogy tákoljon össze valami alapszabálynak nevezhető iratot.

A legzseniálisabb ügyvéd se tud úgy jó alapszabályt készíteni, ha nem tárgyal alaposan a szervezet alapszabály előkészítő bizottságával. Névleges és rövid tárgyalások történtek, ahol ultimátumként letett az ügyvéd az asztalra egy-egy változatot és a lényegi vizsgálatra és egyeztetésre soha nem adott időt sem Ő, sem az OMME elnöke. 
Majd meglátjátok, hogy hány oldalas hibajegyzéket fog kapni szervezetünk a bíróságtól a benyújtott eddig alapszabályokra. Az ementáli sajt kutyafasza ahhoz képest, amennyi lyuk van a beadott alapszabályokon.

2.
Az elnökség tagjainak példát kell mutatnia például abban is, hogy az egyesülettel szembeni tagi kötelezettségeiket maradéktalanul és az etikai normáknak megfelelően teljesítik. Utalok itt a most kipattant esetre.

3.
Kíváncsi! Nagyon tetszik nekem, hogy az ostoba javaslatokat emlegeted. Hirtelen két példa jutott eszembe. 
 - dr. Cserényi Péter javaslata, hogy írja rá az OMME a zárszalagra, hogy GMO mentes.
 - Tóth Péter monitoring vezető javasolta, hogy írjunk levelet a Miniszternek arról, hogy helyesnek látjuk az EU neonikotinoid használat szigorításának betartását, és tudomásul vesszük, hogy a nagy értékű vetőmagok előállítása esetére derogációt kért a Magyar Kormány.
Biztos te tiltakoznál a leghevesebben, ha a méhesed mellett 500 m-re hivatalosan engedélyezett neonikotinoidos repcetábla virítana tavasszal.

4.
Rombolás. Hát igen.
Nagy rombolást tud okozni egy olyan elnökségi tag, aki két pici szervezetet is leszakít egy önálló nagy megyei szervezetről. 
Nagy rombolást jelentett a kft elhamarkodott, diktatórikus és dilettáns elindítása is.

Idézet
Indítványozzátok, talán a jövőben a nem vezetőségi tagok folyamatos javaslatait fogják előtérbe helyezni, mint amerre a jelenlegi út vezet!
Magyarul írtad ezt a mondatot, de érthetetlen. Írd le lécci érthetőbben, hogy ki merre is vezeti most az egyesületet?
Számomra egyértelmű, hogy az OMME-t nem Bross Péter elnök vezeti, hanem az a 6 ember, aki 2015-ben is bent volt a vezetőségben és te mondod, hogy szerinted mennyire jó vagy rossz irányba.

5.
Idézet
nem szokott neki tönkremenni a "vándoratkáktól".
Hány kilométerre is van a legközelebbi méhes a telephelyedtől?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #253 Dátum: 2016. Október 13. 19:36 »
Ezt írja Bükk!
"Tükörbe kéne nézni és elgondolkodni,az előző elnök sem volt jó nektek,most meg a vezetőség nem tetszik."
Ezt valóban jól látod.
Azzal a kiegészítéssel, hogy az elmúlt időszakból maradt vezetőségi tagok valóban nem tetszenek, a volt elnökkel együtt.
Arról szeretném a véleményemet kifejteni, hogy a tetteik miatt nem tetszenek.
Ugyanis minden súlyos szabálytalanságról tudtak, azokhoz asszisztáltak.
Gondolom azt tudod,hogy mindenki aláírta a közös felelősségvállalási nyilatkozatot.
Tehát, ha valaki vét közülük, akkor mindenkinek bukta!
Dr.Mészáros László felelős a közhasznúságunk elvesztéséért, gondolom ez a napnál is világosabb.
A Küldöttgyűlési jegyzőkönyvekből ez nyomon követhető, nincs apelláta.
Azok az elnökségi tagok akik vele karöltve erről tudtak (sőt az egész EB is) mind sárosak.
Ha ezeken a témakörökön simán átlépünk, akkor az OMME-ban mindenki azt csinál amit akar, soha nem lesz rend!
Ezért is nem tetszenek nekem az elnökségből 4-en.
Sorolhatnám reggelig a rengeteg hibájukat amit közösen hoztak össze, élén a Kft. valós adatainak elsumákolásával.
Kozmetikázzák, csűrik-csavarják, de valójában mindenki tudja, hogy ez egy kész átverése a méhészeknek.
Hogy is lehetett volna nyereségessé tenni egy olyan Kft.-t aminek megalakulásakor nem volt piackutatás, hatástanulmány, csak egy bosszúvágytól hajtott agy (vagy agyak) szüleménye.
Ezeket a dolgokat ha nem mondjuk ki attól még így vannak!
A Kft. egy viharban hánykolódó, léket kapott hajó.
Az is valótlan állítás volt, hogy a karaván halad.
Az oviban játszottunk utoljára szembekötősdit.
Ne haragudj Bükk ezek az emberek tudták,hogy a Kft. veszteséges, csak titkolták.
Ezért is nem tetszenek nekem, meg sok egyéb dolgaikért.
Nagyernyei Attila

« Válasz #254 Dátum: 2016. Október 13. 20:19 »
ltad volna a kísérlet felfüggesztését.

Aztán méhek pusztulásán kuncogni .........      Miféle ember vagy TE?  :o

Ezt tőlem kérdezed? Olvasd el még egyszer amit írtam! Bemásolom ide, mert így nem okoz gondot talán:
"..azokkal együtt akik belenéztek a pusztulóban lévő állományba, de inkább kuncogtak a háttérben. "
Gondolod én felmentem Gödöllőre belekukkantani azokba a a kaptárakba, amikor az enyémeket készítem fel a telelésre? Mesélték. Szavahihető emberek. Nem hittük el először.
Az atkás állományt is kellene jelenteni, csak senki nem foglalkozik vele. Meg kellene nézni a méhész méheüs kiskönyvét, na ugye oda az van beírva a mászkáló méhek taposása közben is, hogy nem észlelt atkát.  De "111".

"Legyek olyan mint TE?" Ne! Meg se próbáld! Nem fog menni.