Béketűrő ember vagyok, de engem is fel lehet bosszantani.
KörmendyRácz-nak
János!
Te a tények ismeretében is olyan szavakat használsz, mint "okirat hamisítás"; "adócsalás" stb.. Ezen a felületen nagyon könnyű ilyenekkel dobálózni, de Te is tudod, hogy nem igazak. Ragaszkodsz az általad felállított verzióhoz és nem győzhet meg se Isten, se ember. Hogy lehet ott "adócsalás"-t emlegetni ahol az adózó pénze ragad bennt a NAV-nál?
...
Elfogadom azt, hogy esetleg tévedhetek annak megítélésében, hogy nyolc vagy 16,45 Millió Forint veszteséget okozott a kft az OMMÉ-nak. Én mindíg a biztos összegről, az adóbevallásban is kimutatottról beszéltem. A teremben volt olyan EB tag, aki hevesen tiltakozott, majd a folyosón elismerte, hogy igazam volt sok-sok millióval. Még Fekete is megértette a folyosón.
Amit írsz, az csak egyféle adónem, az ÁFA. Elfelejted a társasági adót. Majd egyszer elmagyarázom, hogy ott hol bukott az OMME.
Igazad van, ezek az urak a folyosón bólogatnak, a teremben pedig meg pont az ellenkezőjét bizonygatják. Mintha tényleg tudatosan csinálnák a műsort.
A vezetőség két tagja által elkövetett okirathamisításról nem tudom honnan tudsz, azt csak kevesen ismerik. Igen a rendőrség megállapította azt, hogy hamisítás történt. Azt is tudnod kell, hogy nyomozás volt, azaz nyomozati szakba emelkedett az ügy. Biztosan tudod, hogy az mit jelent. A nyomozás azzal került később lezárásra, hogy a hamisítás időpontjában valószínű nem tudták, hogy a hamis okiratot fel fogják használni, így ez mentesítő körülményként lett beszámítva.
A könyvvizsgáló jelentése az OMME vezetésének szólt. Az OMME legfelső vezető testülete a küldöttgyűlés. A küldötteknek kellett volna a jelentést kiadni. Kinek is másnak, hiszen az EB is a küldöttgyűléstől kapta a felhatalmazását. Csak már fordítva ült az elnök a lovon, nem engedte az EB-t, hogy saját maga kössön a könyvvizsgálóval szerződést, azt Ő kötötte meg, erősen lecsökkentett vizsgálattal. Az OMME HIVATAL pedig nem teljesítette a könyvvizsgáló címzését. Ha az van odaírva, hogy az EB tagoknak, akkor neki gondolkodás nélkül ki kell küldenie az EB tagoknak. Ha az van odaírva, hogy az OMME vezetése, akkor a legfelső vezetőket, a küldötteket nem hagyhatja ki.
Az EB sok-sok ponton megsértette a hatályos törvényeket, elkendőzött, eltussolt dolgokat.
Volt közöttük adójogszabály megsértése is! Arra ne legyetek büszkék, hogy volt egy vizsgálat, ami nem találta meg. De azt is tudod, hogy az a vizsgálat nem keletkeztetett lezárt időszakot, azaz a NAV bármikor vizsgálhatja! Nem erre a falazásra kapta a felhatalmazását az EB a küldöttektől!
Szóval a leírtak szóról szóra igazak, SAJNOS. Az EB dolga lett volna mindent felderíteni és kijavítani.
Nem történt olyan, amit ne lehetne javítani. De tartozik hozzá egy beismerés, egy önrevizíó. Sajnos olyan vezetőink vannak most, akik azt a mondatot, hogy hibáztunk, rosszul tettük nagyon ritkán ejtik ki.
Pozitív ellenpélda is van:
dr. Cserényi Péter, aki elmondta, hogy minden forint, amit az OMME a méhes felállításába Gödöllőn elköltött, kidobott pénz volt. De ott sem történt semmi. Nem hallottuk a tervekben, hogy vennének új méheket és azt sem, hogy fel kívánják számolni. Az egyébként nem is lenne egyszerű, mert egyből eszközöket vettek (egy méhész elől elvették az utánfutó vásárlás lehetőségét, az OMME magának vett utánfutót.) dr. Cserényi itt gyengének bizonyult, hiába mondta el őszintén, hogy ez egy rossz döntés volt, nincs következmény, nincs továbbvitel, nincs következetesség.