Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715297 megtekintés
*

wr

• 1013
Re:Gőzölgő
« Válasz #4395 Dátum: 2024. Július 06. 08:22 »
Áthoztam a dógot a méhlegelőből mert nem oda való.
Idézet
Lehet nyilvánosan  siránkozni, hogy 'mer ha tunnák, hogy a méhész mennyit dógozik. Nagy melegben beöltözöve, füstben meg éjjel emelgeti a fiókokat meg kaptárakat és nem becsülik meg a munkáját...
Tetszettünk volna inkább seprűt kötni, vagy kosarat fonni.
Löhet, hogy itten valami csúfság esött mög tesfírek, ahogy a bakterra annak idejibe. Mög há, a Bendegúz is mögaszonta, hogy aszongya, ü is bódog lött vóna, ha a jó Isten elfelejt parasztot terömteni. De nem felejtött e...
Mögterömté Isten a parasztot, mög a kapát es kaszát es nekijek, de nem sokat késve (nagy segödelmébe) mögterömté oszt nekijek a glifozátot mög a kombányt es, bódogulásukra, hogy ne a kezükvel köllödjön eztet csinyáni. Mögterömté vala Isten a méhésztöt es, mög a derékfájást es, hogy aztánnék beőtözvén ama nagy kálnikulába es a fistet szagúgatva mögesvén az Isteni szíve rajtok, mögterömthesse vala a rizsszirupot es, levevén ama végtelen nagy terhet a míhísz válláru, hogy emez a fiók emelgetés helyött beülhessék sebtiben a zagácás alá oszt elszopogathassék valami hűs veres nedűt.

A fejlődésről szól ez kérem. Minek kínkeserves munkával időjárástól meg még száz dologtól függően mézet előállítani, ha lehet valami hasonlót sokkal egyszerűbben, olcsóbban is, rizsből, kukoricából, meg a jó ég tudja még miből. Hiszen, jönnek a hírek, van már mű nő, mű méz, lesz mű hús, minden ami csak szemnek szájnak ingere.

« Válasz #4396 Dátum: 2024. Július 19. 19:37 »
Talán ez a rovat felel meg legjobban az alábbi hozzászólásomnak.
Felelőtlen méhészek a napraforgón.
Gondolom a két méhésztárs megemlegeti a Tolna megyei napraforgóra való vándorlást.
Történt ugyanis, hogy két konténert lepakoltak a napraforgó virágzás kezdetén, közel a Bonyhádi Szürke marha telep mellett, ahol sok növendék állat (borjú) is van.
Mivel a kollégák semmiféle táblát nem tettek ki, elkezdődött a nyomozás, ....kik lehetnek?
Itatót természetesen nem tettek ki, és a hordás végével a méhek tömegesen el kezdték látogatni a borjúk ivóvízét, és a borjútáp is igen megtetszett nekik.
Sajnos eddig három borjú elpusztult, és több igen rossz állapotban van.
Az állatorvos megállapította (nem volt nehéz) az állatok bekapták a méheket, és ez okozta a vesztüket.
A felelőtlenség, hanyagság legjobb példája ez az eset is.
Ahogy hallani lehet komoly bírságra számíthatnak, és az állatok értékét is meg kell téríteniük.
Ami még plusz a dologban, hogy ezek a borjak a szürke marha génállomány növendékei voltak, tehát nem egy átlagos "jószágok".
Legalább a jogszabályban rögzített táblájukat illett volna kitenniük, hogy azonnal lehessen intézkedni.
A méhek itatásáról meg nem is beszélve.
Nem ismerem a méhészeket, de nem lepődnék meg, ha a méh állatjóléti támogatást is élveznék, valamint majd benyújtják a méh kötelező biztosítási igényüket.
Fura világot élünk.
Örüljenek, hogy Magyarországon méhészkednek, mert ha Spanyolországban vándorolnának, mindenféle azonosító tábla nélkül, már csak hamu lenne a céllövöldéjük.
Ott ugyanis a méhészek ön-bíráskodnak, és a probléma megoldva.
Nagyernyei Attila

*

buksi

• 466
« Válasz #4397 Dátum: 2024. Július 20. 17:17 »
Nem az első eset,de mint sok ilyen hasonló ügyhöz mit szól az OMME etikai szerve?

« Válasz #4398 Dátum: 2024. Július 21. 21:59 »
Egy szarvasmarha telepnek még csak nem is a szélén hanem a kellős közepén van a méhészetem.
Soha nem volt ilyen gondom. Tavasszal amíg a virágok nem adnak virágport addig hordják a tápot és a tejport, de még most a legnagyobb nyári melegben amikor kevesebb virágpor van, akkor sem látogatják.
A víz. Nálam sem csak a méhes itatóra járnak, de még egy borj sem nyelt le méhet.
Érdekes a jelenség.

*

leo

• 210
« Válasz #4399 Dátum: 2024. Július 21. 23:14 »
Valóban. Nem értem mi ez a turbó. Eddig semmi baj a marhák  és lovak közelében.

« Válasz #4400 Dátum: 2024. Július 22. 04:24 »
Mi ez a turbó?
Az, hogy felelőtlen a méhész!
Leírtam a vétségeit, nuku jogszabály által előírt tábla, nuku itatás.
Ez szerintem nincs rendben.
Nagyernyei Attila

*

robi 75

• 1010
« Válasz #4401 Dátum: 2024. Július 22. 07:06 »
Vigyázni kell!! Inkább el kell kerülni olyan részeket ahol sok haszon állatot tartanak.
Minél messzebb annál jobb, tudom hogy van ellenpélda sok, nekik eddig szerencséjük volt hogy nem történt semmi, de előbb vagy utóbb fog, ez holtbiztos.
Üdv:robi

« Válasz #4402 Dátum: 2024. Július 22. 12:51 »
Robi, 12 éve vannak ott a méhek. Ennyi idő alatt nem volt gond, és 800 bika van a telepen átlagosan.
A tábla és a víz hiánya jogos, de az egy másik téma.

*

Koki

• 222
« Válasz #4403 Dátum: 2024. November 17. 21:06 »
Koki!

Jártál suliba, nyelvtan órára?

Tudod mi az a kérdő szó?

Menj lejeb az árral.

Jelen esetben nem kérdőszó. KÉRDŐMONDAT az.
A LEJ EB? Romániai nagykutya? Pénzember?
Vagy lejjebb akart lenni?
(Ne zárd be! Ne írj! Akkor van színvonal.)

Üdv:Kira

*

Koki

• 222
« Válasz #4404 Dátum: 2024. November 19. 08:06 »
No látod Koki!
Nem is vagy annyira buta!

Amennyire gondoltad?

No látod ez a legnagyobb különbség közöttünk.

Üdv: Kira

« Válasz #4405 Dátum: 2024. November 22. 20:41 »
Ma unokáztam.
Fiamékkal átruccantunk Szlovákiába.
Hát mit mondjak?
Lehangoló...no nem az ottani helyzet.
Mindjárt megmagyarázom.
A múlt héten vettem magamnak egy bakancsot, hogy a hideg idő beálltával ne fázzon a lábam.
Ott kint ugyanolyan márkanévvel jelzett áruházba bementem, és megnéztem mennyibe kerül Szlovákiában ugyanabban az üzletben, ugyanaz a bakancs.
Kapaszkodjatok meg!
8.500 Ft-al kellene ott kint kevesebbet fizetnem UGYAN AZÉRT a termékért!
A fiam szomszédja ősszel kerítést épített.
Ugyanabban az itthoni áruházban a kerítés elemek 110.000 Ft-al kerültek volna többe mint Szlovákiában.
Folytassam?
Ebéd.
Öten ettünk bőségesen, üdítőkkel.
Én borsos tokányhoz hasonlót, feleségem csirkeaprólékos valamit ( de megkóstoltam nagyon finom volt), és a többiek egy kivételével húsos étel tettek.
35 Eurót fizettünk.
Ki se számolom, hogy itthon mennyi lett volna.
Elkeserítő itthon, hogy lehúznak és a mézár?
Hagyjuk, jól éreztük magunkat.
Ha itthon is ilyen árak lennének, én is 2.500-ért adnám az akácot.
Hajrá Magyarország!
Nagyernyei Attila

*

wr

• 1013
« Válasz #4406 Dátum: 2024. November 24. 14:26 »
Két év múlva ugyanazt kell tenni mint amit most az omme választáson is (semmit), és akkor majd minden változni fog, jobb és még jobb lesz...
A méhészek szeme még nem nyílt ki, de az embereké már nyiladozik ahogy látom. Amikor a nép hülyének nézése elér egy szintet, na akkor ott változás lesz, mert a nagyon sötétnek is csak feltűnik egy idő után, hogy a kiadásai 30%-kal többek, miközben a nyögdíján 3%-ot emelnek. Ezt lehet egy ideig csinyáni, aztán kiborul a bili, és elhajtják őket mint a magzatvizet ahogy mondani szokás. És hogy emellett mit meg nem engednek még maguknak arra ott vannak a jutubon is elérhető oknyomozó riportok.

*

buksi

• 466
« Válasz #4407 Dátum: 2024. November 24. 22:06 »
Szép csúf országot csináltak a gazemberek,de nagyobbik baj a nép szétverése átverése,hogy nem fog össze!-mert vannak akik jól élnek kevés munkából is,és senkit nem érdekel a mások élete míg jól él,de talán a magyarság is haldoklik,valakik ide hozzák az ázsiaikat kitúrják a magyart ez a szégyen,és szégyen a mostani kormány minden tagja a magyarságra nézve.

*

robi 75

• 1010
« Válasz #4408 Dátum: 2024. November 24. 23:01 »
Okádék egy banda, de amúgy orbán és bandája mindig is az volt, én már a yard helyében 88 ban rácsapkodtam volna a fejére a zsiguli ajtót.
De nem lehetett nekik sajnos a kedves papa az a 6 elemis gyökér, párttikár volt.
Most meg már itt van egy szétszabdalt folyamatosan démonizált társadalom akik már egy kis rezdülésre is  egymás torkának esnek.
Sajnos a nyugdíjasok fele meg a komancsok velük vannak, be vannak teljesen hülyítve, ezek tombolva újra és újra megválasztják ezeket.
Sajnos azt a 2-3 millió teljesen hülyét nem érdekli semmi, csak csókolgathassák az enyveskezű kezét.
Üdv:robi

*

buksi

• 466
« Válasz #4409 Dátum: 2024. December 14. 21:48 »
 mai napon csatlakozott csoportunkhoz Nagy István agrárminiszter is. Ezúton ragadnám meg a lehetőséget, hogy üdvözöljem és egyúttal szeretnék néhány kérdést feltenni Önnek.
Tisztelt Miniszter Úr!
Mint mindannyian tudjuk, a magyar kormány idén februárban feloldotta a behozatali tilalmat az ukrán mézre. Én akkor 62 méhészegyesület támogatásával petíciót juttattam el Önhöz, melyben kértük a tilalom visszaállítását, mert az véleményünk szerint súlyos károkat okoz a magyar méhésztársadalomnak. Már akkor pontosan lehetett tudni, hogy semmi valós alapja nincs azoknak az érveléseknek, amelyek a tilalom feloldását próbálták indokolni, de ezt az azóta eltelt idő is jócskán igazolta. Az is nyilvánvalóvá vált, hogy az Országos Magyar Méhészeti Egyesület asszisztál ehhez a döntéshez, egy jól körül határolható kereskedői csoport érdekét képviseli, velünk, termelőkkel szemben. Ön a méhészeti egyesületek többségének megkeresését válaszra sem méltatta, egy főosztályvezetővel íratott egy elutasító, semmitmondó levelet.
Ön akkor azt ígérte, hogy az ukrán méz nem kerül a magyar boltok polcaira, sőt, a tilalom feloldása még az akácméz értékesítését is segíteni fogja. Ezekből semmi sem lett igaz. Ma a nagy üzletláncok tele vannak ukrán mézekkel, tele vagyunk eladatlan készletekkel, a magyar mézpiac bedőlt, az egész ágazat haldoklik. Az sem lett igaz - bár ezt nem is hittük el neki - hogy az OMME majd 3 hónap múlva egyeztetést fog kezdeményezni az ügyben. Miközben Ön a hatalommal kollaboráns, valódi érdekképviseleti tevékenységet nem végző, opportunista OMME-t pumpálja az egyébként méhészeknek szánt uniós támogatások jelentős részével, addig a méhészek többsége a túlélésért küzd. Tömegesen hagyják abba az emberek a méhészkedést, tömegesen mennek tönkre az állományok. Itt a mi környékünkön (Debrecen) már ősszel legalább 50 százalék körüli veszteségek látszottak a kilátástalan helyzetnek köszönhetően, miközben az OMME legfőbb problémája az újabb tagdíjemelés volt.
Amikor a magyar kormány februárban megszüntette az ukrán mézre a behozatali tilalmat, egyes felvásárlók MÁSNAP elkezdték telefonon hívogatni azokat a méhészeket, akiknek már meg volt mintázva a mézük és hamis kifogásokkal (magas víztartalom, ami nem volt igaz), lemondták a vásárlást, mert Önnek köszönhetően (a rendelet előterjesztését nyilván az Agrárminisztérium készítette, annak ellenére, hogy a kormányfő írta alá) kilátásba került az olcsóbb import lehetősége, azonnal csökkentek a felvásárlási árak. Számoljuk ki csak ezer tonna méznél mondjuk 100 Forintjával, hogy mekkora összegeket vettek ki Önök ezzel a döntéssel a mi zsebünkből. Százmilliókról beszélünk, vagy még többről egy éves értékesítési szezon alatt és akkor az elmaradt felvásárlásokból eredő károkról és más járulékos problémákról (állományveszteségek, stb.) még nem is beszéltünk! Miért fontosabb az Ön számára néhány kereskedő extraprofitja, mint az egész magyar méhésztársadalom jövője, megélhetése? Miért éri meg Önnek egy olyan "érdekvédelmi" szervezetet teletömni pénzzel, kiváltságos helyzetbe hozni, a támogatások OMME-tagsághoz kötésével bebetonozni, minden más alternatívát elfojtani, miközben láthatóan ez a szervezet teljesen inkompetens az ágazat stratégiai kérdéseinek nemhogy megválaszolására, de még a felismerésére is. Az, hogy az OMME-nak semmi elképzelése nem volt az elmúlt években a közelgő válság kezelésére, nem azt jelenti, hogy ne lett volna ilyen lehetőség. Egy válságot nemcsak kezelni, hanem megelőzni, vagy legalábbis a hatásait mérsékelni is lehet. Idáig már el sem kellett volna jutnunk, ahol most vagyunk, ha hozzáértő emberek is hallathatták volna hangjukat az elmúlt években. Egy piacot nemcsak az "output" oldalon, hanem az "inputon", a bemenőn is lehet befolyásolni, vagyis magát az ágazatot is lehetett volna már régen olyan méretűvé, szerkezetűvé alakítani, ami sokkal ellenállóbb lett volna a válságoknak. Ehhez alapjaiban eltérő, jól átgondolt támogatási struktúra, ösztönző- és feltételrendszer, illetve célravezetőbb, a termelőket segítő jogszabályi háttér kellett volna. De a "kimenő" oldalra is lettek volna megoldások, ha az OMME elnöke ezeket rendre el nem szabotálja a kereskedői érdekek védelmében (az OMME-s mézesüvegre lehetett volna saját "brandet", akár bérkiszerelést is indítani, megtámogatni a hazait népszerűsítő kampányokkal és akkor most nem az ukrán napraforgómézet tennék a karácsonyfa alá a magyar vásárlók). Ehhez, az ilyen javaslatokhoz lenne jó egy valódi érdekvédelmi szervezet. Az OMME még azt sem volt képes felismerni, hogy baj van, mivel ezzel a jelenlegi struktúrával függetlenné vált az ágazat helyzetétől, a kötelező tagsággal és a hatalmas állami támogatással semmiféle kényszere nincs, hogy bármiféle valódi szakmai munkát is végezzen. Miért jó ez Önnek? Miért jó ez az ágazatnak? Látjuk, hogy mi lett az eredménye. Miért vállalja Ön ennek a politikai felelősségét? Mert hogy minden felelősség Önre száll, minden más "közreműködő", a kereskedői oldal is, az OMME is, köszöni szépen, él és virul...
Azt nem tudom, mi lehet az oka, hogy Ön pont most tartotta fontosnak belépni ebbe a sok éve létező csoportba, miután az Aranynektár ügyvédje letámadta itt az admint, a csoportot a megszűnés fenyegette,