Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715035 megtekintés
*

Berci

• 317
Re:Gőzölgő
« Válasz #4260 Dátum: 2023. Március 03. 08:02 »
Nem nem Seed 150.
Igaz nekem nincs kamion tétel, de pár hordót azért 2000 ért elvitt a kereskedő. Úgy! hogy a 2000 ret ő mondta nem én, és kicsit szégyellve mert tudta hogy kevés.
Lehetett volna ez több is persze hogy, de ennyi volt.
Nem egyedül voltam nyugalom, soknak lett sok akác, duplája meg még több mint nekem, mert meg se lettek szórva repcén és még nógrádot is megfogták, rosszabb sose legyen senkinek.
Szóval az az ő repülőgépük nem nyugat európa fölött körözget, sőtt nem is repülnek hanem itt járnak a földön, (orbánland)🤣.
Soknak kett annyi akác hogy 2 rongyal számolva is / család az életében ennyi pénzt még nem hozott neki a méhe.
Szerinted miért lapul a döntő többség mint sz@r a fűben?🤣🤣.
Nem mindenki "béla bá" (valós), akinek ingyen kellene minden meg ha lehet még olcsóbban, a mézet meg aranyáron adná....de nem adja mert azt is kevesli🤣🤣🤣, azt hiszi majd "ráhordják" ha leteszi a kanalat?
Mondok még érdekeset, 2015 gondolom emlékszel? Lett akkor is nyakig elég volt, 1500 ért vitte szinte az "erdőből".
Figyelj komám, én sort kereskedőnél még soha nem álltam de akkor az volt.
Rendesen basz@d mint amikor bárány átvétel van, vagy a malacokat vitték régebben.

Azért...Vásár után okos a paraszt...a flegmázást nem szeretem.
2015-ben az erdőből adtad 1500-ért a mézedet. Azzal magyaráztad hogy kell a pénz. Épitkezés/család/stb. Akkor Te is azt gondoltad,hogy olcsón adod, de a szükség nagy úr. Aztán bejött mert leesett az akác ára. A kényszer vitt rá, és nem megalapozott tőzsdei trendeket figyelembe vevő közgazdasági döntés volt. Azért ezt illene elmondani. ( mint ahogy vélhetőleg, most is hasonló okok miatt értékesítetted az "erdőből")
Sokan eladták 2000-ért, de nem olyan sokan, merthogy nem volt komoly felvásárlás, hogy ilyen vagy olyan okok miatt hamar pénzhez jussanak. Több méhészt ismerek akinek 40-60 hordó akácméze áll otthon, mert nem veszik. Azt a 40-60 hordót nem a szél hordta össze és idén is fel kell készíteni a méheket. Persze összelehet rakni őket és saját húsukon is feljönnek de azért az a rablógazdálkodás és nem méhészkedés.
Más fórumokon már nem téma a mézfelvásárlás, mert elfogadták az emberek hogy nincs. Már az OMME-ra se fújjolnak. Nem azért, mert nem tudnának, hanem azért mert elfáradtak és rájöttek, hogy az érdekvédelmi képviseletük az "út mellett hagyta" őket.
Igaza van Brossnak, még ha sokat is tett ezért a kijelentéséért, hogy jobb ha mindenki visszamegy az eredeti szakmájához mert a méhészkedésből megélni nem lehet. Csak hogyan fog visszamenni az a méhész autószerelőnek aki 20 éve nem nyitott ki szerelési céllal motorháztetőt?

« Válasz #4261 Dátum: 2023. Március 03. 08:26 »
"Ehhez csak annyit fűznék.. Az OMME elnöke itt volt Gyöngyösön méhész gyűlésen, és azt mondta, szomorú , de mindenki térjen vissza az eredeti szakmájához, mert a méhészetből már nem lehet fő állás kent meg élni."

Akkor az elnök elvtársúr kezdheti magával, visszamehet farmerikába Dick bácsikához bölényeket terelgetni, legeltetni, ahol a kínai talicska tönkretette a Ford teherautót!

« Válasz #4262 Dátum: 2023. Március 03. 08:40 »

[/quote]

Szerinted miért lapul a döntő többség mint sz@r a fűben?🤣🤣.

Azért lapítanak, mert ott van a nyakukon az eladatlan méz, nem tudták normálisan betelelni a méhcsaládokat, mert nem volt pénz, megy a lepényezés ezerrel, óriási a méhpusztulás, van aki mézet adna a méhekért.

*

robi 75

• 1010
« Válasz #4263 Dátum: 2023. Március 03. 09:13 »
Hazudik a bánat, a döntő mind hordóban megy, maradékot szoktam üvegezni.
1-2 mázsát maximum mert nem szeretek vele kínlódni.
Ez ha itt elkel mind háznál az itt csodaszámba megy mert rajtam kívül itt még van méhész bőven akinél lehet kapni.
Az összeset 500 évig is árulhatnám akkor se kelne el.
 Amúgymeg a 2000 többet ért a nyár elején mint a végén a 3000🤣🤣🤣mert közbe itt lassan duplájára ment minden.
Azok a piszkos imperialista disznók a hanyatló nyugat kibaszott orbánékkal...azok meg azt hitték majd itt lopják a pénzt 200 évig és minden jól van🤣🤣🤣.

Nem csak kényszer miatt adtam el, persze kell a lóvé ha lehet egybe mert 3000 rével megb@szta az isten.
Van itt más is...nálam a nagyfokú bizalmatlanság. Egy ilyen országban ahol mindenki azt nézi mit lehet ellopni azonnal, hogy lehet kibaszni a másikkal hogy jól járjak, mindez totálisan követmezménynélkül🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️. Gondol egyett ez a beteg teljhatalmú főispánod🤣🤣🤣, és számládat leüríti🤣🤣🤣.
Mert brüsszelszankciósorosmigránsgyurcsány meg a jó ég tudja mi jön....ja....ukrajba mindjárt lerohanja minket🤣🤣🤣.
Annyit levehetsz majd naponta hogy ne pusztulj éhen és ezét majd hálálkodni kell mert megmentett🤣🤣🤣.
Betegek ezek.

Üdv:robi

*

robi 75

• 1010
« Válasz #4264 Dátum: 2023. Március 03. 09:44 »
"Ehhez csak annyit fűznék.. Az OMME elnöke itt volt Gyöngyösön méhész gyűlésen, és azt mondta, szomorú , de mindenki térjen vissza az eredeti szakmájához, mert a méhészetből már nem lehet fő állás kent meg élni."

Akkor az elnök elvtársúr kezdheti magával, visszamehet farmerikába Dick bácsikához bölényeket terelgetni, legeltetni, ahol a kínai talicska tönkretette a Ford teherautót!

Ez a megélhetés dolog attól függ honnan nézzük.
Sok millióan megélnek havi párszázezerből, mondjuk 300 vagy 350 mert gyárba jár műszakol. Vagy még ennyiből se.
Van fideszes ujparasztnak itt összehordott dombra épített kéglije, nagy halastóval és egy hellyel ahova helikopter le tud szállni.
És ha hiszed ha nem...ő "nem haladok egyről a kettőre" (valós)🤣🤣🤣🤣.
Még kellebe anbyi terüket amennyit a háza tetejéről befog a szeme körbe, akkor talán megél.
Egy két kus falu beleesne de nem baj nem szántsák fel mert a hülye jobbágyok is kellenek akik ott laknak, rabszolgának.

A bölény terelgetés az jó🤣🤣🤣🤣

« Válasz #4265 Dátum: 2023. Március 03. 10:28 »
58 éves vagyok 36 éve ebből élek ez a főállásom , hogy van képe azt mondani menjek vissza a szakmámba dolgozni !!!!!!!  A 300 méhcsaláddal meg mit tegyek ???????????

*

robi 75

• 1010
« Válasz #4266 Dátum: 2023. Március 03. 12:15 »
Nem parancs volt ez, csak 1 jó tanács.
Reméljük rendeződnek majd a dolgok.
Sajnos orbán és rablóbandája teljesen tönkretették az országot.
Lehetne itt lépni segíteni, de ez a kapzsi tsz elnök stílusú fidesz politika halott, levegőnek se nézik a kis hazug tolvajokat ami nem csoda. Épp oroszország most vádolta meg orbánékat szerződés szegéssel🤣🤣🤣a kis gömböc nem bir magával🤣🤣🤣.
Csaxszólok a putyin fanoknak...oroszország a kezdetektől barátságtalan országnak tart minket. Pont. Amit a csuti itt lead magáról az pr a hülyéknek.
Gazdaságunk az nincs.
A lábbal szavazók párszezezres tömege hozott egy kis béremelkedést az igaz meg voltak lopható ingyenpénzek nyugatról, de megállt már.
A kazah krumpli kutatással meg kitörölhetjük🤣🤣🤣.

« Válasz #4267 Dátum: 2023. Március 03. 12:33 »
58 éves vagyok 36 éve ebből élek ez a főállásom , hogy van képe azt mondani menjek vissza a szakmámba dolgozni !!!!!!!  A 300 méhcsaláddal meg mit tegyek ???????????
Ezek a helyi méhészeknek tartott előadások, időnként zűrt okoznak. Legutóbb Ábrahám Péter vett le a netről egy helyi méhészeknek tartott előadásról készített videót,  némi nyomásgyakorlás után.
« Utoljára szerkesztve: 2023. Március 03. 12:49 írta Malya Péter »

« Válasz #4268 Dátum: 2023. Március 03. 13:21 »
Erre emlékszem.
De most meg azt beszélik a népek, hogy az NP-ből finanszírozott előadásokat továbbra is támogatni akarja a vezetőség, mert ugye onnét elég sokan járnak haknizni. Ha már egyszer méheik nincsenek, meg ha lennének, akkor sem valami biztató a jövőkép. A többi támogatás megnyirbálva, de erre jut.

"Javaslatunk, hogy
koncentráljuk a rendezvényeket, próbáljanak az egymáshoz közeli egyesületek
összefogni és közösen rendezni előadásokat. E cél elérése érdekében emeljük a
kötelező minimális résztvevők számát, a jelenlegi 20 főről 30 főre. Ezzel
automatikusan csökkenne az előadások száma. Az elnökség szavazati aránya: 9 igen"

« Válasz #4269 Dátum: 2023. Március 03. 14:00 »
Ha a jövőkép nem valami biztató, és jelenleg itt állunk,  nem valószínű, hogy növekedni fog az előadások látogatottsága. Ahol a taglétszám miatt vendégelőadót ritkán hívnak, s a szaktanácsadói tájékoztatás jobbára a neten is fellelhető információkra korlátozódik, egy idő után lecsökken a látogatottság.Gyöngyösön két OMME csoportosulás van, de nem keveredünk ám egymással!

*

Róka

• *
  • 25
« Válasz #4270 Dátum: 2023. Március 03. 17:46 »

Előadás=Hakni=Dumaszìnház !!!
Sajnos igen nagy probléma , hogy az NP-ből finanszìrozzák a semmit !!! Ők megélhetési móka mesterek !!!
Aki erre kiváncsi az fizesse ki !!!

« Utoljára szerkesztve: 2023. Március 03. 18:54 írta Róka »

« Válasz #4271 Dátum: 2023. Március 03. 20:10 »
Kedves Róka kutyáknak kell a csont másképp éhendöglik!

*

Berci

• 317
« Válasz #4272 Dátum: 2023. Március 03. 20:47 »

"Javaslatunk, hogy
koncentráljuk a rendezvényeket, próbáljanak az egymáshoz közeli egyesületek
összefogni és közösen rendezni előadásokat. E cél elérése érdekében emeljük a
kötelező minimális résztvevők számát, a jelenlegi 20 főről 30 főre
. Ezzel
automatikusan csökkenne az előadások száma. Az elnökség szavazati aránya: 9 igen"

A múlt héten tartottam 30 embernek online előadást. Holnap 35-nek...
Átlátszó primitív pénzszivattyú a mostani OMME javaslat.

« Válasz #4273 Dátum: 2023. Március 03. 21:14 »
Ilyen online méhészeti előadásokra, néző/hallgatóként hol lehet regisztrálni?

*

Berci

• 317
« Válasz #4274 Dátum: 2023. Március 03. 21:28 »
Ilyen online méhészeti előadásokra, néző/hallgatóként hol lehet regisztrálni?

Nem méhészeti témában tartottam/tartok előadást.
Egyébként úgy csinálom, hogy van egy speciálisan az eseményre létrehozott email cím. A regisztráció a számlázási adatokkal történik. A számla kiegyenlítse után kapnak az online felületre belépést.