Nem nem Seed 150.
Igaz nekem nincs kamion tétel, de pár hordót azért 2000 ért elvitt a kereskedő. Úgy! hogy a 2000 ret ő mondta nem én, és kicsit szégyellve mert tudta hogy kevés.
Lehetett volna ez több is persze hogy, de ennyi volt.
Nem egyedül voltam nyugalom, soknak lett sok akác, duplája meg még több mint nekem, mert meg se lettek szórva repcén és még nógrádot is megfogták, rosszabb sose legyen senkinek.
Szóval az az ő repülőgépük nem nyugat európa fölött körözget, sőtt nem is repülnek hanem itt járnak a földön, (orbánland)🤣.
Soknak kett annyi akác hogy 2 rongyal számolva is / család az életében ennyi pénzt még nem hozott neki a méhe.
Szerinted miért lapul a döntő többség mint sz@r a fűben?🤣🤣.
Nem mindenki "béla bá" (valós), akinek ingyen kellene minden meg ha lehet még olcsóbban, a mézet meg aranyáron adná....de nem adja mert azt is kevesli🤣🤣🤣, azt hiszi majd "ráhordják" ha leteszi a kanalat?
Mondok még érdekeset, 2015 gondolom emlékszel? Lett akkor is nyakig elég volt, 1500 ért vitte szinte az "erdőből".
Figyelj komám, én sort kereskedőnél még soha nem álltam de akkor az volt.
Rendesen basz@d mint amikor bárány átvétel van, vagy a malacokat vitték régebben.
Azért...Vásár után okos a paraszt...a flegmázást nem szeretem.
2015-ben az erdőből adtad 1500-ért a mézedet. Azzal magyaráztad hogy kell a pénz. Épitkezés/család/stb. Akkor Te is azt gondoltad,hogy olcsón adod, de a szükség nagy úr. Aztán bejött mert leesett az akác ára. A kényszer vitt rá, és nem megalapozott tőzsdei trendeket figyelembe vevő közgazdasági döntés volt. Azért ezt illene elmondani. ( mint ahogy vélhetőleg, most is hasonló okok miatt értékesítetted az "erdőből")
Sokan eladták 2000-ért, de nem olyan sokan, merthogy nem volt komoly felvásárlás, hogy ilyen vagy olyan okok miatt hamar pénzhez jussanak. Több méhészt ismerek akinek 40-60 hordó akácméze áll otthon, mert nem veszik. Azt a 40-60 hordót nem a szél hordta össze és idén is fel kell készíteni a méheket. Persze összelehet rakni őket és saját húsukon is feljönnek de azért az a rablógazdálkodás és nem méhészkedés.
Más fórumokon már nem téma a mézfelvásárlás, mert elfogadták az emberek hogy nincs. Már az OMME-ra se fújjolnak. Nem azért, mert nem tudnának, hanem azért mert elfáradtak és rájöttek, hogy az érdekvédelmi képviseletük az "út mellett hagyta" őket.
Igaza van Brossnak, még ha sokat is tett ezért a kijelentéséért, hogy jobb ha mindenki visszamegy az eredeti szakmájához mert a méhészkedésből megélni nem lehet. Csak hogyan fog visszamenni az a méhész autószerelőnek aki 20 éve nem nyitott ki szerelési céllal motorháztetőt?