Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715080 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #4245 Dátum: 2023. Március 02. 07:25 »
Akkora már a méhész termelői elégedetlenség, hogy elérkezett az idő, a Csuja László által itt javasolt
- A hamis méz gyártásának és forgalmazásának megakadályozását
- A mézüzemekben gyártott hamis méz leleplezésére alkalmas jogilag elfogadott vizsgálati módszerek és a hamisítással arányos büntetés bevezetését célul tűző
 „Termett Méz Egyesület” megalakítására?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #4246 Dátum: 2023. Március 02. 11:25 »
A piros kérdőjeledre válaszolok. Tudsz jobb megoldást? Tegyél jobb javaslatot.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #4247 Dátum: 2023. Március 02. 11:36 »
Kommentár nélkül...

Meggyőződésem, hogy azért ilyen nagy és bizonytalan minőségű a mézimportja EU-nak, mert az élelmiszervizsgálati módszerek és az eredetvizsgálati szabályok vagyis az élelmiszerbiztonság elavult.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #4248 Dátum: 2023. Március 02. 11:50 »
Rendben Attila.
(Csak annyit azért hadd kérdezzek úgy, hogy nem kell válaszolni rá.
Tényleg van még valaki, aki nem tudja, hogy az oroszok nem az ukránokkal háborúznak.)
Van még valaki, aki nem tudja, hogy nem az ukrán méhészek méze miatt omlik össze ez az ágazat, hanem a háború árnyékában -vámmentesen- etetik a moslékot az uniós néppel?
(Igazat kell adjak, de a téma nem ide való! Üdv:Attila)

Te mit tudsz a 2022 február 24 előtti mézimportról? Én úgy tudom, hogy akkor is ömlött az EU-ba, közöttük magyar mézkereskedőkhöz is vámmentesen az Ukrajnai kikötőkbe érkező nagy valószínűséggel gyárban előállított mézhamisítvány.

A mézhamisítás és az ukrángyűlölet/oroszimádat nem függ össze. A mézhamisítás csak a kereskedői inkorrektséggel van szoros kapcsolatban. Az a kereskedő aki a Te szemedbe mosolyog és filléreket fizet neked, lelki szemei előtt belőled csak a dollárjelet látja, nem a te áldozatos nehéz minőséget teremtő munkádat. És ugyanígy gondolkodik az ukránokról és oroszokról is. Magasan lesz@rja Ő a nemzeti érzelmeket, honvédő vagy épp támadó háborút, ha az nem hoz neki pénzt a konyhára, lesz@rja a nemzeti kultúrát, a magyar méhészek érdekét, a hazafiasságot stb. A kereskedőt - tisztelet a kivételnek - csak a profit érdekli.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #4249 Dátum: 2023. Március 02. 11:57 »
Igazad van Csuja,ilyen a magyar ember,a méhészek zöme is,de főleg a vezetők,sokáig sokann túl jól éltek,hasznot húztak mindenből,átvernek ,lenéznek másokat,hagyta a nép,hogy tönkre menjen az ország,jobb is lesz ha majd a kínainak parancsolnak.

Szerintem az a legjobb, ha mi méhészek a kereskedelmi érdekeket kirekesztve józanul gondolkodunk és okosan cselekszünk. Mások fikázása nem okos érdekképviselet. Fikázhatnám Bross Pétert, amiért nem tett semmit a termett méz védelmébe és hagyta/hagyja a kereskedői érdekek maximális érvényesülését, de nem teszem, mert a fikázás nem előrevisz, hanem lehúz a mostani dagonyába. És ebbe a dagonyába nem az igazi méhész, hanem a disznó az erősebb. Az én ajánlatom nem a dagonyázni kívánóknak szól!

« Válasz #4250 Dátum: 2023. Március 02. 13:03 »

Te mit tudsz a 2022 február 24 előtti mézimportról? Én úgy tudom, hogy akkor is ömlött az EU-ba, közöttük magyar mézkereskedőkhöz is vámmentesen az Ukrajnai kikötőkbe érkező nagy valószínűséggel gyárban előállított mézhamisítvány.

Igen, én mindent tudok. Te meg semmit, de már azt írod, hogy úgy tudod. Majd hamarosan lesznek, akik szintén úgy tudják, sőt amit leírsz, azt tényként fogják közölni. Kivéve azokat, akik kárát látják az eseményeknek.
A valószínűleg moslék, csak a vámmentesség eltörlése után kezdett ömleni, a felvásárlási hajlandóságból és árból gyanítva.
Te még akkor koronahisztis riportokat adtál, -[b](amikor az ukránok megakarták támadni a tőlük felszabadított területeket, ahol halomra gyilkolták azt megelőzően a nemzetiségeket, legfőképpen az oroszokat)[/b]- (láttam a videót) nem foglalkoztál a méhészettel. Éppen passzolnál a Rusvai helyére, ha megüresedne. Ne haragudj, de most éppen ott tartasz, ahol abbahagytad. Én veled vagyok, mert ez az omme nem a miénk. Veled nem itt tartanánk, drukkolunk neked, számítunk rád, mert nem sok reményünk van. De hidd el, ebben a stílusban sehova sem jutunk. Így veled senki nem fog szövetkezni, és nem fogja igénybe venni a segítségedet. Ahogy mondani szokták. Elszabadult hajóágyúként nem lehet tüzelni, csak rombolni.
Tehát nem ömlött ilyen tömegben a szemét Ukrajnán keresztül feb. 24 elött. 2200 volt az akác felvásárlási ára.
A különleges hadműveletnek nevezett háború (nem politizálunk tudom, de másképpen nem lehet leírni) indulása után hamarosan 2400 volt. Akkor ezt olvashattuk többek között a "ződön" és ma is ott van.

Hozzászólás témája: Re: Aktuális mézárHozzászólásElküldve: 2022.05.15. 08:45

A Fekete -tengeri átjárónak Konyec!!! :D Уважаемый г-н президент! Cпасибо!!
Aki nem értené. Fordításban. (Tisztelt Elnök Úr! Köszönjük!!)

A "hátukon" mégsem hozhatják be a Kínai szutykot

Aztán jöttek a kiskapuk.
Majd amikor kitalálták a 17%-os vám eltörlését, akkor akinek van gógyija, az gyorsan eladta 2000-ért. Nem sokan adták el, nem igaz az ahogy robi75 írta, mert az ő mennyisége nem számottevő, eladta háztól azt a keveset, de azért véleménye az van. Az ilyesmiket elolvassa az ember, legyint egyet, aztán ennyi. Próbálkoztak a méhészek árat tartani, de hiába. Szóval kiderült, hogy jó termés volt, a hatalmas téli méhveszteség ellenére is. Amikor viszonylag sokan eladták, az az 1800 ár volt. Tudom. Felvásárlóktól. Aztán akinek még belefért, az odaadta 1700-ér. Most ha éppen kell valakinek, akkor 1600 ha szerencséje van, de 1400-ért tudok felvásárlót.
Tehát a kiskapuk keresése közben kiderült, hogy vámmentesen lehet bármit behozni, segítve azokat a szerencsétlen méhészeket, akik félelmükben gyorsan értékesítették az oroszok állítólagos mohósága elöl (eszméletlen duma) a termésüket, melyet akkor termeltek, amikor esténként hazamentek a frontról, másodállásba, vagy a befogadó országból, ahol menedéket kaptak, ha még éltek. Ilyen süketelésekkel etetik a politikusok a magyar méhészeket, akik végre egy jobb évet zártak, de csak az akácból, és reménykedtek, hogy az elmúlt gyenge évek után végre egy kicsivel több pénz jut erre, meg arra.

Nem folytatom, mert lejár az ebédidőm. Arra kérlek Geddekas, hogy előbb informálódj, mert különben semmi nem lesz az egészből!

*

wr

• 1013
« Válasz #4251 Dátum: 2023. Március 02. 13:37 »
Nem voltam túl jó matekból, lehet hogy emiatt van hogy ha meglátok egy ilyen linket és elkezdek számolni akkor már az elején elakadok:

https://www.emag.hu/lune-de-miel-akacmez-1kg-3088541009376/pd/DQ04YZMBM/?X-Search-Id=aaf7ef8bc4551c5300df&X-Product-Id=102203519&X-Search-Page=1&X-Search-Position=4&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view

Egy kiló agáca méz, 9615Ft. Azt írja lentebb, öko gazdaságokból gondosan lett válogatva. Meg azt is írja az összetételénél, hogy eu-n belüli és kívüli gazdálkodásokból származó mézek keveréke. Azon agyaltam, ha tőlünk ilyen ezerhárom-ezernégyé akarják megvenni, vajon mely ország termékével kell keverni hogy ennyire jó áron eladható legyen?

*

Róka

• *
  • 25
« Válasz #4252 Dátum: 2023. Március 02. 20:38 »
[quote ]

Szerintem az a legjobb, ha mi méhészek

Neked ismét vannak méheid ???

« Válasz #4253 Dátum: 2023. Március 02. 20:40 »
Az én ajánlatom nem a dagonyázni kívánóknak szól!
Mondjad chef mi a menü ?

*

buksi

• 466
« Válasz #4254 Dátum: 2023. Március 02. 22:39 »
Még mindig a másikat ekézzük,ez már jó magyar szokás lesz?-ébresztő legyen már valaki aki segít összefogni,megnyugtató módon ezt a szerencsétlen ágazatot.

*

buksi

• 466
« Válasz #4255 Dátum: 2023. Március 02. 22:50 »
Szabó László Szemi
Ehhez csak annyit fűznék.. Az OMME elnöke itt volt Gyöngyösön méhész gyűlésen, és azt mondta, szomorú , de mindenki térjen vissza az eredeti szakmájához, mert a méhészetből már nem lehet fő állás kent meg élni. 650 Ft kínálják a hamis mézet a föl vásárlónak.

*

sztyopa

• 116
  • Attila
« Válasz #4256 Dátum: 2023. Március 03. 00:54 »
Akkor OMME -se lesz szükség.

*

robi 75

• 1010
« Válasz #4257 Dátum: 2023. Március 03. 07:12 »
Nem nem Seed 150.
Igaz nekem nincs kamion tétel, de pár hordót azért 2000 ért elvitt a kereskedő. Úgy! hogy a 2000 ret ő mondta nem én, és kicsit szégyellve mert tudta hogy kevés.
Lehetett volna ez több is persze hogy, de ennyi volt.
Nem egyedül voltam nyugalom, soknak lett sok akác, duplája meg még több mint nekem, mert meg se lettek szórva repcén és még nógrádot is megfogták, rosszabb sose legyen senkinek.
Szóval az az ő repülőgépük nem nyugat európa fölött körözget, sőtt nem is repülnek hanem itt járnak a földön, (orbánland)🤣.
Soknak kett annyi akác hogy 2 rongyal számolva is / család az életében ennyi pénzt még nem hozott neki a méhe.
Szerinted miért lapul a döntő többség mint sz@r a fűben?🤣🤣.
Nem mindenki "béla bá" (valós), akinek ingyen kellene minden meg ha lehet még olcsóbban, a mézet meg aranyáron adná....de nem adja mert azt is kevesli🤣🤣🤣, azt hiszi majd "ráhordják" ha leteszi a kanalat?
Mondok még érdekeset, 2015 gondolom emlékszel? Lett akkor is nyakig elég volt, 1500 ért vitte szinte az "erdőből".
Figyelj komám, én sort kereskedőnél még soha nem álltam de akkor az volt.
Rendesen basz@d mint amikor bárány átvétel van, vagy a malacokat vitték régebben.

Üdv:robi

« Válasz #4258 Dátum: 2023. Március 03. 07:37 »
Nem nem Seed 150.
Igaz nekem nincs kamion tétel, de pár hordót azért 2000 ért elvitt a kereskedő.

Ne hazudj! Hogyan vitte el, ha elkelt 3500 helyett 3000-ért?

Itt 3500 volt üvegben az akác annyiért adtam volna. De le kellett mennem 3000 forintra, ott mind elkelt.

Ja és : " A csunnya bessszéd nemcsak bánycsa, roncsa, de hasogassa is a füllet."

*

Róka

• *
  • 25
« Válasz #4259 Dátum: 2023. Március 03. 07:59 »
Idézetet írta: robi 75
"Nem egyedül voltam nyugalom, soknak lett sok akác, duplája meg még több mint nekem,"
[/quote

Akkor mennyi lett az a sok és annak a duplája ??
« Utoljára szerkesztve: 2023. Március 03. 08:08 írta Róka »