Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715182 megtekintés
*

Róka

• *
  • 25
Re:Gőzölgő
« Válasz #4200 Dátum: 2023. Február 23. 20:17 »

« Válasz #4201 Dátum: 2023. Február 23. 20:20 »
Te Róka! Hova lett az, amire tegnap este reagáltam? Törölted?

*

leo

• 210
« Válasz #4202 Dátum: 2023. Február 23. 20:38 »
Valóban, hová lett? Mi az indok? Legalább válasz legyen.Moderátor! Válasz legyen!

*

oszkár

• 1226
« Válasz #4203 Dátum: 2023. Február 23. 21:09 »
Én meg erről is lemaradtam!  Legalább a cenzúrával várnának két napot!
Nem tiltottak ki mostanában senkit?  A "renitensek" megjavultak ?

Vagy már csak azok írásai maradnak akik erősen tudnak bólogatni?

*

robi 75

• 1010
« Válasz #4204 Dátum: 2023. Február 23. 21:29 »
https://m.kuruc.info/r/4/255628/

Vihar a biliben......mint a gabonával...😁😁jaj éhen hal a fél világ mert az ukán gabona ecetera.
Sokat termelnek nagy (volt) a terület, de világviszonylatban nincs nagy jelentősége. Mára a fele termő területet szétlőtték, ami maradt azt meg ellopta az a jó  bolsevik.
Szóval azt a párezer tonna mézet amit amúgy is javítani visznek igazán megvehették volna rendesebb áron.
Eu viszonylatban nem nagy valamik vagyunk semmilyen téren, igazán megtehették volna, de nem tették.
Konkrétan leszarják orbánlandot orbánnal együtt amire rá is szolgált.
Üdv:robi

*

Róka

• *
  • 25
« Válasz #4205 Dátum: 2023. Február 24. 09:08 »
Hello seed150
A kérdésedre válaszolva én nem töröltem, biztos nem tetszett a moderátor kollégának !!! Ha most szervezne tüntetés t akkor én is kockásra ülném a nemesebbik felemet , mert most lenne rá okunk !!!!!

*

wr

• 1013
« Válasz #4206 Dátum: 2023. Február 24. 13:06 »
Amikor valami csúfság történik, akkor az ok és annak okozója kiben-miben létét úgy szokták megközelíteni, hogy kinek állhatott érdekében, ki nyert vele. Ne legyen igazam, de szerintem a hungarikum szándékosan került kivezetésre a nyugateurópai mézpalettáról, már ha ez történt. Hogy miért, annak a megválaszolásához sem elég nagy, sem elég tájékozott nem vagyok.

« Válasz #4207 Dátum: 2023. Február 25. 07:34 »
Ne legyen igazam, de szerintem a hungarikum szándékosan került kivezetésre a nyugateurópai mézpalettáról, már ha ez történt.

Nem ez történt. Folyamatosan lehetett kapni akácmézet nyugaton, és mindenhol. Hányszor raktak fel képeket (PL. Attila is) a bolti árakat is lehetett rajtuk látni, ami felettébb bosszantó volt a felvásárlási árhoz viszonyítva.
Gyenge évben is elég ami terem ahhoz, hogy abból olyasmit lehessen manipulálni, amit már akácmézként lehet árusítani. Most a jó termés miatt (már akinek ugye voltak méhei), a megtermelt kiváló minőségű akácmézünk valószínűleg több évre is elég javítóméznek.
Aki szereti az akácmézet, az termelőtől vásárol. A nagyjából 12 eurós ár, mára szinte mindenhol 20 Euro felett van. Nyugati fogyasztó szavait idézem, aki talált valahol igazi akácmézet:

"Philip Schneider 2021. november 09- én
Gyerekkoromban szívesen ettem mézet, amit mindig közvetlenül a méhésztől hoztam.
Azonban már régóta szupermarketbe járok, és soha nem találtam ott megfelelő mézet. Ez azonban egyszerűen finom, és nagyszerű gyerekkori emlékeket idéz! Nagyon szépen köszönöm!
"

A vegyesméz sem különb.
Na most akkor lesz tüntetés? Talán itthon kellene kezdeni? Tudja valaki Csuja telefonszámát. Többet tett Ő a méhészekért, mint az összes bürokrata együtt véve.

(És ezt nem érdekből írom. Én eladtam azonnal - mint már írtam- 2000-ért. Viszont az ideivel mit fogok csinálni?)

*

Róka

• *
  • 25
« Válasz #4208 Dátum: 2023. Február 25. 08:26 »
Jó reggelt !!!

Igazad van Sedd 150 , azzal kéne kezdeni ,hogy Csuját vissza kellene venni az egyesületbe !
Nekem az a feltételezésem ,hogy a szakmaközi szervezettel behuztak minket a csöbe és egyre közelebb érkezünk a MÉHÉSZ ZRT felé aminek a gondolatát is sárba kéne taposni !!!

*

wr

• 1013
« Válasz #4209 Dátum: 2023. Február 25. 09:08 »
Idézet
Viszont az ideivel mit fogok csinálni?
Jobbnál jobb lehetőségek közül választhatsz:
1. Imádkozol hogy fagyjon el
2. Kipörgeted, veszel egy (vagy több) hűtő konténert, mert le lett írva hogy 0-5 fok között évekig is jó lesz
3. Bent hagyod a méheknél, így nem kell megvenned utána a 600Ft-os cukrot ami addigra lehet hogy 800 lesz, az akác felvásárlási ára meg állítólag most 1300 de addigra 1200 lesz

Azt nem értem, ha a méztermelő kötelezve van arra "laborvizsgálattal" hogy akácmézet adjon el akácmézként, akkor az értékesítő, kiszerelő, akármi miért nincs? Ha ő kotyvaszthatja a mézet akkor a méhész miért nem? Miféle eljárásrend ez?
Hozzáteszem, ez az egész bürökrácia ami a méz köré épült is többszörösen érdekes (fejvakaórós szmájli). Tőlem nem egyszer vittek már el úgy mindenféle mézet (mert akkor éppen nagyon kellett), vegyeset és akácot is, hogy a kutya nem mintázta meg, laborba se vitte senki. És nem egy két hordóval, hanem sokkal. Akkor felvilágosítana valaki hogy mi folyik itt?

*

Róka

• *
  • 25
« Válasz #4210 Dátum: 2023. Február 25. 12:29 »
Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek." Nagyernyei  ......

*

RoB

• *
  • 9
« Válasz #4211 Dátum: 2023. Február 25. 15:55 »
Rablás

*

wr

• 1013
« Válasz #4212 Dátum: 2023. Február 25. 16:51 »
Akkor lassan eljön az ideje egy tényfeltáró cikknek, jó lenne ha nem is magyar hanem valamelyik nyugati lap írná meg, hogy hogyan lesz a magyaroknál felvásárolt 1300Ft-os hungarikumból ott egy 20 eurós valami.

*

leo

• 210
« Válasz #4213 Dátum: 2023. Február 25. 19:32 »
Egyetértek.Nem fog menni.Seed 150 írását kerestem/ nem találtam/ aki azt írja, tanácsolták neki, hogy ne szálljon hajóra, ne álljon ablak közelébe.  Valami hasonló írás.Nagy pénzek mozognak a bizniszben.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #4214 Dátum: 2023. Február 26. 00:04 »
Jó reggelt !!!

Igazad van Sedd 150 , azzal kéne kezdeni ,hogy Csuját vissza kellene venni az egyesületbe !
Nekem az a feltételezésem ,hogy a szakmaközi szervezettel behuztak minket a csöbe és egyre közelebb érkezünk a MÉHÉSZ ZRT felé aminek a gondolatát is sárba kéne taposni !!!

A kínai műmézre lehet kidogozni laboratóriumi kimutatási módszert.
Miért?
Mert ismert a technológia ahogy a kínaiak ezt gyártják. Csuja leírta hogyan zajlik a gyártás. Az se lehetetlen, hogy már nem is Kínában gyártják, hanem pl. Ukrajnában, ahova a gépsort be lehet hozni és olcsóbban lehet gyártani, sőt onnan vámmentesen lehet behozni az EU-ba.

De nem a labortechnika a probléma, hanem a méhészek közös akaratának a hiánya.
A méhészek döntő többsége nagyon rövidtávon gondolkodik és képtelen saját érdekét felismerni. Ha képesek lettek volna felismerni a méhészek saját közép és hosszabb távú érdeküket, akkor megértették volna, hogy mit képviselt Csuja és nem zárták volna ki az OMME-ból szinte 100%-os szavazat többséggel. Szerintem NEM Csuja szégyene hogy őt kizárták.

Nagyon nagy tragédiának kell történni ahhoz, hogy Csuját visszahívják érdekképviseleti vezetőnek a TERMETT MÉZ-et termelő méhészek érdekképviseletére. Van most ilyen helyzet?   
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.