Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715071 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #4050 Dátum: 2019. December 20. 18:40 »
Izso 60 mint mindig most is lemaradtál.
Én úgy tudom a szervezőktől, hogy A 2020 január közepére tervezett tüntetéssorozatra minden hely elkelt a repülőkön, és a buszokon is.
10 ország méhészei csatlakoztak eddig az akcióhoz.
Lesz egy sajtótájékoztató, ahol 10 uniós ország agrárminisztere egyszerre fog egy felhívást közzétenni.
Miről beszélsz?
A kishitűség, az irigység, a befelé fordultság teljesen megmérgezte a gondolataidat.
Izso 60, ha valamit nem tudsz, kérdezz.
Kérem a szervezőket, hogy adjanak még több hírt a tüntetés előkészületeiről, mert azt gondoltam a fenti információkat már mindenki tudta.
Nagyernyei Attila

*

izso60

• 573
« Válasz #4051 Dátum: 2019. December 20. 18:54 »
Üdv.Uraim!
Tisztelt Nagyernyei Uram!
Azt kezdem érezni hogy provokálni próbálsz.
Nem fog sikerülni!
Tudnék használni az eszmecseréhez illő szavakat is,de nem teszem.
Azért az a fenyegető levél mégis csak tény volt.
Vagy nem?
Vagy csak te nem tudsz ill nem akarsz tudni róla?

« Válasz #4052 Dátum: 2019. December 20. 21:05 »
Eddig minden tüntetés eredményes volt. Ugyan is, miután el álldogáltak ott egy kicsit, mindenki szépen hazaért.
Viszont ha már ott vagytok, csak egy kérdést feltehetnétek nekik, nevezetesen, hogy az idióta unió miért visel hadat a saját mezőgazdasági termelői ellen?
De, nincsenek illúzióim, előre tudom, még olyan se lesz aki szóba állna veletek.

« Válasz #4053 Dátum: 2019. December 20. 21:10 »
Veszélyt és a nyúlós terjedését a nagy állományok okozzák, ahol már semmilyen egészségügyi ellenőrzés nincs, mert senki nem is vállalkozna rá, és ezek a nagy méhészetek nem maradnak otthon azért mert van náluk tíz, húsz nyúlós kaptár.
Szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy minden témában kész tényeket írjatok, amiket alá is tudtok támasztani.

Szóval várjuk ennek az igazolasat.
Milyen igazolást vársz? Papíron kéred vagy jó lesz e-mailban is.
Én csak csak egy embert emelnék ki, onnan a nagy alföld közepéről. Mondom csak ezt az embert.

« Válasz #4054 Dátum: 2019. December 21. 08:22 »
Na most ha ez így lenne ahogy írod és nyulossal vándorolnak emberek akkor azért egy - két pergetés után ott nagyon szétkenődik a betegség. Augusztusra egy ilyen állományt teljesen égetni kell.
Igazolás mondjuk az lenne ha beszamolnál egy-két ilyen esetről. Persze ez még mindig nem magyarázza meg, hogy a betegség hogyan ment át.

*

nata

• 176
« Válasz #4055 Dátum: 2019. December 21. 09:55 »
Veszélyt és a nyúlós terjedését a nagy állományok okozzák, ahol már semmilyen egészségügyi ellenőrzés nincs, mert senki nem is vállalkozna rá, és ezek a nagy méhészetek nem maradnak otthon azért mert van náluk tíz, húsz nyúlós kaptár.
Szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy minden témában kész tényeket írjatok, amiket alá is tudtok támasztani.

Szóval várjuk ennek az igazolasat.
Milyen igazolást vársz? Papíron kéred vagy jó lesz e-mailban is.
Én csak csak egy embert emelnék ki, onnan a nagy alföld közepéről. Mondom csak ezt az embert.
Azt azért hozzátenném, hogy annál a bizonyos embernél nem volt még nyúlos, attól függetlenül, hogy 1000+ családot kezelnek évtizedek óta. Sok másodállású vagy egyedül 2-300 családot tartó méhész el van maradva tőlük kaptárbontások számában. Sokkal veszélyesebbnek tartom azokat a másodállású méhészeket, akiknél annyiból áll az év, hogy felrakom a mézteret, kipörgetem, majd augusztusban leveszem.

*

Bicska

• 601
« Válasz #4056 Dátum: 2019. December 21. 15:46 »
Szia Nyuszt!

Hétfőn megyek hozzá. Amint eljöttem tőle, megírom, mit mondott.
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

Apis

• 192
« Válasz #4057 Dátum: 2019. December 21. 20:28 »
Szeretném egyszer már azt is megérni, hogy az OMME szervez valami értelmes tüntetést.

« Válasz #4058 Dátum: 2019. December 21. 20:35 »
Na most ha ez így lenne ahogy írod és nyulossal vándorolnak emberek akkor azért egy - két pergetés után ott nagyon szétkenődik a betegség. Augusztusra egy ilyen állományt teljesen égetni kell.
Igazolás mondjuk az lenne ha beszamolnál egy-két ilyen esetről. Persze ez még mindig nem magyarázza meg, hogy a betegség hogyan ment át.
Amiről én beszélek az nem elmélet, hanem tapasztalat.
 Két esetben voltam úgy napraforgón, hogy az egyik esetben 3 méterre , a másik esetben 10 mééterre volt a nyúlós.
Leírom, ha gondolod mindkét esetben a körülményt, ha kiváncsi vagy rá, de ez hosszabb leírást igényel.
 Szóval egyik esetben sem fertőződtem le.
Ha valaki foglakozott nyúlósos esetekkel mint méh eüs, hát énnékem kijutott.
Szóval a következő a tapasztalatom.
 A nyúlós leginkább mézzel terjed, és az erős családok szedik össze. Minden esetben az volt a megfigyelésem, hogy a legerősebb családok fertőződtek le, mert azok kutattak.
Hiába van közel a fertőzött család, ha van valamiről hordás, míg a fertőzött család nem robban le teljesen, és nem bírnak bele menni a kutató méhek a kaptárba addig nincs fertőzés.
 Én mindkét esetben eljöttem korán. Az egyik esetben véletlenül, a másik esetben korán, mivel gyanítottam, hogy baj van mellettem.
 Ebből a szempontból elmondanám közbe szúrva, hogy napraforgóra érdemes, csak akkor menni, mikor már van hordás, és a hordás végén rögtön eljönni.
Ha, ruhával, kézzel stb be lehetne vinni a fertőzést, akkor én már bizonyára be vittem volna a saját állományomba, kb 5 évben foglalkoztam nyúlósos állományokkal, több méhészetben, mint méheüs.
1 esetben tapasztaltam a következőt. Amikor az idős méhész állományát elégettük, ő nem vett többé méheket, de nem is égetve ki a kaptárok hat évig voltak üresen, kidobva a kert végébe.
Ebben a hat évben nem is volt fertőzés, mert kb 4 évben nem is jött vándorméhész a fagyás miatt. Vagy csak kevés jött.
Aztán ez az illető meghalt, és az unokaöccse elő szedte a kaptárjait, és méheket tett bele. Ekkor tört ki nála a  nyúlós.
Tehát a nyúlós leginkább rablott mézzel terjed vagy kiégetetlen kaptárral, ugyan is azt is számtalan esetben tapasztaltam, hogy ha a kaptárt kiégetik tovább nincs fertőzés.
No most a pár százas vagy ezres családosok, nagyon védik magukat, ezt ismerem. És a kicsikre kenik, mivel azok útba vannak.
Meg is tehetik, mert ha valaki azt mondja nekem, hogy ebben az országban van olyan méh eüs aki átnéz egy több ezer családos méhészetet rögtön röhögöm körbe.
Mert azért nem vagyok hülye, tudom, hogy egy család átnézése nyúlósra mennyi idő, csináltam eleget.
« Utoljára szerkesztve: 2019. December 21. 20:40 írta Sagittarius A »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #4059 Dátum: 2020. Január 05. 12:10 »
A nyúlóssal kapcsolatos tapasztalatait megerősítem Sagittariusnak. Hasonlók az én tapasztalataim is. A nyúlós nagyon nehezen terjed és elsődlegesen mézzel. Néhány más terjedési forrással kiegészítem, ami személyes tapasztalatom mint méh eüsnek.

Egyik méhésznél úgy tört ki a nyúlós, hogy üres lépes kereteket kapott a barátjától. Vagyis nemcsak a kiégetetlen kaptár terjeszt nyúlóst.

Van egy völgy Gödöllő mellett amiben van egy patak néhány felduzzasztott tó és sok-sok éger, nyár és fűz, a domboldalak pedig tele vannak akáccal. Ebben a völgyben 3-5 évenként van nyúlós, mert a vándorméhészek erős családjai kirajzanak az akác alatt. A rajok találnak odút bőven a patakvölgyben. És ki tudja mikor került be a nyúlós a völgybe és ki tudja hány odúban ott van a molyrágta lépekben, amire újra meg újra rátelepülnek a méhrajok. Mivel a völgy üdülőövezet, mindíg van néhány kezdő és újrakezdő méhész, aki megpróbál állományt fenntartani. Az elmúlt öt évben két méhállományt kellett nyúlós miatt zár alá venni.

A személyes tapasztalatom alapján állítom, hogy az 5 km sugarú körzárlat teljesen indokolatlan. Ugyanis a rabolt méz a nektárhoz képest nagyon nehéz és ráadásul vízelvonó hatású, ezért a méh nem tud nagy távolságot megtenni vele, mert annyi vizet vonna el a méhecske szervezetéből amivel 1 km-t se tudna megtenni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #4060 Dátum: 2020. Január 09. 07:03 »
Körülbelül itt tart Vivaldi!
"A boszorkányperek jól mutatják, hogy mindig kellett egy olyan réteget keresni, amelynek tagjaira mindent rá lehetett fogni.."
Azért előtte érdemes a cikket is elolvasni.
https://www.teol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-boszorkanyokat-tolnaban-is-uldoztek-2106294/?fbclid=IwAR3FQkaicBsQiFItDir7cEYODdiaS9Pqbf1Y_wUPwMpUFi4-vjddDHK9o4Y
Nagyernyei Attila

« Válasz #4061 Dátum: 2020. Január 09. 08:58 »
He-he. Hogy te  mire nem vagy képes a Bross újra választásáért?
De, jól mondod, ti valóban boszorkányok vagytok akiket most még nem égetünk meg, de már lenne rá igény.

« Válasz #4062 Dátum: 2020. Január 11. 21:50 »

Akkor miről vitázunk?
Lám ez a ti szintetek.
Nagyernyei Attila

Attila, már csak Te vitázol. Szólj nekik segítsenek! Nem fogod bírni.

Há' má' hogyan maradna magára az a jó hajament Hajernyei? Há' van annak szekértábora akkora, hogy valami csuja! Ottan van mingyá' a GigaCsányi, meg mingyá' meggyünnek még legalább ketten, a jó Dr. Körmendy-RáczP.János, meg az Olvastam es. Köll ezekné' több...? S akkor ne feledkezz meg a momentán berekedt Díszbaromfiról, Tyúkocskáról, Szürkeverebről, a tagdíjhátralékot  kicsit nehezen utaló Baglyasról, a sporthorgászok védőszentjéről, SzentAtyáról, CsicskaBicskáról, a jó Ugyenaivvagyok? Baloghlaciról, BólintkaBálintkáról, s nem utolsó sorban a kedves Chuck Norrisról, a MojzesAlbedóról, és a Világosbeszédű Kevéstagdíjú Erdélyi Janiról. A kemény magról, OMME, Méhészújság, Kft., Mészároséra Ostorairól, Tóth Péter rentyölőiről, Alapszabályszabóiról, Tollfosztott Kányáról, Bross szekértolóiról.

« Válasz #4063 Dátum: 2020. Január 11. 23:05 »
Eljövendő az Úr 2020 esztendeje.
Amikor is lőn, Mártius havában, hogy elindula pestnek irányába némi csukjás  fekete kecskeszőr szerzetesi csuhába öltözvén Jézus Krisztus keresztjét magasra tartván, Vivaldi-Sagitárius szerzetes atya boszorkányüldöző.
A hírre felkapván fejét némi omme boszorkánykirály, és talpnyaló csapata a kontroll boszorkányokból, és kiugrálának az omme romvár ablakain, és nyakukat törének, mivel a seperőt elfelejték bekapcsolászni.

*

leo

• 210
« Válasz #4064 Dátum: 2020. Január 11. 23:10 »
Mindegy mit írok. Katasztrófa.