Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715118 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #4035 Dátum: 2019. December 19. 18:52 »
Igen, ezzel most mindent megmagyarázott, hogy miért szólja le más munkáját, az asztalt csapkodva. Az, hogy napokon keresztűl ócsáról más embereket, az rendben van, de ha rosszat mondanak Önröl, már megy a hisztizés...
Én csak megköszönni tudom, hogy egy roppant szimpatikus, inteligens emberhez méltóan reagált.
Minden jót Önnek is!

*

leo

• 210
« Válasz #4036 Dátum: 2019. December 19. 19:01 »
Attila! Hét éve olvasgatom a fórumot. Ez a válasz nem illik be a rólad alkotott képbe.

« Válasz #4037 Dátum: 2019. December 19. 19:04 »
Leo!
Mire gondolsz, mit vártál?
Valami támpontot adhatnál, hogy tudjak érdemben válaszolni.
Vivaldinak és a többieknek azt üzenem, hogy keressék meg a "kultur gombot" a billentyűk között.
Köszönöm!
Nagyernyei Attila

« Válasz #4038 Dátum: 2019. December 19. 19:24 »
Igen, ezzel most mindent megmagyarázott, hogy miért szólja le más munkáját, az asztalt csapkodva. Az, hogy napokon keresztűl ócsáról más embereket, az rendben van, de ha rosszat mondanak Önröl, már megy a hisztizés...
Én csak megköszönni tudom, hogy egy roppant szimpatikus, inteligens emberhez méltóan reagált.
Minden jót Önnek is!

Odaát a méhészklubbon én írtam a három legtöbb lájkot kapott írást. Nézz csak utána.
Az, hogy te nem szeretsz, szíved joga.
Még egyszer mondom, nekem nem hiányoznak azok sem akik letiltottak, ha vannak ilyenek. Azok meg pláne nem, akiket én letiltottam. Azon viszont csodálkozom, hogy én miért hiányzom nekik, ha úgyse szerettek vagy értettek velem egyet.

« Válasz #4039 Dátum: 2019. December 19. 19:37 »
Itt van némi félreértés!
Nem tiltottam le, se Ön engem. Sőt nem is beszéltünk semmiről facebookon. Vannak jó írasai, azt elismerem. De a likevadászatot szerintem hagyjuk meg a tizenéveseknek.
Én arra reflektáltam, ahogy beszólt itt a szekszárdi méhészeknek, illetve nekem, hogy azzal kérkedünk, hogy elhagyott méhészeteket számolunk fel, mindezt eüs kollégaként.
Amik ide felkerültek, idei összeomlott méhészetek voltak (a gazda hanyagsága miatt) , amiket csak több hónapnyi munka után sikerült felszámolni.
Szóval, amibe nem vagyunk benne, nem tudunk infókat, abba ugye nem szólunk bele, nem ócsároljuk, a kellemetlen helyzetbe kerülés elkerülése végett. Különben fotelhuszárokká válunk.

Tehát, Simon Úr.
Maradok tisztelettel, emberi méltóságában megőrizve, ha én ezt nem is kapom meg Öntől.

Csere Tibor János

*

leo

• 210
« Válasz #4040 Dátum: 2019. December 19. 19:59 »
Látod Attila ez jobban illik hozzád: nyomjátok meg a kultur gombot.Valami ilyeneket írsz: Én vagyok a tulajdonos azt csinálok amit akarok.
Nincs tarsolyom és nem keresgélek szó szerint. Kicsit vissszatetsző.Takács szekszárdi nem tudom milyére át lesznek világítva a belépők.
Elgondolkodtam. Már mindenki át van világítva? Hol élek én?Már tudom miért nem beszéltek szüleim a 45 utáni időkről, sem 56-ról.
Nem tudom majd leadni a mézemet? Majd lesz valami.Csak ahhoz szólsz hozzá ami neked megfelelő.Akik nem veled fújnak egy követ az ellenség.Sokszor írod a rosszindulatu, irigy embereket.Szerintem ők kevesen vannak és nem a más véleményűek között.
Én mindig felteszem a kérdést magamnak.Kell-e valami ezen az áron? Mert mindennek ára van és előbb utóbb mindenért fizetni kell.

*

izso60

• 573
« Válasz #4041 Dátum: 2019. December 19. 20:07 »
Üdv.Uraim!
Ha megengedik kendtek magam is szólnék néhány szót ehhez a felszámolási "kérkedéshez".
Sok éve történt,talán még sokukban meg sem fogalmazódott a méhészkedés gondolata sem.
Úgy 120km-re a telephelyemtől jártomban keltemben rábukkantam egy hasonlóan elhanyagolt méhészetre,nem voltam abból a távolságból illetékes és mégis elrendeztem ahogy azt kell.
Viszont semmilyen fórumon nem "kérkedtem"ezzel,ez a dolgunk.
Ugyan nagyon kevés javadalmazásért,de ezt vállaltuk.
Ezzel nem "kérkedni"kell,tesszük a dolgunkat és pont.

*

Bicska

• 601
« Válasz #4042 Dátum: 2019. December 19. 21:30 »
Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

Apis

• 192
« Válasz #4043 Dátum: 2019. December 19. 21:43 »
Divide et impera: Oszd meg és uralkodj! Magyarok vagyunk elvégre...

« Válasz #4044 Dátum: 2019. December 19. 23:05 »
Itt van némi félreértés!
Nem tiltottam le, se Ön engem. Sőt nem is beszéltünk semmiről facebookon. Vannak jó írasai, azt elismerem. De a likevadászatot szerintem hagyjuk meg a tizenéveseknek.
Én arra reflektáltam, ahogy beszólt itt a szekszárdi méhészeknek, illetve nekem, hogy azzal kérkedünk, hogy elhagyott méhészeteket számolunk fel, mindezt eüs kollégaként.
Amik ide felkerültek, idei összeomlott méhészetek voltak (a gazda hanyagsága miatt) , amiket csak több hónapnyi munka után sikerült felszámolni.
Szóval, amibe nem vagyunk benne, nem tudunk infókat, abba ugye nem szólunk bele, nem ócsároljuk, a kellemetlen helyzetbe kerülés elkerülése végett. Különben fotelhuszárokká válunk.

Tehát, Simon Úr.
Maradok tisztelettel, emberi méltóságában megőrizve, ha én ezt nem is kapom meg Öntől.

Csere Tibor János
A probléma velem lehetett, abban a tekintetben, hogy nem volt érthető amit akartam.
Először is. Most is vallom, az a kaptár, vagy méhészet amiben a molyok megették a lépeket, már semmilyen veszélyt nem jelent.
Veszélyt és a nyúlós terjedését a nagy állományok okozzák, ahol már semmilyen egészségügyi ellenőrzés nincs, mert senki nem is vállalkozna rá, és ezek a nagy méhészetek nem maradnak otthon azért mert van náluk tíz, húsz nyúlós kaptár.
Az ellentét állítás egy költői eszköz. Én csak szerettem volna felhívni, ezzel az ellentét állítással, hogy az igazi veszély az utóbbi.
Sajnálom ha nem volt érthető.

« Válasz #4045 Dátum: 2019. December 20. 06:45 »
Ezt írja Leo:
"Elgondolkodtam. Már mindenki át van világítva? Hol élek én?Már tudom miért nem beszéltek szüleim a 45 utáni időkről, sem 56-ról."
Hát nem tudom, hogy hol élsz, de valami másról kezdtél el írogatni.
Ezek után nincs más hátra mint én kérdeznék.
Szerinted, ha egy kereskedőt folyton ócsárolnak, utána pedig odakuncsorognak hozzá, hogy vegye meg a mézemet, az a kereskedő, hogy fog viselkedni?
Ezért írtam, hogy valószínű nem azok lesznek a sorban az elsők a mézleadásnál akik pocskondiázzák az adott kereskedőt, legyen az bár melyik.
Szerinted ez listázás?
Vagy te az ellenségeiddel is barátkozol?
Gyakorlatilag ez felfogható üzletrontásnak is, és akkor ki akar az ilyen emberekkel üzletelni?
Annak idején "Józsi Bácsi" is valótlant állított, aztán behúzta kicsit a farkát.
A haverjai felbujtották, hogy mit mondjon, aztán kiderült, hogy kamu volt.
A "haverok" azóta sunnyognak, "Józsi Bácsi" meg bocsánatot kért.
Szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy minden témában kész tényeket írjatok, amiket alá is tudtok támasztani.
Úgy ahogy nomader is írta:
"Szóval, amibe nem vagyunk benne, nem tudunk infókat, abba ugye nem szólunk bele, nem ócsároljuk, a kellemetlen helyzetbe kerülés elkerülése végett. Különben fotelhuszárokká válunk."
Gyakorlatilag folyamatosan erről írok, és beszélek.
Nagyernyei Attila

« Válasz #4046 Dátum: 2019. December 20. 07:02 »
Veszélyt és a nyúlós terjedését a nagy állományok okozzák, ahol már semmilyen egészségügyi ellenőrzés nincs, mert senki nem is vállalkozna rá, és ezek a nagy méhészetek nem maradnak otthon azért mert van náluk tíz, húsz nyúlós kaptár.
Szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy minden témában kész tényeket írjatok, amiket alá is tudtok támasztani.

Szóval várjuk ennek az igazolasat.

*

nyuszt

• 131
« Válasz #4047 Dátum: 2019. December 20. 13:31 »
 Bicska  !  Megkérdezhetem , beszéltél a könyvelőddel  ? Mit mondott a járulékkal kapcsolatosan  ? Üdv: nyuszt

*

izso60

• 573
« Válasz #4048 Dátum: 2019. December 20. 17:16 »
Üdv.Uraim!
Tisztelt Nagyernyei Uram!
Hogy ki kinek az ellensége azt döntse el mindenki maga.
Viszont aki az ország összes méhészét fenyegeti azzal hogy ha nem adják oda a mézüket az általa "igen jónak",reálisnak tartott áron,sajnos kénytelen lesz határon túlról vásárolni.
Nos Ő a barátunk,"megmentőnk".
Itt megdől a Te állításod is miszerint nem kell annyiért odaadni.
Most ennél is tovább megy már ázsiából is hozni kíván ha Úri kedve úgy tartja.
A magyar méhész segítse neki kiharcolni ezt a lehetőséget,utána meg jön a fenyegetés mert az ázsiai olcsóbb.
Köszönjük a "megmentőnek",a miniszter Úrnak,és az OMME-ek is hogy ehhez is ennyi szava van.
Ez mind értünk történik.
Még lesznek akik segítik is a folyamatot.

*

leo

• 210
« Válasz #4049 Dátum: 2019. December 20. 17:48 »
Szóval a kereskedő múltja nem számít. Olvastam róla újságcikkeket a fórumon.Lehet nem igaz. Azóta bebizonyíthatta igazát.Az ilyen bizonyítgatások sok évig eltarthatnak.Valaki feltett a fórumra egy 7 valamenyi eurós kilós akácot.Lehet valamit nem jól nézett, vagy én nem emlékszem jól.Nincs tarsolyom. Nem tudok virítani.Aki emlékszik esetleg hozzászól.Bocsánatot is tudok kérni.
Megértem, mindenhol ez megy, nyitott a piac "ez a jövő" nem tudunk semmit sem tenni.
Hajrá!