Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715117 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #3975 Dátum: 2019. November 21. 18:41 »
222
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 21:32 írta méhész »

*

Bicska

• 601
« Válasz #3976 Dátum: 2019. November 21. 21:43 »
Jani Bátya! Neked válaszolok. Nem vagyok ügyetlen a számítógépekkel, de ilyet nem tudok. Bár megtisztelő, hogy van, aki azt hiszi, igen. Részemről ennyi.
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #3977 Dátum: 2019. November 22. 06:57 »
222
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 21:31 írta méhész »

*

Bicska

• 601
« Válasz #3978 Dátum: 2019. November 22. 07:14 »
Maradjunk! Nem vagyok ügyes. :) De ezt a baráti körös dolgot fejtsd már ki légyszives! Mindenre pedig csak a Jóisten képes.  ;) Szép napot mára!
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #3979 Dátum: 2019. November 23. 17:33 »
Szegény Arisztaiosz kínlódik magával odaát, és üzenget nekünk.
Ezt írja Janibátya írására:
"Törölje már valaki a klubról ezt a hülyeséget, s én is megígérem, hogy ezt a pufogásomat is töröltetem a Fórumról..."
Szerintem meg hadd lássák milyen szépeket írogat!
Én simán kitiltom a hozzászólót ha így írogat!
Szemezgessünk belőle milyen a stílusa:
"....akkor ez az ökörség, amit Jani bátya itt szeretne...."
"....Ha meg netán tényleg lesz ennek a baromságnak következménye,..."
"....aki fogvacogtató váltólázában ilyen hagymázos baromságokat tett föl a világhálóra,...."
Na ezért nem írogathat ide!
Szegény gyerekek....remélem az idén nem megy közétek.
Nagyernyei Attila

*

leo

• 210
« Válasz #3980 Dátum: 2019. November 23. 21:10 »
Attilla! Én ezt az egészet nem értem.Arisszal foglalkozol odaátról, a szakma-politikához nem szólsz hozzá.

*

izso60

• 573
« Válasz #3981 Dátum: 2019. November 24. 13:48 »
Üdv.Uraim!
leo!
Mit szólna?
Hisz nem kapott rá utasítást.

« Válasz #3982 Dátum: 2019. November 25. 06:11 »
Még mindig itt tartotok?
És látom milyen sok klubtagnak tetszik a beszólásotok.
Hiába, működik az agymosoda, úgy mint a nagy politikában.
A magyar ember ilyen.
Ha marhaságot is mondanak, hamarosan mindenki elhiszi, csak sokszor kell ismételni.
Egyáltalán tisztában vagytok a "főnök" fogalmával.
Az egy alá és felé rendelő jogviszony a munkavállaló és a munkaadó között.
Nekem az OMME-ban jelenleg nincs fizetős állásom, és nem is volt mivel vállalkozóként végeztem a szaktanácsadói tevékenységet.
Ha esetleg Bross Péterre céloztatok, akkor is nagy a baj, mivel ő a Tolna Megyei Méhész Egyesület tagja, esetleg én kérhetném különböző dolgokra, de nem utasíthatnám.
Az az oldal amit ti képviseltek, az nekem idegen.
A gyűlölet, a mások megalázása egy tőről fakadt eddig is az OMME-ban!
Látom ez nektek tetszik, nyomjátok.
Doktor úr szeretné vinni ismét a zászlót, annyira tapsolt amikor 2 szavazattal alul maradt Bross indítványa, hogy majd leesett a székről.
Engem nem ez keserít el.
Mikor lesz itt a hőn áhított egység, ha ti is azon dolgoztok, hogy cikizzetek, mondvacsinált dolgokon rugózzatok?
Megmondom, soha!
Majd folytatom. (Remélem leo is lenyugodott.)
Nagyernyei Attila

« Válasz #3983 Dátum: 2019. November 25. 08:25 »
Még mindig itt tartotok?
És látom milyen sok klubtagnak tetszik a beszólásotok.
Hiába, működik az agymosoda, úgy mint a nagy politikában.
A magyar ember ilyen.
...............
Engem nem ez keserít el.
Mikor lesz itt a hőn áhított egység, ha ti is azon dolgoztok, hogy cikizzetek, mondvacsinált dolgokon rugózzatok?
Megmondom, soha!
Majd folytatom. (Remélem leo is lenyugodott.)
Nagyernyei Attila

Igaza van Attilának, az öncélú cikizés tényleg elkeserítő lehet. Sokkal jobb lenne a rugózás helyett konkrétan feltenni a kérdést, mint izso60 feltette:

Üdv. Uraim!
Szerintem van!
De a cikk amire hivatkoztál,másról is szól,erre Te megkérdezed mi bajom.
Csak annyi, amiről a cikk szól,kicsivel sem több.
Ha érted ha nem.
Egy kérdés.
Tudsz-e arról hogy a szóban forgó cikk miért nem jelenhetett "volna" meg a szaklapba?

Ez egy kérdés, izso60 jól tette fel. A cikk nem jelenhetett meg a szaklapban. Majd Attila megkérdezi Bross Pétert, hogy miért nem. Ha kap választ, biztosan megosztja a fórumozókkal.

Ha meg nem kap választ, akkor se rajta kell számon kérni a cenzúrát, hanem fel kell tenni a kérdést az elnöknek. Elérhetőségei:

http://www.omme.hu/kapcsolat/  Ha ezen az elérhetőségen nem válaszolna, van lehetőség a hivatalvezetőt is megkérdezni. Ha Ő sem válaszolna, az elnök privátban is elérhető:

Bross Péter
         1183 Budapest, Krúdy Gy. U 14.
         telefon: +36-1-2919077
         mobil:   +36-70-6830101
         e-mail: brossp@t-online.hu

Ha meg nincs válasz, akkor az a válasz.

Szerintem.

*

leo

• 210
« Válasz #3984 Dátum: 2019. November 25. 18:15 »
Attila! Nem akartalak megbántani, de az új európai egyesület megalakulásának híre után mindenki csak találgathatott. Te mint klubvezető és fontosabb hírek tudója talán tudtál volna bennünket tájékoztatni.
Mint kezdő- haladó méheket tartó engem a mézértékesítés a méhek jó karban tartása és a méhegészségügy foglalkoztat leginkább. A szakma -politika inkább a befolyásosok asztala.
A méhegészségüggyel kapcsolatban szívesen venném, ha méhegészségügyesek néha a klubon megosztanák tapasztalataikat. Kitin egyszer próbálkozott, de abbamaradt.
Sokat tudnánk belőle tanulni.Vagy marad az előadás.
Természetesen a mézeladás is foglalkoztatja a "mezei "méhészt. Mi, miért és hogyan működik.
Tudnék mondani dolgokat, de csak füles, nem sározok be senkit.

« Válasz #3985 Dátum: 2019. November 25. 19:11 »
Leo!

Méhegészségügyön belüli hírekkel kapcsolatban pontosan mire gondolsz?
Általános infókra, kezelési, észlelési tanácsokra? Helyi aktualitásokra?

« Válasz #3986 Dátum: 2019. November 25. 20:15 »
Leo!
Holnap este olvashatsz méhegészségügyi témát ITT.
Az Európai Méhész Egyesületről semmit nem tudtam, én is a hírekben értesültem róla.
Elég sok "fülest" kapok, de ez most kimaradt.
Szerintem semmit nem vesztettünk, majd alakulnak a dolgok.
Annyit viszont mindenki érzékel, hogy ennyit a méhészekkel, és a méhekkel a média sosem foglalkozott.
Remélem ez a méz eladásnál is tükröződni fog, én enyhe emelkedést érzékelek.
Nagyernyei Attila

*

leo

• 210
« Válasz #3987 Dátum: 2019. November 25. 20:57 »
Az előbb elküldtem válaszomat, valamiért nem jelent meg.Röviden. A vizsgálatok során értékelni a jó méhészeteket.Mit csinálnak jól? Mi az atkairtási stratégiájuk? Ha nem titok.Persze névtelenül.
Milyen méhbetegségekkel találkoztok? Hogyan néznek ki? Mi lehet a probléma oka? Hogyan szüntethető meg?
Mászkáló méhek milyenek? Szárnyatlanok atka miatt v. mérgezés?
Tehát néha közölni mit láttok és a véleményetek.

A

« Válasz #3988 Dátum: 2019. November 26. 13:15 »
Kedves mindenki!

A mai nap folyamán egy több hónapja tartó ügy végére sikerült pontot tenni! A korábban már témát adó szekszárdi helyzet megoldódott. A méhész telephelyek felszámolását, megsemmisítését elrendelte a hatóság. Ezt szerintem sikerként könyvelheti el, minden környező méhész. Én köszönöm a méhészek töretlen támogatását és segítségét, illetve a hatóság minden közreműködő tagjának példaértékü munkáját!

Itt viszont megragadnám a lehetőséget, hogy mindenkinek felhívjam a figyelmét az egészségügy katasztrofális helyzetére. Komoly jogszabály módosítások szükségesek, elsősorban az eljárási idő drasztikus csökkentését illetően. Ideje lenne belátni, hogy változtatások szükségesek. Rengeteg ötletem, elképzelésem lenne az ügyben, amit szívesen megosztok azokkal, akik szerint tényleg lépni kell.

A munka közelről sem befejezett, ez még csak a kezdet volt.

Üdvözletem!

*

nyuszt

• 131
« Válasz #3989 Dátum: 2019. November 26. 13:28 »
  A megsemmisítés egyben azt jelenti , hogy az esetlegesen  egészséges családok is kiirtásra kerülnek a méhész hanyagsága miatt ?