Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715167 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #3930 Dátum: 2019. November 16. 17:53 »
Kedves Berci!

Igen, jól írod az eljárási rendet.
Valóban kerültek ki képek és videók, nem is lepődök meg ezen, hogy hatalmas felháborodást váltot ki az ügy és azon sem, hogy nyilvánosságra került. A szituáció ezután sajnos, vagy nem sajnos saját magától eszkalálódott.
Most pedig, hogy miben tévedsz. A tulajdonos telefonban elismerte a vétségét és a fennálló állapotok valódiságát, mind nekem, mind a hatóságnak, ez tény. Nics tenyészkód a kaptárakon, beismerés alapján történt az azonosítás. Én a vele való egyeztetés után jártam a telepen, az ő engedélyével. Én 3x jártam ott. A kupleráj kellős közepén, egy látszólagos akció lebonyolítása után, valamint a méhészet eltűntetésének ellenőrzése céljából. Ismétlem, ez mind a tulajdonos és a hatóság tudtával történt (a méhészet tulajdonosa itt nem a terület tulajdonosa is egyben, ezt le kell szögezni)
Remélem ezzel szebbé tettem az estédet!

*

Berci

• 317
« Válasz #3931 Dátum: 2019. November 16. 18:19 »
.
« Utoljára szerkesztve: 2019. December 17. 07:36 írta Berci »

*

oszkár

• 1226
« Válasz #3932 Dátum: 2019. November 16. 20:50 »
http://elelmestulelo.hu/et/index?mehek

Témába vágó!! Nem csak elhagyott méhesek vannak !! Olvassátok

*

Bicska

• 601
« Válasz #3933 Dátum: 2019. November 16. 21:57 »
Arany tubarózsáim! De sok van a rovásotokon!
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

oszkár

• 1226
« Válasz #3934 Dátum: 2019. November 16. 22:05 »
?????????

*

Bicska

• 601
« Válasz #3935 Dátum: 2019. November 16. 22:10 »
Nem neked Oszkár

*

Kitin

• 934
« Válasz #3936 Dátum: 2019. November 16. 22:11 »
http://elelmestulelo.hu/et/index?mehek

Témába vágó!! Nem csak elhagyott méhesek vannak !! Olvassátok
Nem semmi!
  "Ismét kiraktam egy öreg lépet kinyalatni a méhekkel. Aztán később arra jártam és ezt láttam"

« Válasz #3937 Dátum: 2019. November 16. 22:20 »
Zajlanak itt az események!Úgy látom a mai nap sem telt unalmasan.Malya Péter felvetése az oktatásról valóban elgondolkodtató,nem lazítani,hanem szigorítani kellene azt.Az egészségügyi vizsgának kellene lenni az alapnak.Minden vizsgázónak kötelezővé kellene tenni írásbeli és szóbeli vizsgát is tenni belőle és csak utána engedni továbblépni.(mint egy közlekedési rutinvizsga).A mostani eset mutatja legjobban,hogy milyen silány az oktatás színvonala,bár az is biztos,hogy az emberi igénytelenséget nem lehet papírral pótolni.Továbbá!Nem beszélve az élelmezés- egészségügyi kockázatról.Ez is egy érdekes kérdés.Nébih szlogen a kontrollra:Termőföldtől az asztalig.Hol valósul ez meg az ilyen esetekben?

Illés Sándor

« Válasz #3938 Dátum: 2019. November 16. 22:43 »
Áve!

Akarom mondani AJ-VÉ!

Sebes lábú futárjaim híreket hoztak a küldöttek gyűléséről. Gitt nem maradt szárazon!
Meg lett rágva rendesen! Element a nap, és képzeljétek el: a méhekől még mindig egy szó nem esett. A vezetőség szépen szapulta egymást a "szürke állomány" nevében. A lényeg: mehet a forever tisztségviselés álláshalmozással, van pénz az OMME-ban! Sosem gondoltam volna, hogy igazat adok Csujának: GITTEGYLET!!! Az érdekképviselet halott kedves plebejus, kaptár mellett álló méhészek. A lényeg a patríciusok juttatása, és hogy Péter Páter névjegykártyáján szerpeljen legalább két titulus.

Gondolkodjatok el arany komáim, hogy kell-e annyira az a gyógyszer-cukor, hogy fizessétek a szürkék jólétét. Egy hab szegények háta a sok munkától!

ÁVE!!!

*

wr

• 1013
« Válasz #3939 Dátum: 2019. November 17. 07:13 »
Azt gondolom hamarosan eljön az az idő, amikor elköszönök ettől a fórumtól.
Berci!
Ne késlekedj.  :) Ha hiszed ha nem, sokkal nyugodtabb vagyok mióta nem írogatok ide, meg nem is olvasom a fórumot csak hébe hóba. Persze a Jenő írásai is hiányoznak, amelyekben rendre rávilágít a hazugságokra meg a téveszmékre. Teljesen jól látod a dolgokat! Vannak előírások, amiket be kellene tartani, tartatni. Helyette van ahogy írtad is a fingfűrészelés, meg a vak vezet világtalant szindróma.
Épp az imént is jött egy remek javaslat, jól meg kell szigorítani a vizsgát, oszt majd azzal megoldódnak a méhegészségügyi problémák. Na most akkor én is had kérdezzem meg: Noooormáááális Margit? Há má titől oldódna meg az a szerencsétlen probléma?  ;D Ez épp olyan, mintha aszondanánk hogy jó meg kő szigorítanyi a kreszvizsgát, oszt onnatú maj mindenki megálla vala a stoptáblányá, meg a zesőbbséget is megaggya maj, meg gyorshajtás se lesz többet. Újra megkérdezem. Noooormááális Margit?????
1. Vajon a friss kezdő alkalmazza-e azon fajta etikát, hogy odapakol a már amúgy is terhelt legelőre, gyengítve ezzel az ottani állóméhész amúgy sem túl rózsás reményeit? Meg hozza viszi a különféle betegségeket szanaszét az országban? Neeeeem, a sok éve méhészkedő viselkedik ilyen etikusan!
2. Vajon a friss kezdő mondja-e azt, hogy lesz@rom hogy a környéken nyúlós van, de nekem akkor is kell az a plusz másfél millió, és csak azért is odamegyek? Sőt, ha netán el kell égetni emiatt majd pár családot az csak jó, mert kapok érte az államtól 50-60 ezret családonként, annyit akkor se kanék ha eladnám... Neeeeem, a sok éve méhészkedő csinálja ezt!
3. Vajon a friss kezdő teszi-e ki minden tavasszal a felkarcolt kereteit a méhes közelében kinyalatásra? Neeeeem, a sok éve méhészkedő csinálja ezt!
4. Vajon a friss kezdő viszi-e el a kaptárjait az udvarból az éjszaka leple alatt, mindenki tudta és engedélye nélkül, a haverja udvarába 2 faluval odébb, mert ott akkor éppen sokkal jobb a legelő? Neeeem, a sok éve méhészkedő csinálja!
És lehetne még sorolni, de minek...
Ha én lennék most a miniszter, nagy eséllyel magasról lesz@rnám az egész ágazatot úgy ahogy van, a húsosfazék körül veszekedő okosokkal és az "etikus" kollégákkal együtt. Ha meg mégse, és a szívemen viselném az ágazat sorsát, akkor azzal kezdeném a méhegészségügy rendbetételét, hogy azonnali hatállyal megtiltanám a vándorlás minden módját, igen, azt a faját is, amikor "hát izé, én csak elvinném őket innét 2 kilométerre mert ott sokkal nagyobb táblák vannak". Mert milyen jogon jön bárki ahhoz, hogy a másik farkával verje a csalánt????
Aztán onnantól lehet a nyúlóst is meg a sok atkát is szankcionálni, mert nem hivatkozhat a delikvens arra, hogy "hát biztos a vándorláskor kaptam". Nem!
És egyből a töredékére csökkennének az eü problémák. Nyilván, ahogy az emberi fejekben az évezredek alatt sem sikerült rendet tenni, úgy az eztán sem fog sikerülni pár éven belül, de legalább azt meg kellene tenni amit valóban meg lehet tenni. Mert nem lehet minden méhész mellé eü-st állítani, aki a nap 24 órájában azt lesi, hogy na mikor teszi ki a fiókjait a kolléga kinyalatni. Persze a szomszéd méhész tudja, mert a méhei megindulnak majd arra nagy lendülettel, és mivel elmarad az esti érlelés, ezért lehet tudni hogy nem nektárt hoztak hanem valami sűrűbbet.  :)

Szóval Berci! Ne ide járj tanulni, ahol a vak vezeti a világtalant. A méheknél jobban senki nem tud megtanítani méhészkedni, ebben biztos lehetsz! Egy idő után meg ara is rájössz majd, hogy hogyan tedd sokkal könnyebbé a saját munkádat, már ha könnyíteni akarod, és nem nehezíteni mint ahogy azt itt néhányan teszik.

*

Bicska

• 601
« Válasz #3940 Dátum: 2019. November 17. 07:27 »
 :) :D ;D

*

buksi

• 466
« Válasz #3941 Dátum: 2019. November 17. 08:49 »
Lehet ,hogy nem idevaló,de fölteszek egy kérdést finoman fogalmazva.Tudja-e valaki Magyarországon hol vannak a legrondább disznók? :o

*

Bicska

• 601
« Válasz #3942 Dátum: 2019. November 17. 09:30 »
Ne csigázz!!! Mesélj!

*

buksi

• 466
« Válasz #3943 Dátum: 2019. November 17. 15:10 »
Eddig a parlamentbe voltak de most már a méhészek között! ::)

« Válasz #3944 Dátum: 2019. November 17. 18:47 »
Szinte egész nap 200 fölött voltunk. BEZZEG a ZŐD-ön.