Gőzölgő

• 4410 válasz
  • 1740923 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #3840 Dátum: 2019. November 11. 21:03 »
Az a baj, hogy azokat mindenki tudja, csak korlátozottak a ellenlépési lehetőségek.
Például az eüsök jogköre anyival több, mint a "halandó" méhésznek, hogy bemehetnek mások méhészeteibe. Tanácsokat adhatnak, ha lépéseket kellene tenni, akkor nem lehet azonnal cselekedni. Hivatalos úton mehet a levelezés, ami hetekig is tarthat. Mint tudjuk, ha baj van, akkor azonnal kell cselekedni, nem hetekig tökölni. Aki akarja annyi idő alatt mindent eltűntet, a baj viszont már rég megtörtént. (Ugye ez ismerős)
Nagyon komoly jogszabály módosítások szükségesek már most, az elkövetkezendőkben pedig ez még égetőbb lesz a megjósolható növekvő számú elhanyagolt méhészetek miatt.

*

Bicska

• 601
« Válasz #3841 Dátum: 2019. November 11. 21:05 »
Most lesz KGY! Fel kell hozni a témát!
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #3842 Dátum: 2019. November 11. 21:43 »
Ha sok ember elkezdene mesélni, nagyon sok disznóság kiderülne...
Igen, csak sajnos semmire sem megyünk vele. Idén 4 levelet kaptam, hogy zárlat alatt vagyok, az utolsó zárlat athúzódó lett. Szóval akaratomon kívül állóméhész lettem. Eladni a méheket nem lehet. Akácerdő nincs a közelben. Sakk matt.
Ilyenkor azért sok hülye gondolat átfut az ember agyán.  :-[
Mondjuk nekem nem az hogy magukra hagyom a méheket.

*

Kitin

• 934
« Válasz #3843 Dátum: 2019. November 11. 22:55 »
Most jött a hír, hogy a drága méhtartó megismerte a saját telephelyét a  megosztott video-n. Ha minden igaz, két nap haladékot kapott, hogy eltakarítsa a kuplerájt. Állítólag be van gazolva. Remélem is!
Látjátok, mégis csak van értelme bemutatni ezeket az eseteket!!

« Válasz #3844 Dátum: 2019. November 12. 06:28 »
Ezt eltakarítja, máshol meg folytatja. A nagy tanítómesterének/barátjának a telephelyén is szanaszét vannak hányva a keretek, csak arról nincs fotó. De abban igazat adok neked, hogy sokkat több nyilvánosság kell az ilyen eseteknek, talán elindul valami.

« Válasz #3845 Dátum: 2019. November 12. 08:08 »
Nagyon örülök, hogy ilyen méhegészségügyi felelősök tevékenykednek Szekszárd körzetében mint proconsul.
Azért ezt ne tedd!
"Én sajnos a farkam rá merem tenni, hogy egy kis ejnye-bejnyén kívül semmi retorziót nem fog kapni."
Hívj, és segítek a probléma megoldásában, mármint a méheüsben...
Üdv:
Nagyernyei Attila

« Válasz #3846 Dátum: 2019. November 12. 11:47 »
Szia Attila!

Nem vagyok méhegészségügyi felelős. Dühös viszont annál inkább. Évek óta megy a maszatolás a méhegészségügyben, de nem történik semmi! Egyet értek a többiekkel: egyre több ilyen méhészet lesz. Az pedig amit Pink Panther ír,az egyenesen borzasztó! El lett qrva az egész éve egy, vagy több trehány disznó miatt. Szóval! Mivel sem méheü-s, sem küldött nem vagyok, nem bánnám, ha a hétvégén szóba hoznátok a "KGY"-n, hogy a méhegészségügy helyzetének javítása nem tűr halasztást. Mindemellett nagyon fontos lenne az EÜ-sök juttatását-javadalmazását felülvizsgálni, a tudásukkal egyetemben. Ugyanis van köztük pár mákvirág.

ÁVE!

*

Kitin

• 934
« Válasz #3847 Dátum: 2019. November 12. 12:21 »
Ha "ha a hétvégén szóba hoznátok a "KGY"-n" a dolgot, 
- szerintetek azon kívül, hogy szóba lenne hozva, el lehetne érni valami kis előremozdulást?
-volna rá esély?
-ezek az esetek/problémák folyamatosan fennállnak jó ideje.
-Jó páran próbálkoztak már tenni ellene.
- Szerintem kivétel nélkül minden méheüsnek vannak hasonló kalandjai....
Levetítenénk ezeket a képeket, azon kívül, hogy sziszeg mindenki egy nagyot rajtuk, elég összetett probléma ez is, nem tudom merre lehetne elindulni....

*

Bicska

• 601
« Válasz #3848 Dátum: 2019. November 12. 12:31 »
Minden fronton próbálunk neki menni. Kiderül. Törvény van. Be kell tartani és tartatni. Nem lövöm le a poént, de három méhészünk talpal jelenleg ebben a konkrét esetben. Legkésőbb estére beszámolunk róla, mire jutottunk. Hogy az OMME vezetőség mit lép??? Kiderül. Legfeljebb kerül egy újabb a rovás a fájukra.

« Válasz #3849 Dátum: 2019. November 12. 14:46 »
Hogy hozzájáruljak a sikeres akcióhoz, íme egy mai, friss video, amint látjátok, itt szerdára nem lesz semmi kitakrítva. Remélem, a három méhész szép, kövér csekket intéz ennek az állatkínzónak.

https://streamable.com/kczn5

« Válasz #3850 Dátum: 2019. November 12. 14:54 »
No! Barátaim küldtek pár képet, íme:

A két homályos a kedves uriember másik telehelyéről való. Az éles onnan, ahol a video is készült. Szép mind.

ÁVE!

https://kepkuldes.com/image/eX0e7V
https://kepkuldes.com/image/eX0HUR
https://kepkuldes.com/image/eX0WjZ

*

Bicska

• 601
« Válasz #3851 Dátum: 2019. November 12. 14:56 »
A keretek újfent a kaptár tetején....   >:( >:( >:(

« Válasz #3852 Dátum: 2019. November 12. 14:57 »
Ez az új módi Bicska!

*

Kitin

• 934
« Válasz #3853 Dátum: 2019. November 12. 15:12 »
az napviszolvasztó...

« Válasz #3854 Dátum: 2019. November 12. 19:06 »
Ma délelőtt a megyei főállatorvosnál jártunk az alábbi eset miatt.
Nagyon jó helye van itt a gőzölgőben ennek a témának, mert ez annyira felháborító, és egyben elszomorító, hogy a legkeményebb intézkedésre számíthat a "kolléga".
A tisztességes, jogszabályokat betartó termelő méhészeket veszélyezteti ez a véglény.
Nem tudok szebb szót használni az ilyen gondatlan ostoba emberre.
El kell venni örökre a kedvét a méhészkedéstől!
Azért nem tudtunk eddig érdemben lépni mert bújócskázott az illető, ennek lett ma vége.
Az ilyen renitens, a méhészközösségre veszélyt jelentő embert meg kell leckéztetni, hogy örökre megtanulja hol a helye az életben.
Sajnos több telephelye van, mind hasonló.
Egyébként az egész ágazatunkat besározza ez a szeméthegy, mivel az M9-es autóút felüljárójáról minden arra járó megcsodálhatja ezt a borzalmas állapotot.
Nem  folytatom, de ez valóban nem válság.
Ez már káosz.
Nagyernyei Attila