Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715298 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #3825 Dátum: 2019. November 10. 19:56 »
Van egy kedves kis mese, amit nagyon szeretek. Sokszor elmesélem a gyerekeknek. Nagyon tanulságos. Most veletek is megosztom. A címe:

A török hentes esete a magyar marhakereskedővel
                                                             (Igaz történet alapján.)

Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon túl, még az Óperenciás-tengeren is túl, ott, ahol a kurta farkú malac túr, még azon is túl, ahol a ház tetejére felmennek, s a kéményen leereszkednek, ott történt ez a mese.

Volt egyszer egy török hentes  akit Szulejmánnak hívtak. Szorgalmas, jól nevelt, becsületes, művelt, feltörekvő fiatalember  volt. Egy barátjánál dolgozott alkalmazottként, de többre vágyott…
Mikor egyszer reggel felkelt, elkiáltotta magát a családnak :
„Akár mi is lesz, én nyitok egy saját boltot, és  ellátom a jó török embereket jófajta marhahússal.”

Tudta, hogy  Magyarországon prémium marhát vásárolhat.  Kutakodott az interneten, és rátalált egy szimpatikus magyar marhakereskedőre. Tolmács, telefonbeszélgetések, e-mailek, üzleti vacsora……. Minden nagyszerűen sikeredett, nyélbe is ütötték az üzletet.
Ömlöttek a csodás jószágok Törökországba, nem győzték főtengelycsapágyazni a kamionokat, annyit fordultak. A törökök meg mind a tíz ujjukat megnyalták a kifogástalan minőségű húsból készült ételek után.
Az öröm azonban, nem sokáig tartott. A megbeszéltek ellenére, a marhák minősége egyre romlott, az áruk meg csak egyre feljebb csúszott. Mondták a hentes haverjai: „Ne foglalkozz vele Szulejmán, megeszik a testvéreink azt a csoffadt húst is. Emelj te is árat, aztán megy minden tovább a megszokott kerékvágásban.”
Neveltetéséből adódóan azonban Szulejmánt nem hagyta nyugodni a dolog.
Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor a fuvarral is megpróbálták „lehúzni”.

Fogta magát- nem volt rest- autóba ült, hogy megnézze mi a probléma az üzletfelénél.
Azt éppen egy felvásárlás kellős közepén találta egy kis faluban.
A felvásárlóra közben rájött a szapora, mivel azelőtt este a töröktől származó extra profitból tartott bulika elég jól sikerült…..
Amíg a mester „trónolt”, gondolta a hentes ,valahogy szóba kellene elegyednie a marhatenyésztő bácsikával. Mit ad Isten, a bácsi unokája perfektül beszélt törökül. Na ekkor  aztán elindult a „lavina”. A bácsi elmesélte, hogy milyen megalázó áron veszik meg a kifogástalan állatokat,éppen ,hogy megélnek belőle. Meg azt is elmondta, hogy volt múltkoriba egy hibás jószága, amit meg akart tartani, de a felvásárló azt mondta neki, hogy: „Annak a félnótás töröknek ez is jó lesz.”  Miután ezeket megtudta Szulejmán, úgy felment benne a pumpa, hogy a visszatérő felvásárló ánuszába dugta a bikafejes sétálópálcáját, majd rituális keretek között elégette a szerződésüket.

Vett magának egy Audi A8L-t, a fiainak 1-1db Scania S730 „dögös” szerelvényt, és azóta személyesen járnak felvásárolni Magyarországra a szebbnél szebb jószágokat.
A bácsika és a többi tenyésztő azóta nyugalomban élnek, tisztességes fizetséget kapnak a munkájukért. A szénát is már John Deere-rel hordják. A törökök meg továbbra is nyalogatják az ujjaikat.

Hogy mi lett a marhakereskedővel? Miután felépült, nem nagyon jutott bulikára zseton. Amikor a bácsika felé téved, néha löknek neki egy kis 0,1%-os tejet, hogy legyen mibe mártogatni a száraz kenyeret.

Itt a vége, fuss el véle! Aki nem hiszi járjon utána!

Ui.:Úgy hírlik, hála  Istennek akad egy-két mézkedvelő „török hentes” a piacon…… ;D :o

*

Bicska

• 601
« Válasz #3826 Dátum: 2019. November 10. 20:27 »
"Ui.:Úgy hírlik, hála  Istennek akad egy-két mézkedvelő „török hentes” a piacon…… ;D :o"

A próféta szóljon belőled! No! Ne a Mohhamed!  :D Komolyra fordítva, adná az Isten, hogy lenne minél több ilyen török történet! Szerintem nincs olyan méhész, aki nem szolgálná ki szívesen a külföldi jól fizető kuncsaftot.
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

Bicska

• 601
« Válasz #3827 Dátum: 2019. November 10. 22:16 »
Na! Most gőzölgök egy kicsit!!!

Az alábbi video-t egy barátom barátjának a barátja küldte. (nem írom le, ki, mert még a végén beperelik) Hely ismeretlen, (mondhatnám: "Valahol Európában", illetve Tolna Megyében)
Idő: A napokban.

Hogy mi történhetett? A jó ég tudja. Nem éri már meg a komának méhészkedni, vagy a jó méhtartónak elpusztult az állománya, vagy mit tudom én!? Azért arra volt esze a gerinctelen méhésztársnak, méhtartónak, vagy mit tudom én, hogy kirakja a kereteket, hadd vigye a szomszéd méhe is a bármilyen betegséget, hadd okozzon rablást. Abba bele sem merek gondolni, hogy egy tanfolyamon végzett, nagy magabiztossággal felvértezett kolléga az illető. Aki megette a maszlagot, hogy ez az évszázad bulija, aztán itt a vége. Attól tartok, még sok ilyen vár ránk.

A koma ellen elvileg indulni fog egy feljelentés. Mind az állategészségügynél, mind a méheüs-nél. A fejleményekről, ha lesznek, be fogok számolni.

https://www.youtube.com/watch?v=2lKVR1hKrmM

*

csumi

• *
  • 30
« Válasz #3828 Dátum: 2019. November 10. 23:41 »
Komolyra fordítva, adná az Isten, hogy lenne minél több ilyen török történet! Szerintem nincs olyan méhész, aki nem szolgálná ki szívesen a külföldi jól fizető kuncsaftot.
Szerintem nem adtatok még el mézet közel-keleti vevőnek.
Teljesen más a mentalitásuk. Megrendeli az árut, utána ha rátelefonálsz, hogy hol késik az átvétellel, eltűnik. Alkudni nagyon szeretnek. A megállapodott árból is. Szoktam nekik mondani ha idegessé tesznek, úgy alkudtok, mint az a nép, akiket nem nagyon szerettek arrafele. Erre meghökkennek, és abbahagyják. Kívánom, hogy ilyeneknél jobbat fogjatok ki.

Volt pl. egy kurd srác, az filmet akart forgatni a méhészetemben, meg hogy támogassam a marketing költségeit stb. Szerintem már gazdag mézkereskedőnek képzelte magát elméletben, miközben gyakorlatban egy hordónyi mézet sem vett meg. Nem mentem bele a videóba, de így is egy csomó időmet elcs*szte, annyit zsibbasztott. Amíg le nem tiltottam minden létező kommunikációs csatornán... :)
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 10. 23:52 írta csumi »

« Válasz #3829 Dátum: 2019. November 11. 10:05 »
Ezt írja Vivaldi:
"Brossnak sem a kinézetét haja színét vagy a szemöldökét bírálom, hanem a tevékenységét, illetve ennek hiányát."
Miért, te tudod mit csinál?
Akkor légy szíves tájékoztasd a nagyérdeműt.
Nagyernyei Attila
Antall József annak idején 24 órát dolgozott, mondta ő, és ebbe  csődbe ment az ország.
Minden munkát az eredményei alapján lehet megítélni, és a Bross, avagy a te és hozzád hasonlók, a kontroll csoport munkájának, /természetesen az omme re gondolok, én nem arra amit otthon csináltok/ semmi eredménye.
Kedves Attila, Lapozz már vissza, legalább tízszer kértem, hogy soroljátok már fel a munkátok eredményét. És semmit nem bírtatok felsorolni.
Gondolom a pár tíz millió elherdálását meg te sem tartod eredménynek. Vagy igen?
Mert rólatok ez is elképzelhető.

*

Bicska

• 601
« Válasz #3830 Dátum: 2019. November 11. 11:45 »
Most jött a hír, hogy a drága méhtartó megismerte a saját telephelyét a  megosztott video-n. Ha minden igaz, két nap haladékot kapott, hogy eltakarítsa a kuplerájt. Állítólag be van gazolva. Remélem is!

« Válasz #3831 Dátum: 2019. November 11. 17:13 »
Nem védek én senkit, mivel a trehányság az trehányság.
Mindenki tudja mennyit kell harcolni a viaszmolyok ellen. No már most, ha az emlegetett úriember, aki szerintem is megérdemelné, hogy jól fejbe vágják, nem teszi ki a napra a lépeket, a kaptárban 3 hét alatt úgy elintézik a kereteket a viasz molyok, hogy abba soha többé nem megy bele egy méh se.
Más kérdés, hogy ha direkt kirakja a napra, akkor a viaszt nem eszi meg a moly, ezért legalább egy jó tökön rúgást megérdemelne.
Egyébként, jó ha mindenki hozzá szokik. Egy ideig biztos gyarapodni fognak az elhagyott méhészetek.
UI:
Bocsi ezt a Hír Les-be akartam írni. De itt is jó lesz.

*

Bicska

• 601
« Válasz #3832 Dátum: 2019. November 11. 17:17 »
Egy ilyen mintagazdaságból azért jön más is:

-nyúlós (ha van)
-atka (amíg vannak méhek)
-nozema

és szépen be tudja indítani a rablást is, ha az ember elég közel van hozzá. Sajnos szerintem is egyre több elhagyott méhészet lesz.

« Válasz #3833 Dátum: 2019. November 11. 19:24 »
Helyesbítek: Nyúlós, ha van fertőzött méz.
                   Atka ha van méh.
                   Nosema, /legyünk igazságosak,/ gyakorlatilag nem veszélyes.
                   Rablás, a keretek kirakása utáni két hét. Illetve inkább egy, mert egy
                   hét se kell, hogy kirabolják és elhordják a mézet.
A kérdés az, ősszel rakta e ki vagy még tavasszal.
Ha most az gond.
Ha tavasszal, vagy nyáron, akkor a fertőzések, rablás veszély már lezajlott, és gyakorlatilag nem veszélyes semmire.
De, nem a mostani állapotot kell megtorolni, hanem azt amikor az állományt így hagyta.

*

Bicska

• 601
« Válasz #3834 Dátum: 2019. November 11. 20:13 »
Nem most került oda. Ahogy hallom.

« Válasz #3835 Dátum: 2019. November 11. 20:23 »
Üdv Uraim!

Nem most került oda, de nem ám! Bicska, amint Te megkaptál, az csak a jéghegy csúcsa. A mákvirágnak van egy másik telephelye is!
A méhek nem az ő nevén vannak. Fiatal gazda/garázda támogatás keretében csinálják az üzelmeket. Az uriember neve: Dobriván, de nem a sajnát neve alatt megy a binisz. Vannak videoim és fotóim a másik telephelyéről:

https://kepkuldes.com/image/e4gA54
https://kepkuldes.com/image/e4g9g0
https://kepkuldes.com/image/e4gubL
https://kepkuldes.com/image/e4gL2q
https://kepkuldes.com/image/e4gxxF
https://kepkuldes.com/image/e4gTSd
https://kepkuldes.com/image/e4gRyP

https://streamable.com/rqbjk
https://streamable.com/429tn
https://streamable.com/3ozdx

Itt még döglődött pár méhcsalád. Aki ki tudott járni a tökig érő gaztól. De semmi baj! Van neki egy méheüs haverja, igaz, nem erről a településről. Tippeltek, hogy ki?

Úgyhogy még ne gőzölögj Bicska! A felét nem tudod a történetnek! Én sajnos a farkam rá merem tenni, hogy egy kis ejnye-bejnyén kívül semmi retorziót nem fog kapni.

ÁVE!

Proconsul

*

Bicska

• 601
« Válasz #3836 Dátum: 2019. November 11. 20:26 »
Atyaég!

Mindjárt olyat írok, hogy moderálhatom ki magam is...

Hogy tudom elindítani a video-t mert nekem nem indul el?

« Válasz #3837 Dátum: 2019. November 11. 20:27 »
Kattints rá! ;)

ÁVE

« Válasz #3838 Dátum: 2019. November 11. 20:42 »
Ha sok ember elkezdene mesélni, nagyon sok disznóság kiderülne...

*

Bicska

• 601
« Válasz #3839 Dátum: 2019. November 11. 20:43 »
Ne fogd vissza magad!