Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715237 megtekintés
*

Berci

• 317
Re:Gőzölgő
« Válasz #3555 Dátum: 2019. Július 15. 20:29 »
Akkor,ha jól értem, ha veszek Kínából 10 tonna ( mer kevesebbet nem lehet rendelni) nyers mézet 1500$-ért ( 1000-2000$ az alibabán) és azt feletetem akácon a méheimmel, akkor gyakorlatilag eladhatom akácmézként, ha a diasztáz értéke 3 felett van?  ::)  :o :o

« Válasz #3556 Dátum: 2019. Július 15. 21:11 »
Tomipapának, Arisztaiosznak, újabban Fehér Viktornak szeretnék köszönetet mondani.
A Zöld Fórum valójában belőlünk él, mivel az itteni írásokat oda átemeli.
Egyedül nagyon nehezen tudtam volna a látogatottságunkat növelni, de ezzel a "jóindulatú" segítséggel egyszerűbb.
Mindig mondtam, hogy aranyos jó ember ő csak sokan félreismerik.
Aki ilyen önzetlenül segít, rossz ember nem lehet.
Köszönjük Fehér Viktor!
Nagyernyei Attila

Kedves Attila!

Valójába tényleg nem Engemet ilet a dicséret és köszönet.

Igazából a Tomipapa barátomnak kel csak mekköszönni, Ő mondta aszt hogy csak kölcsön kel a nickem mert nem akar belépni csak az Antinak ide kellene irni Neki.

Asztán itt ragatt egy kis időre meg pár hozzá szólásra. Aszt is monta hogy ha ez nekem kinos akkor inkább visszakéri valamelyik régi nickjét Tőled meg az IP cimét is amelyiket törülted. Monta hogy nagyon hiányzik az az IP cim meg jó lenne megint Petronius vagy főnix lenni. Majd bisztos keres privátban és megbeszélítek. Én egyébként szivesen segitek Neki mert jó és segitőkész barát és sokszor a hejes irásomat is kijavíccsa.

Örülök hogy Te is hasznos és Én aszt hiszem ugy mongyák: informatív (próbáltam a job egérgombal idemásolni hogy jó legyen) embernek tartod és nem bánod hogy itten is ir ha odaadom a jelszómat.

Monta, hogy legyek szives idézzek ide két linket amit a Zödön irtak a Tükör meg arra válaszolva az arisztajosz hogy aki nincs regisztrálva ottan az is lássa.

http://meheszforum.hu/forum/viewtopic.php?f=2&t=55&p=169735#p169735
http://meheszforum.hu/forum/viewtopic.php?f=2&t=55&p=169749#p169749

Na most aszt is monta hogy ha ott nem vagy regisztrálva akkor a csatolmányokat nem látod és ezért nem is tudod megnézni. Na én kimmásoltam a csatolmányt mert aszt monta a Tomipapa hogy az egy olyan szeméjt mutat aki szereti hogy királynak nézik.

Felteszem ide is mert aszt szoktad mondani hogy ottan nem vagy regisztrálva.

Üdvözlettel Fehér Viktor

« Válasz #3557 Dátum: 2019. Július 17. 15:56 »

Akkor most mi lesz Csuja Úrral a támogatásokkal kapcsolatban ?  >:(

ELLEHETETLENÍTETTE AZ OMME ATTÓL, HOGY OLYAN TÁMOGATÁST VEGYEN FEL , AMIHEZ SZÜKSÉGES A TAGSÁG !

(UNIÓS) PÉNZT VETTEK KI A ZSEBÉBŐL!

Na itt kezdődik az igazságtalanság, és itt bukik meg a jelenlegi támogatási rendszer !!!
Ezek szerint, ezt bárkivel megtehetik !

Remélem, ez a része nem marad annyiban!

*

oszkár

• 1226
« Válasz #3558 Dátum: 2019. Július 17. 16:11 »
E
« Utoljára szerkesztve: 2019. Szeptember 23. 21:33 írta oszkár »

« Válasz #3559 Dátum: 2019. Július 17. 19:15 »
Oszkár!

Bízom benne, hogy Csuja Úr is tisztában van ezzel.  ;)
Kerüljön vissza az OMME tagok közé, ha szeretne, de azért a "rapsicokon" is segíthetne ... ;D
Ha sikerülne a dolog, és az OMME a végére tisztán érdekképviseleti munkát végezne, és nem pénzkifizető hely volna, lehet, hogy sokan belépnének...

*

oszkár

• 1226
« Válasz #3560 Dátum: 2019. Július 17. 19:25 »
A
« Utoljára szerkesztve: 2019. Szeptember 23. 21:46 írta oszkár »

« Válasz #3561 Dátum: 2019. Július 17. 19:32 »
Tovább gondoltam az eseményeket.  8)

Kicsit fantáziáljunk...  ;D

Csuja perel a támogatástól való ellehetetlenítés miatt...
Csuja nyer...
Az OMME nagy valószínűséggel bezárja kapuit  :-[ :-X .

Az OMME részéről ezt hívnák öngólnak.  ;D

Közben olvastam amit írtál.
Ez is egy opció...  ;)

« Válasz #3562 Dátum: 2019. Július 17. 19:34 »
Hát mit mondjak , érdekes elgondolásaitok vannak az egyesületi tagságról.
Ha öngól lesz, vajon , kinek lesz köszönhető. Bizony , bizony itt újra előkerül a 4 testőr, hiszen ők kezdeményezték a kizárást.
Én csak egyedül a küldötteket nem értettem meg , miért mentek bele efféle játékba, hiszen Mésziék már egyszer eljátszatták ezt a kizárásos játékot.

Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2019. Július 17. 19:38 írta jani bátya »

*

oszkár

• 1226
« Válasz #3563 Dátum: 2019. Július 17. 19:38 »
D

*

oszkár

• 1226
« Válasz #3564 Dátum: 2019. Július 17. 19:46 »
ja

« Válasz #3565 Dátum: 2019. Július 17. 19:54 »
"Fogja már fel mindenki ,ha az OMME nem kifizető hely lenne,"csak" érdekképviselet ,AZZAL MINDENKI CSAK NYERNE,NYERNE ÉS CSAK NYERNE!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Ez nem igaz! Mindig és minden formában vannak valszeg lennének olyan személyek akik nek nem tetszene. Egyszerűen képtelenség azt gondolni hogy meg lehet felelni mindenkinek. Úgy néz ki a jelen helyzet kinek nagyon, kinek kevésbé de a többségnek jó, ezért el kell fogadni, ezzel természetesen nem azt akarom mondani hogy nincsen szükség folyamatos egyeztetésekre.

" Ha veled ,vagy bárkivel tennék ezt hogyan vélekednél?"

Én is felháborodtam volna, mert személy szerint én nem támogattam Csuja Laci kizárását semmiféleképp.
Ennyi erővel Vivaldit is símán ki lehetne zárni a facebookon végzett OMME ellenes aknamunkája miatt.

Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2019. Július 17. 19:59 írta jani bátya »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3566 Dátum: 2019. Július 17. 20:01 »
Egy fontos dolgot tisztázzunk, MÉHÉSZETI ÉRDEKKÉPVISELETRE szükség van és szükség lesz. Ez lenne az elsődleges feladata az OMME-nak. Sajnos úgy látom, hogy a gyakorlatban az OMME vezetése nem ezt csinálja fő propfilként. Ha ezt nem akkor mit csinál?
1.
Kiválóan levezényli a Méhészeti Nemzeti Programból a miniszteri rendelettel rá testált feladatokat.
2.
Első osztályúan képviseli a mézkereskedői érdekeket.
3.
Kiválóan végrehajtja a minisztériumból érkező írott és íratlan utasításokat. A nagyobb baj, hogy az íratlant tekinti fontosabbnak.
4.
Kiválóan látja el az OMME vezetése a saját egzisztenciájának szolgálatát. 
5.
Kiválóan kinyírja mindazokat, akik a fent felsoroltakat felismeri és szóvá teszi. Nem sajnálja a legdrágább, legsikeresebb ügyvédet megbízni a méhészek pénzéből.

Miért tudja ezt megtenni? Én úgy látom, hogy azért mert az érdekképviseleti munkát bármikor félretolva szinte korlátlan pénzforrással rendelkezik a fenti tevékenységek megvalósításához.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3567 Dátum: 2019. Július 17. 20:26 »
Mindig és minden formában vannak valszeg lennének olyan személyek akiknek nem tetszene. Egyszerűen képtelenség azt gondolni hogy meg lehet felelni mindenkinek. Úgy néz ki a jelen helyzet kinek nagyon, kinek kevésbé de a többségnek jó, ezért el kell fogadni, ezzel természetesen nem azt akarom mondani hogy nincsen szükség folyamatos egyeztetésekre.

Üdv. jani bátya
János!
Te nem vagy fiatal, tehát átélted az 1990-es politikai történéseket Magyarországon. 1988-ban minden stabilnak tűnt és senki se gondolta, hogy két év múlva egy teljesen más lesz a világ körülötte. Miért? Mert a mindennapi ember úgy gondolkodott, ahogy te most az OMME-ról. Úgy tűnt akkor, hogy mindenkinek valamilyen szempontból jó és hasznos a fennálló rendszer.
János! Te is úgy gondolod, hogy valamilyen mértékben neked is jó az OMME. Nincs olyan hozzászólásom évek óta amivel rávilágítok, hogy miért nem jó az ahogy most az OMME működik.
János! Szerinted helyes volt, hogy 2016 júniusától 2018 januárjáig az OMME nem szólalt fel semmilyen formában a neonikotinoidos csávázások ellen?
János! Szerinted helyes, hogy az OMME elsődlegesnek tekinti a mézkereskedői érdekek érvényesítését? Lásd bizonyítékként az idei OMME-s mézparaméter levelet?
Jónos! Szerinted helyes, hogy a méhpusztulások okainak felderítésére tudományos kutatási pénzt nem fordít az OMME?

János! Sorold fel lécci, hogy mit csinál jól az OMME olyat, ami direkt módon tekinthető a méhészek érdekeinek. Oké! Tudsz ilyet is felsorolni, de milyen picik ezek ahhoz a stratégiai szintű problémákhoz képest, amit valóban meg kell oldani.

János! Évente 20 milliárd Ft-ot pótolunk be a méhészeti ágazat tőkéjébe, hogy az ágazat életben maradjon. Ebbe az összegbe csak azt értem bele, amit a mai növényvédelem miatt kell megtennünk. ezt az összeget vesd össze azzal a 1,5 milliárd Ft-os nemzeti programos pénzkerettel és láthatod, hogy mit is kéne csinálnia az OMME-nak és ehelyett mit csinál.

Ja! És ebbe a 20 milliárd Ft-ba nincs benne a gyantázott és egyéb módon végzett ipari mézhamisítások miatti gazdálkodási vesztesége az ágazatnak, amivel sikeresen tönkreteszik a mézkereskedők a méhészeti ágazat eredményességét. Mielőtt bárki azt mondaná, hogy ilyen csalás nem létezik, nézegesse az EU import statisztikáját.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

neo

• 1000
« Válasz #3568 Dátum: 2019. Július 17. 21:01 »
Én eleve abszurd dolognak tartom, hogy ki lehet zárni az egy egyesületből egy egyesületi tagot úgy, hogy a tagság többsége nem szavaz az ügyben. A küldötti rendszer nem foszthatja meg a tagot a szavazati jogának gyakorlásától. Kivéve, ha erről a tag lemondott. Én nem emlékszem olyanra, hogy aláírtam volna azt, hogy a hatályos jogszabályok által biztosított szavazati jogomról lemondtam volna. Ha ezt az OMME nem tudja minden tagra vonatkozóan bemutatni, akkor minden döntése illegitim. A kizárásé is. Azt gondolom, hogy az új belépők olyatén nyilatkozata, hogy elfogadja az Alapszabályt, az nem egyenlő a szavazati jog lemondásával. Ugyanis az Alapszabályban nem szerepel az, hogy a tag lemond a szavazati jogáról a Küldött javára. Az Alapszabályban úgy szerepel, hogy a Küldöttgyűlésen a tag jogosult részt venni, a küldött jogosult szavazati jogát gyakorolni. Nem találom azt a kitételt, amely arról rendelkezik, hogy a küldött szavazati joga a képviseleti demokrácia elve szerinti szavazati jog, tehát saját meggyőződése alapján szavaz, vagy egy kötött mandátum, ami a helyi egyesületi szavazás  eredményének küldöttgyűlési képviseletét jelenti. Ezt a kérdést az Alapszabály nagyon alattomosan átruházza a küldöttre. Az egyesületek esetében a természetes személy szavazati joga olyan alapjog, amelytől ily módon nem lehet megfosztani senkit. Önként lemondhat róla, de annak nyomának kell lennie.  Nem tudom Csuja a védekezésben hivatkozott-e erre, és ennek fényében döntött a bíróság, vagy más volt a védekezése alapja.
Amennyiben a döntés jogerős lesz, én azt gondolom, hogy az Európai Bíróságon kezdeményezhet pert Csuja a támogatásból való kizárás miatt. Ebben a keresetben pedig az OMME tagság feltételének eltörlését kérheti, hogy  támogatáshoz tudjon jutni. Egyesületi tagság ugyanis semmilyen más támogatási forma esetén nem feltétel egyetlen más európai tagállamban sem.

« Válasz #3569 Dátum: 2019. Július 17. 21:09 »
Szerintem a küldött állítás pont a szavazási jog átruházásáról és a képviseletről szól.

Üdv. jani bátya