No, most akkor vissza jutunk a kályhához. A kályhánál egyetlen kérdést kell feltenni.
Kiért is van az omme?
Az elnökért? Az elnök mögött álló valakiért? Vagy az elnök támogatóiért?
Azt már meg se merem kérdezni, hogy esetleg nem a tagságért?
Mert ha az utóbbi, ebben az esetben nem számít mit csinál, az elnök és stábja, csak egy valami számítés csak egy valami célja lehet az egész omme-zásnak, a tagság érdeke.
Ezért nem kell ott fent az omme központban kisérteni mint belfegor. Elég innen az erdő mellől, vagy a napraforgó mellől, megítélni a helyzetet ami kurva egyszerű.
Ha az erdő mellett, vagy a napraforgó mellett dolgozó méhész érez valamit abból amit az omme csinál, akkor van értelme, máshogy nincs.
Ezt magyarázom, mert a tagság tartja el.
Ne mondja már nekem senki, hogy a tagság kötelessége jó fizetésen tartani az elnököt úgy, hogy egyáltalán semmi köze hozzá, és egyetlen intézkedéssel sem segíti az ő munkáját.
Mert most ez van.
Mert százszor megkérdeztem, hogy mi az amit az egyszerű méhész érdekében tesz az omme, és semmit nem tudtok rá válaszolni.
Mert a három év eredménye, hogy semmi eredménye. Innen a lepakoló helyről meg a telephelyről, a béka segge alól ez így látszik. Mondjam? Neo, destruktor stb?
Szerintetek persze a tagság hülye, mert nem látja azt a heroikus munkát amit végeztek.
Mert ti a bennfentesek látjátok. De ez csupán öncélú körbe körbe forgás amit csináltok, a méhészek igazi nagy problémáival egyáltalán nem is foglakoztok, nem is érdekel benneteket. Ehelyett ti állítjátok, hogy csináltok valamit. De mit?
Mit kellene tenni, hogy a tagság is tudjon róla? Vagy titkosítva van?
A kontrollcsport pedig nem másért alakult mint Mészáros megbuktatására, mert mint már leírtam Mészáros nem feküdt le néhány nagyképű, beképzelt, pestmegyei és dunántúli méhtartónak akik pénz akartak szakítani az omme-ról. De, olyat is hallani, hogy ide tartozik valamely dunántúli mézfelvásárló is.
De egyébként mindegy mi egy egyesület vagy csoport neve, az számít kik vannak benne, és ez ügyben egyáltalán nem álltok jól, legalább is ami a kontrollcsoport emberi jellemvonásait illeti.