NEM CSAK A MÉHEK , HANEM A MÉHÉSZEK IS HALLGATNAK !!!!!!
Persze hogy hallgatnak, azzal senki nem szeret dicsekedni hogy hány kaptárat zárt be, mert úgy gondolja hogy ezzel önmagát minősíti le a többi méhész előtt. Én bevallom, tavaly egyetlen egyet sem kellett, az idén viszont a napraforgó után bezártam néhányat, és egy párat még befogok a télig.
A méhész olyan mint a politikus, a pénz meg a hazugság élteti, meg azt is szoktam mondani hogy egy külön állatfaj.

Telefonban elmondja hogy nála aztán semmilyen gond nincs, csak arra nem számít, hogy a kisegítői itt ott elkottyantják, hogy már a napraforgó pergetéskor tízet bezárt. Legalább hazudni tanult volna meg, vagy gépesítene, és akkor senki nem látná, így nem lenne aki elmondja az igazságot.
Aztán azt is tudomásul kell venni, ha úgy méhészkednénk hogy az a méheiknek is jó legyen, akkor csak feleannyi mézet termelnénk. És ki az aki feleannyit akar termelni? A másik, amit szintén nem akarnak sokan tudomásul venni, az a stressz. Minél többet van egy család csesztetve (pláne a fejlődés időszakában, karcolgatás, tilitoli és egyebek), minél hosszabb ideig van anyátlanul, minél többet van cipelve (vándorlás), sepregetve, minél többet irtjuk róluk az atkát, a család annál fogékonyabb lesz mindenféle betegségre. Aztán a betegségek miatt majd még többet csesztetjük, és kész is az ördögi kör, amiből már nem lehet kilépni. És ehhez jön még a rengeteg vegyszer. Lehet ezen is vitatkozni, csak ne velem, mert ezt én már magamnak bizonyítottam, másnak meg nem is akarom.
Anti írja:
Lényeg “Te” vagy a hülye.
Igen, részben a méhész is hülye, persze a növényvédelem még nagyobb gond. De a zöldre éppen azért nem regisztráltam, mert ott néhány kollégát az első hozzászólásomban elküldtem volna melegebb éghajlatra. Az agyam dobom el amikor olyanokat olvasok, hogy decemberben emberek még a kaptárakban matatnak, valamint januárban már a kaptárakban matatnak. Az ilyen "méhész" az konkrétan nem normális, el kellene tiltani a méhektől.
Az idei napraforgó szerintem a vegyszergyártók és a gazdák végső bosszúja volt a neok tiltására. Nem is olyan magot vetettek mint amilyet eddig szoktak, a növény sem úgy nézett ki ahogy szokott, nem is úgy mézelt ahogy szokott. Ehhez jött még az eső, ami a talajba mosta a vegyszerek jó részét, a méhek a tócsákra jártak inni, aztán onnan már nem is tértek haza. Nekem is ürült ki úgy kaptáram a napraforgó után, hogy egyetlen hulla nem volt sem a kaptárban, sem a kaptár előtt.