Hozzászólásaim előtt senkivel nem egyeztetek, úgy érzem felnőttem már annyira, hogy nem szorulok gyámolításra.
Tehát még egyszer sokadszor leírom, hogy az OMME és mi méhészek kevesek vagyunk ahhoz, hogy a politikai akaratot (pláne ha pénz van benne) befolyásolni tudjuk.
Valaki ezt már leírta, hogy széllel szemben nem érdemes.
Ettől függetlenül nekem is az a véleményem, hogy nem szabad szó nélkül tűrni a méheink pusztulását, de nekünk is "politikussá" kell válnunk.
Amikor Szekszárdon Dr.Vörös Géza tartott a méhészklubunkban előadást elmondta, hogy a szőlőkabóca ellen a borosgazdák rovarirtókkal fognak védekezni.
Mivel a bor, és szőlő stratégiai ágazat, nagyon sok politikusnak van benne érdekeltsége, sajnál bennünket.
Mit nem lehet ezen érteni?
A 2/3 ellen küzdeni öngyilkosság!
Talán most, hogy az agrárminiszter is méhész, eljő nekünk is a szebb jövő.
Most is úgy érzem, hogy egy AKKORI országos demonstrációval csak ártottunk volna magunknak.
A földbirtokosok sokkal nagyobb erőt képviselnek, az ő érdekeik ellen menni olyan mit a pitbull és a tacskó meccse.
Ha ennyire egyoldalúak az erőviszonyok, ezt csak OKOS tárgyalásos formában lehet úgy megoldani, hogy a méhészek jöjjenek ki győztesen.
Kivancsi111 írását olvasva látom örvend, hogy nekem is vannak gondjaim.
52 családdal nem vándoroltam, azok szépek, népesek.
A napraforgóra vitt vándorállományom kijáró méheinek egy része elveszett.
Véleményem szerint kevesebben vannak köztünk olyanok akiknek nincs gondja.
Én is teljes mellszélességgel a neonikotinoidok használata ellen vagyok, de amíg ez nincs szakszerűen bizonyítva, laboreredményekkel alátámasztva addig csak találgatunk.
Minden jel arra utal, hogy a baj okozója a napraforgó-kukorica páros, de ezt bizonyítani rettenetesen nehéz.
Geddekas üzemszerű mézhamisítása már élményszámba megy.
Ekkora ellenőrzések, ilyen szigorú előírások mellett szinte kizártnak tartom.
Hétfőn találkoztam egy magyar mézkereskedővel, és hosszasan beszélgettünk.
Annyit elmondok, hogy nem a kicsik közé tartozik, több ezer tonna mézet exportál évente, francia, német, spanyol és az arab piacra.
Elmondta,hogy tavaly 500 hordó mézet azért nem vásárolt meg mert magas volta c4-es cukor tartalma.
Megkérdeztem, hogy milyen arányban volt a felkínált mézek között a legmagasabb cukortartalom.
70%!!!!!!!
Azt is elmondta, hogy a hordókat felnyitva viaszhegyek, álcák, méhhullák úsznak a mézekben.
Ezeket sem veszi meg.
Egyik kereskedővel sincs üzleti kapcsolatom, de azt maximálisan visszautasítom, hogy itthon kevergetik a mi mézünket rizssziruppal, cukorral, meg gyanta szűrik, pancsolják.
Annyira nagy a harc a minőségért, hogy ezt kizártnak tartom.
Amennyiben erre az élet rácáfol azt is elfogadom, de azt nagy bátorságnak tartom kijelenteni, hogy a magyar mézüzemek csalnak.
Nekem erről ez a véleményem, és senkivel nem egyeztettem.
Nagyernyei Attila