Gőzölgő

• 4410 válasz
  • 1726119 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Gőzölgő
« Válasz #3015 Dátum: 2018. Július 13. 14:23 »
Én lefogadom teljes vagyonommal.
2018 Augusztus második felében, olyan, hogy rossz napra forgó termés, már nem lesz.
2018 Szeptemberében, pedig már a méh elhullást is elfelejti minden arra illetékes vezető ember.
 Minden megy tovább. Mindenki ugyan úgy felveszi a fizetést. A méhész meg le van szarva.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3016 Dátum: 2018. Július 13. 21:59 »
Mikor indítjátok meg az aláírásgyűjtést a rendkívüli tisztújításra?

El kellene már hajtani ezt a bagázst legelni, mert két és fél éve nem csinált értelmes dolgot. Egymással marakodtak, de a tiszteletdíjban mindíg egyetértettek. Két komoly feladatuk lenne és egyikben se értek el semmi eredményt:
1.
Az ipari mézhamisítás legújabb formáinak felszámolása.
2.
A növényvédelemből kiszórni a méhekre veszélyes szereket és szerkombinációkat.

Mi történt ehelyett? Maszatolás mind a két ügyben és akik értelmeset tettek vagy szóltak, azokat kicsinálták.
Ügyesek! Nem mondhatjuk, hogy nem ügyesek a hasba akasztó dumában, de ettől még a méz ára elfogadhatatlanul alacsony és a méhek is pusztulnak.

Texas Ranger!
Te is nagyon csendben vagy, pedig az előző elnököt a legdrágábbnak nevezted. Hát a mostani rátett egy lapáttal. Most már Ő a legdrágább és te meg se szólalsz. Most nem tiltakozol?
Igen. Mondhatod, hogy én kiálltam Bross Péter mellett, hogy Ő legyen az elnök. Mostmár nagyon szégyellem, mert tömény csalódás ez az ember. Amit tesz és ahogyan teszi, az nem érdekvédelem. Így eredményt soha nem fog elérni, se Ő, se az OMME. Neki távoznia kell. Ez a két és fél év elég lett volna a cselekvésre, a bizonyításra. Nem sikerült neki. Ennyi. Vége. Innen már csak agonizálás. De ezt akkor lehetett tudni amikor minden eszközt felhasznált a szeptemberi tüntetés megakadályozására.
« Utoljára szerkesztve: 2018. Július 13. 22:08 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #3017 Dátum: 2018. Július 14. 06:37 »
Geddekas!
Te állandóan támadsz, kritizálsz!
Kicsit kiestél a napi történésekből, és egy sértődött, megkeseredett, leváltott elnök szól belőled.
Mindenkiben csak a hibát keresed aki nem ért veled egyet!
Mire jó ez?
Vannak értelmes, előremutató gondolatid, de ahogy előadod az valami katasztrofális.
Már megint az ipari mézhamisítást nyomod, de semmi bizonyítékod erre.
Honnan veszed a bátorságot, hogy konkrét tények nélkül valakit besározz?
Az OMME-nak semmi ráhatása nincs a méz árára.
Nem kereskedő cég.
Bárki lehet az egyesület élén, a méz árát soha nem tudja befolyásolni.
Állandóan olyan dolgot kérsz az egyesületen számon amire nincs ráhatással.
Érezhetően forr benned az indulat, hogy szélső pályára állítottak, és nem csak az OMME-ban de a sajátjaid is.
Ezzel csak magadnak ártasz, de te tudod.
Ha nem szelídülsz meg, még mélyebbre csúszol.
Nagyernyei Attila

« Válasz #3018 Dátum: 2018. Július 14. 08:18 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 00:18 írta kivancsi111 »

« Válasz #3019 Dátum: 2018. Július 14. 09:46 »
Ennél mélyebbre, mint ez a méhészetnek nevezett ágazat, ami emberileg, gazdaságilag, etikailag, erkölcsileg is mélyponton van......énnél mélyebbre talán már Geddekas sem csúszhat!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3020 Dátum: 2018. Július 14. 09:57 »
Bross Péter nem ért az érdekvédelemhez. Egy érdekvédőnek mindíg a méhészek mellett kell érvelnie, akár a kormánypárttal tárgyal, akár az ellenzékkel, akár a kormánypárton belüli ellenzékkel. Merthogy a kormánypárton belüli ellenzék adta most a mezőgazdasági minisztert.

A 2017 szeptemberi tüntetés a kormánypárton belüli ellenzéket (Nagy Pistát és csapatát) segítette volna még erősebben pozícióra. Ha Bross és csapata a tavaly szeptemberi tüntetés mögé állt volna, akkor már létezhetne az online permetezési napló, amivel a szántóföldi események felderítését meg lehetne könnyíteni. Mert ne felejtsétek el Tóth Péter azon mondatát, hogy lesznek még veszélyesebb rovarirtók és rovarirtó kombinációk, amelyek még veszélyesebbek a méhekre, mint amit betiltottak. Igaza van. És ezek nem lesznek, hanem már vannak! Ezek ellen is fel kell az OMME-nak lépnie. Az európai mezőgazdaságnak a fajspecifikus rovarirtókat kellene használnia. Ezek is léteznek már, de addig nem terjednek, amíg nem tiltják be a jelenlegi totális rovarirtókat.

Ha Bross komolyan gondolná az érdekvédelmet, akkor felismerte volna, hogy a 2017 szeptemberi tüntetéssel Csuja a Bross Péter elnöki pozícióinak megerősítését szolgálta. De ehhez Brossnak teljes mellszélességgel ki kellett volna állnia a méhészekért. De hát Bross még a hozzá halálig hűséges Nagyernyei Attilát is cserben hagyta 2017 nyarán és nem állt mellé, amikor a Greenpeace-val együtt kellett volna követelni a neonikotinoidok betiltását.

Attila! Kiket fog még Bross cserben hagyni? Még a legvégén a legjobb barátait Kós Pétert, Baldavári Lacit, Csányi Antit és Takács Ferencet is? Már őket is cserben hagyta. Értsd meg, hogy MINDEN méhészt cserben hagyott Bross Péter a tavalyi évben (akkor amikor léphetett volna), akinek a méhei most pusztulnak. És ezt nem először teszi ezt. És miért teheti meg? Mert ti több mint egy évtizede mindíg megbocsájtjátok neki a semmittevését. Mit kaptok cserébe? Szép szavakat. De tényleg csak szép szavakat, miközben a Magyar Méhészeti Ágazat agonizál a világ egyik legjobb adottságú méhlegelőjén. Mondom ezt annak alapján, hogy az én méheimnél eddig még nincs nyári méhveszteség. De ne kiabáljam el ezt se, mert most kezd kinyílni közelemben egy napraforgó tábla.

Na hát ezért vicc ez a mai OMME.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3021 Dátum: 2018. Július 14. 10:32 »
Idézet
Már megint az ipari mézhamisítást nyomod, de semmi bizonyítékod erre.
Honnan veszed a bátorságot, hogy konkrét tények nélkül valakit besározz?
Az OMME-nak semmi ráhatása nincs a méz árára.
Nem kereskedő cég.
Bárki lehet az egyesület élén, a méz árát soha nem tudja befolyásolni.
Állandóan olyan dolgot kérsz az egyesületen számon amire nincs ráhatással.

Semmi bizonyítékom? Miért ne lenne? Mond már meg név szerint, hogy kit sároztam be ipari mézhamisítással? Vajon miért nem mondok nevet? Mert azt nem neked vagy nekem kell kimondani, hanem a NÉBIH-nek, rendőrségnek vagyis az állam erőszakszervezeteinek.

Nekem, neked, Brossnak és az OMME-nak az a feladata, hogy az ipari mézhamisítás új módjára felhívjam a méhészek, fogyasztók és a hatóság figyelmét. Esetleg tanácsot és biztatást, ötletet, elemzéseket, dokumentumokat adjunk a hamisítás leleplezéséhez.

Nyilván az ipari mézhamisítás titokban megy (nem hívnak oda se téged, se engem és olyan emberekkel csinálják, védelmezik, ellenőrzik, akik zsarolhatók), hiszen nagyon súlyos gazdasági bűncselekmény. Ezért minden olyan üzem gyanús, amelynek nem átlátható a működése, amelyik nem engedi be a méhészeket üzemlátogatásra. Én eddig egy mézüzemet láttam működés közben.

Attila! Mond már meg lécci, hogy miért engem támadsz és miért nem az üzemi mézhamisítást? Miért feltételezed azt, hogy ilyen most Magyarországon és Európában bárhol nincs? Miért feltételezed, hogy ez a 2-3 €-s mézár normális, amikor tudod, hogy a termelési költségek mennyit változtak akár 15 éven belül?

Az ipari mézhamisítás ügyben, amíg nevet nem mondok, addig a közvetett bizonyítékokat az érdekvédelmi munkában nyugodtan használhatom, sőt kötelességem használni. Az a legnagyobb bűne egy érdekvédőnek, ha ezeket ismeri és eltitkolja. Ha ki merek mondani konkrét cég vagy személy nevet, akkor már nem érdekvédő vagyok, hanem vádló, vagy feljelentő, amihez bizony közvetlen és nagyon erős tárgyi bizonyítékkal kell rendelkeznem. De egy érdekvédőnek nem ez a dolga.

Miért?

Mert az OMME nem az állam erőszakszervezete, hanem érdekvédelmi egyesület, ezért soha nem szabad konkrét tárgyi bizonyítékkal fellépnie egy ilyen témában, mint az ipari mézhamisítás. Nekünk az a dolgunk az ipari mézhamisítás ügyében, hogy a folyamatot feltárjuk, a gazdasági alapjait megrendítsük azzal a fajta nyilvánossággal, ami a rendelkezésünkre áll, továbbá a jogi szabályozási folyamatba tegyünk be olyan javaslatokat, amitől az állam erőszakszervezetei (hatóságai) útján ellehetetleníti az ilyen tevékenységeket.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3022 Dátum: 2018. Július 14. 10:37 »
Hogyan tudja az OMME a méz árát befolyásolni? Rengeteg eszköze lenne, de nem ezzel az elnökkel és nem ezzel a vezetéssel. Ez már bizonyított. Remélem, hogy nem lesz újraválasztva.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3023 Dátum: 2018. Július 14. 16:44 »
Csuját köszönteném itt a béka segge alatt, köztünk, csak attól félek, ismerve őt, ha ide ér, nem marad senki a mocsárban sem.
 Csuja okosakat ír. Most már. Ó, hát én mindig mondom, a béka segge alatti létnek vannak behozhatatlan előnyei. Innen nincs lejjebb. És itt még királyra sincs szükség, itt a sok béka úgy brekeg ahogy akkar, mert már a helyzetükön úgy se tud senki rontani.
 Csak, hogy nem mindegy, hogyan jut le ide az ember. Mert van olyan ember mint én, aki azért küzdött, hogy jusson neki egy kis lakályos iszap , és van olyan aki akkorát toccsant bele a pocsilyába, hogy csak úgy repült szét a pocsaj./palócosan/
 No, most ez az utóbbi a Csuja. Igaz, amint megnyugodott a tócsa, már ő is látja, hogy biza rossz dolog volt megtámadni a sast, /Jó, nem sas, legyen holló, mert még valaki ebbe is beleköt./ akit nem érdekelt a béka illetve Csuja, és hatalomra segíteni egy gólyát, aki meg kiejtette szájából ezért zuhant olyan nagyot.
Nyilván esés közben sok minden eszébe jut az embernek, de azért addig még nem jutott el, hogy kijelentse. Rá nézve és mi ránk nézve is, sokkal jobb volt a sas, illetve a holló. Jó lenne azért egyszer, ez is, hamár szomszédok lettünk, ha nem is ugyanabban, de a szomszéd pocsojában.

« Válasz #3024 Dátum: 2018. Július 14. 18:59 »
Kivancsi111-nél valami elszakadt.
Én ezzel a hozzászólásommal mire is válaszoltam mikor ezt kérdezed?
"Még Te kérdezed Geddekastól, hogy honnét veszi a bátorságot, hogy konkrét tények nélkül valakiket besároz?
Erre!!!!!!
"Az ipari mézhamisítás legújabb formáinak felszámolása."...írta Geddekas.
Tehát azt kifogásoltam, hogy semmi konkrét tény nincs a birtokában, mégis vádol.
Attól, hogy így fel vagy pörögve, lassabban olvass, akkor talán megértesz.
Semmi méhmérgezésről szó sincs ott, de látom már ez sem kell hozzá.
Kitalálsz valamit, aztán írsz mint a gép.
Előtte értelmezd a szöveget.
Ebből látszik, hogy baromira mellette vagy a témának amikor ezt kérdezed:
"Milyen ellenzék?"
Többször leírtam, hogy a vegyszerlobbi politikai eredetű, erre utalt az OMME Küldöttgyűlésén Jordán László is.
Azért sikamlós a pálya, mert amikor kiadták a szükséghelyzeti engedélyeket, dúlt a kampány.
Nem tehetek róla, ha neked ez magas labda és nem érted milyen ellenzékről van szó.
Nincs energiám megmagyarázni, majd rájössz magadtól is.... talán.

Nagyernyei Attila

« Válasz #3025 Dátum: 2018. Július 14. 19:37 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 00:17 írta kivancsi111 »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3026 Dátum: 2018. Július 14. 20:41 »
Nagyernyei Attila!

Mi a jó fenéért véded az üzemi gyantás mézhamisítást? Merthogy amit csinálsz, az én véleményem szerint azt csinálod. Miért nem állsz a méhészek mellé? Miért állítod, hogy az OMME nem képes a mézárra hatni? Miért a kereskedők érdeke mellé állsz?

Jó lenne ha el is olvasnád azt amit írok és figyelnéd, hogy miért nem írok konkrét neveket az üzemszerű gyantás mézhamisítás gyanúm mellé. A nevesítés nem az én dolgom, hanem az állam erőszak szervezeteinek (NÉBIH és rendőrség).

Az én dolgom nem több, mint arra felhívom a figyelmet, hogy azért alacsony a méz ára mert a gyantakezeléses mézhamisítás lebuktatására semmilyen szabályozás nincs. Nincs elfogadott bizonyítási eljárás.

Attila!

Miért nem azért lázadozol, mert a gyantázott méz kimutatására még mindíg nincs módszere a NÉBIH-nek? Te is tudod, hogy nincs rá kimutatási eljárás pedig nagyon, de nagyon kellene! Kit védsz? Mond el lécci? Csak nem Te is átálltál a sötét oldalra? Ugye nem? Nem akarom elhinni!!! Bizonyítsd be, hogy a méhészek oldalán állsz!

Én ugyanott állok a kezdetek óta. Hozzám képest mozdult el az OMME vezetése, hol erre, hol arra és te is Attila.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3027 Dátum: 2018. Július 14. 21:09 »
Elárulok egy titkot. Mindíg a választások előtt kell követelni a hatalomtól. Ezért kell a választások előtt a legerősebb akciókat szervezni. A hatalomra törő jelöltek ekkor tesznek ígéreteket. És a választások után kell az ígéreteket behajtani. Azt hiszitek, hogy a Bayer, Singenta meg a többi nem így csinálja? Csak a balf@sz OMME vezérkar nem képes erre.
A pirossal kiemelt sorokkal túlmentél egy határon!
Ezt hagyd abba, mert végleg repülsz!!
Engem sértegethetsz, az belefér, de ezek nem!
Nagyernyei Attila
Klubvezető

Miért?

Mert a seggnyalásra specializálódott. Ezért aztán eredményt is képtelen elérni. Ennek aztán mi a következménye? Az érdes nyelv és a romeltakarító-hullaszállító képesség túlfejlődése. Láthatjátok az OMME vezérkar hurrá jelentéseiből, továbbá a mostani hullaeltakarító közleményeiből. "Halottkémi munkát, hullaszállítást és gyászjelentés készítését vállalom" :o :'( - írja az OMME vezérkara.

Most aztán jelentsük a méhmérgezéseket az OMME-nak! Hajaj! Nekünk méhészeknek csinált az OMME a tavalyi nem cselekvésével milliárdos nagyságrendű kárt, miközben a tavalyi lustálkodásával csinált magának munkát erre a nyárra. Most aztán aggodalmasan hullatakarítást vállal. Príma. Neki és a stábnak lesz munkája. Majd álszent módon a sajtóban sopárogni fog, hogy az a csúnya vegyszerlobbi mit el nem követett a méhészek ellen. Meg az őszi OMME OV-n és az OMME Küldöttgyűlésen menni fog a parasztvakítás.

Szégyellje magát az OMME. Ez nem érdekvédelem, hanem ... nem ismétlem.
« Utoljára szerkesztve: 2018. Július 14. 21:14 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #3028 Dátum: 2018. Július 14. 21:19 »
Hozzászólásaim előtt senkivel nem egyeztetek, úgy érzem felnőttem már annyira, hogy nem szorulok gyámolításra.
Tehát még egyszer sokadszor leírom, hogy az OMME és mi méhészek kevesek vagyunk ahhoz, hogy a politikai akaratot (pláne ha pénz van benne) befolyásolni tudjuk.
Valaki ezt már leírta, hogy széllel szemben nem érdemes.
Ettől függetlenül nekem is az a véleményem, hogy nem szabad szó nélkül tűrni a méheink pusztulását, de nekünk is "politikussá" kell válnunk.
Amikor Szekszárdon Dr.Vörös Géza tartott a méhészklubunkban előadást elmondta, hogy a szőlőkabóca ellen a borosgazdák rovarirtókkal fognak védekezni.
Mivel a bor, és szőlő stratégiai ágazat, nagyon sok politikusnak van benne érdekeltsége, sajnál bennünket.
Mit nem lehet ezen érteni?
A 2/3 ellen küzdeni öngyilkosság!
Talán most, hogy az agrárminiszter is méhész, eljő nekünk is a szebb jövő.
Most is úgy érzem, hogy egy AKKORI országos demonstrációval csak ártottunk volna magunknak.
A földbirtokosok sokkal nagyobb erőt képviselnek, az ő érdekeik ellen menni olyan mit a pitbull és a tacskó meccse.
Ha ennyire egyoldalúak az erőviszonyok, ezt csak OKOS tárgyalásos formában lehet úgy megoldani, hogy a méhészek jöjjenek ki győztesen.
Kivancsi111 írását olvasva látom örvend, hogy nekem is vannak gondjaim.
52 családdal nem vándoroltam, azok szépek, népesek.
A napraforgóra vitt vándorállományom kijáró méheinek egy része elveszett.
Véleményem szerint kevesebben vannak köztünk olyanok akiknek nincs gondja.
Én is teljes mellszélességgel a neonikotinoidok használata ellen vagyok, de amíg ez nincs szakszerűen bizonyítva, laboreredményekkel alátámasztva addig csak találgatunk.
Minden jel arra utal, hogy a baj okozója a napraforgó-kukorica páros, de ezt bizonyítani rettenetesen nehéz.
Geddekas üzemszerű mézhamisítása már élményszámba megy.
Ekkora ellenőrzések, ilyen szigorú előírások mellett szinte kizártnak tartom.
Hétfőn találkoztam egy magyar mézkereskedővel, és hosszasan beszélgettünk.
Annyit elmondok, hogy nem a kicsik közé tartozik, több ezer tonna mézet exportál évente, francia, német, spanyol és az arab piacra.
Elmondta,hogy tavaly 500 hordó mézet azért nem vásárolt meg mert magas volta c4-es cukor tartalma.
Megkérdeztem, hogy milyen arányban volt a felkínált mézek között a legmagasabb cukortartalom.
70%!!!!!!!
Azt is elmondta, hogy a hordókat felnyitva viaszhegyek, álcák, méhhullák úsznak a mézekben.
Ezeket sem veszi meg.
Egyik kereskedővel sincs üzleti kapcsolatom, de azt maximálisan visszautasítom, hogy itthon kevergetik a mi mézünket rizssziruppal, cukorral, meg gyanta szűrik, pancsolják.
Annyira nagy a harc a minőségért, hogy ezt kizártnak tartom.
Amennyiben erre az élet rácáfol azt is elfogadom, de azt nagy bátorságnak tartom kijelenteni, hogy a magyar mézüzemek csalnak.
Nekem erről ez a véleményem, és senkivel nem egyeztettem.
Nagyernyei Attila

« Válasz #3029 Dátum: 2018. Július 14. 21:40 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 00:17 írta kivancsi111 »