Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715003 megtekintés
*

kiskakas

• 3249
Re:Gőzölgő
« Válasz #2760 Dátum: 2018. Január 27. 20:31 »
QUQURIQ !!!

Janóka!
Mi vagy te cenzúra?
Nehogy már beleszólj, hogy ki mit írjon fel!
Vagy Te is  Tóth Péter neo fő mestert véded?...addig amíg a méheink rakásra hullanak?

Kiskakas

*

izso60

• 573
« Válasz #2761 Dátum: 2018. Január 27. 20:35 »
Üdv.Uraim!
Janóka!
Látod,csak magának magyaráz és magán könnyít a jó klubvezető.
A saját baromfi udvarában úgy "kakaskodik" ahogy úri kedve tartja,hagyd a p.csába.
Neki ez az egy öröme maradt és él is vele.

*

izso60

• 573
« Válasz #2762 Dátum: 2018. Január 27. 20:40 »
Üdv.Uraim!
kiskakas!
Talán te is benne voltál a levél marasztalásba,vagy véded a nokat vagy mi ez a sok baromság amiket itt összehordasz!
Most őszintén....a normális embert kihozod a sodrából,térj már észre ember

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2763 Dátum: 2018. Január 27. 20:51 »
QUQURIQ !!!

izso60 barátom!

Ha tudsz olvasni, olvasd végig a hozzászólásaimat a neo-ról!
Akkor nem írtál volna ennyire hiteltelen, rágalmazó szöveget!
ezt írod:".a normális embert kihozod a sodrából,térj már észre ember"
Szerinted ki a normális, .....!
Szerinted ki szervezkedik a neok- ellen?
No lássuk Te mit tettél?
Mert aki Neked nem tetszik, kritizálni nagyon tudod!
Jó volna inkább a tett mezejére lépned!
Olvass, és csak utána írj!

Kiskakas

*

izso60

• 573
« Válasz #2764 Dátum: 2018. Január 27. 21:01 »
Üdv.Uraim!
kiskakas!
Úgy tűnik nem tudod miket írtál az utóbbi időben,vagy az alteregód kapirgálta össze!

« Válasz #2765 Dátum: 2018. Január 27. 21:21 »
QUQURIQ !!!

Janóka!
Mi vagy te cenzúra!
Nehogy már beleszólj, hogy ki mit írjon fel!
Vagy Te is  Tóth Péter neo fő mestert véded?...addig amíg a méheink rakásra hullanak?

Kiskakas
Nem vagyok cenzúra! De ne mond már hogy ezek érvek voltak.
Amúgy a méheim jól vannak és nem hullanak rakásra.
De kíváncsi leszek mi lesz repcén veletek ha tényleg hullani fognak.
Ismét paradigmát váltottok?

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2766 Dátum: 2018. Január 27. 21:28 »
QUQURIQ !!!

Janóka!

Ezek szerint a rágalmazó szöveg Neked nagyon tetszik?
Neked is ajánlom, hogy olvasd vissza évekre, hogy jó magam is és a Kontroll csoport is mit követelt éveken keresztül!

Kiskakas

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2767 Dátum: 2018. Január 27. 21:30 »
QUQURIQ !!!

Én tudom, és ne csak az utóbbi időkről beszélj, hanem végig a neo- beírásaimról.
Az utóbbiból arra szerettem volna rávilágítani, hogy ez az OMME - neo ügy nem tegnapi keletű, hanem évekre visszanyúlik.
Pont a Kontroll csoport kiabált legjobban, hogy az akkori vezetés és a Tóth Péterrel az élükön, hogyan nyilatkoztak a VM-ben! Na ennek isszuk most a levét!
Miért nem hívtak össze egy rendkívülit, hogy közösen fogalmazzuk meg a feletteseinknek az méhészek állásfoglalását?
Hozzá teszem, hogy most is kézzel lábbal tiltakoznunk kéne!
Ezért próbálok szervezkedni, hogy mindkét fél meghallgatásra, és közös nevezőre kerüljenek.

kiskakas
« Utoljára szerkesztve: 2018. Január 27. 21:37 írta kiskakas »

« Válasz #2768 Dátum: 2018. Január 28. 06:44 »
Kiskakas!
Neked, és nekünk nem kell magyarázkodnunk.
Én már 3 évvel ezelőtt meghívtam előadónak a Szekszárdi Tavaszváró-Szakmai Méhésznapra Simon Gergelyt a Greenpeace vegyi-anyag szakértőjét, neo ügyben.
Vissza lehet nézni mit mond, esetleg a francia Intézetben megtartott tájékoztatóját javasolnám.
Aki végig tagadta a neok káros hatásait, vagy reklámozta azokat, az éppen Tóth Péter.
Tehát ő váltott paradigmát, és az új helyzetet most sokan nem tudják kezelni, hogy megtért.
Az OMME-s újságba is írt egy saját magát mentegető, teljesen szakmaiatlan cikket, amire kapott egy "tökös" választ, így a "béke nevében" egyik cikk sem jelent meg.
Kicsit vissza kell lapozniuk a kételkedőknek, és akkor nem írnak ennyi csacskaságot.
Az pedig, hogy kit moderálok, és kit engedek írogatni, a saját felelősségem.
Most is zajlik ellenem egy feljelentés, éppen mások írásai miatt.
Akinek nem tetszik a stílus, és nem megfelelő a bánásmódom, sok egyéb honlapon kifejtheti a véleményét.
Kiskakas!
Mi maradjunk a tárgyilagosság mellett.
Egyszer majd ha lesz időm összegyűjtöm azt a könyvnyi írást, nyilatkozatot ami arról szól, hogy miket állított néhány hónappal ezelőttig az OMME növényvédőse.
Addig is nézegessétek Dr.Darvas Béla előadását, ő nem kertel, elmondja, hogy ki valójában a fogó.
Nem nehéz kitalálni.
Nagyernyiei Attila

« Válasz #2769 Dátum: 2018. Január 28. 11:04 »
izso60!

Ezt írod:"Talán te is benne voltál a levél marasztalásba,vagy véded a nokat vagy mi ez a sok baromság amiket itt összehordasz!
Most őszintén....a normális embert kihozod a sodrából,térj már észre ember"

Csak azért, hogy magadba tudj nézni:
http://www.omme.hu/wp-content/uploads/2016/08/FM_Dr-Fazekas-S%C3%A1ndor-F%C3%B6ldm%C5%B1vel%C3%A9s%C3%BCgyi-Miniszter_lev%C3%A9l.pdf

A dátumokat is nézd meg.

Üdv. jani bátya

*

wr

• 1013
« Válasz #2770 Dátum: 2018. Január 28. 13:00 »
Idézet
Addig is nézegessétek Dr.Darvas Béla előadását, ő nem kertel, elmondja, hogy ki valójában a fogó.
Az tény, hogy az az előadás új megvilágításba helyezi a dolgokat. Azt mondjuk eddig sem nagyon értettem hogy az omméba miért kell növényvédelmis. A növényeiket megvédik a gazdák, nekünk a méheinket kell tőlük.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2771 Dátum: 2018. Január 28. 14:10 »
http://www.omme.hu/wp-content/uploads/2016/08/FM_Dr-Fazekas-S%C3%A1ndor-F%C3%B6ldm%C5%B1vel%C3%A9s%C3%BCgyi-Miniszter_lev%C3%A9l.pdf
Janibátya!

Én ezt a levelet eddig nem láttam. Hogy lehet ezt a levelet megtalálni? Melyik rovatában van a weboldalnak? Van feltéve több ilyen levél is?

Elolvastam. Hát mit mondjak? Nagyon karcsú ez tiltakozásnak. Szépen megkérjük a minisztert, hogy tartsa már be legyen szíves a törvényeket? Röhejes.  :o

Az érdekvédelem alfája, hogy mi nem kérünk szépen semmit, hanem tényeket közlünk és akaratot nyilvánítunk. Mindezt tárgyilagos udvariassággal fogalmazzuk nem így, ahogy itt van megírva. Majdhogy nem azt írja Bross, hogy ugyan semmi közünk hozzá és ezért bocsásson meg nekünk. Hát az ilyen talpnyaló stílus felejthető. Nem vagyunk mi csicska, nem vagyunk mi csinovnyikok. Ha itt valakinek szolgálnia kell, akkor ebben az esetben Neki van szolgálati kötelessége felénk, hiszen Ő a miniszter (latin szolga szóból származik ennek a címnek, rangnak a megnevezése).

ÉBRESZTŐ! Növényvédelem ügyében nincs olyan helyzetben a méhészeti ágazat, hogy szépen kérjen. Amíg nem tudatosítjuk a másik féllel, hogy jogi értelemben és a társadalmi egyeztetésben mi egyenrangú tárgyalófelek vagyunk, addig semmi esélyünk az érdekeink védelmére.

Amíg a mindenkori OMME vezetés a fenti kiinduló pontot nem veszi fel, addig nem fog soha eredményt elérni. Aki ezt felfogni és képviselni nem képes, az ne vállaljon az OMME-ban tisztséget. Az ilyen emberek legfeljebb irodai vagy önkéntes munkára alkalmasak, de nem egy érdekképviseleti szervezet vezetésére.

Viszont azt tudnotok kell, hogy a mezőgazdasági miniszter számára ma még az ilyen csinovnyik lelkületű kontra szelektált egyesületi vezetés a kedves. Mindent meg is tesznek azért, hogy belenyúljanak a társadalmi szervezetek életébe, még a választásokba is beavatkozzanak. Pedig tanulhatnának egy kis történelmet.

Az egészségügyi miniszterek (jelenleg államtitkári szint) már tanulgatják, hogy nem igazán jó partnerek a talpnyaló egyesületek, mert akkor halmozódnak a szakterületi bajok, szőnyeg alá vannak söpörve, ami aztán robbanással végződik és a robbanás az ágazati felelős vezetőt is elsodorja.

Kiskakasnak igaza van. A tények nagyon makacs dolgok. Az OMME-nak a jelenlegi és az előző vezetése egyaránt tökéletesen rossz  érdekképviseleti munkát végzett és ennek a következménye, hogy a minisztérium proaktív érdekképviselete miatt monopolisztikus mennyiségben, tehát soha nem látott mértékben használhatják a Bayer-Syngenta technológiát a magyar mezőgazdaságban. Nem is értem a növényvédős piac többi szereplőit. Miért tűrik ezt?

És ez furcsa módon ez a robbanásig feszített helyzet éppen egybeesik az országgyűlési választásokkal. Ilyen esetben felvetődik a szerencsétlen méhész fejében bármilyen összeesküvés elmélet, pl az is, hogy talán még ilyenfajta korrupciós összefüggések is fennállhatnak. Ha ügyes lett volna az OMME tavaly-tavaly előtt, akkor már erre gondolva meg is előzhette volna a helyzet kialakulását és felhívhatta volna a miniszter figyelmét, hogy az országos választásokhoz közeledve veszélyes dolog ilyen kockázatos technológiát szabadon ereszteni. Én például a 2016-os nyári levélbe ezt az érvelést már betettem volna.

A kritikát követően egy kis ízelítőt írtam abból, hogyan is kéne az érdekképviseletet csinálni hatékonyan és adott esetben én milyen levelet látnék jónak. Persze a tagságot is mozgósítani kellene. A méhmérgezések ügyében nem csitítani kéne a a méhészeket, hanem sokkal nagyobb aktivitásra ébreszteni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2772 Dátum: 2018. Január 28. 17:51 »
Gedekas!
Eddig ezt a levelet neeeem lááátaaad?
Teljesen ledöbbentem.
Kérd el a miniszter válaszlevelét.
Az aztán igazán érdekes.
Üdv:
Nagyernyei Attila

« Válasz #2773 Dátum: 2018. Január 29. 19:35 »
Annyira örülök, hogy ez elnökség egy részének így tetszik a honlapunk.
Ezért most üzennék nekik.
Az a legnagyobb gondjuk, hogy lebuktak neonikotinoidok kérdéskörben.
Szerették volna Brosst lejáratni, hogy nem küldte el a levelet időben, de az a csúnya fagyi visszanyalt.
Mivel ez a levél valamikor az OMME honlapján is elérhető volt, nem értem a reklamációjukat.
Közhasznú civil szervezet minden irata NYILVÁNOS!
Világos?
Esetleg az elnökség azon részéneknek, akik akarattal veszíttették el az OMME közhasznúságát, furcsa.
Nekik az volt a módi, hogy kirekesztettek bennünket, címkéztek, titkosítottak, és zárt üléseket tartottak.
Nagyon szeretnék Tóth Pétert fényezni, mert ezzel Brossnak ártanának, de ez a puska fordítva sült el.
Hát aki úgy küldi kiszemelt áldozatát a "Mészárszékre", hogy fordítva tarja saját fegyverét, így jár.
Már lenyugodhattak volna 2016.április 2.-a óta, hogy vesztettek, a "törpe kisebbség" roncsra verte őket.
Az a pár amelyik még rúg, kapál nagy vizet nem kavar, csak bosszantó.
Remélem a következő OMME Küldöttgyűlésen legalább arról beszámolnak, hogy a Mézjelentés mely pontjában segédkeztek az elnöknek.
Na mi ez a csend,....?
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2774 Dátum: 2018. Január 29. 20:30 »
QUQURIQ !!!

"Már lenyugodhattak volna 2016.április 2.-a óta, hogy vesztettek, a "törpe kisebbség" roncsra verte őket."
Ex elnökünk azon az éjszakán a búcsúbeszédében azt mondta, hogy legjobb tudása szerint fogja segíteni Bross P. és az elnökség munkáját!
Igaz, ígért nekünk mást is... csak sohasem tartotta be!
Ő ilyen, csak a középkezdés volt a  mindenkori lényeg!

Kiskakas